icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
tin007
11. mar 2016

ASIA syndrome u zvierat (oviec) po ockovani adjuvantmi http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23579772

sirinka
11. mar 2016

@aristka mozes mi prosim vysvetlit vstrebavanie lieciv podanych im. ?

aristka
11. mar 2016

@sirinka preco mam nieco vysvetlovat zdravotacke .ved si to mala na strednej skole ...

aristka
11. mar 2016

@arwen88 fakt sorr .ale ak mi niekto napise .ze vo svaloch su okrem zil aj vlasocnice .tak viem.ze nemas jasno ...vlasocnica je mala zilka ...

sirinka
11. mar 2016

@aristka lebo z tvojich zavadzajucich info mam pocit, ze nas to ucili zle 😉 soli hlinika sa po podani im postupne cca mesiac rozpustaju a vstrebavaju priamo do krvicky. A to zrejme nie kompletna davka, ale jej vacsia cast. Z traviaceho traktu sa naopak len minimalne mnozstvo vstrebe. velmi rychlo je zaroven vylucene asi 90% oblickami (u jedincov zo zdravou funkciou obliciek).
Kedze sa hlinik zo svalu vstrebava pomerne dlho, tak druha ockovacia davka po mesiaci moze este zachytit cast nerozpusteneho hlinika z prvej davky...

arwen88
11. mar 2016

@aristka ja.viem,ze.vlasocnica.je.mala.zilka..nechapem,co.si tym chcela.povedat...mozno neviem presne.nazvy kazdej.casti.obehovej.sustavy...ale to.nemeni.fakt,ze hlinik vstreknty.do.svalu sa dostane do krvi...a moze narobit.problemy..

sirinka
11. mar 2016

@arwen88 Je to uplne presne, vo svaloch je obrovske mnozstvo vlasocnic, ktore prave svojim povrchov vstrebavaju latky z okoliteho prostredia do krvicky. A cim vacsia svalova aktivita, tym viac vlasocnic a vyssia schopnost vstrebavania...

arwen88
11. mar 2016

@sirinka dakujem za podporu

sirinka
11. mar 2016

@arwen88 vlasocnica - kapilara je spojnica medzi tepnami a zilami. Je najtensia, ma tusim len jednu vrstvu buniek.

aristka
11. mar 2016

@sirinka oblicky su vylucovacu organ ,kde odchadzaju z tela vdaka glomerularnej filtracii odpadove latky z tela tj z krvi ako takej .nielen z trav traktu .pises to dost zavadzajuco .aki keby bola samostatna krv z trav.traktu .ci svalov ...nie krvicka nam obieha po celom tele a hlinik sa nevylucuje len z trav traktu .ale aj z celeho tela .tak ako ine odpadove latky ...samozrejme vsetko zalezi na hladine ....a presne si napisala ..im inj sa aplikuju pre velmi pomalu vstrebatelnost .....inak ako sa vylucuje hlinik z dychania ....kedze z travenia ide oblickami .z im podania sa uklada a z dychania co...ak beriem tvoju verziu vylucovania oblickami...

sirinka
11. mar 2016

@aristka v nicom nezavdazam narozdiel od teba. Zluceniny hlinka sa zo svalu vstrebavaju do krvi a to dlhu dobu po aplikacii vakciny a vstrebava sa takmer cele mnozstvo podaneho obsahu, naopak z traviaceho traktu je vstrebane len minimalne mnozstvo celkoveho obsahu hlinika. Z celkoveho mnozstva hlinika obsiahnuteho v krvi sa cca 90% v zdravych oblickach vyluci. A vo svaloch mame vlasocnice - spoje medzi zilkami a tepnickami 😉

sirinka
11. mar 2016

@aristka uklada sa nam zvysok nevyluceneho hlinika, po podani ockovacich latok jeho mnozstvo v tele stupa na vyssie hodnoty ako v case mimo ockovania. Takze aj ked oblicky robia co mozu, ostava nam v tele o nieco vacsie mnozstvo nevyluceneho hlinika, aj ked odbornici budu argumentovat, ze stale budeme pod bezpecnou hranicou, no nemozeme popriet, ze jeho mnozstvo jednoducho bude vyssie ako prirodzene ziskane potraviu a dychanim. K tomu si mozeme priratat druhu ockovaciu davku, ktora doda dalsiu davku do organizmu, kde este stale nemusi byt spracovane cele mnozstvo z predchadzajucej davky. Mozeme verit, ze to s niekolkotyzdnovým organizmom nic neurobi, ale v ockovacej latke nie je "iba" hlinik, ale dalsie pridavne latky, virusy atd, ktore davaju tomu malemu telicku zabrat... Ockovanie sa nekonci vytiahnutim ihly z nozicky.... Deju sa v nom zlozite procesy a bohuzial obcas dochadza k chybe....

aristka
11. mar 2016

@sirinka kolko hlinika prijmes .ci skor sa ti vstrebe trav.traktom a dychanim za ten jeden mesiac ......pre porovnanie ....plus oblicky funguju pre cely organizmus .kedze vylucuju skodlive metabolity z celeho tela .ktore sa vstrebali do krvicky .takze ten hlinik z ocka sa tak isto vyluci ako hlinik z travenia ...nejak v tom nevidim rozdiel ....ci ano hlinik prijmame aj dychanim .ten sa vyluci cim .kam ...oooooo pozeram .ze si sa poopravila .z celkoveho mnozstva hlinika obsiahnuteho v krvi sa vyluci oblickami .takze nielen z trav.sustavy .ako si tvrdila v nedavnom prispevku ....a obehovy system mam v malicku a viem co je vlasocnica a mame ich vsade .inak by sme asi nefungovali ...takze poucuj nick arwen 88 ..

aristka
11. mar 2016

@sirinka napisem ti to takto ....my sme dostavali ockom pri kednej inj.omnoho vyssie davky adjuvans ....a nejak zijeme ...kde su nejake cisla kolko sa nam dostane dychanim .stravou ..ked je vsade a to doslovne a urcite aj vo vode z artezkej studne ....kolko ho denne prijmeme ...vies to ...kolko je to za mesiac a co ludia .ktori byvaju v blizkosti nejakej mozno byvalej manufaktury .ti musia dostavat omnho vyssie davky ....vies ja netrpim nejakou paranojou .aby som tento prvok brala nejak katastroficky .kedze je sucastou nasho zivota aj bez ockovania aj s nim a myslim si .ze v nasich zivotoch je to mensie zlo s cim si musi nase telo poradit kazdym nadychom .ci vypitim vody ....a este nieco .ockuju sa aj dialyzovany pacosi s odidenymi oblickami a funguju .ci skor ich zabija voda a vlastne metabolity org.

sirinka
11. mar 2016

@aristka hm, dojcene dieta prijem za ten jeden mesiac napr menej hlinika ako dieta na UM. Z toho mnozstva sa do krvicky vstrebe menej ako 1%. Z im podanej vakciny ide o 75% a viac.
Ospravedlnujem sa, ze som predtym nebola exaktna vo svojom vyjadreni, predpokladala som, ze ked napisem, ze ako z traviaceho traktu, tak zo svalu sa hlinik vstrebava do krvi ( do tej istej krvicky a toho isteho krvneho riecista) tak zdravo uvazujuci clovek pochopi aj poznamku o vylucovani "vsetkych" hlinikovych zlucenin oblickami. Ale kedze ty si si vyziadal toto dovysvetlenie, tak nech sa paci.
Mozno mas obehovy system v malicku, ale snazis sa v tom pripade @arwen88 presvedcit o opaku.

sirinka
11. mar 2016

@aristka ani ja netrpim ziadnou paranojou, kedze hlinik sa okolo nas vyskytuje prirodzene, tak aj nas organizmus ma mechanizmy, ako si s nim co najlepsie poradit. Ako som uz ale vyssie pisala, podanim im. Sa jeho celkove mnozstvo nacas navysi, prichadza do organizmu neprirodzenou cestou a nie samostatne ale s dalsimi potencionalne skodlivymi latkami, okrem toho vsetkeho je skutocne rozdiel medzi organizmom niekolkotyzdnovym a niekolko x rocnym....
Dialyzovani pacienti mavali dost velky problem s usadzanim hlinika v mozgu, kedze v dializacnej tekutine im siel priamo iv, vyskytovali sa u nich neurologicke poruchy atd...
Takze opat sa vratim k tomu, ze v organizme obcas moze nieco aj nefungovat a vtedy vyssia zataz moze sposobit pohromu....

aristka
11. mar 2016

@sirinka mavali .problemom boli dialyzacne roztoky .co uz teraz neplati ....a v poho zvladnu aj ocko s obsahom hlinika .ci jedlo alebo stravu s obsahom hlinika ....problem im robia ine latky .....k tomu poslednemu ...nic na tomto svete nie je bez rizika .ani pitie zdravej vody z nejakej studne ....vam moze robit dobre .moje dieta moze zabit a ako matka si mozem mysliet .ze je zdrave a takto je to zo vsetkym v nasich zivotoch ....

sirinka
11. mar 2016

@aristka samozrejme, chvalabohu prestali pouzivat neupravenu vodu a ten hlinik sa z nej odstranuje. A aj tu opat plati rozdiel, ked sa hlinik dostaval takemuto pacientovi do krvi priamo iv a ked je postupne uvolnovany zo svalu, pokial takyto pacient je pravidlene dialyzovany.
Voda z artezskych studni (ked uz ti tak lezia v zaludku a mas potrebu to spomenut aspon v dvoch z trochprispevkov smerovanych ku mne 😝 ) obsahuje menej hlinika ako bezna voda z kohutika ci ako to ty zvyknes nazyvat. Mozes si dat urobit rozbor, nemas to daleko. Zabit nas moze cokolvek, ale kazdy z nas ma ine preferencie, pri com je ochotny podstupit zvysene riziko 😉

arwen88
12. mar 2016

@aristka z potravy sa donkrvneho obehu vstrebava cca 0,3 perc.hlinika..inj.podany hlinik sa vstrebava so 100 ucinnostou...v trviacom trakte je hlinik ako volne ionty hlinika,hlinik ako adjuvans maju ine toxikokineticke vlastnosti....oblicku.dokazu.vylucovat ionty.hlinika,ale antigeny naviazane na soli hlinika su vacsie a neprejdu cez.oblickove klbka...soli hlinika maju schopnosti kolovat v tele a usadzat sa na.roznych miestach...a kedze.kojenci nemaju zrelu hematoencefaliticku barieru,moze preniknut a.do.mozgu a posobit neurotoxicky...tak mi netvrd,ze sa vsetok hlinik pofany vo vakcine vyluci ako z.traviaceho traktu..v traviacom.trakte este ovplyvnuje vstrebanie aj vyska.ph...to su proste.fakty..a ak.si.aj.najdes.zase nejake.zavadzajuce vyhovorky,tak uz nereagujem...niekto.to.riziko.proste.vidi,niekto nie..

adsumus
12. mar 2016

@arwen88 hliník sa vstrebava do krvi so 100% učinnosťou, môžeš dodať zdroj? dakujem

arwen88
12. mar 2016

@adsumus Agency for toxic substances and disease registry. 2008. Toxicological Profile for aluminium. Atlanta: US Department of Health and Human Services,Public Health Service

adsumus
12. mar 2016

@arwen88 a kde to tam uvádzaju, ak sa smiem informovať? ja som tam nič take nenašla, dakujem.

orsi_h
12. mar 2016

@arwen88 prosim uviest nazvy vakcin s obsahom hlinika.

arwen88
12. mar 2016

@adsumus Daj si Toxicological Profile of Aluminium a mozes citat...pan Prousek uvadza vo svojom vyskume 75 percent vstrebatelnost u kojencov, je to tiez na nete aj s uvedenymi zdrojmi

arwen88
12. mar 2016

@orsi_hnapr. Infarir Hexa,Syflorix, Prevenar 13..vid zlozenie vakcin, to by malo byt dostupne aj na nete, ked tak u pediatra treba vypytat prip, letak

adsumus
12. mar 2016

@arwen88 nič take som tam nenašla, ty sa odvolávaš na zdroj a pritom tam to nie je uvedene, rpetože to ani nie je pravda, 100% sa ti nikdy nedostane do krvi z očkovania, ani omylom.

adsumus
12. mar 2016

trochu aj odborný pohlad, koho by zaujímalo.
http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2011_31.htm

arwen88
12. mar 2016

@adsumus a pan prousek.nie je.odbornik? On uvadza 75 percentu vstrebatelnost..(jeho vyskum je dostupny na.nete j.so.zdrojmi)..ale.jeho vyskum si spochybnila na zaklade mojho vyjadrenia,ktore si.zle.interprerovala...pritom on.nikde neuvadza,ze je vakcina podana do krvneho riecista... neviem,na.zaklade.coho mas.pravo urcovat,kto je odbornik a kto.nie...a je.zaujimave,ze si tolko stran tak rychlo precitala...ved.jedna.stat tam ma.okolo 117'stran a k.tomu este aj.tie.ostatne...keby som ti.tu dala.aj.1000 dokazov o toxicite hlinika,ty ich zmeties.zo stola,nech by bol od akehokolvek uznavaneho vedca...nema zmysel s tebou viest dialog..ukoncujem ho uz.po treti krat a uz.definitivne

adsumus
12. mar 2016

@arwen88 prousek je lekár alebo chemik? to je pre mna veľký rozdiel, ja mám doma chemika, ale do medicínskych záležitosti by nešiel, nakolko nato treba vzdelanie v danom odbore, t.j. medicíne. sama musíš uznať, že chemik nemôže vedieť to, čo lekári s dlhoročnou praxom a vyskumom. Ale ja ti to neberiem, ked veríš chemikovi, ktorý vypočítava otravu na základe vpichnutia do žily, o ktoré pri očkovaní nejde, to nebola tvoja nepsrávna interpretácia, ale chyba prouska, ktorú využili antivax na šírenie informácii o kvázi nebezpečnosti očkovania, tak tomu veríš, je to v poriadku, pre teba, pre mna nie. Prečo? Nie pretože som apriori proti udajom proti očkovaniu, ale pretože existuju kvantá vyskumov, ktoré dokazuju, že očkovanie je lepšie ako choroby a nato ani nemusí byť super expert, aby si to pochopila, niekomu stačí aj taký príbeh ako sme mali možnosť si prečítať, že alternatívni rodičia nedali liečiť dieťa, zomrelo im a teraz čelia trestnoprávnym následkom. čo sa tvojho linku týka, tvrdíš že tam je uvedené, že sa vstrebe 100% hliníka,a le nevieš kde, takže argumentácia ala antivax. plus osobne utoky.

sirinka
12. mar 2016

@adsumus Tak ako je to s tym hlinikom, podla teba sa co deje s obsahom vpichnutym do svalu?