(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@adsumus ja som asi retardovana a preco sa potom ockovanie proti tbc nestane opat povinnym, ked je to taky des?????
@adsumus a kde to je???? Prosim ta povinne je povinne pre vsetkych obcanov, mozno v nejakej kolonii napichali decka, ze o tom ani riadne netusili a ostatnym to bolo odporucane, ale povinne? A znova sa pytam, ked sa tak na to umiera a je to des, preco sa to neuzakonni? Vsak neva, ze trojmesacnemu decku napichaju aj 8kombinaciu....
@adsumus prosim ta, prstan pisat taketo veci, pretoze sa to da brat aj ako poplasne spravy. Vies kolko dospelych nema preockovany tetanus a denne sa poskriabu?????? Uz to zacinas realne prehanat, ona aj pri troche smoly sa mozes zabit ked sa napijes vody a zabehne ti, takze opatrne s vyjadreniami
@maciatkolulu
@dekys Pozor, dievčatá, len ona má pravdu - a tí čo neveríme vakcínam len klameme chúďatá matky, zavádzame, máme nepravdivé informácie a všetci pomrieme na tie strašné choroby voči, ktorým nás očkujú vakcínami, ktoré nám vlastne ani nezaručia to voči čomu sú - a to, že tú chorobu nedostaneme.
@evittam ale ja proti ockovaniu ako takemu nic nemam, ale teda nadrbat do parmesacneho cisteho dietata tolko naraz a este k tomu polovicu z tych chorob nema ako a kde chytit v takom veku je teda proti logike a potom tu mame to ockovanie dospelych proti ck...ved to uz nie je povinne a dospeli a adolescenti su najviac chnapnuti a kludne sa mrvia nepreockovani, so mnou na cele, po svete aj medzi este nezaockovanymi babatkami, lebo pochybujem, ze matky sedia s dvojmesacnymi detmi iba doma, ale chodia aj do obchodov, nakupnych centier, do kutikov so starsimi atd a to je ok?????
@maciatkolulu No veď ani ja nemám nič proti očkovaniu - to už som tu viackrát napísala. 😉
No a súhlasím s tebou. A ešte tiež teraz prednedávnom ako začalo bu-bu-bu okolo toho, že ti nevezmú dieťa do škôlky - ako pripomenuli zrazu všetkým škôlkam vyhlášku, ktorá je platná už niekde od roku 2007 a to, že by mal byť očkovací status dieťaťa uvedený na príhláške - ako si to každá riaditeľka prekrútila podľa seba ale nie to som o tom chcela - je zaujímavé, že napríklad 5-ročné neočkované dieťa v škôlke je "strašiak" ( v ČR už podľa zákona nevezmú) a 6-ročné neočkované dieťa v škole je už v poriadku......
@evittam ja som to nikdy netvrdila, že neočko rodičia klamu, skor si myslím, že su oklamaní, klame len zopár jedincov proti očkovaniu, neočko rodičia by si mali info overiť, aby nenarazili.
@maciatkolulu tetanus sa ukazuje, že protilátky vydžia cez 30 rokov, takže až ludia po 60 by sa mali preočkovať a držte sa svojho dokonca všetkých dní, my všetky matky a otcovia, čo očkujeme nie sme matky ani otcovia, sme fafi a tak dalej blabla. ide piesen dokola tralalalalalalala la.
@adsumus no musim sa pridat k ostatnym dievcatam, mna si tiez uz v diskusiach urazala a dokonca si zasla tak daleko, ze si ma oznacila za sektarku. nehraj tu zbytocne divadlo, ako sa tu len tebe ublizuje, pricom sama uzivas rovnake metody.
"adsumus @peter952 už ti to písala kočka, že tieto čísla su dostačujuce aby potvrdili vysledok. vidím, že v utokoch pokračuješ, ja som matka, očkujuca a ty si klamár, prestan ma kontaktovať."
v tomto tvrdeni tiez zavadzas
"sozannah @peter952 je to smola, ale je to tak, na stat. metody, kt. pouzili: zhlukova analyza a Fisherov test je minimalny pocet 20 jednotiek, takze sto uz je ajaaaaj, samozrejme, cim vacsi subor, tym lepsie... Ja sa vyjdrujem len k tej statistike, co pouzili, ze je ok. Zrejme jej velmi nerozumies a to ako si to tam prirovnal je velmi chybna predstava. Navyse je clanok odpublikovany v casopise s dost vysokym ipakt faktorom, cize v nom neodpublikuje len tak hoc co. Ale to neznamena, ze sa neda vyvratit jeho vysledok, avsak statistika v nom bola spravena spravne a to co si tam uviedol ako priklad, len zaci, ze do statistiky nevidis, to je cele..."
@adsumus ako som uz pisala v usa do skoly beru aj nezaockovane deti, neklam prosim ta
@peter952 pani doktorka hovorí blbosti
@kvieta http://zdravie.pravda.sk/zdravie-a-prevencia/cl...
pretože má na to právo

@dekys lenže ked su, tak su, napríklad, ked mi tu prevenar tvrdí, že sa obrna neprenáša vzduchom a prenáša, tak to je čo podla teba,a lebo že zo škrabanca sa nedá nakaziť tetanim a dá, tak to priamo ohrozuje životy nevinných detí, ktoré sa nedokážu brániť, mama osprostená, že decku nič nehrozí a takých vecí je asi tak milion na strane antivax, alebo že tu jasaju ako klesá chorobnosť na tbc, ale ide o očko populáciu, v neočko stupa a zomiera sa, to je des a ja o tom budem informovať až kým ma admini nevyšmaria. alebo dalšie dezinfo, že mikrocefalie nie su zo zika tam ženuška pojde a nakazí sa a dieťa dokonca života poškodené.