(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@evittam veď to je samozrejmé, že všetci neočkojúci sú zlí ľudia, ktorím ide o šírenie chorôb 😉 Všetko by možno bolo inak, keby sa detičkám robili pred každým očkovaním kompletné krvné testy, lenže to stoje veľa peňazí. A na druhej strane, vieš si predstaviť, čo by nastalo potom, keby tieto testy boli aj zadarmo, nejakému dieťatku vyjdu všetky testy v poriadku, mamička ho dá zaočkovať a potom dostane nejakú chorobu? Alebo by malo do smrti trvalé následky. Takže radšej sa nijaké testy nerobia a necháva sa žiť v "sladkej" nevedomosti. Toť môj názor.
@evittam No "ďakujem pekne" za našich lekárov. V dvoch prípadoch u mojej rodiny spôsobili smrť. Naši lekári sú nenažraní a plat ktorý dostávajú sa im máli, takže im je nejaký pacient ukradnutý. A viem ako vyzerajú "lekárske" prednášky o očkovaní. Nedávam všetkých lekárov do jedného vreca, česť výnimkám ale tých je, ako sa hovorí, ako šafránu.
@adsumus dakujem za spravu aj za zaslane videa, ale nebudem to pozerat, lebo mi to nerobi dobre, tak isto ako mi nerobi dobre pozerat sa na deti, ktore maju neziaduce ucinky po ockovani... ja som otvorena diskusii. a opytam sa ta takto, videla si, co sposobilo ockovanie detom, ktore maju slabsiu imunitu alebo nejaky skryty problem, ktory vyprovokovalo prave ockovanie? to ze je dieta ockovane, neznamena, ze tu chorobu urcite nedostane. je mi jasne, ze ziadny doktor ani farma firma nikdy neuzna, ze ockovanie moze sposobit vazne dozivotne zdravotne nasledky a moj nazor je taky, ze keby im naozaj zalezalo na zdravi deti tak sa vykonavaju pred kazdym ockovanim kompletne krvne testy. ak mi podpise lekar, ze sa mojmu dietatu nic nestane po ockovani a prebera plnu zodpovednost ak by sa nedajboze nieco stalo a tak isto mi zagarantuje, ze nedostane chorobu proti ktorej sa ockuje, prosim, ale toto ziadny lekar neurobi. ako som pisala, nieje u mna normalne ak sa niekto niekoho snazi presvedcit ze len jeho nazor je spravny... ludia, rodicia, ktori su za ockovanie ustavicne tlacia a robia bu bu bu a ukazuju co sa stane ich detom ak zaockovat nedaju, ale pozeraju sa aj na deti, ktorim sa prejavil po ockovani autizmus, prestali rozpravat, smiat sa, chodit.... treba dojst k nejakemu kompromisu, pozriet sa na to aj z druhej strany, vzit sa do koze matiek, ktore sa musia pozerat na svoje deti, ktore boli do ockovania v poriadku a po ockovani sa im nieco stalo... ja som nikdy nikde netvrdila, ze ockovanie sposobuje trvale zdravotne nasledky, len poukazujem na to, co sa po ockovani vyskytuje a ze to moze byt vyprovokovane ockovanim... nechcem a ani sa tu nebudem hrat na nejakeho profika, kompetentneho cloveka posudzovat ci je alebo nieje ockovanie zle... som len matka, ktora svoje dieta miluje a snazim sa co najrozumnejsie zvazit vsetky pre a proti pred tym, nez urobim nejake rozhodnutie, ktore moze ovplyvnit moje dieta, hlavne jeho zdravie...
@zuzu1122 lenze bolo uz x studii robenych, ktore dokazali, ze ocko a autizmus napr spolu nesuvisia, vyskytuje v skupins neockovsnych s rovnskou pravidelnlstou ako u ocko, dokonca boli robene surodenecke studie, ked jedno dieta bolo uz diagnostikovanym autistom, cele toto sialenstvo vyprodukoval Wakefield, s jeho clankom(s falosnymi vysledkami a na malom pocte deti), len preto, ze potreboval ociernit konkurencnu vakcinu, chvilu predtym, ako ten svoj clanok totiz publikoval, si dal patentovat svoju, keby sa prestala pouzivat mmr, bude sa pouzivat jeho a on na tom zarobi miliony, okrem toho ake testy si predstavujes? Ze co vezmes malemu krv a zmiesas s agensom na ktory sa ockuje a uvidi sa co to spravi? Takto to ale nefunguje
@buckeye takze budeme ockovat hlava nehlava a uvidime, ci a u ktorych deti sa vyskytnu komplikacie, to mi chces povedat? ono je lahko hovorit ze toto a toto nejde... dalsia vec, preco, ked ockovanie nesposobuje ziadne problemy to doktori odmietaju hlasit, preco kopec NU ktore sa hlasia niesu v statistikach, niesu zaznamenane... ked sme mali my pred ockovanim, lekarka ma ubezpecovala, ze teraz uz niesu tie vakciny take agresivne ako pred tym a nepreslo pol minuty a povedala, ze ale moze sa vyskytnut vysoka teplota, zacervenanie, opuch, nervozita, podrazdenost, plac atd... tak teda kde je pravda? komu inemu by malo zalezat na zdravi nasich deti ak nie nam rodicom? ten doktor, ktory zaockuje dieta sa potom nebude na neho divat ked bude neutisitelne plakat, ani pri nom nepresedi cele noci, ked bude mat vysoku teplotu... vies co tym chcem povedat? moj nazor je taky, ze treba dojst k nejakemu normalnemu zaveru, inak toto cele je o nicom a ani hadky tomu nepomozu a budeme len presviedcat o svojej pravde a nic ine nepripustime...
@buckeye a este som zabudla jednu vec, spominala si Wakefielda a jeho mmr vakcinu, sfalsovane vysledky atd... nemyslim, ze matky, ktore tu pisu a je ich cim dalej tym viac, verili, ze ockovanie je potrebne a nasledne maju po ockovani obrovske problemy, nieco predstieraju alebo falsuju... ocko a utizmus si napisala ze podla studii spolu nesuvisia ale aka je pravdepodobnost, ze by ta ci ona choroba s dozivotnymi nasledkami vypukla keby detsky organizmus a imunitu neoslabilo ockovanie... a to ze ockovanie oslabuje imunitu, na to netreba hadam ziadne skusky... a ked je ta imunita raz narusena, tak sa na teba nalepi cokolvek... tak preco takto zbytocne riskovat? ockovanie by podla mna malo opodstatnenie, keby danu chorobu naozaj dieta nedostalo...
@evittam bola som pred pár týždňami na vyšetrení u ORL lekárky a tak sme sa nejak dali do reči a spomenula som jej, že mám malé dieťa a ešte kojím. Opýtala sa, že ako je staré a ja jej vravím 22 mesiacov má. No to si mala vidieť. Že to nieje normálne aby som tak dlho kojila, že je to neprirodzené a že žena by mala kojiť max 6 mesiacov a dosť. Takže podľa tej starej rašple je lepšie, keď sa do detí tlačí umelina už od malinka. A tak je to podľa mňa aj s očkovaním. Ja nehovorím, že všetky choroby sveta sa dajú liečiť len prírodou, ale všetko je o imunite a za každú cenu do seba tlačiť chémiu... to asi nebude práve najlepšie riešenie...
@zuzu1122 Tak s tou chémiou s tebou súhlasím. Čo sa týka dojčenia - na to máme odlišné názory 😉 . A nie netvrdím, že nemáš dojčiť ak chceš a do kedy chceš ale môj názor je, že stačí do roka. Obe moje deti sa samé odstavili v 10.mesiacoch. 😉 Ale toto nie je téma o dojčení. 😉
A neboj, ono sa to tu rozbehne po 1.septembri, nakoľko pár osôb dostalo zákaz prispievania, takže po tomto dátume sa môžeš tešiť na veľmi odborné a pravdivé výklady hlavne o tom aké je očkovanie dôležité, vakcíny neškodné a potrebné pre naše zdravie a hlavne pre zdravie našich detí. 😉
@zuzu1122 ockovsnie imunitu nenarusa, naopak trenuje sa na antigenoch, ktore su vakcinou podane, vacsina novych vakcin neobsahuje zivy agens, ale len casti obalovych proteinov, antigen, princip zaskolenia je ale rovnaky, akoby dieta dostalo povodne ochorenie, primarna obrana imunitnitnuch buniek, zopar z nich pohlti a prezentuje na svojom povrchu, nieco na styl "aha co som nasiel, to je votrelec, vsetci rychlo sem", pride sekundarna obrana, ktora vdaka tymto prezentujucim bunkam uz teraz vie ako votrelec vyzera, geny pre protilatky, maju vysoky stupen editacie, je ich len niekolko, ale z jazdej kopie sa vie vyrobit x roznych verzii, vdaka roznym posttranskripcnym upravam(tj z DNA sa prepise na mRNA a ta nasledne prechadza takymi upravami, aby sa vedela presne prepisat do proteinu uz protilatky, ktora infekcny agens vyblokuje, tj. Nebude moct fungovat, cize protilatka presne sedi na antigen(co sa vyuziva v roznych detekcnych systemoch, lebo protilataky su stale len proteiny), cast buniek sekundarnej obrany, sa stane terciarnou, tj pamatovymi bunkami, akonahle pride rovnaky agens druhy raz, uz netreba robit take rozsiahle pripravy, lebo agens uz je v "databaze" a len sa naprodukuju protilarky a imunitne bunky vo vyssej miere, cast protilatok ostava v tele stale (preto sa vysetruju, co niekto prekonak dane ochorenie, rssp ci bol zaockovany), cast protilatok mizne po par mesiacoch, pamatove bunky ostavaju, co tym chcem povedat je, ze ked prichadza sekundarna obrana na scenu, telo prirodzene zvysuje teplotu(aj u ockovania, aj u klasickej infekcie), u ocko to casto len v mieste vpichu(lebo sa zvysila koncetracia imunitnych buniek v mieste), cize ano teplota JE normalna reakcia, niekto ju ma iba mierne, niekto viac zvysenu, co sa tyka tej "chemie", je jej tam menej ako napr v materskom mlieku (to obsahuje viac hlinikatych soli vdaka strave matky ako jedna vakcina), formaldehydu je menej ako si telo vyprodukuje same za jeden den(ano telo si produkuje aj takuto latku)
@zuzu1122 a co sa tyka pravdepodobnosti, cim klesa preockovanost stupa vyskyt ochoreni, Nemecko, Rakusko pred par rokmi malo dost epidemii, natolko ze zvazuju zavedenie povinnosti, USAdetto, co sa tyka 100% ze dieta po ockovani nedostane dane ochorenie, to ti nezaruci nikto, hlavne kvoli tomu principu fungovania co som pisala vyssie(ze je to ako u prirodzenej nakazy), ani u kiahni nema nikto 100% istitu, ze ich nedostane 2x za zivot,,3x, a ze taki su, co si ani po dvojnasobnom prekonani ochorenia nevytvorili ochranu, nie vzdy sa kazdemy vytvori, ale cim viac ludi je preockovanych, tym je mensia sanca, ze sa agens bude sirit populaciou a su tak chraneni aj ti, ci im to nefunguje uplne dobre a aj taki, ktori byt zaockovani nemozu byt vobec
@zuzu1122 ano viem, preto to pisem, ustne sa sice vstrebe len 1-2% ale aj tak je denna davka z mm vyssia (uz ta vstrebana) ako ta co je vo vakcine, okrem toho, ze hlinikate soli su tazko rozpustne a do krvneho riecista sa zo svalu dostavaju velmi pomaly aj to sa cca 30% vyluci kozou nad vpichom potenim, a co sa stane pri originilanej infekcii? Telo s nou musi bojovat, akurat ze u normalnej ibfekcie ma agens vyhodu svojho mnozenia, virus ci bakteria sa mnozia neuveritelne rychlo, kym sa druha linia buniek spamata a pripravi protilatky, telo uz ma vsebe biliony agensov a nie kazde telicko to musi zvladat, preto sa musi pomahat antivirotikami ci antibiotikami(zalezi od stabu a povodcu ochorenia), takze NU normalnej infekciu su u vela veci katastrofalne, naklady na liecbu vyssie(preto to staty vyzaduju, nebudme naivni, ze by politikom slo o zdravie, ale jedna vakcina stoji par supiek(preto ich uz vyraba len par farmafiriem, lebo sa im to neoplati, vyskum a klinicke testy su drahe ako slak a male firmicky si to dovolit nemozu, ked to potom maju predavat za malo) kdezto liecba normalneho ochorenia sa pohybuje radovo vyssie)
@zuzu1122 jedno na ceste, a nie je je to jednoduchsie prekonat prirodzene, aj kvoli tomu, co som uz pisala, zivy virus alebo bakteria sa mnozia, virusy pri svojom mnozeni maju rozne cykly, blokuju metabolizmus buniek a presmerovavaju ho na svoje mnozenie, velka vecina virusov ked sa namnozi dost kopii, jednoducho bunku zlikviduje- praskne aby sa nove virusy uvolnili a infikovali dalsie, bakterie zasa casto vylucuju toxiny, ktore su horsie ako samotna bakteria, u niektorych ochoreni, akonahle toxin prenikne napr do nervovych vlakien, casto uz nepomoze nic, naopak u ockovania sa davaju len povrchove proteiny, nic, co by sa mohlo mnozit, nic co by produkovalo nejaky toxin, podava sa len cast, na ktoru reaguju prezentujuce bunky a prezentuju ju dalej, niektore vakciny obsahuju aj cele bakterie, ale tie su znova umrtvene, aby sa nemnozili, ci neprodukovalo toxiny
@buckeye vies aj ako dochádza k výrobe a z čoho sa tieto vakcíny vyrábajú? gratulujem k babatku, ja sa ťa opýtam potom aký je to pocit, keď sa ti maličké narodí, dáš zaočkovať a ty pri ňom prebdieš niekoľko nocí lebo bude mať vysoké teploty, zrazu bude nekontrolovatelne plakať, vyhodí sa mu exém atd, či aj potom budeš tvrdiť citujem " cize ano teplota JE normalna reakcia"... ver mi, je to iný pocit keď sa staneš mamičkou a to malinké stvorenie bude úplne závislé na tvojich rozhodnutiach... Aby si ma zle nepochopila, ja ti neprajem aby sa ti to stalo, nikdy som nikomu nič zlé nepriala. len uvidíš sama, keď všetko budeš vidieť z pozície maminy... netreba len čítať to čo nejaký doktor napíše alebo štatistiku vytvorená niekym koho sa to netýka... treba sa na to pozrieť aj z tej druhej strany a poriadne to zvážiť... skús nahliadnuť do témy "aké nežiadúce účinky malo vaše dieťa po očkovaní" teraz a skús do nej nahliadnuť keď sa ti narodí bábätko...
@zuzu1122 ano viem, ako sa vyrabaju, i ked to nebol priamy ciel mojho studia(som molekularny biolog), a dakujem🙂 ale nasa mala nie je prve babatko v rodine a tak nejak nie som odlud, ze by som nemala citovy vztah k neteriam🙂 a ano zaockovane su vsetky, vzhladom na moje vzdelanie sa sestra, vzdy so mnou radila, co a ako, takze som tak nejak v obraze, co to znamena, ockovat svoje dieta🙂, ja som preockovana aj v dospelosti (a vzhladom na pracu aj navyse ako bezna populacia), moja rodina tiez
Mimochodom tento tyzden si pripominame vyznamny milnik v oblasti ockovania http://www.zdravotnickydenik.cz/2016/08/bojoval...
Nebyt toho, este stale mame miliony mrtvych, a statisice poskodenych prezivsich
@buckeye Veď sprav a rob ako uznáš za vhodné a tak ako si myslíš, že je najlepšie - my robíme to isté. Len by ma tiež zaujímalo, čo by si tvrdila a spravila ak by tvoje dieťa napríklad po podaní vakcíny ohluchlo a osleplo......A to neber tak, že ti to prajem alebo niečo podobné - určite nie. Ja viem - podľa teba sú riziká očkovania menšie ako tie neočkovať....Ale určite je lepšie nechať ľudí s rozhodnúť slobodne a nie ich do niečoho tlačiť čomu neveria... 😉
@buckeye Konečne normálne odpovede človeka, čo sa sa vyzná. Tie drísty stále rovnakých ľudí tu sa občas nedajú už ani čítať. Gratulujem k bábu a zdravému rozumu.

@zuzu1122 Maximálne s tebou súhlasím. A ešte si zabudla aj na to, že každý kto tu vyjadrí názor, že nedáva očkovať, nakoľko neverí dnešným vakcínam na trhu je hneď zaradený a očierňovaný titulom antivaxer a je označený za šíriteľa bludov a neprávd zo strany očkujúcich......Čo narobíš.