(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@sirinka no prave preto hned informuju, aby sa nenachadzali ani neockovane, ani to chore...myslim, ze rozumny rodic, ak zisti,ze jeho dieta ma nejake infekcne ochorenie oboznami to skolke a ta nesledne deti, ktore nie su ockovane proti nej,resp vsetkym rodicom, ze sa take nieco vyskytlo..v opacnom pripade riskuje skolka zalobu od rodicov, ze neinfomovali
No nie vsade v zahranici musis podavat ockovaci status, moje deti presli jaslami, skolkami i skolami a v zivote nepadla otazka o ockovani, ak je v zariadeni nejaky virus dostaneme info letak aj s poucenim co robit ak sa dieta nakazi a to je vsetko
@kbeata ja som tu zatial len polroka a deti nemame, takze v tomto ti neviem povedat, ale co mi znami spominali tak priblizne ako som pisala, myslim, ze ide hlavne o ockovanim preventabilne ochorenia a veci ako kiahne, chripku mozu nahlasit, ale ta je zradnejsia, ta je vsade, ak je sezona, tym si moc nepomozu
@buckeye to funguje, uz ci ide o vsi, sarlach, kiahne... Skolka informuje vyvesenim oznamu na vstupne dvere. Ale napr nasa skolka nesleduje, ktore deti su ockovane a ktore nie. Po chorobe je nutne vypisat bud cestne prehlasenie o bezinfekcnosti dietata, resp potvrdenie od lekara. Napr skola si vyzaduje potvrdenie od lekara aj o tom, ze dieta je riadne a kompletne odvsivene, inac ho nezoberu do triedy, co ale nuti mnohych rodicov na druhu stranu tuto skutocnost zamlcat, lebo nemaju volu a chut kvoli tomu vysedavat v cakarnach pediatrov.
Takze si vazne neviem predstavit, na com by mohla byt taka zaloba u nas postavena.
dievcence s tym kontaktovanim nemate az tak pravdu... znamej dcerka doniesla zo skolky sarlach, najhorsie je, ze ho chytila aj ona a to uz bola tehotna... pernamentne deti chodia do skolky chore a ani rodicia ich doma nenechaju a ani ucitelky s tym nic nerobia...
@sisaka takze tak,ked v pripade ze dieta ochorie ci tu alebo tam,dodrziavaju sa rovnake standarty v ramci nakazy,a urcite by to platilo aj tu na sk,ak by bola nakaza,tak neockovane deti by nesmeli navstivit skolu,skolku
len neviem o nejakom takom v skolkach,sice bol a je c.kasel,mumps,ale neviem co sa robi ohladom toho,asi take nariadenie dava u nas hygiena o obmedzeniach,a celkovo sa to nejako nesiri medzi ostatnych rodicov,asi aby nevznikla panika,a zalezi asi aj na pocte chorych,neviem,ale asi keby to bolo vo vacsom rozsahu alebo nieco neobvykle s komplikaciami,riesilo by sa to za pochodu
ked boli kiahne v skolke,u nas sa neockuje proti nim,tak sa to iba oznamilo,a deti co prisli rano,poobede odchadzali s vyrazkami,trvalo to asi 2 mesiace
@zuzu1122 tie oznamy a nahlasovanie,karanteny sa tykaju chorob ktore su obsiahnute v ockovacich latkach,sarlach tam nepatri
plus tie bezne ako hnacky,vsi,kiahne co sme uz spominali
sarlach bol niekedy velmi casty,pomaly sa nanho zabudlo,asi preto sa to uz neberie na vedomie,teraz sa tak casto nevyskytuje
@adsumus je tu normal diskusia,ako to funguje u nas a ako v zahranici
nevesaj tu scenare o umrti:(,realne to ani nie je take jednoduche najst pricinu nakazy-zdroja,plus ostatny cely priebeh ochorenia
ani sa mi nechce tymto prispevkom odbocovat od temy a na teba reagovat,ale nemozem si pomoct,ze ty mas doma dcerku??tak by som slova "umrtia" a "fatalnych pribehov" volila asi tazko
ked nevies dat konkretny pripad karanteny tu na sk,ci odpoved,tak radsej sed za pc,surfuj a hladaj dobre linky,najlepsie s podrobnym prekladom aby som si to nemusela hladat sama,lebo uprimne vzdy ked sem nieco zavesis,tak si to pozriem a zadarmo 😉
Zoznam povinne hlásených prenosných ochorení, podozrení na ochorenia a nosičstiev choroboplodných mikroorganizmov
http://www.epis.sk/getdoc/8cdf1ee1-3e7b-4956-bd...
@kbeata nie som si presne ista, co myslis. Aky vyber vakcin mas namysli? Nieco ako monovakciny? Ze ked nechces kombinovanu, ze povies, zaockujte mi dieta napr. len proti ruzienke a pod? Ak je dana vakcina schvalena na pouzivanie v Kanade a existuju dovody preco potrebujes mono vakcinu, tak by sa to asi dalo nejak vybavit, ale neviem, ako to funguje lebo vakcina, ktora nie je uvedena v ockovacom kalendari nie je hradena a taktiez ju v klinikach verejneho zdravia neuskladnuju, kedze tam maju len vsetky standardne. Tym, ze u nas ockovanie nie je povinne, este neznamena, ze ockovanie sa ponuka ako jogurty v obchode, 10 druhov, nech sa paci vyberte si, tak to nefunguje, ockovaci kalendar je statom schvaleny tak isto aj vakciny, ktorymi budu ludia ockovani a zial neviem ti povedat, ako to funguje ak niekto chce dat zaockovat vakcinou, ktora je schvalena na pouzivanie v Kanade, ale sa rutinne nepouziva. Statom neschvalene vakciny sa pouzivat samozrejme nesmu. Ak dieta bolo od zaciatku ockovane v Kanade jeho vakciny sa zhoduju s tym, co dostali jeho kanadski rovesnici.
@sirinka nie ak sa vyskytne v skolke prípad ochorenia, všetci neočkovaní dostavaju avízo, že musi zostať doma v karantene až kým sa choroba neprestane vyskytovať, nič speciálne. oznámenia posiela škola, skolka rodičom, dospelých kontaktuju zdravotníci podla toho, kde mohli dojsť s ochorením do kontaktu. neviem, čo je natom ťažke pochopiť. preto sa aj dáva očkovací status do skol a skolok. plus rodič má možnosť zistiť si kolko je neokčo detí a podla toho vyberať skolku, ak má oslabene dieťa.
Neviem kto ste ma tu presviedšali, že detičky sa rodia v Brazílii s malými hlavičkami, lebo ich mamky sa očkuju, tak už máme dokazy, že je to vírus zika, ktorý sposobuje závažne zmeny na nervových tkanivách.
http://latino.foxnews.com/latino/news/2016/04/1...
http://edition.cnn.com/2016/04/07/health/zika-m...
Som zvedava, čo ešte označíte ako nasledok očkovania, najbližšie.
..tej rozpravke veria len ti najnaivnejsi z naivnych 😀 virus zika sa vyskytuje v kazdej krajine okolo Brazilie a "nahodou" - male hlavicky, len v Brazilii .. ^^
okolo ockovania, je tolko nahod, ze by z nich tusim uz aj most cez Atlantik postavili ^^
@adsumus a tam kde sa na prihlasku nedava ockovaci status?Tak to je nieco specialne,nemyslis ze v pripade karanteny to ma na starosti nasa hygiena,a plati to aj pre ockovanych aj neockovanych ze zostanu doma?ved to je karantena,zatvori sa skolka,Alebo tam zostanu len ockovani a ti sa ako ruleta budu postupne nakazovat?
ide o to,ze uz predtym som sa pytala ci nieco take konkretne bolo u nas v skole,skolkach a ty odpovies ze "nechapavi"
konkretne s tym c.kaslom a mumpsom
@prevenar pretoze ide o lokalnu mutaciu virusu, mikrocefalie sa nenachadzaju v celej Brazili ale len v jednej oblasti, ockovanie bolo v celej Brazilii, to by mali mikrocefalie v celom state a okrem toho rovnskou vakcinou sa ockuje aj v inych krajinach a tam mikrocefalie nemaju (Velka Britania napr) a druhy faktor ockovanie sa robilo v 3.! Trimestri, tj mikrocefalia uz bola vytvorena, pretoze, ta sa vytvara ovela skor
@buckeye ....iste, iste "lokalna mutacia" dobre stara mama 🙂 ved vravim , ze jedine kto tomu veri. 🙂
farmakorporacie su kazdorocne prichytene pri XY podvodoch , okolo testovania , tajneho nelegalneho testovania, podplacania a co ja viem coho este ..su regularne odsudzovane sudmi na obrovske pokuty za tieto trestne ciny ...ale v tomto pripade "isto" neklamu. ved ide o zdravie deti,ze . ha ha ha 😀

@adsumus kto bude tie skolky zalovat?