icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
kbeata
13. apr 2016

@adsumus k veci nediskutujes ty 😉

buckeye
14. apr 2016

@sirinka no acelularna vakvina ozaj nemoze mutovat, nema v nej co, ake to by tomu ludia museli rozumiet
@prevenar mas problem s citanim dlhsich textov? Tazko im rozumies?

adsumus
14. apr 2016

@sirinka nevieš o čom píšem, prečítaj si diskusiu, takže po stýkrát v usa, austrálii, uk musia rodičia žaidať o vynimku z očkovania, paier odovzdávaju v školách a skolkách, v prípade že sa vyskytne prípad ochorenia proti ktorému ich deti nie su chránene, rodičia su zo školy upovedomení, pošlu im asi poštoveho holuba zo školy 🙂 a nesledne deti neokčovane zostávaju doma v karantene, niekedy aj celé týždne.

@mirkaaa80 tu nejde len o mna, deti choreju a su aj take, čo nemôžu riskovať ochorenia zbytočne, potom su to tehotne maminy, ktore chodia po deti do školky a tie takisto nemôžu riskovať ochorenia, napríklad rubeola poškodzuje plod, aj kiahne, možeš aj prekonať tieto choroby a aj tak sa môže stať, že virus napadne plod a aj starí rodičia a nedoočkovaní surodenci su vystavení riziku, takže nevidím ani najmenší dovod prečo by sme my ako spoločnosť mali vystavovať všetkých týchto ludí zbytočnemu riziku.

adsumus
14. apr 2016

Je to potvrdené, zika sposobuje mikrocefaliu. tak ale niekto bude veriť, že to sposobuje očkovanie a zika je neškodná.

http://hosted.ap.org/dynamic/stories/U/US_MED_Z...

volterra
14. apr 2016

@adsumus mám niekoľko otázok ohladne mikrocefalie spôsobenej Zika virusom. Ty si odborníčka na všetko, snáď mi budeš vedieť vysvetliť. Nechcem žiadne linky, chcem jasné odpovede od teba: Zika je nový vírus? Doteraz neexistoval? Tisíce rokov tu nebol? Takže v minulosti sa ním nikto nikdy nenakazil? Nikoho taký komár v minulosti nepostipal? A ak áno, kde sú tie tisíce detí s mikrocefaliou z minulosti? Sak za tu dobu už musel celý národ vyhnúť na mikrocefaliu! Nakazene sú len komáre v určitých krajinách a tie komáre, čo rozširujú Zika vírus - rešpektujú hranice tychto štátov? Či celý juhoamericky kontinent je nakazeny? Strašne veľa vecí tu nesedí !!!

adsumus
14. apr 2016

@volterra ja som odborníčka na všetko, prepáč ale takým sposobom ja diskusiu nevediem. navyše teraz nemám čas ti tu prekladať volne dostupne informácie, pogugluj poprečituj, všetko maš na neta, ahoj.

aristka
14. apr 2016

@sirinka prosim ta .co zmutuje na mrtvej acelularnej vakcine.ktora dokonca neobsahuje kompletny mrtvy virus.ale len fragmengty...inak doluj svoje deti nonstop praskom do peciva .ktory inak jeme vsetci od dectva a mikrocefalie nemame a asi ho jedli aj nase mamicky pocas tehu .ti pisem len na margo toho.ze napisete .ze to sposobuje hlinik...takze pozri sa do zrkadla ci nemas miikrocefaliu.

aristka
14. apr 2016

@volterra podla toho co som citala moze ist o konsenzus viacerych faktorov ...kedze sa to vyskytuje len ak sa nemylim na vychode krajiny ...a ockuje sa v celej krajine .dokonca aj v inych statoch...je to ohniskovy problem ..

volterra
14. apr 2016

@aristka Jasné odpovede?!?! Konsenzus akých faktorov? Koľkých faktorov? V ktorých štátoch sa ešte povinne očkujú tehotné ženy? čo a prečo je to ohniskový problém.? Tvoj komentár vyššie je len kopa naučených žvástov, žiadne konkrétne a jasné odpovede. Keď si sa už podujaja odpovedať ty, tak to,prosím , aj vysvetli .

mirkaaa80
14. apr 2016

@adsumus no k tomu nakazeniu v skolke - máš pravdu. Ale potom by sme mali zaviesť plošné ockovanie pre celú populáciu. Ja ako tehotná som pracovala v banke- s klientami ktorí tam na mna kychali, frkali, chrchlali, neprispôsobiví občania....klient zjavne chory s horúčkou si dosiel otvoriť účet.....tam hrozí taká istá nákaza ako v tej skolke.

prevenar
14. apr 2016

@buckeye ....o to by ani neslo, skor mam problem s citanim debilin, to dost eliminuje tvoje prispevky 😵

kbeata
14. apr 2016

@volterra nevysvetlí to,nedá sa,ani ona,ani nikto zo sirsej verejnosti 😉 ,vsetci cerpame len z dostupnych clankov a z medii
len ma zaraza fakt,ze takyto presvedceni zastanci ockovania si nedokazu ani len polemizovat o tom,ze je mozne,ze to sposobilo ockovanie tych tehotnych zien,pritom dobre vedia a to uz nie je ziadnym tajomstvom,ze existuju rozne akoze klinicke skusky na ludoch ☹
skandaly okolo farmaceut.firiem,ked v konecnom vysledku zohrava uloha moci a penazi
a je smutne ze ti diskutujuci su skalopevne presvedceni ze tie zeny dostali urcite tu istu vakcinu aka sa bezne podava,to uz ani panboh nevie co do nich pichli

kbeata
14. apr 2016

@buckeye a uprimne,ty by si sa dala zaockovat ako tehotna?

mirkaaa80
14. apr 2016

Kocky, ja vám poviem takto: ked som pred 6 rokmi bola tehotna s prvým synom, ešte ako zastanca ockovania, chcela som sa zaočkovať proti prasacej chrípke - v tom období bolo strašne bububu okolo toho. A moja obvodacka ma odmietla zaockovat s tym, že ona si ma svedomie nezoberie. Keď chce, nech ma zaockuje gynekolog, ale ona to odmieta!!! 😉 Som rada, že aspoň dr. mala rozum, ked ja nie! A čuduj sa svete, prežila som.

sardinka335
14. apr 2016

@mirkaaa80 prezila si prasaciu chripku??

Lebo tu kazdy piše ako ,,prezil,, aj bez očkovania ...len sranda ze so ziadnym fatalnym ochorením sa nestretol. Či? Prezil niekto obrnu, zaškrt, prave kiahne? Alebo vaše deti? Asi ne- e

mirkaaa80
14. apr 2016

@sardinka335 nie, prežila som bez očkovania! Lebo podľa mne dostupných info vtedy, ak sa nezaockujem, určite ochoriem.

sardinka335
14. apr 2016

@mirkaaa80 samozrejem ze si prezila bez očkovania - nestretla si sa s nakazou...a to ze su aj komerčne vakciny ze uplne normalne. Tie si ani ja nedavam. Pokial viem tak u nas tehotnu nezaočkuju - takze jasne ze ta obvodačka odmietla.

mb269
14. apr 2016

@sardinka335 preco ? ved ockovanie je maximalne bezpecne , co by sa mohlo stat ? 😅 😅 😅

kbeata
14. apr 2016

@mirkaaa80 pravdaze,ved je verejné,ze je tabor vedeckej spolocnosti co odmieta ockovanie tehotnych a druhy tabor co ockuje aj tehotne
a su dve komunity,jedna co vyraba vakciny-vedci a druha co ich distribuje,to uz je ale marketing
inac ja som bola prekvapena ze sa ockuju aj tehotne

mirkaaa80
14. apr 2016

@kbeata no ja som bola vtedy prekvapená, že má nechcu zaockovat. Mala som totálne skreslené informácie.

kbeata
14. apr 2016

@mirkaaa80 a odkial si mala informacie?

aristka
14. apr 2016

@volterra asi si malo o tom citala .inak by si mi nedavala tieto otazky .preco je to ohniskovy problem .ty vies .potom asi viac ako vedci .ak by to bol problem ocka .bolo by to b celom state .plus v okolitych statoch .kde sa tiez ockuje .plus napr.v takom anglicku ...preco sa toto deje nam povedia odbornicii a nie ite prac .operujuci na mk.
@volterra

aristka
14. apr 2016

@mirkaaa80 povedz to tym mamickam.ktore na prasacinu zomreli ...mam najradsej taketo hrdinky .ked ich.v tehu tato pliaga obisla ...

mirkaaa80
14. apr 2016

@aristka škoda reci

sardinka335
14. apr 2016

@mb269 tak tebe uz naozaj nič...na sprostost sa zatial neumiera... 😀

gabrielkaa
14. apr 2016

@sardinka335 niekdy prave hej, na hlúposť sa umiera. Existuje také ocenenie DarwinAwards a tam sa zapisujú najhlúpejšie úmrtia - samozrejme smola pre výhercu je tá, že ju dostane až "post mortem" 🙂

mb269
14. apr 2016

@sardinka335 takze uznavas ze vakciny maju nebezpecne vedlajsie ucinky. konecne si si to priznala

sardinka335
14. apr 2016

@mb269 ja som niekde napisala, ze vakciny su 100% bezpečne?

@gabrielkaa ano raz som pozerala taky dokument o ,,zvlaštnych umrtiach,, a utkvela mi v pamäti Isadora Duncan...a jej povestný šál...blbé no..

gabrielkaa
14. apr 2016

@sardinka335 Ono darmo, niektorí tu podľa čítania by si zalúžili takú Award.. 😀. Inak ohľadom bezpečnosti, každý liek má vedľajšie účinky....dokonca aj prírodné lieky majú vedľajšie účinky...či? 🙂

evittam
14. apr 2016

@gabrielkaa Áno každý, ale nie si nútená si ho vziať..... 😉