(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
Je x štúdií o tom ako sa hliník dostáva do tela vdychovaním, orálne, kožou, formou liekov a aj očkovacími látkami. Sú závery z týchto štúdií, stačí si ich prečítať, urobiť svoje závery. Kto sa v tom nevie orientovať, musí sa spoľahnúť na ľudí, ktorí vtom jasno majú. Ale v danom obore. A to určite nie sú inžinieri, envirometalisti, IT-éčkari a pod. Laici pochybujú, pretože existujú antivakcinisti, ktorí rodičom podsúvajú rôzne teórie. Málokto z nás laikov sa je schopný vplyvom rodičovských emócií dopracovať k racionálnemu vyhodnoteniu ich snáh: je to iba ďalší biznis...☹ Ak pani Eleková povie, že očkovanie vedie k xy NÚ po očku, to neznamená, že je to jej odborný pohľad na vec... Dvierka k pochopeniu jej snahy nás laikov malo naviesť k tomu , že si do Googlu naťukáme jej meno a začneme sledovať jej aktivity, jej cenníky, hodnotenia na jej úkony, porovnania so spomínanými štúdiami a pod. Bola tu veľmi populárna Anita Petek, dovolím si ich dve dať na jednu úroveň čo sa týka chtíču spopularizovať sa. Treba hľadať za každým vyjadrením odborný názor a skúsenosť a zároveň sa pýtať, čo týchto ľudí k tomu vedie k šíreniu práve takýchto názorov. A môžeme to zúžiť aj na stránku pána Fila a na pár jedincov na MK. Racionálne zmýšľajúci človek bude preverovať správnosť tvrdení a bude ich porovnávať a na základe toho sa rozhodne. Je však škoda, že racionality je v zmýšľaní ako šafránu a jednoduchšie je nechať si mozog prepláchnuť množstvom emócií... je to tak slovenské☹
teraz akurát pozerám historiu antivax na slovensku a neviete niekto kde sa podeli tí, čo to štartovali?
Iva Vranská Rojková a Valentino Vranić
Vyzerá to, že aj na SK odbuda počet neočkujucich rodičov, malé víťazstvo zdraveho rozumu, teším sa.
Hoci niektorí rodičia volajú potom, aby bolo očkovanie dobrovoľné, trend je na strane zákona. Od roku 2013 sa počet odmietnutí výrazne znížil takmer o tretinu.
http://www.tvnoviny.sk/my-zeny/1822678_ockovat-...
Hm, a včera v správach bolo, ze najnizsia zaockovanost bola v roku 2013.... 😀 😀 😀
Pani doktorka predpoveda plnu cakaren deti s osypkami, ale to, ze su stovky pripadov mumpsu (a od septembra 2013 uz tisicky kumulovane), to sa jej uz do reportaze zjavne nehodi. Iba za rok 2014 bolo na Slovensku oficialna nahlasenych 1559 pripadov mumpsu http://atlas.ecdc.europa.eu/public/index.aspx?D... Data za r. 2015 este nie su, podla slovenskeho EPISu bol vyskyt este vyssi.
Infanrix Hexa utajená zložka jedovatý fenoxyetanol
@zuzu1122 http://www.slobodavockovani.sk/news/co-obsahuje...
hadam uz pojde , aj mne to nejako zblblo
tak si rozklikajte tie austrálske letáky,dievčence a zasmejete sa, antivax vám tvrdí, že infanrix hexa ma v letáku uvedene, že v austrálii obsahuje formaldehyd a iné látky, ale NIE JE to tam. Tak čítajte tie letáky, ked vám to stále ujo radí.....poriadne.
@adsumus ten Fillo ešte furt straší s touto témou? Ešte ho to neprestalo baviť ? 😀 hlavne že v každej relácii alebo besede, kde oproti nemu sedel LEKÁR ho tak zotrel, že dovidenia. Veď ten človek z medicíny neovláda ani trt. Ja sa čudujem, že mu vôbec niekto verí. ach ...
@alexandramaria ja mám pocit, že ludia prečítaju a odkazy neriešia. neoveruju informácie, ja to tiež nechápem, ved ide o zdravie našich deti, tak čítam a čítam všetko, čo sa mihne.
Ak by bola vakcína proti sprostosti, tak by som ju odporúčala všetkým, čo zožrali všetku múdrosť sveta😀 (...hlavne toho virtuálneho...)
ze clovek v relacii hovoril ...... ha ha ha je zaplatený , presne vie co ma hovorit aby vás oblbol ovečky a zhrabol miliony za jedno zapredanie sa.
dámy čítajte odborné KNIHY. to su take veci co predávaju v knihkupectvách. tie maju informacie s vysokou pridanou hodnotou nie to čo vam povedia v reflexe na tv narkoza a pseudodoktori na pediatrii ktorý za vase vakcíny chodia tri krat do roka na dovolenky do juhoafrickej republiky 😀
Ak ste tu niektore prehnane kostolne myšky čo si myslite ked boh stvoril ludí povedal "chodte a očkujte sa " 😝 😀 farma spolocnosti si dokazu kupit jeden podpis profesora mediciny za miliony eur ! tych podpisov potrebuju pár aby teliatka videli ze aha tak ked to tvrdia tyto pani doktori tak sa ozaj musime ockovat :D ano ano a pani doktori maju vily s bazenmi v saint tropez a 4 bugati viron v garazi.
Kto chce kam pomozme mu tam 😀 očkujte aj nadalej , nezabudnite na chripku ! preboha ockovat chripka sa musíííí ono ju potom vobec nedostanete ani vam neznici uz dorvanu imunitu 😀 oazj a ked opat vypustia virus dalsej prasacnej alebo vtacej chripky v mexiku nezabudnite si kupit vakciny aj proti tomu ! ktore sa vyrobili niekolko mesiacov predtym ako ten virus vypustili, nastastie neprerastol do pandemie no injekcie zostali , ale co s nimi? predsa sa musia predat tak tvrdme ze vtacia chripka pokracuje :D
Jedine co ma sere ze tito ludia ktorí do seba pichaju tie sracky ktore sposobuju nebezpecne vedlajsie ucinky s tym spojene zdrav.komplikacie ktoré nasledne bude "liecit" ta ista farm.spolocnost :D krasny zacarovany kruh na ktorom najviac doplatíme my rozumný ludia ktorí do seba nic nepchaju , sú zdravý a zo svojich daní platíme choroby týchto ludí bez zdraveho rozumu.
Depresia, stres,... nacastejsie problemy dnesnej doby, treba na to liek ! liek zaberá , ludia su veselsí, no začinaju byt obezny, s tym sa objavujue cukrovka... no a kto je najvacsi predajca inzulinu na svete ? :D stači si spočitat dve a dve a intelignetny clovek vie ktorá bije. takze opakujem KNIHY KNIHY KNIHY
Krasny vecer vsetkym

Dakujem velmi pekne adsumus!!! Konecne niekto kto mi pomohol.A to som dost hladala na nete-ale asi na zlych miestach.🙂