icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
bralilienka
21. júl 2013

@miskap2111 ak mám reštauráciu, miesto pravej sviečkovej dávam na steaky s vedomím väčšieho zisku falošnú sviečkovú a niekto sa mi príde sťažovať, že mal steak z falošnej a nie pravej sviečkovej, prečo by som mal pre jedného krikľúňa prísť o zisk? zametiem to pod koberec a rátam super zisk nadalej. už si pochopila, prečo je sťažnosť práve firme, ktorá s vedomím nežiadúcich účinkov tieto sajrajt vakcíny predáva, úplne zbytočná..

zisk z vakcín sa neráta na zdravé a postihnuté deti, ale na zisk v peniazoch, nie v poškodených deťoch.

miskap2111
21. júl 2013

@kveta ja nemám čo hlásiť. Ale ver mi, keď ktokoľvek z mojej rodiny bude mať tak závažný NÚ, tak ma nič nezastaví, aby som to nahlásila priamo zdroju. A pôjdem s tým kľudne aj do materskej firmy. Nebudem mať len kopu prázdnych rečí, ako je všetko zlé. Budem konať.

kveta
21. júl 2013

@miskap2111 To co popisujes, je ta najlepsia cesta pre farma firmy. Nebude oficialne hlasenie, tlak na stat.. Len firme, ktora to zametie ako farma firmy x krat v minulosti..

irenkask
21. júl 2013

@miskap2111 Ak mi pošleš na tie telefóny tak zavolám.Žijem z ID v sume 137,50 a nemám nikde záruku keď mi na tie telefóny dáš že sa to zúročí.
Dokonca sú tu niektoré čo majú príjmy v 1000 eur ale nepomôžu ti konkrétne pre dobrú vec len ťa budú podpichovať a štekať, takže je to o ľuďoch.

miskap2111
21. júl 2013

@bralilienka ja už do tejto diskusie nebudem prispievať. Namiesto toho, aby ste sa o to aspoň pokúsili, všetky hľadáte dôvody, prečo sa to nedá. To je zle. Ale držím vám palce, aby tie vaše "len reči a bedákačky" pomohli. Trávte si tu aj celé hodiny, smúťte, nadávajte.. Ake je to tá cesta, ktorá vám pomôže, tak len v tom pokračujte.

irenkask
Odpoveď bola odstránená
miskap2111
21. júl 2013

@irenkask napíš mi, ktorá konkrétna vakcínu od ktorého výrobcu spôsobila NÚ a ja ti kľudne to telefónne číslo vyhľadám. Čo sa týka argumentu peňazí, tu potrebuješ len sumu na telefonát.

miskap2111
21. júl 2013

@irenkask pošlem ti 20 EUR na ten telefonát - napíš mi číslo účtu do IP.

bralilienka
21. júl 2013

@miskap2111 mne je jedno, či tu budeš, alebo nebudeš prispievať. ty mi tu tak nevadíš, ako niektoré zákeráčky s výsmešným tónom z rakoviny po očkovaní. skúsili sme všetky možnosti, kým tu vypisujeme. myslíš, že prvá naša sťažnosť bola diskusia na modrom koníkovi? 🙂 všetky sťažnosti u kompetentných končili ako hrach o stenu. nie sme tipy, že v krčme sme hrdinovia a na úrade čušíme. všetky bojujeme za naše deti ako levice.

miskap2111
21. júl 2013

@bralilienka bojujte ďalej, ale ver, že niekedy sú aj iné možnosti. Napríklad, akokeby si išla stavať dom, ale podklad by bol pieskový. Použila by si pri tom však technológie, ktoré možno na iných povrchoch držia stopercentne. Tu je však ten povrch iný. Tak skús iné metódy. Aj také, ktoré neveríš, že budú fungovať. A toto je naozaj môj posledný príspevok.

irenkask
Odpoveď bola odstránená
miskap2111
21. júl 2013

@irenkask áno, jeden telefonát nevyrieši situáciu tvojej vnučky. Ale može pomocť ďaľším. Ja tu nie som Dobrý Anjel, ktorý ťa može nejako odškodniť. Ale vravím, pošlem ti aspoň 20eur. Aspoň NIEČO urobím. Chápeš?

irenkask
21. júl 2013

@miskap2111 Keď som volala s Gibalom zo Šúklu kvôli malej tak som prevolala 50 eur, celý čas sa mi vysmieval a robil si vtipy na účet mňa a mojej ťažko poškodenej vnučky.
A keď moja dcéra podala na Śúkl hlásenie písomne tak jej odpovedali jeho výsosti odborníci že si za to môže sama že dala dieťa zaočkovať že si mala možnosť prečítať príbalové letáky a dobrovoľne podpísala v informovanom súhlase že so všetkým súhlasí .
A nepochybil nikto. Nakoniec je na vine matka ktorá zaočkuje. Takže takto funguje u nás demokracia a kým to bude takto nedosiahneš v ničom nikde nič, pretože takýchto máme odborníkov všade moje zlatá. 😉 ☹ 😒

miskap2111
21. júl 2013

@irenkask ja som svoj názor napísala a idem sa venovať rodine. Viac už naozaj nemám čo povedať.

irenkask
21. júl 2013

@irenkask Ja som za to, aby sa to robilo hromadne, preto je aj skupina riziká očkovania aj sloboda v očkovaní aby nás bolo čo najviac.
Pretože tých detí sú státisíce a medzi nimi bohužiaľ aj také matky ktoré ani nevedia že im dieťa skaličilo očkovanie alebo zabilo, to je tá tragédia.

irenkask
21. júl 2013

@miskap2111 Ešte si mi nenapísala podľa teba ktorá vakcína je na vine , dobre?
Chcela si to odomňa tak ťa prosím už len o to.

miskap2111
21. júl 2013

@irenkask ja na tej stránke nevidím, ako to začalo a nakoniec, ani nie som kompetentná to posúdiť. Vravím, pošlem ti 20 EUR a urob si s nimi, čo uznáš za vhodné.

irenkask
Odpoveď bola odstránená
miskap2111
21. júl 2013

@irenkask ďakujem ti za posledný príspevok. Prajem ti, aby ti život priniesol viac pozitívných momentov. Možno si potom svoj smútok budeš kompenzovať trochu inak, nie na tých, ktorí tebe osobne nič neurobili, práve naopak. Chceli pomocť. Držím palce vnučke a celej rodinke. Drž sa.

erikasadek
21. júl 2013

@adsumus nie je cisty autista, ma nedefinovatelny autizmus nieco ine, ....
vies vela pises mam pocit ze ani nespis zena pretoze stale len vypisujes a vsetko citas ja neviem sthas aj zit!!!!! 😀 😀 😀 🙄 🙄

ano moj syn ma nedefinovatelny autizmus problem je ze ja sa zle vyjadrovala v slovencine, co sa tyka autizmu niektore pojmy sa tazko prekladaju...

moj syn ma a je oficialne vedeny ako postihnute dieta na 79 %... je na pol dna kazdy den ,v specialnej nemocke pre taketo deti a , zvysok v normalnej trede...
len na okraj..

vsetci sa majte 😉

irenkask
21. júl 2013

Prosím reagujte všetci tí ktorí máte o túto problematiku úprimný skutočný a vážny záujem nie tie ktoré sa chcú len rýpať v bolesti , bezmocnosti a v utrpení a nie ho riešiť a ešte tu postih detí rôznymi spôsobmi sposmešňujete.
Pretože keď si takým utrpením neprejdete nemáte na to žiadne právo vŕtať sa v cudzích ranách ktoré nebudú nikdy zahojené.
Keď raz niečo také podobné prežijete nikdy vás nenapadne takéto čosi,ale z nudy toto robiť to je pod úroveň slušného človeka.
Je to neúcta ku všetkým ťažko postihnutým deťom povinným očkovaním.
Táto prosba sa týka mojich príspevkov a ich ironizovaniu určitými typmi.
Ďakujem
@miskap2111 Tebe vďaka za posledné prianie ale pokým budú multimilionári tak budú aj žobráci , pretože peňazí je dosť na všetko len sú nesprávne rozdelené a hlavne nespravodlivo.

adsumus
21. júl 2013

Netreba zabúdať ale na všetky deti, a to aj tie, ktorých rodičia nedali zaočkovať a doplatili na to ochorením, niektoré väčšími alebo menšími následkami na zdraví, niektoré aj smrťou,pretože (ne)očkovanie sa týka nás všetkých.

tanapeta
21. júl 2013

@adsumus ako sa neočkovanie týka všetkým povedz mi? veď zaočkovaných ľudí to nemá čo trápiť. Očkovanie predsa chráni pred danými chorobami 🙂

irenkask
Odpoveď bola odstránená
kbeata
21. júl 2013

@miskap2111 pred asi dvomi rokmi som bola na besede o ockovani,usporiadal ju p.Fillo,ale prisla tam jedna mamina,ktorej dcerka dostala po ocko.cukrovku,ta rozpravala doslovne story o jej nahlasovani,dopisovani si so vsetkymi uradnikmi,navstivila vsetky institucie,dokonca samotneho vyrobcu,tusim v Belgicku,bolo jej v podstate povedane,ze ohladom vakcin co chcela vediet plati vyrobne tajomstvo 😒
neviem ako jej usilie dopadlo,ani meno si nepamatam,ale jej vypoved bola toho casu aj v televizii
to ako postupovala,bolo na jej vlastnu past,ako sa hovori

tanapeta
Odpoveď bola odstránená
kbeata
21. júl 2013

@kvieta s tym c.kaslom je to take 😖 ,ale napisem iba z vlastnej skusenosti,pred par mesiacmi ho mal skoro sused,17 rocny,rodicia ktori ockovani uz davno neboli to nedostali,ani blizke okolie,a ja sama som ho prekonala,a tak doteraz neviem kde,od koho som ho dostala,a ani ja som nevedela ci som niekoho nakazila 😒

irenkask
21. júl 2013

@kbeata No a ja mám ďalšiu náhodnú novinku po očkovaní MMR dostalo 17 mesačné dievčatko rakovinu , urobila sa jej hrča na brušku,ale aký druh to je neviem ani názov. Až sa dozviem dám vedieť
Zhodou okolností som učila jej mamu a jej brat je autista a toho som učila tiež. Prekrásne spieval a čisto.
Napriek tomu že ma viacej rokov nevidel hneď ma pozdravil že ahoj pani učiteľka. 🙂 🙂 🙂 🙂

bralilienka
21. júl 2013

@irenkask teraz sa ozvú bubu tety s tým, že daj link, daj dôkaz, pošli výpis zo zdravotnej karty. Zdravý rozum a úsudok, otvorené oči nestačia.

Chúdiatko malé, teraz začne to čo nám, jeden lekár naznačí, že je to z očkovania, teraz postretá na onkológii dalšie maminy s deťmi po očkovaní s rakovinou a ked sa bude dožadovať dôkazu, tak začnú hovoriť, že príčina je neznáma, nemá to síce vrodené, ale očkovaním to nebude... 🙂 1 normálny lekár na 4 alibistických kúpených...na takéto závery potrebujú školenie v Mexiku a 4 atestácie 🙂

irenkask
21. júl 2013

@bralilienka No matka sa úplne zrútila , neviem či tam chodí alebo kto z rodiny. Musia ju urýchlene operovať je to v pečeni. A obávam sa že sa ani pýtať nebudú lebo sú takí sociálne slabší a každý ich odrbe a sú obaja v koncoch.
Moja dcéra tiež nemala na to čas a to tým parchantom práveže vyhovuje že rodičia detí poškodených očkovaním nemajú ten čas mlátiť prázdnu slamu ako tu niektorí a sú postavení riešiť reálne a skutočné problémy a nie virtuálne scifi bludy.
A sú preto zraniteľnejší a majú sklon dať sa manipulovať fanklubom a manažmentom pochybného GSK.