icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
kvieta
15. sep 2016

@maciatkolulu Teraz, posledných pár strán, sa tu ale diskutuje o niečom inom, prebehni si to prosím😉

kikusa999
15. sep 2016

@maciatkolulu áno presne tak, veď sa tu nechceme predsa hádať, každý by mal iba napísať svoju skúsenosť a rozhodnutia sú na každom z nás....

maciatkolulu
15. sep 2016

@kvieta mam to prebehnute 😉 a drzim sa temy 😉

kvieta
15. sep 2016

@kikusa999 Tomu celkom rozumiem, pretože výskyt sa musí aj potvrdiť.
No je celkom jasné, že tam, kde je väčší počet rómskych obyvateľov, žltačka naberá na "sile". Je to už pár týždňov stará informácia. A je to jasné nielen z médií. A mne ako "civilovi" nikto z oslovených neklamal, nezľahčoval situáciu. Dokonca na školách, čo ja viem, sú už prijaté opatrenia (dezinfekcia a pod.)

kvieta
15. sep 2016

@maciatkolulu Ak to máš prebehnuté, tak nechápem tú narážku na mňa.

kikusa999
15. sep 2016

áno ale sú znova informácie z pondelka tohto ale musí sa len čakať na pokyn o zverejnení....😞

kvieta
15. sep 2016

@kikusa999 Som zvedavá, aká správa nás čaká.

kikusa999
15. sep 2016

to popravde ani sama neviem, len som bola informovaná o zmenách v dezinfekčných prostriedkov a zvýšenej opatrnosti, vraj budú kontroly a možno potom budem múdrejšia.... naposledy bohužiaľ trvalo skoro 2 roky kým mi povedali pravdu o pacientovi so sklerózou multiplex a vystavili vedome aj moje deti riziku...:(

maciatkolulu
15. sep 2016

@kvieta reagovala som priamo k tvojmu prispevku a hlavne k teme, ktora je uz z nazvu jasna 😀

kvieta
15. sep 2016

@maciatkolulu Si mimo. Čítaj s porozumením textu. Ak to neide na 1.x, čítaj opakovane.

adsumus
15. sep 2016

@kikusa999 mna by zaujímalo aku pravdu ti zatajovali dva roky o dieťati so sklerozou multiplex, ktorá ohrozovala tvoje dieťa

kvieta
15. sep 2016

@kikusa999 SM nie je prenosné ochorenie, ako mohli ohroziť Teba a Tvoje deti?

maciatkolulu
15. sep 2016

@kvieta ja nie som mimo temy a citam s porozumenim 😀 daj si preockovat co len chces a hotovo, ty si skus precitat nazov temy a potom mi pis, ci som mimo a neviem citat, ok? 😉 😉

kvieta
15. sep 2016

@adsumus 😉

adsumus
15. sep 2016

@maciatkolulu prosím ťa kto z nás v tejto diskusii teba nuti do očkovania? 😀

adsumus
15. sep 2016

@kvieta žltačku by som zvažovala aj ja, ak by moje dieťa dochádzalo do kontaktu s rizikovými skupinami, ktoré maju problém dodržiavať karantenne opatrenia.

maciatkolulu
15. sep 2016

@adsumus jeejda a ja to niekde tvrdim, ja len ze zi a nechaj zit a je to, je klud, kazdy ma kus svojej pravdy a preto sa tu nemusis vkuse s niekym natahovat. Inak vitaj naspat, prezia si tvrdy trest 😉

kvieta
15. sep 2016

@adsumus Tu prichádzame. Ja som ako dieťa žltačku mala, ale neviem, či ešte mám nejaké protilátky. V každom prípade, nemôžem si dovoliť ostať v karanténe, ak by sa tam, kde pracujem, žltačka vyskytla. A deťom sa určite nedá veriť na 100%, že si zakaždým umývajú ruky. V obchodoch je tiež veľká šanca chytiť "A". Košíky neumývajú po každom použití a akonáhle začnú soc. dávky, je to tu des.

jahodka11
15. sep 2016

Ahojte baby, druhy syn ma len prvé očkovanie, druhé okolo jedného roku sme uz nedali....mam pocit, ze je omnoho zdravší,ako starsi plne očkovanie súrodenec, a ked ochorie, tak nejako ľahko tie choroby prejdu...par dni a je koniec...so starším sme sa cele týždne naťahovali...ATB brali a neviem co vsetko...mate aj vy podobne skusenosti? Viem, ze na jednom príklade sa stavať neda a nemusi to nic znamenať....len som si to tak všimla....

adsumus
15. sep 2016

@kvieta my teraz čakáme, čo bude s kiahniami, ja by som bola najradšej aby sa to očkovalo celoplošne, inak budeme stále vystavovaní vírusu a chudák tehtone ženy, mám skusenosť, že ani učka v školke nemukne, že su kiahne, amminky tehotne ani nevedia, čomu možu pripadne "vdačiť" za choroby potomka. A ked si vezmeš, že vo svete sa kiahne očkuju a prišlo k vyraznemu poklesu ochorení, tak mi je smutno, že zasa SK 100 rokov za opicami si vykračuje. 😔

adsumus
15. sep 2016

@jahodka11 Ahoj, moja sestra očkovana stále chorá, ja druhe dieťa očkovane, imunita zo železa.

kvieta
15. sep 2016

@adsumus U nás zasa dali hneď vedieť, že sú kiahne. Kiahne by som zvažovala iba v prípade, že by som plánovala tehotenstvo, dieťa malo oslabenú imunitu, prípadne niekto v rodine. Skôr by som rozmýšľala nad meningokami, keďže tam kým zistíš, o čo ide, môže byť neskoro. Rozhoduje pár hodín.

evittam
15. sep 2016

@jahodka11 Môj starsi syn ma zakladne ockovania,nema uz preockovanie v 5.r, naposledy bol chory ked mal pol roka-6.choroba-bez nejakych extra komplikacii, dcerka nie je ockovana vôbec-este chora nebola az na kiahne,ktore doniesol syn az zo skoly min.r.-obaja perfektny priebeh bez teplôt,do tyzdna v poriadku.

kikusa999
15. sep 2016

@adsumus nie o dietati, o dospelom pacientovy ale kazdy asi vie že je to VYSOKO INFEKčNé ochorenie a tiež nemali potrebu ma o tom informovať aj ked som sa ja aj moje deti s tymto človekom do styku dostala....:(

kikusa999
15. sep 2016

@kvieta sm je vysokoinfekčné ochorenie a nie je to sranda....🙂

adsumus
15. sep 2016

@kikusa999 skleroza multiplex je vysoko infekčne ochorenie?

kvieta
15. sep 2016

@kikusa999 Myslím, že toto by už mala byť bodka☹

kikusa999
15. sep 2016

no asi ano, ale su o tom študie uz tuším aj učebnice kde to je opomenute že treba byt opatrni lebo to može sposobovat aj neznama infekcia, ktorá je samozrejme prenosná, preto je dobre byt opatrný, hlavne pri otvorených ranách

maciatkolulu
15. sep 2016

@kikusa999 ako naozaj??? skleroza multiplex je vysoko infekce ochorenie????Preboha - pomoooc

adsumus
15. sep 2016

@maciatkolulu ja sa nenaťahujem reagujem na ťažke dezinformácie zo strany neočkujucich napríklad, že počet prípadov na tbc klesá, ale že ide o zaočkovanu populáciu už neuvádzaju a ani to, že v neočkovanej stupa, tresty by mali dostávať tí, čo si ich zaslužia, nie ja.