icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
vejula
28. apr 2016

@aristka no neviem čo by to somnou spravilo, keby som si do žili vpichla napríklad vodku.. Ty maš pocit, že by to bolo to isté ako ked ju vypijem ? 🙂

sarianah
28. apr 2016

@buckeye ..fíha a odkiaľ máš takéto "zaručené" informácie?..keď si niekto vyberie zameranie homeopatia, to neznamená že nemôže vykonávať lekársku prax..

Len pre informáciu..naša detská lekárka je detskou lekárkou a doplnila si vzdelanie aj o homeopatiu, tak vo svojej ambulancii poskytuje aj homeopatickú liečbu ľuďom ktorí majú o ňu záujem a predstav si, že berie za to aj peniaze!!..a šarlatánom rozhodne nieje!!! A ďalšia prekvapivá informácia je, že je zástancom očkovania !!! to je už sila, že ?!..lekárka, homeopatka a podporuje očkovanie !! Neuveriteľné!! Nevídané!! ..

..toto je fakt chorá diskusia.. admin by ju mal premenovať na "Fanatické provaxerky"..

buckeye
28. apr 2016

@vejula ono sa to robi, intravenozne sa podava alkohol na liecbu intoxikacie metanolom

vejula
28. apr 2016

@buckeye takže množstvo alkoholu, ktoré vypiješ môžeš kludne podať injekčne a nič a nestane?

Inak naschvál som napísala do žily aj ked viem, že vakcina sa do nej original nepicha, lebo aristka tvrdí, že všetko čo je v žaludku ide komplet do krvi a žiadne mechanizmy tam akože nefunguju 😕

buckeye
28. apr 2016

@sarianah homeopatia nikdy nebola vedecky potvrdena ako ucinny liek, ktoreho ucinok by bol vyssi ako placebo!
Ano niektori lekari ho pouzivaju, hlavne u fanatickych hypochondrov, ktori by bez lieku neodisli a to placebo im staci a este ma lekar aj privyrobene, avsak su taki, ktori davaju len homeopatika a ti su ti horsi, spominana ceska lekarka nie je v zozname cls, ked nie je clenom, nemoze vykonavat prax, kazdy zdravotnik musi byt clenom komory, lekari v lekarskej, sestry maju svoju, genetici(prirodivedci, vs nelekari maju skizip..

buckeye
28. apr 2016

@vejula nie vsetko zavisi od davky, ale v tom je pointa, vo vakcine je tych latok tak malo, ze stravou ich clovek prijme viac(aj ked sa cast travenim odbura a nie vsetko sa vstrebe do krvi), precitaj si par mojich prispevkov vzad, kde som spominala formaldyd, davka vo vakcine sa rata na mikrogram/ml, v ovoci ho mas miligramovych davkach + telo si vyraba vlastny

sirinka
28. apr 2016

@aristka no lenze v konecnom dosledku to je skutocne minimalne mnozstvo, kedze z celkoveho oralne prijateho hlinika sa vstrebe v traviacom trakte 0,1 az 1 percento a nie narazovo. Pri injekcnom podani sa vstrebava cely obsah. Informacie o tom, o ake konkretne mnozstva ide si mozes dohladat, je to dost vyznamny rozdiel. Pri vdychovani hlinika, vyznamnym hladinam su vystaveni zvlast ludia pracujuci v kontaminovanom prostredi, to ockovane deticky nie su, cast takto vdychvaneho hlinika je zachytena sliznicou a nasledne prehltnuta dotraviaceho traktu, kde sa opat vstrebe len minimalne mnozstvo.

aristka
28. apr 2016

@vejula skús....,ale zjavne si nepochopila pre nevedomosť ,čo som tým chcela povedať ..možno ti to sirinka vysvetlí ..inak sa to tu točí dokola ...plus očkovanie sa nepodáva do žily pre niečo ...,ale zlúč.hliníka vstrebaná z tráv.alebo dých .ide priamo do krvičky,nikde som nenapísal ,že všetko ,ale napísala som že sa nachádza v každej potravine v nejakej zlúčenine ,či vo vode a vzduchu a v konečnom dôsledku, dávka nie je určite malá... ,čo je horšie ako im podanie ,kedy sa pichá látka do svalu ....

aristka
28. apr 2016

@sirinka ale nechápeš stále dokola jednu vec ,že je rozdieľ iv podanie a im podanie a v trávení ,či dýchaní ti dávka ide priamo do krvného obehu ,kdeš to im podaním nie ...prosím ťa a akým systémom sa hliník vdychovaný zachytí na sliznici a prehltne ...nejaká zvláštna teória a deti chúdence schytávajú všetko ,keďže sú malé vzrastom a všetok bordel vo vzduchu sa drží pri zemi a to ,že niekto nevyrastá v priemyselnom parku ,neznamná ,že nedýcha nejakú zlúčeninu hliníka ,veď ten je všade okolo nás...

sirinka
28. apr 2016

@buckeye zavisi od davky a zavisi komu sa tato davka poda. Vakciny su podavane niekolko tyzdnovym a niekolko kilovym miminam.

sirinka
28. apr 2016

@aristka to je zmes bludov, co tu pises. Dostuduj su prosim tuto problematiku, aspon zakladne informacie, ked chces silou mocou diskutovat.

aristka
28. apr 2016

@sirinka ano ,ale je rozdieľ ako je to podané ...čo zjavne stále nechápeš ...

aristka
28. apr 2016

@sirinka pouč ma ...tvoja teória hltania zlúč.hlinika z vdychovaného vzduchu je viac ako zaujímavá a to si dovolím povedať ,že o plúcnej ventilácii viem fakt max.

sirinka
28. apr 2016

@aristka zjavne to chapem a zjavne na to aj poukazujem, ze je rozdiel v tom, akou cestou sa do tela vpravi hlinik ci jeho zlucenina. No zjavne poukazujem aj na to, ze existuju rozdiely aj v tom, komu sa dana latka aplikuje, ci ide o mimino, skolaka, dospeleho cloveka.... Atd. Lebo nie je ok zovseobecnivat tu vyhlaseniami, ze hruska obsahuje viac hlinika ako vakcinka a teda je vsetko v najlepsom poriadecku.

sarianah
28. apr 2016

@buckeye ..napriek tomu, že Ty homeopatiu označuješ za šarlatánstvo, mnohým ľuďom pomáha..je jedno či bola vedecky potvrdená, alebo nie..ide o to, či prináša úľavu, alebo vyriešenie dlhodobých zdravotných problémov, kde "vedecky potvrdené" overené lieky zlyhávajú..
..to, že p. doktorka nieje členom lekárskej komory neznamená, že z nej bola vylúčená!!..čo tak, že nemá záujem v nej byť, keďže mnohé medicínske postupy skôr napáchajú škody než úžitok (napr. nežiadúce účinky po očkovaní, na ktoré je p. doktorka zameraná).. Vo "vedecky potvrdenej" medicíne neexistuje liek na vyliečenie alebo zmiernenie NU po očkovaní. V homeopatii sú na to prostriedky a postupy, tak chápem že sa zamerala na túto oblasť..má záujem ľuďom pomáhať, nie ich nacpať chémiou a zabiť..

vejula
28. apr 2016

@aristka viem, že sa neočkuje do žily, čitaj, vyššie som to písala. Tvoj príspevok vyznel tak, akoby to čo sa dostane do žaludka bolo aj v krvi...

sirinka
28. apr 2016

@aristka to nemyslis vazne? Sliznica, mukoza, hlien, riasinky -cilie ??? Nic? Co si robila v skole? Vies kam sa odvadza hlien zo sliznic v nose? Naco to tam vsetko mame??? Urcite vies, preco pri umelej plucnej ventilacii je omnoho vyssie riziko infekcii pluc a dolnych dychacich ciest. Skoda reci stracat s tebou.

sirinka
28. apr 2016

@vejula vsak ona to tak nezmyselne pise, ako keby zaludok nam rovno do brusnej aorty ustil... Pritom je to obrovsky blud. Niektore latky sa nam v traviacom trakte vstrebavaju velmi dobre, ine vobec, alebo obmedzene, co je aj pripad hlinika a jeho zlucenin. Zavisi to od mnohych dalsich faktorov a aj tak ide len o zlomky absolutneho mnozstva.

buckeye
28. apr 2016

@sirinka ok takze ocividne musim zasa cez absolutne cilsa ako som to pisala u formaldehydu..vezmem si priklad hexu, ta obsahuje 0.82 mg hlinaktej soli z toho cast je fosforecnan hlinity (0,32mg) a cast hydroxid hlinity(0,5mg), obe su vo vode nerozpustne latky, ked sa sledovala kinetika uvolnovania pri i.m. podani tak sa cast uvolnila do krvi (17%) pricom to trva 28 dni, nejde o narazove vyplavenie do krvi, ale o postupne, kedze ako nerozpustne soli vo vode, su v tomto spomalene, aj z tych 17% sa 35 vylucilo mocom, zvysok, z toho svalu, ktory sa nevuvolnil do krvi sa z tela dostal v mieste vpichu, potom (myslim ako pot, nie casovy usek), pri 4,5 kg dietati sa tak do krvi dostane 0,9mikrogamu, co je koncentracia na krv cca 1,9nanogramu na gram krvi, pricom normalna koncentracia uz zdravého dietata je 10 nangoramov na gram, tj vakcina tomu prispieva len takmer 2/10, ked si to porovname s takym kojenim (materske mlieko obsahuje priemerne 40mikrogam/liter, ale obsah kolise v zavislosti stravy matky a moze dosahovat az 380mikrogamov na liter), ak kojenec prijme denne 680ml mlieka ziska denne cca 30mikrogramov, vstrebatelnost z potravy je cca 0,1%, tj denny plazmaticky prirastok je 0,03 mikrogramov len z kojenia, opakujem denne, dieta sa nevakcinuje denne, vakcinuje sa v casovych intervaloch, kedy zasa pribera na vahe ale pricom koncentracia vo vakcinne nestupa, cize cim je dieta starsie je ten prídavok vakciny, co sa tyka hlinikatej soli mensi a mensi

buckeye
28. apr 2016

@sarianah homeopatiu neoznacujem za sarlatansvo len ja, ale vsetci, co sa nejakym spôsobom venuju vede, keby som ja chcela uverejnit moj vyskum a mali by take vysledky ako homeopatika, tak mi to zaiadny normalny vedecky casopis neuverejni, pretoze by nebol signifikatny rozdiel medzi kontrolnou skupinou s placebom a liecenou, boiron ako hlavny producent homeopatik, nemusi robit klinicke testy ako sa robia u klasickych lliekov, lebo homeopatika ako nieco co neobsahuje liecivu latky maju v tomto vynimku, preto nie su na predpis a predavaju sa len tak, to, ze niekomu ucinkuju je logicke, placebo efekt je efekt, kedy sa pacient uzdravi, lebo veri ze sa uzdravi, hlavne ked mu povies, ze mu podavas liek, aj ked mu v skutocnosti davas lentilku, preto sa normalne lieky testuju tak ze neporovnavaju s nijako neliecenou skupinou, ale so skupinou, ktora ma placebo, pretoze klasicke lieky musia preukazat ucinok vyssi ako placebo, co homeopatika nemaju

adsumus
28. apr 2016

@sirinka lenže ten hliník, čo sa ti vstrebe do krvi zo stravy, vody a vzduchu máš dennodenne a vakcínu každý den nedostaneš, aby si sa musela zbavovať hliníka, takže pozor nato a kto chce byť bez hliníka: nejesť, nedýchať a nepiť: obsahuje to hliník, budete autisti podla antivax. 😅

adsumus
28. apr 2016

@buckeye minul dali to slávne homeo na rozbora pozor našli tam atb.

buckeye
28. apr 2016

@adsumus no a oto je horsie, lebo davkovanie toho je rano 10 guliciek, na obed 10 vecer 10, ktovie ake davky v tom boli..vznik rezistencii..osciloccocinum tam ide tusim aj 30 naraz..dakujem pekne

adsumus
28. apr 2016

@buckeye ja som to kupila zo zvedavosti ako nezaujata, otvorená osoba a nič, uplne nič, takže na mna to neposobi nijako. niekto sa zas "uzdraví", vždy sa nájde dosť takých, čo budu iných ohovárať, že su podplatení a popritom si prihrievať vlastný biznis.

buckeye
28. apr 2016

@adsumus moja mamina ich mala, ked to este len zavadzali na trh na svk, uz je to vela rokov (to som ja este o biologii ani nechyrovala, takze moj vplyv na to moze byt vyluceny 🙂 ) a v nicom jej nepomohli

adsumus
28. apr 2016

@buckeye A potom to takto končí, rodičia maju biznis so suplementami a veria tomu, tak, že si nechaju zomrieť aj vlastne dieťa, na cesnaku, octe a chrene, či javorovom sirupe alebo homeo, to, že neočkovali je tiež sučasťou modnej vlny. Títo boli odsudení za neposkytnutie nevyhnutných potrieb na prežitie, 5 rokov vezenia, ale synovi to už život samozrejme nevráti.
http://www.nydailynews.com/news/world/couple-fo...

sirinka
28. apr 2016

@buckeye konecne nieco zmysluplne k veci. A teda mozeme jednoznacne povedat, ze nemozeme tu porovnavat hrusky s jablkami, teda hrusky s vakcinami, ale musime zohladnit vzdy aj cestu podania, vstrebatelnost, koncentracie v plazme, sposob a dlzku vylucovania a urcite aj vek a zdravotny stav. podanie vakcin v tomto smere je zataz pre organizmus, vacsina sa s tym popasuje, ale bohuzial nie vzdy je to zarucene. Hematoencefalicka bariera este poriadne nefunguje a musis si k hexe priratat aj sucasne podavany prevenar.

sirinka
28. apr 2016

@adsumus opat, to, co sa ti vstrebava zo stravy, vzduchu a podobne su velmi male mnozstva a nizke koncentracie v krvi, ktore dokaze organizmus vylucovat tak, aby jeho koncentracia v krvi nepresahovala limity. Vyssiemu riziku su vystaveny iba ludia, ktory su dlhodobo v kontaminovanom prostredi, napr zvaraci.

adsumus
28. apr 2016

@sirinka no vidíš a po zaočkovaní sa ani tato bežna hranica nezvyšuje, takže nepredstavuje žiadne vyššie riziko ako ten, čo sa ti dostane do krvi jedlom, vzduchom, vodou. ale to sme si už vysvetlovali asi tak stokrát, však?

No significant change in levels of urinary or serum aluminum were seen after vaccination.
http://archpedi.jamanetwork.com/article.aspx?ar...

a to merali uroven hliníka po očkovani predčasne narodených detí dokonca. ateraz si to dajme do provnania s tvrdením antivax, že hliník vo vakcínach prekračuje niekolkonásobne uroven potrebnu na otravu, otravu.

no ale ved ty už toto všetko vieš a zase píšeš to iste, nechápem prečo to robíš

buckeye
28. apr 2016

@sirinka prevenar ich ma este menej ako hexa, ma len 0.125mg, inak pri studii kde sledovali kinetiku tak sa ukazalo, ze cez hematoencefalicku barieru prejde len 0.003% z vakciny, koncentracia soli v mozgu bola 0,008nanogramu na g, co je v porovnani z ostatnými zdrojmi zanedbatelne mnozstvo, co sa zjavuje u vyzuziti hlinikatych soli je zacervenane miesto, opuch uzliniek v okoli, niekto to povazuje za neziaduci ucinok, lenze ono to prave dokazuje, ze ucinok vyssi, tym ze su hlinikate soli nerozpustia a zostavaju na mieste (nerozbehnu sa po krvnom riecisti ako rozpustne latky) vyvolavaju ucinnejsiu reakciu, pretoze sa lepsie prezentuju cudzorode agens, na ktorých sa imunita cvici, druha vec je to, ze sa to lokalne zapali, znamena zvysenu pritomnost imunitných buniek, zapalove signalne molekuly totiz prilakaju imunitne bunky z okolia aj toho vzdialenejsieho, posledna vec je ze hlinikate soli sposobia ze antigen nie je rozpustny, ale casticovy a ako taky ho antigenprezentujuce bunky (dentriticke bunky a makrofagy) vedia lepsie fagocytovat a prezentovat na svojom povrchu od nich sa nasledne ostatne typy imunitkych vbuniek ucia ako vyzera nepriatel, na druhej strane ked sa porovnavalo podavanie antigenov samotných a samotných hlinkatych soli, samotna hlinikata sol nevyvolava tieto lokalne odpovede, musi byt v sucinnosti s antigénmi, ked sa porovnavala imunitna odpoved s a bez hlinikatej soli, imunitna odpoved bola vyssia za pouzitia hlinikatej soli aj z vyssie spomínaných dovodov