icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
adsumus
14. júl 2015

@petot
21. máš tam kolonku vypisuj
25. tiež tam máš kolonku
29. otázka nič nepodsuva, informuje sa, či ludia vedia alebo nevedia o pokute

@miskooo1987
13- ak je človek len osídlený bakteriou záškrtu, ochorenie neprekoná, berie atb, aby sa zbavil bakterie,ale chorý nie je, takže je jedno, či je očkovaný alebo nie. zbytočná výhrada
14. Ako by si ty liečil tetanus?
Ani v dnešnej dobe nie je účinná liečba, podáva sa sérum a očkovacia látka!
http://www.sprievodcaockovanim.sk/ockovanie-vse... tuná podsuvaš ty že existuje liečba, existuje? aká?
15. Riziková skupina su deti do pol roka, najviac ohrození su ale novorodenci. Najviac umrtí bolo u detí pod tri mesiace The majority of deaths occurred among infants younger than 3 months of age. http://www.cdc.gov/pertussis/outbreaks/trends.html
17. Ona tam nemá nemusí poškodiť zdravie, ale nepoškodí zdravie, čo samozrejme pravdivá odpoved byť nemôže, aj ked mnohí si to tak myslia, v tábore neočkujucich.
18 to isté, ty píšeš DEFACTO že môže, ale kočka tam má nepoškodí zdravie, čo je veľký rozdiel, opakujem, nepoškodí zdravie nie je pravdivá odpoved. ak by tam mala, že prekonanie ochorenia môže prebehnúť bez následkov, mala by tam tri pravdivé odpovede, ale nemá DEFACTO. Prekonanie ochorenie nepoškodí zdravie je nepravdivá odpoved.
19. defacto to isté, čo pred tým, prekonanie ochorenia nepoškodí zdravie je nepravdivá odpoved, prekonávanie ochorenia akéhokolvek jednoducho tvoje zdravie poškodí.
20. defacto to isté, prekonie rubeoly zdravie poškodzuje ako každá jedna choroba. aj ked je vela takých, čo si myslia, že prekonanie rubeoly zdravie nepoškodzuje,ani vobec žiadna choroba zdravie nepoškodzuje. asi, ved vlastne oni tie choroby zdravie nepoškodzujú. 😅

Takže, chlapci, z mojho pohladu výhrady ste dali síce konkretne, ale zbytočné a nezmyslené, dotazník je uplne v pohode a ja sa teším na výsledky. 😉 de facto. 😅

mariosmykal
14. júl 2015

@kvieta @adsumus @sorciera24 Spravovanie fóra si ešte rozdeľujeme, preto ak došlo k prísnemu zásahu z našej strany, ospravedlňujeme sa. Aj naďalej platí, že osobné spory riešim vo fóre ja, preto keby niečo, píšte mne. Ďakujem za porozumenie.

adamova145
14. júl 2015

adsumus @petot
Ďakujem Vám veľmi krásne, lepšie vysvetliť by som to hádam ani sama nevedela 😉

abbey1
14. júl 2015

@adsumus Napriek tomu, že môj príspevok bol na tvoju prosbu zmazaný, opakovane ti napíšem, že mi prídeš zábavná, ako donekonečna umelo sa snažíš vyvolať "debatu" tým, že neprečítaš si pozorne môj príspevok a melieš dookola svoje. Ja nie som povinná tebe skladať účty. Autorka dotazníku mi kľudne môže napísať ip, alebo tu a môžeme sa baviť o všetkých otázkach, ktoré neponúkajú možné odpovede.
Ty však donekonečna budeš mne vypisovať. Každý rozumný človek za tým vidí len snahu rozpútať nezmyselnú debatu. A ak ti slovo zábavný príde urážlivé, je to tvoja vec. Ty si tu ľudí už počastovala inými urážkami a nemusela si ani použiť neslušné slová.
Už som si 1000krát povedala, že s dámami AA sa už do debaty nepustím, lebo vám ide len o jedno a to sa vám viac menej darí.
Tak si to tu krásne užite s tými, ktorí vám ešte sadnú na lep.

abbey1
14. júl 2015

@mariosmykal Ok, zmazanie príspevku beriem a ospravedlňujem sa, že som sa dotyčnou dámou a jej dookola sa točiacimi otázkami nechala zviesť a nazvala ju zábavnou, ale bohužiaľ, mi iné vhodnejšie slovo na jej konanie neprišlo na um.

evittam
Odpoveď bola odstránená
curious_george
14. júl 2015

@evittam sorry, ale keď už píšeš o tej objektívnosti a ako budú výsledky prieskumu vyhovovať všetkým provaxerom, komu potom, prosím ťa, vyhovujú články na stránkach, ako je napríklad badatel.net, slobodavockovani.sk, rizikaockovania.sk... hm? 😀

tin007
14. júl 2015

http://www.dailymail.co.uk/health/article-31591...
Health regulators yesterday announced an investigation into the safety of the cervical cancer vaccine amid mounting concerns over severe side-effects.

evittam
15. júl 2015

@mariosmykal Prepáčte, môžete mi vysvetliť koho som urazila mojim príspevkom?! Čo na ňom bolo urážajúce.

adamova145
Odpoveď bola odstránená
adsumus
21. júl 2015

Kvůli reportáži o očkování zahájila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání správní řízení s Českou televizí. Část pořadu Nedej se plus s názvem Utajená data byla prý nevyvážená a dostatečně nezazněly argumenty odborníků obhajující vakcinaci.

Zdroj: http://www.lidovky.cz/rada-odsoudila-kontroverz...

tin007
21. júl 2015

@freefamme Je skvele od MUDr. Madara, ze chodi pomahat do Afriky. Co sa tyka ockovania; mozno ludia chodia sami, dobrovolne, mnoho kilometrov, aby nechali svoje deti zaockovat. No stava sa aj (tuto informaciu mam priamo od cloveka, ktory zije uz niekolko rokov v strednej Afrike a pracuje tam s detmi), ze do skoly/sirotinca pridu zdravotníci a zaockuju rad, radom vsetky deti. Nikto sa samozrejme nepyta vopred, ci s tym rodicia/opatrovatelia suhlasia, ci nie su deti chore, neberu lieky, ci uz neboli ockovane a pod (a ano, niektore z tych deti boli komplet ockovane pred rokom). Taktiez sa ockuje tak, ze ked pride dieta do nemocnice (samozrejme, ze chore), tak ho okrem vysetrovania aj zaockuju! Kludne aj dvomi vakcínami, pretoze je im jedno, ze dieta je podvyzivene, berie ATB, ma hnacky, aj tak ho zaockuju. A ako sa robi evidencia? Ti, ktori su zaockovani dostanu papierik; ak ho stratia, resp. zabudnu pri dalsej navsteve nemocnice, tak su zaockovani opat!

adsumus
21. júl 2015

@tin007 škoda, že ten tvoj informátor, ktorý tvojimi slovami zhadzuje prácu zdravotníkov, ktorí nasadzuju valstné životy,aby zachranovali deti v afrike, nenapíše podobný článok ako dr. madar, ale len špitá komusi anonymnému na nete, do uška informácie, ktoré si nemáme ako overiť, napríklad, že zdravotníci, či kto podla teba očkuje choré a zaočkované, podvíživené deti na atb hlava nehlava, to ti tak uverí akurát krajný antivax.

tin007
21. júl 2015

Jaaaj @adsumus to by si nebola ty, keby si nerypala a nezhadzovala. A fabulujes, nikde som nenapisala, ze niekto (ci ja, alebo clovek, ktory pomaha v Afrike uz 5 rokov) zhadzuje pracu zdravotnikov! Neviem, ci si si dokladne precitala ten rozhovor s Madarom, sam tam pise, ze vykonava pracu lekara, nie ze tam vykonava ockovanie. Idem pohladat ten príspevok a dam ho sem, ked tak neveris, dufam, ze sa potom verejne ospravedlnis.

tin007
21. júl 2015

@adsumus Tu je príspevok Veroniky o tom, ako prebieha ockovanie deti v Ugande: https://www.facebook.com/vaccinetruth/photos/a....
As many of you know, I am in Uganda right now and taking care of a transitional children's home where we rehabilitate severely malnourished and neglected children who once almost faced death.

Baby Esther arrived at Whisper recently, at 3 months old and she was absolutely tiny. She was born to a father who didn’t want to know about her and to a mother who seems to have some learning difficulties. She has very little and came in very sick and vulnerable. I was so worried about her.

We took her in to be looked at. Once admitted, she was referred for malnourishment. She also had difficulty breathing. We had an x-ray done and it turned out it is TB (not sure this was the true diagnosis but that is what we were told).

They put a cannula in her head, to help nourish her and to help her breathe better.

She just finished the treatment today. I went to go check on her and was upset to find baby Esther covered with bumpy spots on her body and very very hot. She had a fever. That is when the mother told me they vaccinated her! This same day, before they released her, they came and gave her drops on the mouth (polio) and an injection.

They came and vaccinated her with polio and another injection against combined diseases, probably something like hexa, right from the malnourished department!!!

I was told that some years back it didn't exist that anybody would be vaccinated without parental concern and without looking at their medical card. Today they go to every school and vaccinate absolutely everybody without even requesting students and others to have their cards with them!!!

Here, it seems a human’s life has less worth than a chicken’s life. Because losing chicken's is losing money, but losing a child’s life is in fact, a relief!!! Here we are told to wait to vaccinate chickens till they are healthy but there no longer seems to be care to wait and vaccinate children until they are healthy! This is SICK and devastating!

I was so worried about Esther surviving when she was taken in for treatment and now I learned this happened to her, through no choice of her mother or me.

This is an absolute disaster. My heart is in so much pain. Emotikona cry

She is almost 4 month's old now and looks like a 1 month old. Please send her positive thoughts towards recovery. It has been so hard trying to keep the other really sick kids alive that were vaccinated last month.

It is horrible they keep doing this with no regard to the children’s health status. No one is held accountable for when these kids suffer vaccine injuries. Parents don't have resources here to fight either.

Esther was so sick and went in to be helped, not vaccinated. We don’t know what future issues these children will suffer later in life because of these vaccines being given in this manner, without concern of these children’s health prior to vaccination.

We are their only hope!!!

Veronika Cejpkova, Founder of Whisper

http://www.whisperorphans.org/

A toto nie je ojedinely pripad, ako som uz vyssie pisala, bez akehokolvek suhlasu ockovali zdravotníci deti v skole aj sirotinci, taktiez dalsie dieta (iba niekolko mesacne) na ATB, s dlhotrvajucim hnackami zaockovali v nemocnici.

petot
22. júl 2015

@adsumus "máš tam kolonku vypisuj" - tak pri tejto logike by stačilo dať kolónku ku každej otázke a nebolo by treba žiadne ďalšie možnosti.

adamova145
22. júl 2015

@petot všetko má svoj význam, viem čo tam mám 😉

adsumus
22. júl 2015

@tin007 máš samozrejme plné právo veriť vypovediam jednotlivcov, ktorí došli do kontaktu s deťmi v afrike, že ich zdravotníci očkovali bez ohladu na ich zdravotný stav, podvýživené, choré, siroty, ale ja patrím k tým, čo by si radi vypočuli aj vypovede zdravotníkov a ako to bolo s bábetkom Ester podla nich, jej mamina nevie čítať a má problémy s porozumením, jej vypoved je trošku pre mna neodstatočná. Navyše z antivax stránky a tie sa objektivitou vôbec nevyznačuju a nepíš o mne, že rýpem a zhadzujem, nie je to pravda, zaujímam sa o otázky očkovania a určite by som podporila akékolvek snahy a zlepšenie zdravotnej starostlivosti o deti v afrike alebo kdekolvek.

tin007
22. júl 2015

@adsumus Ak mi neveris, napis rovno Veronike http://www.whisperorphans.org/contact-us.html
Ja som to tak urobila, pretoze som nevedela pochopit, ako sa mohlo stat, ze chore deti su ockovane. Pripad malickej Ester nie je jediny; jednou vetou spomina "It has been so hard trying to keep the other really sick kids alive that were vaccinated last month. ", ze deti boli mesiac predtým ockovane.

Na toto som sa jej pytala, co sa stalo, jej odpoved bola, ze do skoly a sirotinca prisli zdravotníci a zaockovali vsetky deti (oralnou vakcínou proti poliu) a tie nasledne ochoreli - vracanie, hnacky, teploty. Citujem jej slova: ""tady to neni prdel tady ockuji jak blaznivy!! naockuji porad a koholiv a kdokoliv nic se tu neeviduje nikam ano davaji ruzny papirky nebo karty s ockovanim ale samy si to nikam neeviduji takze kdyz se ockovaci karta strati nebo se nedonese tak se stejnak naockuji. Nikoho to nezajima. delaji to co maji delat. Naší dětičky jsou na očkováne nasilne a nevědomky. Nikdo se nás zeptá jenom jednou jsem tomu zastavila a už na nás přišla hned druhy den inspekce a vyhrožovali ze nás zavřou..neukázala jsem jim aspoň tu nejmenší miminka... a řekla že ty nemocné přijdou na polio AZ budou zdravé. Proste to tak je."

Napr. pisala 30. juna o 4 mesacnom chlapcovi, ktory bol ockovany v nemocnici (uz som spominala vyssie): "William is in this terrific condition, he takes several antibiotics, he has been with diarrhoea for weeks and he received a vaccination today at the children's ward."

To je len niekolko pripadov z malickeho okresu v Afrike, kde sa deje ockovanie bez suhlasu, nasilu, ktovie ako je to v iných castiach krajiny, v iných statoch.

abbey1
22. júl 2015

@tin007 Čakala si tu nejakú inú odozvu? Smutné, ale tu realita. 😒

adsumus
22. júl 2015

@tin007 ja ti verím, že kočka to tak vníma, ale opakujem, zaujímal by ma názor ludí, ktorí su priamo tam pri tom očkovaní, tí, čo očkuju, či je to naozaj tak, ako píšeš, že nikto nič neeviduje, niežeby som jej apriori neverila, ale môže to byť len jej dojem. Je to jej vypoved, pre mna, nič viac.

tin007
22. júl 2015

@adsumus Ok ber si to ako len chces, to nie je o tom, ako to vnima, Veronika pise fakty; prisli pracovnici, zaockovali, nikoho sa nepytali, vsetky deti ochoreli. Napis do Ugandy na Min. zdravotnictva, ako prebieha ockovanie, kde sa ockuje, ci podpisuju rodicia informovany suhlas, ako je vykonavana evidencia, kto a ci vobec robi vysetrenie deti pred ockovanim atd http://health.go.ug/mohweb/node/36

adsumus
22. júl 2015

@tin007 to nevieme, či fakty, deti maju v škole záznamy, rodičia mohli suhlasy podpisovať skor, mala ester nemusela vobec byť očkovaná, ale liečená, veronika vychádza z toho, čo vidí alebo jej povie matka, o ktorej sama píše, že má learning difficulties a tak dalej, preto hovorím, že je vždy potreba si veci overovať a neisť podla jedného človeka a nakoniec nedokážem si predstaviť prečo by zdravotníci vedome ubližovali deťom a vystavovali ich rizikám, su tam nato aby deti chránili, aj ked ja chápem, že niekto očkovanie považuje za nebezpečné, ale tu ide o to, že deti v afrike zomieraju na infekcie ako su osypky, to je realita a ak sa tam podla veroniky deje niečo nekalé, mala by kontaktovať rozne organizácie, ktoré prídu veci preveriť a tak dalej a dať verejne výsledky vyšetrovaní, chápeš pre mna info, že "to nie je prdel a tu sa očkuje ako bláznivý kohokolvek, kdekolvek" je len veľmi ťažko prijateľné ako argument, najmä ked viem, že tieto info su z antivaxerských stránok, tí toto píšu aj o našic krajinách a nie je to pravda. Co sa mojho písanie na ministerstvo do ugandy týka, tak ja nemám dovod tam písať, ja si myslím, že zdravotníci robia, čo je pre deti v danej situácii najlepšie. Mala by si tam písať ty, lebo ty si asi opačného názoru a daj vedieť, čo ti odpíšu.

tin007
22. júl 2015

@adsumus Chytila si sa 1 pripadu, kde spochybnujes matku.
Veronika pise aj o dalsich pripadoch, kde jednoznacne islo o ockovanie bez súhlasov, bez vysetreni, priamo v skole a sirotinci (ide o siroty, ktore nemaju rodicov, tam je oficialnym zástupcom sirotinec a jej predstavitelom/riaditelom prave Veronika a jej sa nik nepytal, ci mozu ockovat, ci dava suhlas), kde jej bolo vyhrazane, ze sirotinec zavru, ak nenecha deti zaockovat. Pritom niektore z tych deti boli plne ockovane rok predtým! Jasne uviedla, ze mnohe deti su podvyzivene, predcasne narodene, trpia roznymi chorobami (TBC, malaria, su HIV pozitivne atd - toto sa dozvies na stranke, ktoru som pripojila).
To, ze ty niecomu neveris neznamena, ze to tak nie je. Ani ja som tomu neverila, preto som Veronike pisala a pytala som sa; kludne mi odpovedala, vysvetlila. Ja jej verim a nemam preto dovod pisat do Ugandy, ty neveris, dala som ti aj kontakt na Veroniku, aj kontakt na Min. zdravotnictva v Ugande, odmietas to, ok, tvoja vec.

tin007
22. júl 2015

@adsumus K tym osypkam tolko; niekolko deti v sirotinci malo par tyzdnov dozadu osýpky, mnohe z nich boli ockovane, aj tak ich dostali. Za tyzden boli vyliecene, ziadne komplikacie, ani umrtia.
Veronika mi pisala "Nejsem si jista jestli Rukia (dievcatko zo sirotinca) byla ockovana proti osypkam oni je porad necim ockuji a poradne nevime cim ale kazdopadne zajimave je to ze ackoliv mely deti measles tak ti mladsi miminka to vubec nedostaly a ty nebyly ockovane. Byly narozene ve vesnicich... vim ze je take ockuji proti tuberkulose (mame novorozene ktere automatciky ockovali proti TB) ale napriklad mame dva predcastne narozene miminka a ty ockovana nebyla a measles nedostala! Opravdu vse je zajimave. A ja videla measles tady nekolikrat na detech je to hodne jednoducha nemoc ktera trva nekolik dnu. Nezapomente ze my tady mame deti co jsou podvyzivene nebo pred nekolika tydny byly takze jejich vyvoj neni takovy jako by mel byt u vse.

adsumus
22. júl 2015

@tin007 veronika má sirotinec a ona má aké právo rozhodovať o tom, či deti možu byť alebo nemôžu byť očkované? ona je lekárka? jej obmedzené a oklieštené skusenosti, ktoré vešia na antivax stránku ani nie na svoju vlastnú, má byť pre mna rozhodujucim zdrojom informácii? treba si prečítať na nete o tom ako postupuju pracovníci červeného kríža pri očkovaní detí v afrike, že vysvetluju rodičom prečo je očkovanie doležité, spolupracuju so školami a náboženskými komunitami, aby sa im podarilo zastaviť šírenie nebezpečných infekčných chorob, veronika navyše preukazuje veľkú neznalosť problematiky, ked ju prekvapuje, že nejmenšie deti neochoreli na osypky aj napriek tomu, že neboli očkované, a na druhej tvrdí, že deti masíve očkované, aj niekolkokrát za sebou, čo maju podla antivaxu mať silne nalomenu imunitu, prekonali osypky bez následkov, tak očividne im to očkovanie nepoškodilo, ale naopak a dalšie veci suvisiace napríklad deti v ugande očkované proti TBC maju vyššiu šancu prežitia a tak dalej, kolko deti v ugande zomrelo na osypky a prečo prestali umierať, ked boli zaočkované, ked sa im hygiena nezlepšila, to su otázky na ktoré antivax neodpovie samozrejme http://www.biomedcentral.com/1471-2458/15/175

a či su ospyky jednoduchá choroba ako o tom píše, ťažko pochybujem, ked im tam pri 140 deťoch, zomreli dve, ked mali epidémiu a ako naozaj prebieha očkovanie http://www.measlesrubellainitiative.org/a-repor...

tin007
22. júl 2015

@adsumus Vedome si vyberas veci, do ktorých sa zadrapujes a prekrucas.
Niekolkokrat som pisala (aj Veronika to pisala), ze nie vsetky deti v sirotinci su uplne zdrave, mnohe v case, ked boli ockovane, sa liecili na TBC, malariu, podvyzivu a pod. Ona je zakonny zastupca tych deti, ale to som uz napisala, toto akosi nechces citat. A plus, ockovali aj deti/babatka, ktore prisli do nemocnice velmi chore, opat nikto sa jej/ci matky na nic nepytal.

Skoda pisania; pozri si tu stranku nadácie Whisper, su tam fotky a pribehy deti; v akých podmienkach zili, cim trpeli, ako sa o ne staraju a pod. Su tam aj dalsie informacie o Ugande, aka je umrtnost deti aj matiek pri porode, aky je priemerny vek v krajine, ako to funguje v nemocniciach; ze si musi kazdy kupit vsetko, kazdu ihlu, kanylu, matrac, prikryvku, vodu, jedlo, lieky. Ak na to ti ludia/deti nemaju, proste ich neosetria! Takze je nesmierne smutne a nepochopitelne, ze nemocnica ta prinuti kupit si kanylu a vyzivovy roztok, aby dali dietatu infuziu, ak na to nemas, tak ma chory smolu.

adsumus
22. júl 2015

@tin007 ja som nenašla, že si veronika tie deti osvojuje, naopak, píše, že deti vracia do rodín,a že jej sirotinec je tranzitný, tak neviem ako môže byť ich zákonný zástupca, okrem toho nepoznáme aké zákony platia pre deti umiestnené v detských domovoch v sirotincoch a či je potrebný suhlas prevádzkovatela sirotinca pre očkovanie, ináč, nepíš o mne, že sa zadrapujem alebo vyberám, čo mi vyhovuje, nie je to pravda, ja tiež nepíšem, o tebe, že ignoruješ, čo ti vyhovuje. to su osobné utoky,a le tak škoda písať

tin007
22. júl 2015

@adsumus Na tej stranke, ktorej link som dala je uvedene ako to funguje. Je to sirotinec s tym, ze sa snazia vratit deti spat do rodiny (aj sirsej) ak je to mozne po nejakom case. Avsak, kym to tak nastane, byvaju deti v sirotinci, ktory je za nich zodpovedny (cize jeho vedenie a zamestnanci). Funguje to tak, ze ked najdu sirotu/polosirotu (upozornuju ich na to priamo ludia z dedin z okolia, rsp. sami socialni pracovnici), tak vzdy dava Whisper ziadost na sud, aby sa stal zákonným opatrovatelom. Zakonny opatrovatel nie je osvojitel, mylis si pojmy a hlavne ich obsah.