(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
žiadam adminov aby všetky osobne informácie mazali, rovnako ked píše peter pre koho ja pracujem alebo nepracujem, su to sukromne informácie.
@manof ja s bunkovymi liniami robim, tkanivo(aj cast organu) ti vydrzi aj po odbere niekolko hodin len tak vo fyziologickom roztoku(obycajny solny roztok), nasledne izolovanym bunkam je to srdecne sumak, rozrastu sa ti aj tak, takze ozaj netreba horibilnu pripravu, geneticka analyza sa da robit aj potom, odbery, ktore sa robia napr aj na svk (nie embryonalne, tie sa nesmu), ale napr pupocnik, tak cela priprava spociva v sterilnej skumavke, kostna dren detto (tam je v skumavke aj mala koncetracia heparinu, aby nekoalugovala), testy izolovanych buniek a naslednych linii sa robia AZ potom
@peter952 tie umrtia po očkovaní o čom píšeš? ja temu sledujem už viac ako 5 rokov a na sk žiadne dieťa po očkovaní neumrelo, ale zato zomrelo pár detí neočkovaných na choroby proti ktorým sa očkuje, takže ake informácie mi ešte podla teba chýbaju? zaslepena tiež nie som, tam máš hore ako sa antivaxuje na slovensku, ako firma spolu s propagáciou, reklamne služby, predaj naboženskej literatury a podobne,tomu mám veriť?
ináč pozerám, že podnikatelske aktivity hlavy antivax na SK su mimo temu, ale ako si jeho žena dala opraviť zuby nie je. 😀 a ako sa daju zverejnovať verejne udaje, tiež zostáva pre mna záhadou.
@peter952 nejak neviem o čom točíš ,ty si pisal, že kvantum ľudí z dospelej populácie niej ej zaočko a ja ti píšem ,že odkiaľ to vieš ...a ty mi napíšeš ,že vlastne nikto nevie koľko ľudí je zaočko ,veď ty nerozýmieš ani písanému textu ..kde píšem ,že firmy trvajú na očko tetanus ,...keďže firmy trvajú na preventívkach a v rámci nich sa kontroluje aj očko status ,veď to je povinnosť lekára skontrolovať očko status ...a kartu doma nemá také kvantum ľudí ako si myslíš ,keďže to nie je vlastníctvo pac.plus každý lekár si eviduje kam sa zapožiciava karta ak sa ide na odborné vyš .plus starý ľudia potrebuju lieky a to bez karty nejde....veď ty ani neovládaš ako funguje všeobecný lekár..plus ja tu o žiadnom zlikvidovaní napr.vírusu očkom nepíšem ....to asi smeruje niekomu inému ...inak ako si vysvetluješ ,že kiahne boli potlačené ..lebo hygienou to určite nebude ,keďže išlo aj o kvapôčkovú infekciu..a vírus...
@aristka 😀 dlho som tu nebola ale ty opät perlis pri virusoch a kapockovej infekcii nemoze pomoct hygiena? Pokial ja viem tak prve co ti lekar povie je,ze treba zvysit hygienu castejsie umyvat ruky,kychat do rukava atd. A ty napises, "ze hygienou to urcite nebude " 😀 zdravotnicka
@saska.t a ja som molekularny biolog- vedec vo vyskume a? Sama musis vediet, ze u niektorych typov ochoreni ti hygiena nepomoze, by si sa musela zavriet do vakuovej bubliny s filtrovanym vzduchom a neprichadzat do absolutneho kontaktu s inymi ludmi, keby dnesny typ hygieny zabezpecoval ochranu, nemame ziadnych chorych..lenze my ich mame a zo skupiny neockovanych su to ti, co su na tom horsie
@peter952 Sids klesá, čím viac sa očkuje tým menej detí zomiera. kukni si grafy pre zaujímavosť, mne to dáva aj zmysel, deti nebojuju s chorobami, tak sa neumiera. Dovody su samozrejme aj inde,napríklad monitory dychu, dosť dobrá vec, jedno dieťa poznám, že mu zapískal monitor a rodičia ho ratovali, aj následne zdravotáci.
@peter952 tak som ešte kukla štatistiky a na sids v usa zomrie 1500 detí ročne, tak nechápem ako došiel miller k číslu 7 až 10 000. 😕
http://www.cdc.gov/sids/data.htm
@peter952 ešte som ti nedávala štatistiky, ked neočkujuci rodičia uvádzali vyskyt týchto chorob u svojich neočko detí a bol rovnaký ako u bežnej populácie, dokonca v jednej vekovej kategorii mali neočko deti dvojnásobne vyšší vyskyt autimu?
vdaka ludom ako ja je celý svet zaočkovaný 😀 to ako kto su ludia ako ja, ja čo mám s tým, či sa niekto zaočkuje alebo nie? kto chce sa očkuje, kto nechce sa neočkuje, ja nikoho nenahánam, aby sa očkoval, dokonca ani vlastnu rodinu nesilim, chceš očkuj sa, nechceš neočkuj sa, tvoja vec, to ty o sebe povedať nemôžeš, tvoja rodina, keby sa chceli začkovať, asi by ti to museli zatajiť.