(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@zuzu1122 to je otázka na rodičov tých detí, prípadne ošetrujucich lekárov, bohužial pneumokok zabíja alebo vážne poškodzuje aj silne a zdrave deti s normálnou imunitou ( http://www.solen.sk/pdf/ba4d71dd66c1479d7ca877e...) , treba brať do uvahy a ohrozene su všetky deti do 5 rokov a seniori.
@adsumus opat mam na teba tu istu otazku. Kto hradi v californii to ockovanie, stat??? 😀 ved v usa je vela ludi, ktori nemaju na zakladne poistenie a lieky, tak ako moze stat nutit ockovat? Ale ok, teda v caliornii nemaju povinnu skolsku dochadzku, to mi z toho vyplyva, pretoze, jednoducho neockujem, tak ma prisna USA socialka nemoze prenasledovat ked nedam decko do skoly, sorry, ale toto su take kraviny, ze az, ale nevadi, opytam sa znamych, ci uz boli inormovani o novom zakone, ale verim tomu, ze sa tam budu drat moje decka, tie starsie, ich ockovacie preukazy ani neviem kde su, tak staci, ked poviem, ze su neockovane a lazo plazo sedkame doma, nepotrebujeme povolenia na domacu skolu, mame ju automatic 😀 😀 a neobmedzenu vekom, akt super, asi balime kufre, aj tak chcel muz ist, len ma stale nieco brzdilo, ale teda, tam je taka super preockovanost, ze sa nemam asi coho bat, ked nie sme uplne ocko 😀 lebo tam preockuju, v tom fantastickom socialno-zdravotnom systeme, kde ma top zdravotnu starostlivost kazdy, aj uplny bezdomovec, uplne kazdeho a zadarmo 😀
@adsumus Nie som fanatik. Ak sa stotožňujem s nejakým vyjadrením, myšlienkou, je mi jedno, či je to muž, žena, dieťa, dospelý, veriaci, ateista, AV, černoch, Róm... A nemám problém aj nahlas vyjadriť svoj súhlas. Presne tak, ako nemám problém vyjadriť aj svoj nesúhlas.
Nebudem s ľuďmi nesúhlasiť iba preto, že sú mojimi oponenti v nejakej diskusii. Môže byť x vecí, na ktorých sa zhodneme.
Nechápem, čo na tom nie je pochopiteľné. Ale ak sa dobre pamätám, to sme už prebrali dávno.
@maciatkolulu ty si kludne dorieš detaily zo svojho života ako uznáš sama za vhodné, nemusíš ma ani informovať. 😉
@kvieta ani ja nie som fanatik, ani náhodou, ale som dosledná v tom, čo robím a nebudem tu kamenovať ženičku, čo napíše, že mala osobnu skusenosť s umrtím dieťaťa na tetanus a lajkovať odporcov, ktorí to robia, bez rešpektu, ktorý si tu silou moou vydupávaju voči ovela bezohladnejším a menej doveryhodným informáciam. 😵
@adsumus za to tí, čo očkujú hlava nehlava poznajú deti matiek, ktorým radia očkovať mi chceš povedať? očkujúci jednoducho nevedia pristúpiť na nejaký kompromis, mám pocit, že majú klapky na očiach a vidia len to čo chcú vidieť, keď sa ich dieťaťu po očkovaní nič nestalo, očkovanie je zdravé a potrebné, absolútne neberú do úvahy strach matky a pochybnosti o tom, či to je tá správna cesta a či jej dieťa nebude mať vážne problémy o očkovaní...
@maciatkolulu nehnevaj sa, ale ja ti tvoje otázky riešiť nejdem, to je tvoje rozhodnutie, či ideš do kalifornie alebo nie, ja som ti dala aký zákon tam platí a ty si to dorieš ako sama uznáš za vhodne, ja tam nejdem, ani so zákonom celkom nesuhlasí.
@adsumus ani nemusis, lebo takz zakon proste nie je, mozno na niektorych skolach, ale urcite nie celoplosne...a ja som sa ta nepytala, ci mozes, ci nemozem ist do usa byvat, ale ine...
@maciatkolulu ja som ti tu dala presný názov zákona, ktorý vstupil do platnosti 1. jula 2016 a ktorý zabranuje neočkovaným deťom vstup do škol v Kalifornii a ty mi napíšeš, že taký zakon nie je. Tak si myslí dalej, že nie je, čo s tebou? 😕
@adsumus hej, super, dakujem za info, najma tu na ktoru som sa pytala, ze kto hradi vsetk vakciny, kedze v usa zadarmo nie je ani vzduch a toboz zdravotne poistenie, ktore si nemoze dovolit kazdy, kde ta socialka prenasleduje, ked sa skaredo pozries na dieta, alebo nedajboze odfotis nahe, take dieta proste nemusi ist do skoly, lebo ho nedaju zaockovat, sorry, ale taku kravinu som fakt este necitala, opakovane pisem, ze mozno niektore skoly, ale nie, ze v celom state california je zakaz neockovanym detom nastupu do skoly 😀 😀 😀 😀 Vies co je na tom smutne, ze ty tomu proste veris....
@maciatkolulu božíčku, to je realita, že je taký zákon, už sa neočkujuci obracali na sudy a nepochodili, spisovali petície, mám dosť, ešte som fakt nezažila, že niekto je schopný zaprieť nos medzi očami, ale tak čo už,a j takí sme.
@peter952 ano cele usa su fanatici a vobec všetci, ktorí nečítaju elekovu a nejdu podla jej "nezištných" odporučaní a všetky matky, ktore su matky len za podmienky, že neočkuju, inak to nie su matky a už vobec nie ženy ked položia chlapíka v diskusii. 😉 všetci sme fanatici 😀 😀 😀 fantikuššššš kuššššš
@adsumus Tak to si vedľa s tým kameňovaním. Na každého jeden meter. Nedávno si tu jedna ženička tiež vymyslela, že jej zomrelo dieťa po očku, čo sa našťastie ukázalo ako vymyslený príbeh. Tak prečo sa práve tejto ženičky neopýtať na niečo konkrétnejšie. A tam mi ani tak nešlo o práve tú skúsenosť s tetanom, ako o to, že tu hádzala informácie o tom, ako sa manipulujú štatistiky. O tom by som teda viac chcela vedieť a zaráža ma, že Ty nie. Niekedy Ťa fakt nechápem.

@adsumus vieš lebo keď v tom článku boli uvedené rizikové skupiny, ktoré najčastejšie postihujú tieto choroby a ak sa deti s oslabenou imunitou nesmú očkovať, tak potom tu moc na výber nieje... a ešte jedna vec, je tam síce uvedené, že detičky očkované neboli ale nenašla som dôvod, možno som ho prehliadla...