icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
adsumus
18. júl 2013

Väčšina Nemcov chce povinné očkovanie. Prebehla anketka na tisíc respondentoch a vo východnej časti Nemecka sa až 93% obyvateľov vyjadrilo ZA povinné očkovanie. Celková podpora bola 82%.

http://www.thelocal.de/sci-tech/20130715-50835....

mano5
18. júl 2013

@adsumus Anketa je jedna vec a zakon druha. Ale v nemeckej problematike sa spytajme radsej alice107. Podla mojich informacii to nie je take jednoduche v Nemecku nanutit ludom ockovanie. Existuje tam totiz zakon, podla ktoreho ludia mozu podla svojej vole nakladat so svojim telom. Ak by vsak prisiel zakon, ktory im kaze ockovat, bol by v rozpore s tymto zakonom. Ale alice107 by nam to mohla objasnit.

ajsenz
18. júl 2013

@natas4 súhlasím s tvojim názorom.... o tom že deti s oslabenou imunitou a predčasne narodené by mali byť inak očkované ako tzv. zdravé deti 🙂 aj keď je pravda že ja neočkujem.

saska.t
18. júl 2013

@adsumus je zaujimave,ze clanok je v anglictine a este zaujimavejsie je ze sa vobec nechytas linku,ktory som vlozila ohladom osypok v nemecku a este najlepsie je,ze si opät vyberas len to,co sa ti hodi do tvojich teorii, vsetci v nemecky hovoriacich krajinach uz diskutuju 20 rokov o povinnosti a 20 r.maju slobodnu volbu a nikto si nedovoli ju porusit no cim to bude. Povzbudzujuce je,ze aspon diskutuju,kdezto na SK to dali hned ako povinnost,ktora v DE nikdy nevznikne 😀 😀 Nemohla by si obcas hodit aj o protivnikoch ocko link,pretoze takych tu je velmi Vela,ale to uzz pre teba nie je vidno co??? Apropo,doteraz si tvrdila,ze zaockovanost je v DE slaba a preto mame epidemiu osypok v Berline,tak nerozumiem preco ich dostali,ked 93 % obyv. je za ocko, uff myslim,ze to smrdi protirecenim...

adsumus
18. júl 2013

@saska.t Netreba si zamieňať celkovú zaočkovanosť so zaočkovanosťou detí vo veku, keď sa majú očkovať. To, čo sa sleduje a vykazuje nie je celková zaočkovanosť ale len danej vekovej skupiny. Čiže 95% detí bolo zaočkovaných, nie 95% všetkých občanov. Ešte to smrdí?

A znova trochu štatistiky. Za obdobie od apríla 2012 do marca 2013 len 3,5% chorých na osýpky bolo zaočkovaných oboma dávkami MMR. Ináč povedané, zo 100 chorých len 3.5 človeka bolo plne zaočkovaných a 96.5 nebolo alebo len čiastočne.
http://ecdc.europa.eu/en/publications/Publicati...

O protivníkoch očko mám hodený link v zodpovednosti, budem rada ak sa mi k tomu vyjadríš.

saska.t
18. júl 2013

@adsumus citujem " 93%obyvatelov sa vyjadrilo za ocko" tym padom 93% by malo mat zaockovane svoje deti a aj sami su zaockovani a prebrali zodpovednost,to z toho vyplyva,preco by inak hlasovali za??? statistiky su nanic,nie su cielene,ale su uvedene v casopisoch kde si to ktokolvek precita a pouvazuje nad otazkou a rozhodne sa co je asi spravne,tiez to obas robim,tj tip topky.sk haha ziadna vypovedna hodnota... Ked tak vsetci chcu povinne ockovat preco nemaju plne zaocko deti!!! 😕 divne nie??? Tiez sa v nemecku hodne diskutuje ako to ze kazdym rokom stupa odskodneni nasledkov po ockovani (kazdy den to vidim v spravach)a preco je na Merklovu vyvijany taky natlak od farma firiem,tiez je vseobecne zname,ze vsetci ju miluju,len nemci ju nenavidia(to bolo mimo temy) Takze to diskutovanie o povinnosti nie je take horuce,ako to ty prezentujes,je to len vykrik jednotlivcov a politikov,ktori sa chcu zviditelnit a prezentovat-nic viac-nezabudaj som v centre diania 😉 Neviem o aky link o protivnikoch mam komentovat,kde v zodpovednosti?

adsumus
18. júl 2013

@saska.t Oni sa vyjadrili, že chcú aby očkovanie bolo povinné pre všetkých tí ľudia, nie že sú za očko. Tie štatistiky každoročne vydáva Svetová zdravotnícka organizácia WHO a nie topky ako si mylne predstavuješ. Sú podložené vedeckými štúdiami, očkovací status sa musí sledovať.Podľa týchto štatistík je zaočkovanosť vysoká a od roku 2000 stúpa vo všetkých západných krajinách. Ale pre elimináciu ochorenia to nestačí. A ešte veľmi dlho potrvá, kým sa jej zbavíme.
Budem rada ak si prečítaš moje pochybnosti o spôsobe akým informujú AV na Slovensku v téme Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti a napíšeš mi, čo si o tom myslíš.

saska.t
18. júl 2013

@adsumus pozriem sa na tu temu neskor a k tym topkam,to bol len nazorny priklad ako to funguje so statistikami, WHO je najväcsi Manipulator zdravotnictva a cim dalej,tym viac sa to potvrdzuje a teraz nieco ja,pozri sa ako to moze dopadnut,ked da mamicka v nemecku vsetko naockovat a po neziaducich ucinkoch po plnej vakcinacii,ju obvinia z tyrania dietata...

http://www.margit.cz/nezadouci-ucinky-anebo-tyr...

tanapeta
Odpoveď bola odstránená
tatko_bebe
18. júl 2013

mozno je adsumus profi diskutovatel rovnaky aky su na znamych verejnych forach-ludia co sa snazia ovplyvnovat verejnu mienku 🙂

adsumus
18. júl 2013

@tatko_bebe 🙂
@tanapeta 🙂

Keď nemáte žiadne argumenty, tak skúšate aspoň očierniť partnera v diskusii? A že kto tu chce ovplyvňovať verejnú mienku? Nakydať klamstvá na človeka je to najľahšie. Obhájiť si svoj názor je už iná kapusta, že?

tatko_bebe
18. júl 2013

vobec nie @adsumus ja si len robim prcu,ale ak tu mas v tejto teme tolko prispevkov tak klobuk dole ja nemam potrebu nikoho presviedcat

tanapeta
Odpoveď bola odstránená
adsumus
18. júl 2013

@tatko_bebe Tak dajme na kopu antivakcinačné a provakcinačné príspevky, keď vás tak trápia štatistiky. Dajme tomu 5 rokov dozadu. A odrazu vám vadí, že tu vypisuje nejaký zástanca očkovania. Ustojte si pozície. Ja chcem vedieť v danej veci pravdu.

tatko_bebe
18. júl 2013

Boze adsumus sklamem Ta ja nie som odporca vakcinacie 😉 vakcinaciu podporujem ale treba zvazit vs rizika t.j. vsetko

adsumus
18. júl 2013

@tatko_bebe No veď o tom by mala byť diskusia, zvažujme, porovnávajme, hodnoťme a nevypisujme si ako takí idioti kto koho platí. Alebo kto je aký magor.

tatko_bebe
18. júl 2013

treba rozdelit vakciny na bezpecne a potom na tie kde sa vyskytli nejake NÚ, prípadne boli porusene SVP, SLP. Lenze maloktori laici si vedia najst tieto informacie tot vsjo 😝

adsumus
18. júl 2013

@tatko_bebe Som samé ucho.

adsumus
18. júl 2013

@saska.t Prosím ťa, môžeš mi napísať, kde sa uvádza ako príčina smrti toho chlapčeka očkovanie, lebo ja som to tam nikde nenašla. Z druhého brehu, posielam video o živote s rubeolovým syndromom.

https://www.youtube.com/watch?v=v_aQVcaQ_OU
adsumus
18. júl 2013

A ďalšie dieťa musí žiť s týmto postihnutím.

https://www.youtube.com/watch?v=oyTFeM_r9xs
kveta
18. júl 2013

@adsumus Aspon zije. Narozdiel od tych, co som poznala ja.. Zdravucke deti mrtve po ockovani.

adsumus
18. júl 2013

@kveta 6 ročné dieťa z plného zdravia za 10 hodín smrť v matkinom náručí- pneumokoky, súčasnosť, USA.

http://www.sbs.com.au/ondemand/video/2657696387...

tatko_bebe
18. júl 2013

navrhujem zalozit novu temu a toto tu uzamknut nema to totiz uroven, postovat sem videa z youtube nema uroven

kveta
18. júl 2013

@adsumus Myslis tie pneumokoky, na ktore u mojho drobca nezabralo ockovanie? Hlavne, ze mal po ockovani horucky, pol roka uplne zastaveny psychomotoricky vyvin.. a farma firma za to dostala svoje EURace..

kveta
Odpoveď bola odstránená
adsumus
18. júl 2013

@kveta Dve boli za a dve proti, tak nezavádzaj.

tatko_bebe
18. júl 2013

nebolo by vhodnejsie napisat Vase realne skusenosti napr. zaockovali sme Prevenarom a mali sme zastaveny psychomotoricky vyvin 😉

saska.t
18. júl 2013

@adsumus nie,to je len nahoda,ze to prislo kratko po ocko,ako vzdy 😉 ,ale najlepsie je to obvinenie z tyrania 😉 naco hladat priciny,ta je jasna-tyranie na oplatku ani to,ze to z ocko nieje,tam neuvadzaju...

natas4
18. júl 2013

@kveta ako vies aky kmen pneumokoka malo tvoje dieta?

natas4
18. júl 2013

@kveta boli vylucene dve za ockovanie a dve proti