(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@petot jáááááj tak ty sa radíš so zahraničnými žurnálmi... hmmm... prajem ti, aby si nikdy nebol odkázaný na pomoc tých slovenských "odborníkov"... lebo neviem, či ti tie žurnály pomôžu, keď to budeš potrebovať... váž slová, ani ja si nedovolím vyjadrovať sa takto plošne o slovenských lekároch a to by som na to mal veru aj tisíc dôvodov...
k tvojim poznámkam o propagande a dokazovaní bezpečnosti... k tomu naozaj nemá význam sa ani vyjadrovať. ale pobavil si ma, podobne, ako ma zvykne baviť svojimi príspevkami prevenar 😉
a ktože zarába na vitamínových doplnkoch a alternatívnej medicíne? hm?
@gabuchah vieš ...poznáš ,,viac pripadov,, lebo sa ti ,,to,, podla teba stalo a zaujímaš sa o to prave z toho hladiska. Vedz..ze mne sa to nestalo poznám viac pripadov ktorým sa to nestalo - nikomu z mojho okolia sa ,,to nestalo,,. Aké su tie nezaiduce učinky po očkovaní? Ekzem? Alergia ? Alebo klamstvo o autizme....
Moji očkovaní su...to mam ako chapať...tak su a ti ochoreli a mladší nebol a tiež ochorel? Prečo si myslíš ze to má suvis z očkovaním - z čoho to vyvodzuješ? Lebo týžden po očkovaní im niečo diagnostikovali? Každoapdne posledná veta pravdiva je...každý má dost svojich starosti a nebudem si pridavať dalšie neočkovaním.
@curious_george vieš ako...bububu..zlí lekári, hnusne farma firmy...a ked pride na lamanie chleba tak aj tí medicinmani budu dobrí lebo vitamín C zdaleka stačiť nebude.
@sardinka335 a zasa prehaname 😀 bubu bu
Ach tá irónia.. Ako keby tu niekto znevazoval doktorov
@gabuchah to nebolo adresované tebe 🙂 🙂 🙂 🙂
a de facto prehánanie je pre toto vlákno typické.... 😎
@curious_george Prekrúcaš. Bavili sme sa o očkovaní, nie o riešení zdravotných problémov.
Zaujímalo by ma, aký zisk má Shandong Pharmaceuticals na kyseline askorbovej, keď už na Slovensku po všetkých tých medzičlánkoch a pár tisíc kilometroch prepravy sa dá kilo kúpiť za 7 €.
@petot ja prekrúcam??? opäť si ma pobavil 🙂 inak je zaujímavé, že lekári riešiaci zdravotné problémy sú pre teba ok, ale lekári zástancovia očkovania už nie... tí asi žiadne zdraovtné problémy neriešia... fakt vtipné.
a keď ja prekrúcam, tak ty zavádzaš. daj sem prosím ťa info, aký podiel na masovej spotrebe a biznise vitamínových doplnkov má predaj kyseliny askorbovej na kilá... ty ako maniak na vitamín c si možno kupuješ toto, ale bežní ľudia si kúpia megacéčko v lekárni 1 balenie za 10 eur...
@curious_george Mňa ani teba nie je nič do toho, čo si ľudia kupujú v lekárni. Je to ich vec. Ľudia mrhajú podstatne väčšími peniazmi na podstatne zbytočnejšie veci než nejaké megacéčko.
Ak nevidíš rozdiel medzi prevenciou a liečbou, tak potom je akákoľvek diskusia zbytočná.
@petot áno máš pravdu, nič ma do toho a je mi to aj jedno. no niekto sa tu často rád oháňa ziskami a nekalými úmyslami farmafiriem... však? o balíku peňazí, ktorý sa točí v biznise s vitamínmi a doplnkami sa už ale toľko nehovorí... škoda 😀
ja ten rozdiel vidím veľmi dobre, nemusíš sa báť.
@curious_george Keby boli vitamíny povinné pod hrozbou pokuty a platili by sa z našich daní, ako vakcíny, určite by to vadilo viacerým ľuďom 😀
@petot iný argument som ani nečakal... tieto primitívne populistické hlášky si môžeš nechať do predvolebnej kampane, ak raz budeš niekam kandidovať, alebo na nejaké stretnutie aktivistov.
baviť sa o tom, prečo je očkovanie (niektoré) povinné s tebou nemá význam. každopádne okrem vitamínov vy odporcovia očkovania ako alternatívu prevencie proti chorobám neponúkate zhola nič... snažíte sa tu ale častokrát navodiť dojem, akoby vakcíny existovali len pre biznis farmafiriem.
curious george: ....ale veď je to presne ako píšeš, biznis farmaceutického priemyslu.Pokiaľ sú vitamíny čisto prírodné,nemajú vedľajšie účinky a nie sú návykové,na rozdiel od antibiotík a i.liekov.Na čo sú predpísané pomôžu,ale majú toľko vedľajších účinkov,že sa človek potrebuje začať liečiť na niečo iné.
Okrem toho každý jeden oslabí imunitný systém......večný kolobeh.
No áno,máš pravdu. Je to ale ich zdravie a je na nich ako s ním budú zaobchádzať........ 🙂
@gabuchah no to je teda objav tu ľaľa aká prevratná myšlienka na koníku...
Tebe asi nedochadza ze aj priroda ma svoje limity resp. liečivá na prirodnej baze. Pokial na ne telo raguje tak nie je o čom, treba využiť ,,silu prirody,, som uplne za. Ale tam kde priroda už ,,nič,, neponuka tak treba vytiahnut silnejšie zbrane ako napr. ATB...ak nie su zneužívané na každý prd tak v tom nevidím ziadny problém. Tak ale verim ze o chorobách na ktore je možné očkovať nenazeráme ako na choroby liečitelné bylinkami. A okrem toho dnes už ani ,,zdrava,, strava zial nie je zaruka samotného zdravia resp. ze človek bude zdravý a na nič neochorie. Problémy s tlakom a cholesterolom maju aj športovci, zdravo sa stravujuci ludia.a kludne aj iné ochorenia .. a chudatka nechapu ako to je možné, ved tak zdravo ziju.
@prirodka aj uzivanie vitaminov ma svoje kontraindikacie.svoje nu ....cisto prirodne ..to su ake .uz aj jablko je chemicky osetrene a ta jablonka rastie v zemi plnej ftalatov .hlinika a ineho bordelu a aj z prirodneho vitaminu mozes dostat anafylakticky sok....nu ma vsetko ...co dychas .co zjes .co sa to dostane cez kozu ....a bohuzial aj s tym bio produktom sa nam dostane do organizmu vzdy nieco .co imunita musi riesit ....ved ta funguje nonstop ...a lieky .boli asi na nieco vymyslene ....ak sa chces dozit 40rokov .nech sa paci ....vyuzivaj svoje bio produkty a modernej medicina sa vyhni .aj ked kvantum liekov vznika na zaklade produktov z prirody ....biznis natur je omnoho vacsi ako biznis liekov .....si len zober .co stoji hnedy cukor a co biely cukor a pritom v rozumnom mnozstve je jedno .ktory si das .aby ti fungoval mozog....a prave tymito alebo takymito prispevkami sa len zvysuje dopyt po natur a bio vitaminoch .ktore su vyrabane vo fabrikach a mozno ten konatel farmy co vyraba ocko .je konatelom alebo akcionarom firmy .ktora vyraba tvoj bio vitamin.....
Mala som na mysli výzivové doplnky stravy,nakoľko to, čo píšeš je pravda, práve preto ich je potrebné užívať....lieky boli na niečo vymyslené-citujem Ťa, ale čítaj príbalové letáky pri liekoch,veď to je hotová katastrofa, koľko kontraindikácii, nežiadúcich účinkov majú-dobre si človek rozmyslí, či to vôbec má začať užívať. U nás riešime doma všetko kvalitnými doplnkami výživy čisto prírodnými, ktoré majú pečať "kóšer" a /židovská/ a "halal"/islamská/. neviem, či Ti to niečo hovorí.Mám 5vnúčat, 4 deti, tak ver tomu, že to mám riadne preverené a odskúšané....dôležitá je prevencia.Existuje aj prírodné antibiotikum ale žiaľ, nie v lekárňach...to je na dlho, ak chceš, môžeme cez meil "pokecať"..... 🙂
@sardinka335 mne to dochádza... Len tebe asi nedošlo že som to myslela podobne a aj bez ľaľa či irónie...
Pozri si duchovného príčiny chorôb... Aj z toho to tkvie... Keď je duša chorá aj telo chorlavie...
Že som sem ja vôbec kedy zablúdila...tak nepríjemné reakcie človek nevidí často.. A že mier vo svete a medzi ľuďmi...
@gabuchah nikto ti tu nic dehonestujuce nenapisal a povedanie nazoru nie je protirecenie ...ten slovny zvrat mozes pouzivat u tvojich deti .ked ti budu odhovarat....a veru tak hnusnu skupinu .ktora reprezentuje av .ktora nas aj v tejto teme ociernila na hony ...od vrahov.fasistov .debilov .somarov a sliepky a dokonca duplicidnych nickov.podplatenych trolov a bohvie cim tak taku hnusnu reprezentaciu skupiny som fakt nevidela ani ja.....a poviem ti jedno....keby ti povedal aj najvyssi docent dojc.odd .ze tvoje dieta dg.nema z ocka ...tak mu neuveris .pretoze je lahsie sa zmierit s lahsou cestou priciny vzniku ochor.u dietatka a to je teoria pana filla .nicku previho a petota .ze to z ocka je ....kedze tu pricinu ti dali ....ja to nikomu nezazlievam .pretoze som videla dost tragedii .kde najbluzsi si hladaju tu najlahsiu cestu odovodnenia urciteho stavu .tragedie .....ale zazlievam hore menovanym nickom .ze zneuzivaju situaciu a urcite to nie je pre pekne oci.ze vam prikyvuju....
gabuchah: ja som odpisovala aristke, nereagovala som na Teba.Myslím že sa v názoroch my dve aj celkom zhodneme a možno naozaj nie je treba sem prispievať.......ja tu ani veľmi nechodievam, len niekedy mám sto chutí ľuďom vykričať,nech si už konečne otvoria oči a k svojmu zdraviu pristupujú zodpovedne.Ja som v lekárni nebola už hádam 10rokov,užívame -ako som písala celá rodina perfektné doplnky stravy/nakoľko ozaj na našom trhu sú potraviny úbohé,rýchlené, pestované v pôdach, ktoré obsahujú pesticídy a herbicídy,prihnojované chemicky,do vôd dávajú škodlivý aspartám,do detských cukríkov tiež všeličo škodlivé,atď. atď./,všetko sa to vyrába nie pre naše zdravie,ale pre biznis....a v lekáňach vitamíny?Obsahujú protihrudkujúce látky, farbivá,a to určite nie prírodné.No nič, Ľudia sa učia na vlastných chybách, len žiaľ, niekedy je už neskoro užívať LEN doplnky výživy a čakať na zázraky.Naše zdravotníctvo povačšine rieši dôsledok, nie príčinu chorôb, preto sú plné čakárne v nemocniciach,otvárajú sa stále nové lekárne........Pekný dník.
@gabuchah jááj mojenko...duchovné pričiny chorob, hm....vieš kolko ludí ,,duchovne v pohode,, ochorelo. Ako dava to zmysel čo tam piše už len v tej zakladnej ,učebnici,, Louise Hayová...a predsa ochoreju aj tí, ktorí na to ,,nemali,, ziadne duchovné predpoklady. Ja som niektoré odpovede našla v knihe ,,Když se zlé věci, stávají dobrým lidem,, od Harolda Kushnera.
@prirodka prečo si myslíš ze ten kto ide do lekarne pristupuje k svojmu zdraviu nezodpovedne. Čize tí čo su chorí tak su nezodpovední...to chod povedat rodičom na detsku onkologiu...to mam zase ja chuť vykričať tebe ze si mudra jak radio jerevan - uzivate ,,perfektne doplnky stravy,, a ine nekonzumujete nie? Vzduch nedychate, vodu nepijete len destilovanu, mate svoju ,,bio,, farmu kde prší dažd z nejakej inej čistej planety, ty košer a halal...si len myslíš ze aka si zdrava tak ako si nebola v lekarni tak si nebola ani na preventivkach nie? Ale ked ti pojde o život tak aj to zdravotníctvo ti bude dobre....ako všetkým čo na neho pluju.
@aristka nehovorím že len z očkovania.. Ale očkovanie má za následok zníženie imunity, kým nám to potvrdili boli sme mesiac či mesiac na atb.. Zaockovali mi dieťa s úplne vyburanou imunitou a ziapal a kričal mi potom deň noc takto tri dni po sebe... A až potom prišla na rad alergologia... Detaily popisovať nemienim, tu určite nie a malý mal mať toto zapísané v karte a menší nemusel byť na základe reakcií očkovaný a aj veto všetko musel byť ale nedala som ho.. A div sa mi svete, vysadila som lieky naviac a teraz býva chorý tak raz max dva krát za rok...
Máloktorý doktor povie pravdu o následkoch a tí čo ju hovoria tak tých tu zapracujete...
O vrahoch ja som nikdy nikomu nič nehovorila, ani by som si to nedovolila každý má svoju cestu a názor... Ale tak útočná diskusia ako tu... Ľudia by sa mali prebrať a prefackat občas... Bez ohľadu na názor, veľakrát chyba ohľaduplnosť... A povedala som -kto chce nech ockuje ja to chápem, strach je strach a zvyky sú zvyky... Určite každý dobre vie,čo to obsahuje a je zodpovedný za seba aj dieťa...
Ja som.matka a mám ísť cítenie aj vycitovanie...
A keď som vysledovala vždy po očkovaní zmeny, nielen zdravotné ale aj psychické tak si za tým stojím.. A internet a mudrovamie som vtedy nemala...
@sardinka335 karma je karma... Bohužiaľ...A niektoré veci si človek so sebou ťahá...
A neviem kto pluje na zdravotníctvo...
Ale po pravde, kolko sa naberá človek po doktoroch než sa príde k chorobe... Veľakrát si ľudí len posúvajú...
Ja navštevujem doktorov a nebránim sa im ani tomu a to ze tam nebol niekto 10rokiv je chvalihodne... A nie ešte aby aj po tomto niekto podupal...
Fakt otras čítať niekedy
@gabuchah to je tvoja teoria..mna sa karma netyka, na to sa nemienim vyhovarat ved mozno aj u vas je to karma či ? ale aj ja mam svoje ,,duchovne,, teorie ku ktorym sa priklanam.
A ak mi niekto ako prirodka hovori niečo o prevencii - dolezita je prevencia a to na viacerých frontoch a ak niekto nebol 10 rokov u doktora hovorim na prevencii (ale teraz netvrdim ze dotyčna tam nebola len tak bohorovne vystupuje) tak to je skor smutné ako chvalyhodné...nevedieť roky nič objektívne o svojom zdravotnom stave, krv, moč pre mna nie je na potlesk - to už akou cestou si to poriešim je ina vec, hovorim o prevencii. Fakt otras čitať fanatikov... 😎
Práveže chodím na preventívky poctivo každý rok a výsledky sú také,že mi len potvrdzujú kvalitu tých produktov.Nie, nejem len to,nežijem v skleníku a musím konzumovať to, čo trh ponúka,ale práve preto,z vlastnej skúsenosti hovorím, že je dôležité užívať doplnky výživy......a rada poradím,ak treba.
@prirodka ja už dlhšie hladám odpoved na otázku a akosi mi odporcovia očkovania nevedia, či nechcu? odpovedať na rovinu. otázka, je syntetický vitamín c GMO free alebo nie, pretože ja som čítala, že jeho uplna väčšina je vyrábaná z geneticky modifikovaných surovín, konkretne kukurice. máš pekný nick, tak možno ty budeš vedieť.
kebylen kukurica... uz su postupy (neobjavil som statistiku do akej miery je uz tento proces pouzivany) kde su povodne pouzivane bakterie v Reichsteinovom procese nahradene napr. Erwinia citreus, teda GMO bakteriou 🙂

@sardinka335 nič im nebolo... Boli zdraví...
A je mi jedno čo si kto myslí a kde hľadá aliby...
Niekto proste zapadá do systému a niekto nie..
Moji očkovaní sú iba som.napísala, že mladší už nebol a ani nebudú...
Poznám viac prípadov s nežiaducimi účinkami po očkovaní a že to niekto nepočúva.. Nevadí.. Veď každý si rieši svoje problémy