icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
tin007
27. jún 2015

@adsumus OK, upravujem: Ak by uz vakcina/y bola/i dostupna/e tak by mohli sposobit reumaticku karditidu. Vakciny este nie su dostupne, no uz pocas ich vyvoja sa vynaraju taketo otazky, a nielen tieto.
Zial, slovensky clanok, ktory som nasla ako prvy (a nemala som v umysle sa streptokokmi dalej extra zaoberat, v zmysle vakciny proti nim) konstatuje, ze "Strach z autoimunity zabránil použitiu vakcíny proti streptokokom skupiny A."

adsumus
27. jún 2015

@petot Mna by zaujámali tie klinické študie, ktoré preukázali, že umelý syntetický viatmín c, ktorý sa deťom podáva v infuzii, je bezpečný. Dakujem.

adsumus
27. jún 2015

@tin007 Ale to sa nevie, či by mohli alebo nemohli sposobiť, je tu taký predpoklad a ten potrebuje bud potvrdiť, potom napíš, že by mohli alebo vyvrátiť a potom napíš, že by nemohli. ale ty s prehladom preskakuješ celé kroky a postupy a prichádzaš s tvrdeniami, nepodloženými, ale ja už som si zvykla. Potom sa mi lepšie rozumie tvojmu mysleniu.

tin007
27. jún 2015

@adsumus Este raz pisem a pomaly, ako prvy zdroj som nasla slovensku stranku o streptokokoch, kde sa konstatuje, ze "Strach z autoimunity zabránil použitiu vakcíny proti streptokokom skupiny A." Ak ti to vadi, tak napis na UK do Martina, lebo takto sa to ucia buduci lekari!

Zjavne je to vazny problem, ked aj kvôli tomu stoji vyvoj, resp. ten vyvoj ide dopredu velmi pomaly.

adsumus
27. jún 2015

@tin007 Ja neviem, čo stojí či nestojí, napríklad tu sa uvádza, že krosreaktivita so srdcom nebola zaznamenáná, takže ak sa nerozumieš do plnej hlbky, radšej nič neuvádzaj. http://www.medscape.com/viewarticle/781224_2

adsumus
27. jún 2015

aj tu to máš vakcína nesposobuje autoimuntne reakcie http://www.sciencedirect.com/science/article/pi...

veriiii
27. jún 2015

@tin007 ved preto sa pytam-nad cim spekulujes...ako pise
@adsumus píšeš, že vakcína môže sposobiť, ale ako može sposobiť, ked neexistuje? mala si napísať, že by mohla teoreticky spôsobiť. Opäť píšeš, veľmi manipulatívne.

veriiii
27. jún 2015

@tin007 vies ono sa pretlaca neockujucimi ze vaciny nie su dostatocne testovane,ze sa neberu do uvahy mnohe aspekty bezpecnosti a ze sposobuju autoimunne ochorenia..a tot-nik si nezoberie na triko vyrobit vakcinu ktora by mohla spustat autoimunne procesy..hmmm..

tin007
27. jún 2015

@adsumus
Hlavne, ze ty sa rozumies uplne vsetkemu a do hlbky, vsak?

Medscape ma bez prihlasovacích udajov nepusti a ten druhy zdroj je len o tom, ze jej autori sa domnievaju, ze existuje potencial StreptInCor-u, aby predchadzal streptokokovym infekciam bez sposobenia neziaducich/skodlivych reakcii.

Mimochodom, keby si poriadne citala, tak uz nazov jasne hovori o tom, ze ide o moznu/potencialnu vakcinu: Analysis of the coverage capacity of the StreptInCor candidate vaccine against Streptococcus pyogenes

tin007
27. jún 2015

@veriiii Aj pre teba ester raz a pomaly; ako prvy zdroj som nasla slovensku stranku o streptokokoch, kde sa konstatuje, ze "Strach z autoimunity zabránil použitiu vakcíny proti streptokokom skupiny A."
Zjavne to vadi aj tebe, tak rychlo pis na Univerzitu komenskeho, Jesseniovu LF do Martina, ze maju na stranke uvedene zavadzajuce informacie.

Mne osobne je cela vakcina proti streptokokom v sucasnosti ukradnuta, pretoze zatial ziadna neexistuje; dlhe roky existuje mnozstvo vedcov, ktori sa ju snazia vyvinut, podla summaru z who este nik z nich nepresiel do posledného stadia klinického testovania, nieto ze by bola vakcina proti streptokokom schvalena do uzivania.
Nehovoriac o tom, ze kmenov je velmi vela, niektore su neskodne, niektore dokonca potrebne (enterokoky, ine nebezpecne a pod, vela ludi je prenasacmi bez toho, aby o tom vedeli atd.

denduska
28. jún 2015

Keby si radšej tieto hašterivé ženy prečítali link z predošlej strany, mohli si celú túto stranu ušetriť.
I began experiments with streptococcus vaccine at the suggestion of the late G. N. Gabritchevski1 in January, 1906. At first, vaccination was done only in a hospital for the purpose of studying the clinical picture of the postvaccinal sickness, but it was later transferred to a dispensary and finally, done locally in those villages in which the first cases of scarlet fever had been reported.

The vaccine was prepared by the bacteriologic institute of the Moscow University.

To sum up all the vaccinations carried in the lapse of a year since the end of January, 1906, I may state that there were in all 1,187 vaccinations on 767 persons, 149 of whom were vaccinated thrice; 106, twice, and 528, once.

The method of inoculation employed was as follows: The vaccine, which appeared as a turbid fluid, was shaken before use and injected subcutaneously by means of a Pravaz syringe.

Že v súčasnosti takáto vakcína nie je dostupná nič nemení na tom že už raz reálna bola a reálne bola použitá minimálne u týchto 767 osôb, a to pred vyše sto rokmi.

petot
28. jún 2015

@adsumus @veriiii Neviem čí vám to pomôže, ale ja mám takisto z lekárskych kruhov že streptokoková vakcína sa nepoužíva práve kvôli autoimunite.

V skratke ide o to, že vakcína by mohla vyvolať presne rovnakú autoimunitnú reakciu ako je tá, ktorá zriedkavo (myslím že okolo 1 z 10000) subakútnych streptokokových infekcií vyvoláva reumatické ochorenie, kvôli čomu lekári s takou vervou aplikujú pri streptokokoch ATB. Zjavne ide o reakciu organizmu na tie isté antigény.

Je to mimo môjho záujmu, takže štúdie odo mňa nečakajte. Prihrejem si len trochu polievočku v tom zmysle, že ak si dobre spomínam, tvorba presných protilátok je závislá na dostatočnej hladine vitamínu C. Pri nedostatku sa protilátky tvoria len v približnom režime a preto je vyššie riziko že sa naviažu na antigén ktorý sa mierne odlišuje od pôvodného. Inými slovami, možnože je vážny deficit vitamínu C pri streptokokovej angíne spolufaktorom vzniku reumatického ochorenia.

Tu je jedna štúdia na morčatách:
http://annals.org/article.aspx?articleid=670932
Až budem mať viac času, pohľadám viacej, lebo toto ma zaujalo. U ľudí som zatiaľ našiel štúdiu s tokoferolom a retinolom ktoré mali zjavný vplyv na výskyt imunologických abnormalít u streptokokových infekcií v porovnaní s deficientnými deťmi. PMID: 15331332

adsumus
28. jún 2015

@petot Ja som sa ťa pýtala na klinické studie, že infuzny syntetický vitamín C je pre deti neškodný. Mna ani najmenej nezaujíma, čo vieš alebo nevieš o strptokokovej vakcíne. A dalej ma zaujáma akým právom tu diskutujucich, ktorí ti oponuju označuješ za klamárov a vakci trolov?

petot
28. jún 2015

@adsumus @veriiii Pardon, nielen subakútnych.

petot
28. jún 2015

@adsumus Diskusia je o výmene názorov. Vo výmene názorov sú možné aj omyly.

Tých, ktorí tu na mňa dlhodobo, opakovane a bezdôvodne útočia, nepovažujem za "diskutujúcich" pretože o diskusiu im zjavne nejde. Preto dezinformácie, ktoré pri osobných útokoch opakovane používajú, nemôžem považovať za "omyly", ale za klamstvá. A keď niekto vkladá do úst slová, ktoré som nepovedal, tak je to vedomá lož.

Takýchto ľudí preto nazývam klamármi.

adsumus
28. jún 2015

@petot Nie, ty nazývaš klamárom každého, kto si dovolí ťa upozoniť na tvoje omyly. Nie, na teba nikto neutoči, ale to, že tovje názory ohladom zdravia budu ludia podrobovať kritike s tým sa musíš zmieriť. Dávaš to verejne, na fore pre maminy s malými deťmi. Takže kde su tie študie, že infuzny syntetický vitamínC je pre deti bezpečný?

bluerose
28. jún 2015

Prosim vas, muz hovoril, ze cital o tom chlapcekovi ktory mal zaskrt, ze umrel:( Nemam cas googlit, no zaujima ma to. A neviete, ako sa k tomu stavia antivak.hnutie v Spanielsku? Riesia to media ci ani nie? A ako dlho sa tam zaskrt nevyskytol? A u nas?

petot
28. jún 2015

@adsumus Nemáš pravdu. Upozorniť na omyly je niečo celkom iné ako programovo napádať, obviňovať a používať pri tom klamstvá. Kritizovať názor nie je to isté ako osobne útočiť. Ak ti to nie je jasné, tak potom to veľa vysvetľuje z tvojho pôsobenia v týchto diskusiách.

Štúdie dokazujúce bezpečnosť intravenózneho vitamínu C pre novorodencov:
https://www.thieme-connect.com/DOI/DOI?10.1055/...
http://www.nature.com/jp/journal/v29/n6/full/jp...

Bezpečnosť kombinovaného režimu (perorálne, intravenózne)
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC172...

adsumus
28. jún 2015

@petot Takže prvá študia z roku 1998, kde porovnali dve skupiny, jedna bez cečka druhá s cečkom, bez rozdielu v týchto ukazovateloch renal function, rate of infection, bronchopulmonary dysplasia, or intraventricular hemorrhage. To má byť dokaz o bezpečnosti? Kde su dalšie faktory? Tá druhá o bezpečnosti nie je vobec, ale zameriava sa na perinatal asphyxia, ktorá sa rovnako nelíši u detí, ktorým dávali a nedávali cečko. A tej poslednej studii, kde im 3 deti zo skupiny, ktorá najviac užívala cečko zomrelo, dve z tej, kde menej a iba jedno z tej, kde najmenej, tak táto študia je pre mna skor dokazom o nebezpečnosti syntetického vitamínu c. Pre mna abslutne nedostatočné nato, aby som si napichala dieťa infuznym cečko podla tvojho návodu, ale komu je libo, nech sa realizuje, aby si si nemyslel, že ti nedajbože závidím alebo na teba systematicky útočím.

adsumus
28. jún 2015

@bluerose U nás umrtie dieťatka zatial media neriešia, možno zajtra, napozajtra, je to prííšerné, rodičia uverili antivax klamstvám, neočkovali dieťatko, to malé zomieralo mesiac. Nemám slov, je to príšerné. Iné je ked dieťa zomrie, lebo niet pomoci a iné, ked rodičia urobia zlé rozhodnutie, zbytočne zlé rozhodnutie. Teraz začnú písať antivaxeri, že aj tak by bolo zomrelo a blablabla, ale kolko neočko detí bude musieť ešte zomrieť, kým dáme antivax hnutiu definitívne stop?

evittam
28. jún 2015

@adsumus Preboha,ty si uvedomujes co pises za bludy?! Ake antivax hnutie a akym klamstvam uverili?! Kazdy sme hadam natolko svojpravny a inteligentny,aby sme sa rozhodli sami za seba a aj za svoje deti. Tak sa rozhodli aj rodicia dietata. Ano je to hrozne a je mi to luto,ale obvinovat za to nemôzu nikoho ineho...

adsumus
28. jún 2015

@evittam Vieš, to su ich vlastné slová, nie moje. ☹ Tak smelo do nich, boli jednými z vás. Svoje druhé dieťa už zaočkovali.

evittam
28. jún 2015

@adsumus Tak prepac.

adsumus
28. jún 2015

@evittam to je ok.

adsumus
28. jún 2015

@mariosmykal žiadam o otvorenie temy "Neočkovaný chlapček ochorel na záškrt"" kvoli doplneniu veľmi smutnej informácie, že dieťatko po mesačnom boji, svoj boj o život prehralo. 😔

zita19
28. jún 2015

@petot to, ze sa tieto vety v aktualnej verzii nenachadzaju neznamena, ze tam neboli vlani, predvlani... Nezavadzaj a priznaj na rovinu, ze si to "prepracoval".
Jeden by netusil, ze si ma pre istotu odkladat PrtScr. Ale asi to bude najlepsia metoda, lebo nielen z tvojej publikacie zahadne miznu kontroverzne prispevky bez stopy.

bluerose
Autor odpoveď zmazal
adsumus
28. jún 2015

@bluerose k čomu má dať antivax stanovisko? že zahubil dieťa? budu sa tváriť, že mať je blbá, že im verila.

veriiii
28. jún 2015

@petot bud chlap!-a miesto ocernovania a urazania @lucus83 sa jej podakuj,ze ta uviedla na pravu mieru..a ty si mohol toto reflektovat v tvojej knihe..
dlhodbo,opakovane a bezdovodne sa tu len ty snazis robit z KVALIFIKOVANEJSICH LUDI somarov a klamarov!

franzziska
28. jún 2015

ani jedna strana nema uplnu pravdu..nemyslim si ze dieta zomrelo zato ze nebolo ockovane..nevieme odkial pochadza, ci maju daco v rodine, ako zilo, v akých podmienkach a najma aky ma imunitny system...lebo vacsina chorob a ich prekonanie predsa zalezi ake mame telo...takze v mediach zas neuplne informacie - vzdy iba same bububu...hovoria len to co im vyhovuje...na smrt chlapca ma asi viacero pricin, proste jeho organizmus to nezvladol a takto reagoval....rovnako ako ked sa zaockujete neviete nikdy ako vase telo zareaguje a ci vam to ockovanie pomoze v prekonani.....

ludia - a skuste diskutovat bez urazok a zistujte si fakty oboch stran 🙂