icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
evittam
24. sep 2016

@adsumus Ja som ti nikdy nenapísala, že sa rozhodujem na základe nejakého antivaxu - xykrát som ti napísala, že nikoho takého nepoznám. Tak ťa zas a znova žiadam aby si mi nevkladala pod prsty to čo som ja nikdy nenapísala ani netvrdila. Ďakujem .

peter952
Odpoveď bola odstránená
aristka
24. sep 2016

@zuzu1122 si velmi naivna .ked si myslis .ze na svete je vobec nieco pre nas 100 bezpecne .vsetko na svete ma za aj proti .je to celkovo nasou existenciou .to ze kazdy z nas je jedinecny biologicky tvor .preco si myslis .ze ako matka davas dietatku pit bezpecnu vodu .dietaku davas stravu a zhociho ti moze dostat anafyk.sok a doma zomriet .kde mas istotu .ze bylinkovy sirup ti nesposobi to iste .ved bylinky su najvacsi alergen .tak isto aj med ....vsade mas chemiu .ved aj nase telo je jedna chemicka tovaren .ktora pri metabolizme produkuje napr.ten formaldehyd.hlinik v roznych zluceninach pijes.dychas .davas do kolaca aki kypric ....je vsade .riesite ho dokola a pritom dychame a prijmame do tela denne tazke kovy .chemiu bacily.virusy .prachove castice ....jednoducho nas zivot .je buologia zalozena na chemii .kde nic na svete nie je 100 percentne bezpecne.....do prcic .ved si sa tu chvalila ako si vzdelana a srsi z teba upnlna naivita ....chod.do spitala na decke aro a pozri si co urobia bacily .virusy a ako sa im tam snazia vsetci skodit ......urcite tam uvidis aj tu sepsu a zufalstvo ake atb dat a ak zaberu .ci to zhumplovane telicko chorobou zvladne rekonvalescenciu .kedze aj po zdolani bacila nemusi a casto nie je vyhrane....a pozri sa do zrkadla ked pojdes dat svojmu dietatu jest a opytaj sa ci je to 100 percentne bezpene...

adsumus
24. sep 2016

@evittam nie neoznačila som ťa a natom si trvám, pretože ma nezaujíma, či si ty to alebo hento, pre man si bud čo chceš, raz to raz ono, zaujíma ma výlučne, či sa máme alebo nemáme očkovať, ja neriešim tuná prispeivajucich ale fakty a dezinformácie. a prestan už otravovať s tou tvojou domnelou urážčičkou. a to že ty nepoznáš antivax, neznamneá, že neexistuje.

peter952
Odpoveď bola odstránená
evittam
24. sep 2016

@aristka ....a tomu "zhuplovanému telíčku" nakoniec určite pomôže len a len vakcína...... 😕

evittam
24. sep 2016

@adsumus Klameš. A trvaj si na čom chceš - označila si ma viackrát za antivaxera, klamárku a podobne len preto lebo mám iný názor ako ty.

aristka
24. sep 2016

@evittam no asi tazko .ked je imunitne vtahu.ako onko chory .ako citas pribalovy letak ....a zda sa ti to smiesne ... ak rodicia pochovaju 18rocnu dcerku .ktora liebou .ktora ma kopu nu a zabila bacila .napriek tomu jednoducho zomrela .....vies ja viem.ze u vas fici ta prirodzena selekcia .ale len potial .pokial sa to netyka vasho decka a z toho sa mi chce zvracat...ved vy ani netusite co napr.znamena apaticke decko a veselo to slovo pouzivate a veselo su tie deti doma .....samozrejme lebo ste take nieco nevideli a nezazili .co vam ani neprajem...

peter952
Odpoveď bola odstránená
evittam
24. sep 2016

@aristka Ja nikde nepíšem, že mi je smiešne, že niekto zomrel....Tak mi tiež nevkladaj pod prsty čo nepíšem. A ešte raz sa ťa pýtam - poznáme sa, že ty vieš čo u nás doma "fičí" - či ako si to napísala?! Ty si fakt nie úplne normálna - ja ťa nepoznám a ani ma nezaujíma čo u teba doma "fičí". My sme normálna rodina a normálne žijeme ako každý druhý. A "nefičíme" na ničom.

aristka
Odpoveď bola odstránená
evittam
24. sep 2016

@aristka A kde som ja použila výraz "apatické decko".....prosím? Ja a ani moji známi a rodina nemáme "decká" ani "decko" ja mám svoje zdravé a krásne detičky.

adsumus
24. sep 2016

@peter952 možem poprosiť o aký graf ide, aku krajinu a dalšie podorbnosti?

evittam
24. sep 2016

@aristka Prepáč, ale ty si strašná krava - ty máš doma svätinu pre adsumus a sviečku pri nej ak ju laikuješ?! Laikujem len názory, ktoré zdieľam - a nezaujíma ma kto čo laikuje...... Ale je zaujímavé, že ty presne vieš čo a komu laikujem ja.....
Som obyčajná matka, ktorá neverí vakcínam - a neočkujeme vakcínami, ktoré sú dostupné na dnešnom trhu - to je všetko k tvojej otázke. A zas a znovu ťa žiadam prestaň o mne písať klamstvá.

petot
24. sep 2016

@peter952 Musíš mať pre ňu pochopenie. Ona bežne vyťahuje grafy, ktoré vôbec nezachytávajú priebeh PRED zavedením plošného očkovania a na nich ukazuje, aký úspech to prinieslo 😉

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
24. sep 2016

@peter952 už netreba viem o čo ide, to je jeden rok 2009 porovnávanie umrtnosti detí v USA, počtom očkovaní a inými krajinami, to nie je graf o tom, že umrtnosť na sids klesá dlhodobo.

adsumus
24. sep 2016

@evittam ty si lajkla prevenarovi, ked mi napsíal, že sa mám zabiť. 😒 bola si jediná rovnakého zmýšľania.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
24. sep 2016

@petot ty si už došiel s dokazmi o ktorých si písal, že vieš lahko dokázať, že nie si predajca vitaminu c, respektíve jeho obchodný zástupca na MK?

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
24. sep 2016

@peter952 ty adsumus neoponuješ, ty adsumus najprv zavádzaš a ked ti to adsumus vyvráti, tak ju urážaš ale nejde ti to moc. 😉

adsumus
24. sep 2016

@peter952 ano? rastie na príklade jediného roka? ty si fakt dobrý zabávač.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
evittam
24. sep 2016

@adsumus A zase to tu máme. 😀 Akú ty máš skvelú pamäť....Ale to, že si tu očierňovala a osočovala ľudí, ktorí s tvojim názorom a presvedčením ohľadom očkovania nesúhlasia to si už nepamätáš......A ten prevenarov príspevok bol o niečom inom a toto tam zahrnul - ja som súhlasila s tým ostatným - s tou invektívou nie - ale nedá sa laiknúť len časť príspevku. Tak sa ti verejne ospravedlňujem za to, že som laikla niekomu jeho názor, s ktorým ty nesúhlasíš. A nezabudni zapáliť sviečku pre aristku.

peter952
Odpoveď bola odstránená
stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená