icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
kikusa999
15. sep 2016

a naozaj by som rada povedala že sa hádame a natahujeme úplne zbytočne.... urážať sa alebo nejak osočovať predsa nie je pekné....má tú byť predsa pre každého rovnaký priestor na vyjadrenie.... možno sa sem nakoniec raz vrátim a budem žiadať o radu a určite nebudem chcieť aby ste mi nadávali....🙂

maciatkolulu
15. sep 2016

@adsumus a za to ta blokli na mesiac 😉 ?

adsumus
15. sep 2016

@maciatkolulu začo?

maciatkolulu
15. sep 2016

@adsumus za to, ze reagujes iba na tazke dezinformacie zo strany neockojucich napriklad 😀 ja neviem, za co ta blokli, ked si taka nevinna a ide ti iba o blaho populacie 😉

kikusa999
15. sep 2016

a tiež sa iba učím stále nové veci, napr som sa včera naučila a osobné stretla s pacientom ktorému amputovali prst kvôli tomu že mu hnisajuci fokus , aj s koreňom ostal v dasne...:(

adsumus
15. sep 2016

@maciatkolulu ja neviem začo ma blokli, ale viem, že niekedy každeho za očkovanie rovno vyhadzovali, kto sa ozval, teraz sa to posunulo k lepšiemu, dávaju len dočasne blokácie, hádam sa časom dostaneme do normálu a budu blokovať len tých, čo porušuju pravidlá. 😉

maciatkolulu
15. sep 2016

@adsumus tak ja ficim uz nejaky ten rocik na konikovi a nevsimla som si, zeby niekoho len tak blokli, napriklad za vyjadrovanie sa o ocko, ci neocko 😉 ale nevadi, nieco si zjavne napisala, co celkom nekorespondovalo s pravidlami.... 😉

kikusa999
15. sep 2016

a mozem sa teraz opytat ze ako blokovali, prečo??? ja som tu este kratko a vlastne som sa ani nezapajala do diskusii az do tejto prvy krat ale už to lutujem, lebo sa vás zacinam bat...:(

adsumus
15. sep 2016

@maciatkolulu ved sa spýtaj adminov, čo som napísala a potom ma poinformuj, ke´d ta to tak trápi a že si si nevšimla, vlčia hmla, povedala by som.

maciatkolulu
15. sep 2016

@adsumus netrapi, len mi to je komicke 😀

maciatkolulu
15. sep 2016

@kikusa999 lebo sa nieco nedodrzalo a bum, zakaz prispievania na mesiac napriklad

kikusa999
15. sep 2016

aha, ani som nevedela že to takto funguje...🙂 ja som prišla povodne len kvoli bazaru, lebo vraj je tu spusta dobrych vecí...🙂 no a potom sa nieco podarilo predat aj mne...🙂

adsumus
15. sep 2016

@maciatkolulu no ved sa zabávaj 👍

sirinka
15. sep 2016

@kikusa999 no to toho asi tajite omnoho viac ako len umierajúceho deti na tetanus, skleróza multiplex je vysoko nákazlivé ochorenie, hm...

kikusa999
15. sep 2016

@sirinka ako vidím stále som ťa najhoršia, no čo už, len ma mrzí že miesto diskusie sa tu nakoniec iba útočí.... a navyše ja nič netajím ale nemôžem hovoriť o niečom čoho úplný koniec som nezažila.....

sirinka
15. sep 2016

@kikusa999 vsetky oficialne zdroje doteraz uvadzaju sklerozu multiplex ako nie nakazlive autoimunitne ochorenie. ty si sa vyjadrila o nom ako o vysoko nakazlvom, dokonca by to podla teba mal kazdy vediet, dokazes toto dolozit nejakym doveryhodnym zdrojom? neber to ako utocenie, nas len nesmierne zaujimaju tvoje tvrdenia, kedze su dost odlisne od tych oficialnych.

kikusa999
15. sep 2016

doložiť to neviem, lebo mna na to tiež len upozornili a verím tomu, ale mam to od lekára a nie zo svojej hlavy...ak to nie je pravda tak som sa mylila aj ja ale zatial sa držím toho co mi povedali v praci a pred čím ma vystríhali... 😉

sirinka
15. sep 2016

@kikusa999 aha, lebo predtym si spominala nejake studie a ucebnice, takze take neexistuju? inac vies o tom, ze ludia s SM sa uplne bezne pohybuju po svete, pracuju, studuju, rodia, cestuju, zucastnuju sa najroznejsich akcii a to dlhe roky a ty nebudes mat ani tusenia, kolko takych za zivot stretnes, len vase supertajne pracovisko ma uplne ine supertajne informacie....

sirinka
15. sep 2016

@kikusa999 a vies co, bud tak laskava a popros daneho lekara, nech ti s tym pomoze, on ta urcite navedie na nejake odkazy, ktore nas tu vsetkych urcite budu zaujimat.

kikusa999
15. sep 2016

áno spomínala lebo aj mňa na to odkázali že si to mám naštudovať podrobnejšie keď má to zaujíma, a samozrejme čím o ľuďoch s SM že žijú normálne.... veď aj môj známy ma toto ochorenie a dokonca normálne pracuje....🙂

sirinka
15. sep 2016

@kikusa999 a nastudovala si si to? posun to aj nam, nejaky odkaz, nazov...

kikusa999
15. sep 2016

nie ani som sa nad tým už nejako nezamýšľala.... mňa to až tak nezaujíma..... ale možno ti bude stačiť dostať sa lekárskej komory a následne na konferencie kde prednášajú aj zahraniční lekári....🙂

sirinka
15. sep 2016

@kikusa999 och dakujem za toto odporucenie... ty sa sice citis velmi ohrozena aj so svojimi detmi, ale ta to v podstate az tak nezaujima a nejako sa nad tym nezamyslas... no uz davno som tu necitala taketo bludne prispevky, az sa zamyslam, ci to nie je na nejaku dalsiu vaznu diagnozu.

kikusa999
15. sep 2016

no keď sa budem všetkým čo sa dozviem príliš zaoberať tak nebudem mať čas na nič iné... počúvala s om rady a koniec,ved potom by som ani nemohla vyjsť z domu lebo by som žila v neustálom strachu....🙂

kikusa999
15. sep 2016

@sirinka a pokiaľ ide o to či mi veríte, je mi to jedno, ale je smutné že Vy sama máte asi nejaký komplex a preto ste taká miestami až útočná a zlá, ale musíte sa hlavne vyrovnať sama so sebou lebo tu vám s tým nikto nepomôže....😂

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
zuzu1122
15. sep 2016

@kikusa999 s tými poisťovňami máš pravdu, za všetkým treba hľadať ich a hlavne peniaze... ostatne, to si už napísala, len mi nejde ho hlavy jedna vec... ak sa zverejňujú štatistiky, tak tam predsa nie sú uvedené osobné údaje, nie? a ďalšia vec, @evittam má pravdu, nemôžu nechať dieťa umrieť kvôli nezaočkovaniu, aj ten posledný špinavý otrhaný bezdomovec, ktorý nemá ani len kartičku poistenca má nárok na poskytnutie zdravotnej starostlivosti a hlavne v prípade ak je ohrozený na živote.

kikusa999
15. sep 2016

ano na zachcran ale nie na liečbu ktorú nakoniec poistovne nechcu preplacat, preto aj bezdomovec ked sa moze postavit na nohy odchádza bez dalsich vysetreni a tak....:(