icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
adsumus
17. sep 2016

@peter952 ty už konečne dokáaž tie svoje špinave obvinenia, lebo inač tu len hádžeš špinu na nevinneho človeka, dufam, že raz spoznáš aj ty ake to je ked ta niekto šikanuje cez net, zato že maáš iný názor ako on, očiernuje a uráža, nonstop na každej strane. verejne pred ludmi

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
17. sep 2016

@peter952 tebe nemá čo vadiť kolko ja mám príspevkov anemáaš čo naznačovať že je zamojim nickom viac ludí, je to klamstvo dezinformuješ, šíriš klamstvá, je tu kopec žien a aj chlapov, ktorí maju aj viac ako ja príspevkov, aj ludí proti očkovaniu, prestan šíriť svoje zákerné obvinenia. v usa za žiadne geneticke poškodenia neodškodnuju a už o mne nepíš ani nereaguj na mna, prestan ma obťažovať, prestan ma šikanovať, nájde si inu obeť. ja som mamina za okčovanie nič viac.

dekys
17. sep 2016

@adsumus pozri keď si tak šikanovana prečo to nenechas tak?

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
17. sep 2016

@dekys prečo by som ja nemala mať rovnaký priestor a podmienky na vyjadrenie svojho názor a diskusiu ako ostatní, lebo moj názor nepasuje antivaxu do krámu? tak volí strategiu, že ma očiernuju dokedy to vydržím? vieš kolko ludí už kvoli tomu neprispieva?

adsumus
17. sep 2016

@peter952 ja som ti predsa dala studie, kde sa porovnávaju očko a neočko ludia, čítal si, nečítal? prečo nežiadaš porovnávaciu studiu od elekovej, aby potvrdila svoje hypotezy? čo jej bráni? len jedna vec, žeby vyvrátila svoje názory.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
17. sep 2016

@peter952 už ti to písala kočka, že tieto čísla su dostačujuce aby potvrdili vysledok. vidím, že v utokoch pokračuješ, ja som matka, očkujuca a ty si klamár, prestan ma kontaktovať.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
17. sep 2016

@peter952 nekontaktuj ma.

peter952
Odpoveď bola odstránená
evittam
17. sep 2016

@adsumus Prepáč, ale musím sa ozvať. Nestotožňujem sa síce so štýlom ako tu väčšinou píše peter, ale ty si v poslednej dobe pekne "obrátila kabát". A to nevyvrátiš. Nechce sa mi dozadu hľadať tvoje príspevky (to je skôr tvoja "parketa")...Mne stačí ako si ty kedysi očierňovala mňa len kvôli tomu, že moje názory čo sa týka vakcín sa nestotožňujú s tvojimi - že som antivax, klamem a podobne......A tiež sa mi to nepáčilo - čo teba vôbec nezaujímalo a obviňovala si ma veselo ďalej. Takže zase nerob zo seba až takú "cudnú obeť". A toto vie veľmi dobre dosť ľudí na tomto fóre lebo sa stretli s tým istým čo sa týka tvojej osoby.

adsumus
17. sep 2016

@evittam moj najveščí hriech má byť, že som o tebe písala, že si antivax, aj ked sa to nikdy nestalo, pretože mne je jedno, či si antivax alebo nie a nehnevaj sa, jednoducho ma nezaujímaš, ani tvoj názorvý profil, ale ja ani to, že je niekto proti očkovaniu za urážku nepovažujem, sama mám kamaratku, je proti očkovaniu a neberie to ako urážku, ty to berieš, ale ja to ako urážku nevímam (ak nie si proti očkovaniu, antivax stačí napísať a ja uznám, že si provax a máme po urážke), su ludia za a proti očkovaniu a nič urážlive na tom nie je, kto klame ten klame napríklad peter o mne klame, ty iba v IP, to ma netrápi. bodaj by mi tu písali výlučne, že som provax, beriem uplne spokojne, nie píšu, že som farmafirma, nie som matka a podobné klamstvá, učelové ohováranie.

adsumus
17. sep 2016

a ako učelové to beriem, aby ste odputali pozornosť od faktov a tými su napríklad, že stupa počet chorých na pneumokoky a tbc v neočkovanej skupine detí, aj umrtí.

kvieta
17. sep 2016

Peter ide jednoznačne po adsumus. Snaží sa ju vytlačiť z fóra tým, že ju provokuje. Keďže to neide argumentáciou čo sa týka očkovania, zaradil rýchlosť - ohováranie, provokovanie a hlavne obľúbené označovanie ako agent. Toto musí byť jasné každému, kto sa na to pozrie bez zaujatosti. Bez jej oponovania by sa mu tu jeho obľúbené knižočky prezentovali ľahšie. Tiež sa dá o tom myslieť svoje.
Občas uletím aj ja, ale toto je silná káva, čo tu on predvádza.

evittam
17. sep 2016

@adsumus Určite a samozrejme. 😀 Ak si niekto nájde čas a prečíta si tvoje príspevky minimálne z pred roka, tak príde na to ako klameš a zavádzaš. Nazvala si ma antivaxom a nie raz - ale ty si mi tiež ukradnutá a kľudne aj verejne napíšem čo si myslím - nie si obyčajná matka, ktorá zastáva normálny názor, že očkovanie je prospešné. Spokojná? Pretože to ako ty propaguješ prospešnosť vakcín a očkovania nie je len o "obyčajnej matke", ktorá zastáva tento názor. Zrazu je pre teba prijateľné a normálne, že je niekto proti očkovaniu. Ja keď som ti napísala, že neverím vakcínam, tak už som bola antivaxerom - čo nie som a nikdy som nebola a nikdy nebudem a ani nepoznám žiadneho antivaxera- ale to sa už tiež opakujem. Uzavrime to. Ja mám svoj názor a ty svoj. Ale nemôžeš napísať, že si tu nikdy nikoho neurazila a si zrazu len obeťou. "Kopala" si tu donedávna pekne okolo seba......

adsumus
17. sep 2016

@kvieta každy občas uletí a dá sa povedať prepáč, nemyslel som to tak, ale ked niekoho stokrát požiadaš aby o tebe prestal písať klamstvá, že ti to ubližuje a on v tom veselo dalej pokračuje, tak to je kyberšikana ako hovado. a to nechcem byť za chudatko, nikdy som nebola ani nebudem, ale toto už prekračuje akekolvek hranice.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
17. sep 2016

@evittam ale je. a možeš tvrdiť opak od rána do večera, aj tak som len mamina za očkovanie a čas ukáže kto tu ludom klame, ja to nie som.

evittam
17. sep 2016

@adsumus Ako ty môžeš tvrdiť tiež od rána do večera čo len chceš a tvoje obvinenia a podobne.
Ja som len matka, ktorá neverí vakcínam - to je všetko. Proti očkovaniu nemám nič - a to som či už tebe alebo hocikomu napísala viackrát, ale už som bola antivaxerom z tvojho pohľadu......

adsumus
17. sep 2016

@evittam ja o tebe netvrdím nič, nezaujímaš ma, nechápeš? mna nezaujíma či si taka matka alebo onaka, či si vobec matka, ani či si antivax alebo proti očkovaniu, alebo neveríš očkovaniu, to je tvoja vec, nie moja. ja ťa neriešim, riešim okčovanie ano alebo nie.

evittam
17. sep 2016

@adsumus Zrazu. Ale chápem. A nebudem to tu radšej opisovať ako som to pochopila - lebo by som z tvojej strany bola tiež označená, že ťa obviňujem a klamem.
Škoda, že nemám ani čas, ani chuť a už vôbec záujem hľadať tvoje staré príspevky. Lebo je to zbytočné....Zrazu si "nevinná obeť a ovečka".....😀 Kto to tu číta len posledný týždeň tak tomu aj uverí.

dekys
17. sep 2016

Robíš tu zo seba chudatko sledujem tvoje reakcie, aj mňa si už napadla a tvoja kamoška či co to je tiež,našťastie má nick nenapadá

evittam
17. sep 2016

@adsumus 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Si fakt trápna,

adsumus
17. sep 2016

@evittam nikdy si ma nezaujímala, na MK je naozaj málo nikov, ktoré ma zaujímaju, ty to nie si. neber ako urážku, proste nemáš zaujímave ani informácie, ani postrehy, ani názory, ani zmysel pre humor, teda pre mna, niekoho to isto zaujíma. a už vobec by som nedrala prsty aby som o tebe písala iným ludom ohováračske IP ako to robíš ty.

adsumus
17. sep 2016

@dekys ano a ako som ťa napadla? že som nesuhlasila s nejakou tvojou dzinfo? 😉

kvieta
17. sep 2016

@adsumus Ja viem určite, že matka si a či si popri tom aj fa-fi je mi úplne jedno, pretože záleží na tom, či sa s Tvojimi názormi, príspevkami stotožňujem, alebo nie. Tak isto je mi to jedno u kohokoľvek, nemám problém lajknúť aj názor neočkujúceho, ak s jeho názorom súhlasím. Ide o to, či o tom, čo človek prezentuje, je aj presvedčený, alebo to prezentuje iba zištne. A taktiež záleží aj na obsahu samozrejme, no práve to už má byť vec diskusie. Ostatné je IBA vecou morálky a keďže to je anonymné fórum, tak tvrdenie, že je niekto zástupca fa-fi, alebo je distribútorom antivax literatúry je iba domnienka, ktorá sa na tomto fóre veľmi ľahko môže stať nástrojom manipulácie.
Ja viem, že občas spomeniem aj ja niečo v tom zmysle, ale točiť to stále dookola pri tom istom užívateľovi už je účelové (teda aspoň podľa mňa).

evittam
17. sep 2016

@adsumus To našťastie a bohužiaľ pre teba nebola vôbec ohováračská IP. A ak by som ťa tak nezaujímala tak si ju tak veľmi nepamätáš. A ešte čakám kedy vytiahneš ako presne vieš, ktoré príspevky som komu "laikla" lebo aj to si kedysi veľmi dobre o mne vedela, keď už ťa tak nezaujímam. 😀
A brať ako urážku, že sa o mňa ty nezaujímaš?! Si robíš srandu? No fakt dnes určite minimálne kvôli tomu nezaspím. Ďakujem za pobavenie. 😀 😀 😀 Osoba tvojho formátu my je ukradnutá ako vlaňajší sneh...

dekys
17. sep 2016

@adsumus to si ozaj nepamätám, kraviny si nepamätám od slova do slova.a čo je dzinfo? Akože dezinformacia? Ako vieš že som niečo také písala? Asi preto ze ty utocis len na takých čo píšu pravdu o očkovaní -podľa teba sú to dezinformácie.