(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@peter952 Nebuď sprostý.
Nebudem kopírovať ako Ty bezmyšlienkovite z inej stránky. Oslovila som blízkeho človeka, nech mi odporúča nejakú štúdiu. Povedala mi iba toľko: Ja sa Ti divím, že Ťa to ešte baví. S takými ľuďmi nekomunikujem. A v podstate má pravdu.
A s pediatrom som sa poradila, taktiež so svojim všeobecným dr. Pred očkovaním proti žltačke A, ktoré máme doma za sebou. Bez akýchkoľvek problémov.
Ale v jednej veci sa radiť nemusím: Aké účinné látky obsahuje Nurofen a Paralen 😎 Už to ovládaš?
jééééškove, táto ,,psychiatria,, ešte funguje??? 😀 😀 😀 Kočky provax klobuk pred vami ale fanatiom nevysvetlíte. Bábätko zvladne čierny kašel..aj choleru ne? ..akoze ja nikomu nič zle neprajem, ale nech si to skusia v praxi tu chorobu.
@teegreen tuhársky no amen tma to som mohla aj ja napisat. 🙂 😀
zdroj z ktoreho vzniklo toto dielo na strane 191....,,Iniciatíva pre uvedomenie si rizik očkovania,,...objektivita na hovado...dalej čitat nepotrebujem obsah a ladenie mi je jasne. To bude same bubububububububu....
Ano hovorme o očkovani - hovorme odborne, nie tendenčne, hovorme pre a hovorme proti....tieto atributy tento pamflet iste neobsahuje. Pre mna WC literatura...
@peter952 "priamo nie, ale napisala si ze z mojej strany su to len propagandisticke reci, a ze deti to hravo nezvladnu...atd. Spokojna ? "
stále tam nevidím súvislosť s tým že by som písala niečo takéto: "Netreba stasit rodicov, ze kazde dieta ktore sa nakazi cier. kaslom okamzite umrie. "
napísala som vlastnú skúsenosť s bežnými príznakmi čierneho kašla.. nič extrémne, aj podľa doktorky klasický priebeh, tak to tu neprekrucuj ako môj výnimočne nepríjemný zážitok s dusením a následnú emóciami ovplyvnenú správu.. tak to proste bolo a tak čierny kašel s klinickými prejavmi aj prebieha.. nie je to strašenie je to vecné upozornenie že to také "príjemné" ako to tu ty opisuješ nie je..
to je aké vymývanie mozgov 😀 dávnejšie som čítala jeden článok na sme.. asi tu už bol /zvládla som čítať len 3 strany dozadu a stačilo/ ale nezaškodí pripomenúť.. ten mi prišiel logickejší ako tieto "dôkazy"
@stavbyveduci prosím ťa prečo si nedal zdroj svpjho príspevku, to je tvoj vlastný alebo si ho len okopíroval tento blog? teraz tu budeš kopírovať kdeake článočky nadabíš?
@aristka Keď som začal čítať v tvojom príspevku o tom, ako na nejakom "mojom" fóre adminovský tím Modrého koníka maže príspevky nepriaznivé k vitamínu C, začal som rozmýšľať, aká je toto asi diagnóza. Ale keď som sa dostal k tomu, ako si vraj doma syntetizujem vitamín C, tak som to vzdal a uzavrel som to hypotézou, že máš len veľmi zvláštny zmysel pre humor.
Zatiaľ sme nemali čas volať do Rumunska, ale mm prezrel hot správy z domova a nič. Každopádne ak to je v hlavných celoštátnych správach dozvieme sa. Stále ma však udivuje ten antagonisticky postoj niektorých prispievajúcich a to aj napriek tomu ze moje dieťa je ockovane 😕. Asi som si dovolila veľa keď som vyjadrila pochybnosti.
Najviac ma bavia ľudia ktorí zjavne nemajú život a naplno sa zasvätili zhladuvat a vydupavat si svoju pravdu ad absurdum. Tj. Kvantita na úkor bezpecnosti.
Mimochodom v našich správach v Sobranciach vypukla epidémia žltačky. Ktorýsi odborník sa vyjadril ze ohnisko nákazy je nedaleka cigánska osada. A potom ze hygiena nemá nič spoločne s imunitou. Nech sa páci. Môj názor ak by som nemohla odísť zvažovala by som veľmi očkovanie, rozhodovanie by mi uľahčilo keby bolo bezpečne a bez rizík v takom prípade by som neváhala ani sekundu.
@teegreen ja nazory pana Tuharskeho poznám, od kial máš ze nie ? nemienim plytvat svojim časom na človeka, ktorý nie je objektívny, vyvážený a vlastne ani vzdelaný v danom odbore...pan magister sociálnej prace alebo čoho.
Na otazku ,,ako predchadzat chorobam, ktore mozu byt očkovane,, (teraz nehovorim chripka, komerčne vakcíny ale hovorim o chorobách ako obrna, zaškt..) mi nikto NIKDY neodpovedal...ani pan Tuharsky...jáááj, ze mam si dat vitamin C a rušku.... 😀 😀 😀 😀
ja mam tri detvaky, dve zaockovane, tretie malo po tretej vakcine reakcie, ze lekarka to dala aj pekne do karty, nastastie teda dopadlo to dobre, ale mmrku mi naznakovo navrhla neockovat, proti pneumokokom som nastastie ockovat nedavala, ani dve starsie nie su a su ok, ...aj teda nie je zaockovany maly mmr
ked pojdeme do skolky, predpokladam, ze peciatku o plnom zaockovani nedostanem, lenze v tomto pripade to nie je preto, lebo som ho odmietla a skutocne som zvedava, ako sa voci mne zachovaju
@celasapremenim Neockovanie nesmie byt dovodom neprijatia dietata do MS, tu je to uvedene http://www.skolskyportal.sk/legislativa/vyhlask... pripadne v tomto metodickom usmerneni http://www.minv.sk/?informacie-odboru-skolstva-...

@peter952 a všetci, čo tvrdia, že kojenec hravo zvládne ČK (čierny kašeľ):
https://www.youtube.com/watch?v=oYCkr3YxjIY
https://www.youtube.com/watch?v=fAkDrcZoWwQ.
.
.
Je toho na nete dosť z rôznych vekových skupín.Tažko ho zvládajú aj puberťáci, dospelí.