(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
Clanok od Petrasa "Hlinitá sůl jako adjuvans ve vakcínách" je bez akychkolvek zdrojov.
Literatura
Na vyžádání u autora článku.
Ak si dobre pamatam, tak Petras mal povodne zdroje a ten hlavny, o ktory sa opieral, bola studia Flarenda z r. 1997, ktoru robil na kralikoch http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9302736
Spolu pouzil Flarend tusim 6 dospelych kralikov, z toho iba dvom pichol tu zluceninu hlinika, ktora sa pouziva vo vaccine (bez samotneho antigen), ostatnym dal ine zluceniny.
@adsumus no ved bud konkretna, drviva cast hliniku prijata v potrave sa aj s tou potravou vyluci, do organizmu sa nam vstrebe len malinka cast z neho, ale co s tym vpichnutym? Akou cestou sa vylucuje z tela ten, ked podla teba sa nedostava do krvi vsetok, ostava nam v tom svalovom vlakne, medzibunkovom priestore, vo vesmire??? Kde?
@adsumus neviem ti povedat preco vyse roka nedala ziadne vyhlasenie ale ze by zmenila nazor o tom velmi pochybujem... Ak si dobre spominam tak sa rizikam ockovaniu venuje cca 10 rokov a ona predsa netvrdila ze bola od zaciatku proti ockovaniu... Podozrenie zacala mat az ked zacalo mat problemy po ockovani jej vlastne dieta...
@adsumus tak mi skus vysvetlit, ako sa nam ten pan hlinik odstahuje (rozumej akou cestou, prostrednictvim coho) zo svalu do oblicky a hrubeho creva aby tam mohol byt nasledne vyluceny, pokial sa teda podla teba do krvi nedostane. Plus to, ze nieco nie je rozpustne vo vode, neznamena, ze sa to nerozpusta v organizme 😉...
@adsumus domnienky, domnienky, domnienky... Nic podlozene nejakym dokazom... Ak by aj presedlala na homeopatiu, musela by mat nejaky podnet k tomu, nemyslis? Nejdem sa tu s tebou hadat, ale viem si spocitat dva a dva... Videla som mnohe videa, fotky, clanky, co urobilo ockovanie s babatkom... A mozno ze by toto cele nemuselo byt keby sa neockovalo takym svinstvom... Ako najlepsie zarobia farmaceuticke spolocnosti? No predsa tak ze si zacnu vyrabat pacientov a najlepsie s tym zacat uz od malicka...
@zuzu1122 podnet na homeo je asi aký, že zarobíš. kukni si niekedy čo urobilo neočkovanie s deťmi
https://www.youtube.com/watch?v=aB8kGwKZiq0a spomen, že aj my sme boli očkovaní a nič nam nebolo a či toto všetko šialenstvo okolo očkovanie nie je umelo nafuknute.
@adsumus aha... Takze ty sa riadis tym ze ked mne nic nebolo tak ani tebe nemoze byt... Tak tento nazor "milujem" doslova... Skus toto vysvetlit maminam,ktorych deticky mali vazne poblemy a nasledky po ockovani... A tiez by ma zaujimalo, ci by si mala tento tvoj nazor aj vtedy keby malo tvoje dieta po ockovani vazne,nedajboze dozivotne nasledky...
@arwen88 S ňou nemá zmysel vôbec diskutovať, nakoľko každý kto má niečo proti dnešným vakcínam je len úbohý antivaxer, neznalý problematiky a podobne a pravdu má iba ona, potom ona, potom dlhoooo-dlhooo nikto a zase len ona - no, nebudem sa rozpisovať- poznáš to. Takýto fanatici sú najhorší, ale žijú medzi nami, tak ich nechajme žiť a nech sa zariadia podľa seba ako aj my ostatní. 😉
@zuzu1122 vobec nie, ale si nemyslím, že za všetkými chorobami je očkovanie, myslím si, že je za tým zle životne prostredie, pesticídy nekontrolované, r´toxicke skládky a navyše nechcem aby sme tu mali smrtelne chorby k tomu všetkému. ale bude ako slovač rozhodne, ked sa prestaneme očkovať. zapadna europa očkuje vysoko nad 95% svoje deti. rakusko pre zaujímavosť http://apps.who.int/immunization_monitoring/glo...[country][]=AUT
@zuzu1122 Tak, tak - dávnejšie som sa rozprávala s mojim dobrým priateľom-dlhoročným odborníkom a uznávaným lekárom aký má na to názor - povedal len jedno - v 80.rokoch boli vakcíny aj farmaceutický priemysel pod inou kontrolou a dalo sa mu ešte ako-tak veriť - to mi stačilo. 😉 (samozrejme okrem iného - nebudem sa tu zbytočne rozpisovať a nebodaj pre niektorých písať aj meno uvedeného lekára, jeho adresu, kariéru, t.č. a podobne.)
@adsumus niesom vobec kompetentna ani skolena na to aby som tu jasne vedela povedat ci za chorobami stoji jednoznacne len ockovanie alebo nie... iste, je to aj zivotny styl, je to to mnozstvo chemikalii ktore do seba bohuzial tlacime chtiac nechtiac, pretoze ludia, ktori nemaju moznost si dopestovat, nemaju na vyber... a aj bio obchody, ktore tvrdia ze maju potraviny bio tak tie potraviny v noci striekaju... takze tak... a hovoris o tych krajinach, kde je ockovanie nepovinne? ano, viem o tom... ale pozeras sa na to len z jedneho uhla pohladu... skus sa na to pozriet aj z pohladu maminiek, ktore mali zdrave deticky a prave po ockovani nastali obrovske problemy...
@evittam pravda... dnes maju najlepsi biznis prave farmaceuticke spolocnosti... 🙂 je vela lekarov, ktori dlhe roky boli stotozneni s ockovaniem a ejhle... zrazu kolko ich je, co uz si nie tak isty, ci je to to prave orechove... 🙂 najhorsie je, ze aj tie statistiky nestoja za nic, pretoze maminka aj ked pride k lekarke, ze jej dieta ma neziaduci ucinok po vakcine, tak ju lekarka medzi dverami doslova odpalkuje, ze to nieje urcite z toho.... aj ked podla zakona to lekarka musi hlasit...
@zuzu1122 nastali problémy po očkovaní, napríklad maminka tu písala pol roka, že jej dieťa zomiera po očkovaní, všetci sme trpeli, potom sa ukáže že si to vyymyslela, dalšia si neprizná, že dieťa bolo chore od narodenia, jej okolie to ale vie, dalšej maminy dieťa podedilo geneticke defekty, dalšie bolo v kontakte s vírusmi, ja sa riadim faktami, vedou, dokázanými vecami, podla nich očkovanie chráni, choroby ničia.
@zuzu1122 hlásiť to može aj sama maminka. http://www.sukl.sk/sk/bezpecnost-liekov/hlaseni...
@adsumus asi sa zhodneme na tom, ze sa nezhodneme.. ak som dobre davala pozor, tak na jednej prednaske bolo spomenute, ze dieta moze mat predispoziciu na nejaku poruchu, ochorenie, ktore sa moze a nemusi vekom prejavit, avsak ockovanie moze prave toto ochorenie vyvolat... asi by bolo uplne najlepsie keby pred kazdym ockovanim bolo dieta riadne testovane... z krvi... a nie, ze sa pani doktorka nan pozrie, trosku popocuva a zda sa ze dieta je zdrave, nasledne pride k ockovaniu a uz je potom neskoro plakat... ibaze taketo vysetrenie stoja okolo 3000 eur a samozrejme na to stat a poistovna nema... takze sme tam kde sme aj zacali...
Ahojte.Myslim si ze ci dat ockovat alebo neockovat svoje dietatko je na uvazeni a rozhodnuti kazdeho rodica.Nikto by nemal odsudzovat niekoho,za to ze nema rovnaky nazor.Mna ale rozculuje jedna vec.Preco ked chcem zaockovat moje babo tak mi to nieje umoznene.Chcela som dat zaockovat moju dcerku na Tbc,ale vraj to uz od roku 2012 nieje povinne.Ale preco ma nikto neinformoval dopredu.Ked som v porodnici povedala ze ju chcem ockovat vraj nieje vakcina,len pre ludi v rizikovych oblastiach-romske osady.A ak by som si niekde vakcinu zohnala,vraj nikto si nezoberie na zodpovednost mi ju zaockovat.A ak mi mala nahodou ochorie,to si kto zoberie na zodpovednost? A to je vraj demokracia! Chcem si na vlastne naklady zaockovat dieta a nieje mi to umoznene! o_O
@nitra2002 ale nie da sa to tu máš lnik a pridaj s do skupiny očkujuce maminky, tam su skusenosti, posielam pozvánku.
http://www.sprievodcaockovanim.sk/ockovanie-pro...

@sirinka to iste, čo s tým čo vdychuješ, zješ, vypiješ, časť sa vyluči, časť zostane. ak by nás mal poškodzovať hliník boli by sme všetci poškodení, lebo nám celý život pláva v krvičke, nevyhneš sa.