icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
lucus83
6. júl 2015

@petot ten citát bol v tom príspevku vtedy v novembri len jeden. Skutočne tažko uveriť, ze si si vtedy nevšimol, ze nie je z Tvojej "vedeckej" štúdie. Ked hneď nato píšeš, ze ho treba brat v koncepte.
Skutočne pôsobivé, ako sa snažíš presvedčiť, ze biela je čierna. Uz som konečne pochopila Tvoju taktiku. Svojich kritikov zdiskreditovať- urobiť z nich debilov. Veď aj tak nikto z Tvojich obdivovateľov nebude čítať ako to v skutočnosti bolo.
Ale vieš čo, aj tak som rada, ze si to odtiaľ odstránil, či to už priznáš alebo nie.

lucus83
6. júl 2015

@petot aký si dal príklad? To, že si napísal, ze si si pozrel svoje staré verzie a nič si tam nenašiel? To je skvelé. Presvedčivé.

petot
7. júl 2015

@lucus83 Tá veta nielenže nie je v žiadnej zverejnenej verzii knihy. Medzitým som overil, že sa nenachádza ani v zázname zmien v mojich rukopisných súboroch.

Možno to mal byť pôvodne tvoj uštipačný komentár a do priameho citátu si ho vsunula vlastnou nešikovnosťou. V takom prípade si prepásla šancu uviesť veci na pravú mieru, pretože opakovane trváš na tom, že je to moja pôvodná veta, a to je lož.

V každom prípade si vymyslenú vetu použila ako súčasť útoku na mňa. Keď som ťa odhalil, teraz sa tváriš ukrivdene a ešte dokonca tvrdíš, že som ju tam mal a následne odstránil, čo je ďalšia lož.

Už si klamala priveľa (ďalšie príklady som uviedol 3.júla o 00:02) a zrejme to už nepriznáš, či už preto že nemôžeš alebo preto že nedokážeš. Preto z útočníčky sa zrazu hráš na "obeť"; zlodej kričí "chyťte zlodeja".

Myslím že všetko podstatné už bolo povedané a nemám potrebu sa k tomu viac vracať.

zita19
7. júl 2015

@petot ked uz ta mam na drate. Nenapisal, kde som ta urazala v mojom predposlednom prispevku

adsumus
Odpoveď bola odstránená
adsumus
Odpoveď bola odstránená
lucus83
Odpoveď bola odstránená
petot
9. júl 2015

@zita19 "Nezavadzaj a priznaj na rovinu, ze si to "prepracoval".

petot
9. júl 2015

@adsumus "Takže roztok dáme na tri dni do chladničky"

petot
Odpoveď bola odstránená
adsumus
Odpoveď bola odstránená
adamova145
9. júl 2015

Milé mamičky!
Obraciam sa na Vás s prosbou odpovedať na niekoľko otázok týkajúcich sa očkovania, ktoré sú dôležitou časťou mojej diplomovej práce. Všetky údaje sú anonymné a vyplnené údaje budú použité len pre účely diplomovej práce. Ďakujem pekne za Váš čas a pomoc.

Monika Adamová

http://www.iankety.sk/dotaznik/352135744/

zita19
9. júl 2015

@petot to je urazka? No dobre. Ked presne tato veta tak strasne posramotile tvoje ego, ospravedlnujem sa. Nabuduce naformulujem "jemnejsie".

diocka
9. júl 2015

@adamova145 ako mozes robit dotaznik ohladne ockovania v bankosbystrickom kraji ked ti ten dotaznik vyplnaju respondenti z celeho Slovenska???? v dotazniku nezistujes kraj tak ako to potom mozes vztahovat iba na banskobystricky???
alebo co tam po relevancii udajov, hlavne aby si mala dost dat....?

abbey1
Odpoveď bola odstránená
adsumus
9. júl 2015

@diocka všimni si, že ludia proti očkovaniu neargumentujú, ale útočia, tak ako ty, miesto aby si normálne upozornila kočku na podla teba "nezhodu", tak ju nepriamo obvinuješ, že jej ide o nejakú zákernosť. Ja som pochopila,že nemám prispievať, kedže nie som banskobystričanka. Aj ked moj názor je, že SK je jedna veľká dedina a čo v bystrici, aj v senici.
@adamova145 podla mna daj iný názov, bez toho v banskej bystrici alebo teda vyzývaj len banskobystričanky.

adsumus
9. júl 2015

@abbey1 "Nehnevaj sa ale tvoje príspevky, fotoblog, nick, etc. su zábavné." Ako vezmeš taký príspevok? Ako by si nato reagovala? Urobíš niečo, lebo sa zaujímaš a reakcia je výsmech. Páčilo by sa ti to?

diocka
9. júl 2015

@adsumus nie zakernost, ale lajdactvo... ked si pracu nazvem ze xxxx v b.bystrickom kraji tak bud dam do dotaznika filter na kraj alebo upozornim ze chcem iba respondetov z bb kraja. vyssie spomenuta slecna neurobila nic z toho...

adsumus
Odpoveď bola odstránená
adsumus
Odpoveď bola odstránená
adsumus
Odpoveď bola odstránená
diocka
9. júl 2015

@adsumus zachytila si niekde ze pisem o petotovi???
a vsak ja som ani nereagovala na teba.
fakt sa neoplati tu nic napisat pretoze ty reagujes na kazdeho v tejto diskusii nech uz sa to tyka cohokolvek. skus si uvedomit ze nie kazdy prispevok je tu pisany preto aby si zareagovala.

adsumus
9. júl 2015

@diocka toto je pokial viem slobodné forum a každý može reagovať na čo chce a mne sa nepáči, že kočku tu (19:40) označuješ za nejakú lajdáčku alebo dokonca falšovatelku udajov(18:07), bez toho aby si s nou aspon prehodila pár slov, pritom stačilo prečítať pre koho je dotazník určený v nadpise dotazníku.

abbey1
9. júl 2015

@adsumus O čom mi tu vypisujes? Písala som dotyčnej dáme svoj názor na jej dotazník. Vysokoškolák by mal byť schopný zostaviť jednoduchý dotazník tak, aby bolo možné odpovedať podľa pravdy respondenta. A to sa konkrétne v tomto dotazníku v mnohých otázkach nedalo. Ako následne správne vyhodnotí svoj prieskum, ked núti respondenta odpovedať podľa vopred stanovených možnosti, ktoré nemusia korespondovat s pravdou?
Ak ti môj nick, fotoblog,... vyčaria úsmev na tvári, nech sa páči.
Ale stojím si za svojim, že diplom nemá byť zadarmo.

adsumus
Odpoveď bola odstránená
adsumus
10. júl 2015

@abbey1 ale teraz ked tak nad tým dlhšie uvažujem, tak by som tam nepridávala tretiu odpoved, ale otázku vyhradila pre očko rodičov (neočko sa predsa mali možnosť vyjadriť pred tým), lebo je naozaj zaujímavé zistiť, či aj takí ludia su, čo očkuju vylučne aby pokutu nedostali.

abbey1
10. júl 2015

@adsumus Písala som, že je zábavný. Tak nepodsúvaj svoje sci fi. Vysokoškolák sa nemá čo radiť na Mk. Už dávno ma vedieť, že k svojej práci ma pristupovať zodpovedne a venovať jej čas, nie len čo to zlepiť.

abbey1
10. júl 2015

@adsumus A hlavne, tu je ponúknutý hotový dotazník na vyplnenie. Dotyčná sa neprišla poradiť. Škoda, mala sa radiť vopred.

diocka
10. júl 2015

@adsumus btw o zakernosti ohladne dotaznika si pisala ty 😉 😅

adamova145
10. júl 2015

adsumus@abbey1 Ďakujem Vám veľmi pekne za Váš prístup.
Je mi to ľúto ak sa niektorým môj dotazník zdá byť smiešny. A nemyslím si, že by som bola lajdáčka, keďže štátnice mám až o rok a každú moju voľnú chvíľku trávim rozdávaním a zbieraním dotazníkov. Priznávam bola to chyba a obrovská chyba že som nezapla filter na banskobytrickýkraj, ale prvýkrát v živote som vytvárala online dotazník. Tak pardon!