(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@alexandramaria čiže všetci očkujúci majú zdraví rozum a tí ostatní sú zaostalci.... pozor na to, čo tu píšeš, inak by sa to dalo brať ako urážka...
@buckeye ja netvrdím, že si necitlivá, ale mať neter nieje ako mať vlastné dieťatko... ale ako napísala @evittam treba aby si každý urobil obraz a rozhodol sa podľa vlastného uváženia a nie aby sme všetci boli ovečky a robili rovnako len preto lebo sa to robí xy rokov a aj my sme boli očkovaní.... 🙂
@evittam ale no nie 😉 a za co tie nase dievcata trestik schytali, chudence 😀 Nuda ako svina tu je 😀
@zuzu1122 No, asi tak nejako - "všetci sme sprostí".....a všetci čo máme iný názor tak sme hlúpi, ohrozujeme životy svojich detí a hlavne a v neposlednom rade ohrozujeme vlastne životy ich detí.....s tým nič nespravíš. A niekto tu nakopíruje svoje znalosti z chémie a už má len ten zdravý rozum a nič len pravdu.....
@maciatkolulu Veď pozri pár strán dozadu - ale je väčšina pomazaná-ani ja som to nečítala....ale predpokladám, že som o nič neprišla - ani ma to nejak netrápi a už tým menej ma to zaujíma.
@evittam teda ak to kopírujú a rozumejú tomu nechápem, prečo to nepíšu vlastnými slovami... a s tým, že ľudia iného názoru sú nie tak celkom kompletní podľa ľudí, ktorých názor je ten jediný správny, tak to je mentalita, s tým žiaľ neurobíme nič... možno by pomohlo, keby sa trebárs očkujúca mamička stretla s takou, ktorá sa trápi aj niekoľko mesiacov so svojím dieťaťom, ktoré má nežiadúce účinky po očkovaní... paradoxom ale je, že rodič dá svoje dieťa zaočkovať a keď NU pretrvávajú niekoľko týždňov hľadajú všetky možnosti aj v prírodnej liečbe len aby dieťaťu pomohli... vtedy je aj ta "blbá" homeopatia dobrá...
@zuzu1122 ale mne je uplne jedno, ako to kto berie. Ja som svoj prispevok adresovala inej dame, nie tebe.
@alexandramaria pokiaľ viem, písala si verejne a nie do IP a teda si to môže prečítať a reagovať na to ktokoľvek a keď ti je jedno kto to ako berie a je ti jedno, že sa to môže niekoho dotknúť potom neviem kto tu má zdravý rozum... 🙂
@zuzu1122 To, čo popísala @buckeye je oficiálna verzia, ako by to podľa predstáv imunológov malo byť. Fakt je ale, že ani po takmer 90 rokoch používania hliníkových solí vo vakcínach nie je jasné, ako presne to funguje, a to najmä na začiatku procesu - čo vlastne vakcína spraví po vpichnutí do tela.
Už sa ale vie, že výsledok nie je ideálny, aktivovaná je prevažne Th2 imunita a produkujú sa len sérové protilátky IgG a alergické IgE, takmer vôbec nevznikajú slizničné IgA ktoré sú dôležitou ochranou proti infekcii.
A pokiaľ ide o autizmus, žiadna transparentná a vedecky spoľahlivá štúdia súvislosť s očkovaním nevyvrátila. Hypervaxeri citujú prevažne štúdie spred 15 rokov na dánskych údajoch, ktoré financovali výrobcovia vakcín alebo úrady zodpovedné za očkovanie a mali vážne vedecké nedostatky, niektorí kritici hovoria až o manipuláciách...
@zuzu1122 To, čo @buckeye tvrdí o cene očkovania vs cene liečby tiež nie je celkom pravda. Napríklad nedávno zavedené povinné očkovanie proti pneumokokom, ak si dobre pamätám na výpočet @manof , stojí asi 80x viac než by stála liečba.
A od zavedenia očkovania počet ochorení stúpol dvojnásobne. Keby som bol taký domýšľavý ako hypervaxeri, ktorí pokles chorobnosti po zavedení očkovania automaticky vyhlasujú za účinok očkovania, tak by som musel tvrdiť, že aj nárast chorobnosti je účinok očkovania.
@petot uz som ti minule pisala, ze by si mal najst studie na pubmede ohladom hlinikatych soli, tvrdil si mi ze si hladal a nic, zaujimave..ze uz aj na obycajnych strankach popisanych pre laikov su popisane ich funkcie, dynamika, vstrebavanie a vylucovanie..tak niekde asi robis chybu vo vyhladavani
napríklad zisk z ockovaia proti chripke..fii no po odcitani nakladov na vyvoj, na skladovanie a ze nepouzita cast sa zlikviduje, lebo chripkova vakcina je vysostne sezonna zalezitost..zisitis ze napr proti inym liekom je to nic,...a to sa tam nerata take nieco, ako ked je clovek chory, nie je produktivny, je na na pn, pripadne ocr (ak je chory pribuzny), http://www.skepticalraptor.com/skepticalraptorb...
a ieco v Slovencine celkovo o zisku z vakcin
https://bezpecneockovanie.wordpress.com/2014/04...
@buckeye Keby sa Big Pharme viac oplatilo dotovať antivax než vyrábať vakcíny, tak to na betón budú robiť. Sú to komerčné firmy a zisk je až na 1. mieste. 🙂
Nezabúdaj tiež na pridružený efekt v podobe množstva chronicky chorých (vytvorených očkovaním), na ktorých sa Big Pharma nabalí najlepšie - je to jej najobľúbenejší segment populácie (farma-štamgasti).
@manof aha jasne..akurát ze tie poskodenia furt nie su potvrdene a furt je to len v skale domienok antivax, co aj studie potvrdzuju (ako keby ludia pred zavedenim ockovania nemali rozne chronicke ochorenia a vsetky sa zrazu zjavili az po nom) a uz vôbec nie su ludia, ktori prekonali realne ochorenie ovela viac poskodeni..a potrebuju dozivotne ovela viac liekov a roznych pomôcok, ludia po obrne, osýpkach etc..
@petot krásne... takto si to predstavujem, to je diskusia na úrovni a vysvetlenie tak aby tomu porozumel každý. Pozerala som nejaké grafy a áno, chorobnosť začala klesať ale až potom, čo sa zaviedlo očkovanie, to tuším spomínala v jednom videu aj doktorka, ktorá kedysi bola zástankyňou očkovania.
@buckeye Popísané sú domnienky a žonglovanie s číslami. Pred verejnosťou sa musí zachovať zdanie, že odborníci vedia čo robia.
Keby boli veci naozaj také jasné, tak by v recenzovanom žurnáli nevychádzali články ako tento:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27515230
alebo tento:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27155490
Tuto otvorene píšu, že mechanizmus, akým hliník stimuluje imunitný systém, je zle chápaný.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26948677
@buckeye za zamyslenie ale podľa ma stojí, koľko chorôb bolo, ktoré sa prejavili po očkovaní kedysi a teraz. Samý exém, mamy píšu o encefalitickom plači, svalové tiky, veľmi vysoké horúčky niekoľko dní - to si písala, že zvýšená a u niektorých detí vysoká teplota je normálny prejav NU, ale čítala som príspevok jednej mamy, ktorej dieťa ma teplotu 37,5 už viac ako rok po očkovaní, podotýkam, že dovtedy bola normálna. Máš pravdu, že aj pred zavedením očkovania boli choroby, určite áno, len podľa mňa neboli v takom množstve. Pozri koľko je alergických detí, astmatikov. A čo časté ochorenia? Veď nieje normálne aby dieťa bolo v škôlke z celého mesiaca týždeň, lebo je sústavne choré.
@zuzu1122 ano nevyskytovali sa v takej miere, pretoze umrtnost deti pred 100 rokmi bola ina ako teraz, podotykam vyssia, hlavne novrodencov, tazke bohuzial tvrde slova, ale prezivali len ti najsilnejsi, druha vec je, ze prostredie je co raz znecistenesie, a tretia zmenila sa diagnostika..uz som tu pisala velakrat, kym pre 100 rokmi bol niekto dedinsky podivin a Ondras Machula odvedla, tak dnes je to oficialne diagnostikovany autista s presne rozlisenym a zadelenim v spektre, moj otec dodnes spomina na spoluziaka, ktory v sice v klasických veciach v skole zaostaval a bol to taky triedny "tutko", co za korunu zjedol dazdovku, ale ked precital knihu, vedel ti povedat, ze na strane 63 prva veta zacina slovom Zajtra.., alebo si pamatal kompletne vysledky futbalu aj 10 rokov dozadu kompletne kazdej urovne ligy, dnes by bol oficialne zaradeny v autistickom spektre, napokon mame vela autistov vo veku, kedy este oni ako deti ockovani neboli
@petot a co si tymi clankami chcel povedat? jeden popisuje ze nanocasticove verzie su vo nabudeni imunitnej odpovede ucinejsie ako mikrocasticove (pre ostatných nano je mensia verzia ako mikro), druhy porovnava rozne typy hlinikatych soli, ktore sa aj pouzivaju a tie ktore sluzia na modelove situacie, dokonca cituje clanok z 97, kde pisu ze sa soli uvolnuju velmi mierne, a ktory som tu ja spominala uz velmi davno, a ze ano, soli sa uvolnuju z miesta vpichu, ale pomaly, a popisuju prechod do roznych organov (aj v tebou citovanom clanku to popisuju a ked si rozkliknes povodny clanok z 97 tak postup je cca taky : (kopirujem z ceskej stranky vakciny net, lebo mne sa to nechce znova pisat cele) Mimo to uvedená práce (Flarend 1997) ukázala, že za 28 dní se postupně do krve dostane kumulovaně 17 % hliníku z hydroxidu hlinitého, který se ze zhruba 35 % vyloučí močí, a kumulovaně 51 % hliníku z fosforečnanu hlinitého, který se močí vyloučí z více než 43 %. Zbývající hliník se skutečně může krví distribuovat do dalších orgánových tkání. Nejčastěji se usazuje v tkáni ledvin, kde po 28 dnech byla zjištěna jeho koncentrace 0,014 mcg/g vlhké tkáně, dále pak ve slezině 0,004 mcg/g, v játrech 0,002 mcg/g, srdci 0,0005 mcg/g, lymfatických uzlinách 0,0003 mcg/g a mozku 0,00008 mcg/g. Riziko zvýšení tkáňového množství hliníku v centrálním nervovém systému je zcela jednoznačně žádné, neboť do něj může proniknout pouze 0,003 % z vakcinační dávky (což evidentně neovlivňuje normální koncentraci hliníku v tkáni tohoto systému). a ten treti popisuje bunkovy uptake hlinikatych soli, ktory popisuje aj ten predosly calnok, ze funguje nieco ako APC bunky, a nasledne vybudenie imunitnej odpovede (laicky som to popisala v predslych komentároch) a tvorba prozapalovych cytokinov (tie su tie ktore nalakavaju imunitne bunky na miesto urcenia, zapal totiz znamena zvysena koncentracia imunitných buniek a ci tvorba tepla ako reakcia na pritomnost cudzieho agensu)..mimochodom v iných clankoch sa docitas, ze ak sa do testovacích vakcin nedavali ziadne hlinikate soli, ucinok tvorby protilátok bol tragicko nizky, na druhej strane, ani ked sa poda samotna hliniakta sol bez naviazaného antigenu, imunitna odpoved nie je vybudena tiez

@evittam jeeej oni su bloknute, ci maju trest 😉 ? A ja, ze aka nuda tu je 😀 😀 😀