(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@tutu_1 ty tam chodíš a nevieš si nájsť na nete, kde je epidémia a myslíš si, že ta tu niekto opíja rožkom. ty si bola svedkom neskutočnej zvláštnosti, že lekárka neočkovala dieťa pre nevyhovujuci zdravotný stav, už si začínam aj pri tvojom nicku ťukať na čelo. blbosť na blbosť píšeš.
@adsumus čo ma po nete, som zvedavá na to tam teraz hovoria v správach. Ak ide o epidémiu a takú rozsiahlu tak to musí byt vo večerných správach 🙂
Áno predstav si, vyjadrila sa v podstate ze to bude mat zmysel keď dieťa nebude v stave ťažkej podvýživy. Teraz si aj ja tukam na čelo. Veď to je základ ockovat zdravé dieťa, či ? Zas mam nejakú medzeru ? No veď oprav ma.
@tutu_1 ta epidemia tam už trvá dlhšie, od začiatku rok a ty, sveta znalá a skusena osoba, ktorá cestuje do rumunska BEZNE nevie o ničom a ťa poprosím o doloženie tvojej dezinfo, že v rumunsku sa celoplošne očkuju tehotne ženy na tetanus (ultrachobotina, ale že super ultra a na hepB), dakujem.
ktokolvek kto vie rumunsky či anglicky si okamžite vie zistiť kde je pravda. 3 deti zomreli na osypky v rumunsku, boli neočkované, je tam epidemia. Zomreli zbytočne a nezmyselne.
a na hlavu tu su chore ine veci, sekta utočí koordinovane a poslušne. som zvedava ked zasadne vybor s čím dojdu zajtra, zomreli neočko deti s alzheimerom asi. 😖
@peter952 "Takze ak je normalne zdrave v termine narodene dieta, papa, spi, matka v pohode, zdrave prostredie, atd...kojene...nie je dovod na paniku, aj keby ho tvoj maznel nakazil hravo by to prekonalo."
dieťa nemám, nad tým či očkovať alebo neočkovať sa zatiaľ nezamýšľam, nerobím vo farmaceutickom priemysle, len ma téma zaujala, lebo som sama 4 roky dozadu čierny kašel mala.. ono je iné si o chorobách niečo prečítať a iné je ich zažiť.. a tie 3 týždne čo som sa celú noc dusila, ťažko to opísať ale predstav si že do vyčerpania kašleš, napína ťa z toho na vracanie, máš pocit že ti horia pľúca a plačeš od bolesti.. 3 týždne skoro bez spánku a veľa krát som pri tom myslela na malé deti aké to pre ne musí byť vyčerpávajúce keď to takto zloží 33 ročnú dovtedy zdravú ženu.. a ty tu napíšeš hravo by to prekonalo..
@peter952 ak už tu cituješ z toho článku, tak dávaj aspoň úplnú vetu.. "V rokoch 2000-2007 bolo priemerne 5 chorých na milión obyvateľov, potom sa situácia začala výrazne zhoršovať: v roku 2008 ochorelo celkovo 105 ľudí (nikto nezomrel), v roku 2009 ochorelo 288 ľudí a v roku 2010 bolo už k októbru zaznamenaných 1033 ochorení." v 2012 keď som prišla k doktorke tak mi dala rovno robiť stery, lebo už mala v tom mesiaci pár chorých na čierny kašel.. a môj príspevok založený na mojich emóciách a tom že som sa dusila? to myslíš akože vážne? áno dusila som sa a napísala som ako mi bolo.. ale malé bábo by to isto zvládlo, papalo a spinkalo by úplne vpohode.. je mi z tvojich propagandistických rečí zle
@falera vieš, keby som sa mala riadiť tým, čo tu píšu niektoré osoby, tak by som si mala od teba žiadať nejaké dôkazy, že si ten čierny kašeľ naozaj mala... ja som tu bola obvinená tými čo očkujú že si vymýšľam a chceli po mne celú anamnézu, nejaký dôkaz, že to čo som napísala je pravda... bola som obvinená, že som zatrpknutá, že to čo som písala je len subjektívny názor... v podstate som bola označená za nevdzelanú hlupaňu, ktorá nemá právo akýkoľvek zdravotný úkon alebo akéhokoľvek lekára posudzovať... tým samozrejme nenarážam na to, že si ty vymýšľaš... ale prečítaj si ako sa spustí lavína kritiky na ľudí, ktorí tu tiež píšu o zlej skúsenosti po očkovaní a na druhej strane sa pozri na ľudí, ktorí tu píšu, že vďaka očkovaniu poľahky prekonali nejaké ochorenie... ak som dobre čítala, nikto ich tu ani neodsudzuje ani nekritizuje, prípadne neobviňuje že to nieje pravda...
@peter952 choroby maju klinicky priebeh .maju komplikacie a tak isto aj liecebne postupy maju svoje mozne komplikacie ...ak je u teba len smrt smerodajny udaj ...tak si uplne mimo .pretoze ck.poskodzuje srdce .mozog....ano moje dieta rocne prezije a moze cakat na transplantaciu srdca .ci prezije vo vigilnej kome a kvantum inych nasledkov ...ale zije ...este to tu nemame .kedze ck tu moc nie je .ja dufam .ze ani nebudeme mat a ak ano .umrtnost nebude velka .ale nasledky na dietati katastrofalne...ale tebe to nedopne .kedze zjavne sni netusis ako vyzera zaintubovane dieta...
@peter952 Po vakcinácii živou vakcínou neprepukne ochorenie, pretože vírus vo vakcíne je zbavený funkcie ďalej infikovať, je inaktivovaný (inaktivovať http://slovnik.azet.sk/pravopis/slovnik-sj/?q=i...). Je to princíp očkovania. Takže aj karanténa po očkovaní je zbytočná.
Konzultovala som to s biologičkou pracujúcou v danom obore. Tie Tvoje odkazy za to kopírovanie nestáli.

@adsumus ja ta nepresviedčam a nemám potrebu tu kohokoľvek lámať cez koleno. Áno možno máš niečo načítané. Veď papier a net znesie veľa, ale sa nepúšťaj aspoň do takých debát kde máš len načítané. Ja do Rumunska chodím celkom často takze ma rožkom neopijes. To môžeš písať tým čo nevytrcia päty z domu 😉
Isteze deti o ktoré sa starajú rodičia riadne majú imunitu inde ako tie ostatne a je jedno či sú ockovane, alebo nie sú. Dokonca som bola svedkom kedy detská dr odmietla ockovat pre nevyhovujuci zdravotný stav. Očkovali AŽ keď sa dieťa dalo do poriadku. Prečo asi ? To som si necitala ani z pohodlia domova nepozrela na YouTube 😉.