icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
adsumus
24. sep 2016

@evittam nie nebol o ničom inom, bol vylučne napísaný, že sa mám zabiť a ja neosočujem, nemám to ani zapotreby ani na to nemám povahu, príliš si vážim ludí,a by som ich osočovala. ale to ty už určite vieš kdesi v hlbke srdca.

petot
24. sep 2016

Čím ďalej, tým viac sa mi zdá, že som tu niekomu s tým rotavírusom stúpil riadne na otlak.

Lebo krátko na to @aristka (napr. 22. sep. o 11:40, 23. sep. 10:44) a @adsumus (od 23. sep. 17:59) vypochodovali so zmätenými a napospol lživými obvineniami v ktorých bolo kadečo, od vitamínu C až po údajný komplot administrátorov Modrého koníka ktorí sa vraj spriahli so mnou a s nejakou farmafirmou aby mazali nepohodlné príspevky. Podľa mňa @rannazora a ostatní administrátori preukazujú veľkú trpezlivosť, že tolerujú takéto osočovanie.

Fakty si každý môže poľahky dohľadať, sú verejne dostupné:

1, Neodhováram od očkovania. Keď mám niečo odporučiť, tak odporúčam akurát to, aby sa ľudia informovali z viacerých zdrojov (v prvom rade z príbalových letákov vakcín) a až tak sa rozhodli. Sprístupňujem ľuďom informácie, ktoré sa nedozvedia z médií.

2, Nezaložil som na Modrom koníku žiadne fórum o vitamíne C.

3, Nezablokoval som žiadneho používateľa a nezmazal žiadny príspevok. Nemám na to ani práva.

4, Moja kniha o vitamíne C je už 7 rokov dostupná zadarmo na stiahnutie, takže toľko k závisti na tému "zisk".

5, Ani v knihe, ani v rozhlasových rozhovoroch, ani inde nepropagujem jednu konkrétnu značku vitamínu C. Dostávam opakované otázky tohto druhu, ale vtedy podľa svojich skúseností poukazujem na to, že prípravkov je na trhu veľa a každý by si mal nájsť taký, ktorý mu vyhovuje.

6, Ani v bezplatnej, ani v platenej verzii od vydavateľstva Perfekt, nie je umiestnená žiadna reklama. Zdvorilo som totiž odmietol (nepochybne veľmi zaujímavé) ponuky tohto druhu a aj vydavateľ dobre porozumel, k čomu by to viedlo.

Chápem, že trolov vášho formátu to neskutočne štve, pretože sa nemáte čoho chytiť. A tak vám neostáva nič, len klamať a fabulovať. Aj to robíte veľmi hlúpo. A ak vás za to nebodaj niekto platí, tak vyhadzuje peniaze a dobre mu tak.

evittam
24. sep 2016

@adsumus A zase klameš. A kto bude mať čas a záujem si prečítať tvoje omnoho staršie príspevky tak mi dá len za pravdu.
A nie nemám to nikde " v hĺbke srdca" čo sa tvojej osoby týka - nazvala si ma viackrát klamárkou, antivaxerkou a podobnými osočujúcimi výrazmi, ktoré sa mi naozaj nechce hľadať. Ale pamäť mám dobrú.

adsumus
24. sep 2016

@petot Toto maju byť dokazy, že nie si finančne zainteresovaný na predaji VC? Okrem toho tu propaguješ konkretne značky. https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/vitamin-c-megaskorbicka-liecba-rady-a-skusenosti/

adsumus
24. sep 2016

@evittam Nikdy som ťa neosočovala, jediná taka si tu ty, ani že si antivax ani inak. paméť máš tiež trošku horšiu, ked uvádzaš raz, že syn je neočko, inokedy, že je očko.

stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
kvieta
24. sep 2016

@stavbyveduci Načo tá vyhrážka? Čím sa ma chceš dotknúť? Tento Tvoj "preklep" je zaujímavý. Vyjadriť sa v ž.r., keď si muž. Už tu jeden taký bol. Nicky mal od vychádzajúceho až po zapadajúce slnko (v nicku), striedavo bol tiež raz -l, raz -la...

stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
evittam
24. sep 2016

@adsumus Klameš. Osočovala si ma. Ale ok - slovo proti slovu - kto chce nech si nájde. Hádať sa s tebou nebudem. Ja nikde neuvádzam, že syn je neočko - všade píšem pravdu, že syn má základné očkovania a nemá preočkovanie v 5.roku a ani už žiadne mať nebude a dcérka nie je očkovaná vôbec. Ja sa nemám za čo hanbiť ani schovávať.....
A ja som jediná čo tu osočuje?! Prestaň konečne klamať - ja len reagujem na príspevky - a furt som "ovca, sliepka a neviem čo"....A áno nazvala som aristku "kravou" - a? Aby si mi to nemusela vyčítať v tvojom ďalšom príspevku - nereaguj už na mňa - to bude najlepšie.
A tu vidíme "obyčajnú matku", ktorá si nič nepamätá ale vyhľadá si alebo si pamätá presné informácie o jednej osobe z 50tich, zo 100.... 😅

adsumus
24. sep 2016

@evittam všade nepíšeš, napríklad tu balamutiš lud, že je neočkovaný. že ťa to baví sa tu doťahovať dookola https://www.modrykonik.sk/forum/ockovanie-deti/ako-zmiernit-nasledky-ockovania/

adsumus
24. sep 2016

@evittam mne je jedno ako sa ty prezentuješ, či už hrube vulgarizmy alebo zvieratka, ja sa tak neprezentujem, aby sa moje dieťa nemuselo za pár rokov hanbiť za mna ako pes.

evittam
24. sep 2016

@adsumus Tak pardón, tam mi to nejak "ušlo", ale dík že si si našla tú robotu......A ja ho už beriem ako neočkovaného, tak možno preto.

evittam
24. sep 2016

@adsumus Za mňa sa moje dieťa tiež nikdy hanbiť nebude, o to sa ty starať nemusíš. Stačía tvoje iné osočovania a klamstvá - to je ešte horšie ako niekomu napísať to čo som napísala.

stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
aristka
24. sep 2016

@evittam prosim ta a to ako ho beries.ze neocko .ked je plne ocko a zdravy ako rybycka .....ja som to uz raz na teba vytiahla .som rada .ze je to tu zas .....tak co to tu hrate aku frasku za akym ucelom a deti mate ocko .....

evittam
24. sep 2016

@aristka Ty už nerieš nič voči mojej osobe - nakoľko nemáš čo - presne vieš kde bývam, kde mám záhradku a čo jedávame. Moja dcéra je plne neočkovaná a je ešte zdravšia ako môj čiastočne očkovaný a nepreočkovaný syn.

aristka
24. sep 2016

@evittam tvoja mladsia dcera .kedze si na materskej je este doma .nema este nic preskakane a inak byvas ba a viem aj v ktorej casti .ale nejak mi to netrha zily .lebo tocite ako sa vam zapaci....
@stavbyveduci no ak si taky naivny .ze aj ten prasok do peciva obsahuje len cistu jedlu sodu bez hlinika .prosim .nech ta av pouci .a zi si v naivite .ze ho inak ako ockom neprijmas ....

evittam
24. sep 2016

@aristka 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Moja dcéra má toho viac "preskákané" ako možno deti v škôlke.....A nie nie je len doma a to že má moja dcéra 2 roky a pomaly 10 mesiacov neznamená, že sedíme doma - ale o tomto táto téma nie je. A úprimne a bez hádok a osočovaní - naozaj si ma musíš s niekým mýliť - ja bývam v ZA a nie v BA a ani záhradku nemám v BA alebo v okolí - nemám prečo klamať ....ale mysli si čo chceš ak si teda myslíš, že presne vieš kde bývam a kto som - nech sa páči. A ja nikde "netočím" ako sa mi zapáči a už vonkoncom nie o tom kto som a kde bývam - si fakt trápna, nehnevaj sa. Ak ti niekoho pripomínam tak to bude len omyl a hotovo.

stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
zuzu1122
24. sep 2016

@aristka si šibnutá????? ja som sa chválila aká som vzdelaná???? tebe hrabe!!! naopak, vždy som hovorila, že sa nepovažujem za človeka, ktorý má právo hovoriť či očkovanie spôsobuje alebo nespôsobuje nejakú chorobu... navyše sa stále vyjadrujem, že keby vakcíny nemali také nežiadúce a zaistili by môjmu dieťaťu, že je naozaj chránené proti chorobám, proti ktorým sa očkuje, tak bez váhania dám dieťa zaočkovať... ty si fakt na psychiatriu zrelá, strašne chceš na všetkých reagovať a pritom už strácaš prehľad kto čo napísal... a naivná si ty, ty dôkaz... ja som nikde netvrdila, že moje dieťa dostáva všetko 100 percentne zdravé, nie som sprostá aby som nevedela, že aj bio potraviny v noci striekajú... neverím tomu, čo si sama nevypestujem... a keď už sa bavíme napríklad o tom hliníku, tak určite ja alebo moje dieťa nedostane do seba také množstvo a už vôbec nie do krvi dýchaním alebo jedlom, ako je vo vakcíne... a opakujem ti, prestaň v jednom kuse do mňa rýpať, lebo ťa to bude mrzieť, neprajem si aby si mi písala, je ti to jasné?? daj sa zaočkovať aj celou tvojou rodinou a prestaň tu stále do niekoho útočiť... začínam si o tebe myslieť, že nemáš fakt ani štipku rozumu, si ozaj len zaplatený človek a nič iné nemáš na robote len študovať lekárske termíny a potom tu machruješ aká si akože vzdelaná... s psychopatom, ktorý už ani nevie čo a hlavne komu píše a nevie ani čo od koho čítal sa ja nemienim baviť...

zuzu1122
24. sep 2016

@evittam kto to tu písal o tej hlúposti čo kvitne??? vedela by som o pár adeptoch... ten čo jej napísal, že je sliepka asi vedel prečo to napísal... má to v tom mozočku asi celé poprehadzované... všetci sú sprostí a naivný len ona je lietadlo...

stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
adsumus
24. sep 2016

@zuzu1122 tvoje dieťa vo vakcíne dostane take množstvo hliníka, že sa mu ani nezvyši bežná hladina hliníka v krvi. ani v sere ani v moči zbytočne sa trasieš, ak sa bojíš hliníka boj sa neustále každy den, máme ho v sebe všetci bežne a ak je neurotoxický, tak sa čudujem, že ešte nie sme všetci pod zemou, prípadne poškodení

http://archpedi.jamanetwork.com/article.aspx?ar...

zuzu1122
24. sep 2016

@adsumus naozaj je množstvo hliníka tak male? nemusím sa toho teda báť? takže táto pani doktorka klame. ano?

PharmDr. Mirka Radovská: "Očkovacie látky obsahujú mnohé pomocné látky, pričom niektoré sú nebezpečné a toxické:
Formaldehyd

Používa sa napr. v chrípkovej vakcíne na inaktiváciu chrípkových kmeňov. Je embryotoxický, mutagénny, alergénny. Jeho použitie je zakázané v nábytkárskom priemysle pre známe toxické účinky.
Formaldehyd je chemická zlúčenina so vzorcom H2CO. Tento najjednoduchší aldehyd bol synteticky pripravený ruským chemikom Alexandrom Butlerovom, ale presvedčivo ho identifikoval August Wilhelm von Hofmann. Formaldehyd vzniká oxidáciou metanolu, pri tejto reakcii sa používa atomárny kyslík. Plynný formaldehyd môže vstupovať do tela inhalačne alebo kontaktom s kožou či očami.

Orálna expozícia pripadá do úvahy iba pri vodnom roztoku formaldehydu alebo kontaminovanou stravou. V pľúcach sa formaldehyd ľahko vstrebáva. Polčas rozpadu v krvi je asi 90 sekúnd a metabolitom je kyselina mravčia (je vylučovaná močom) a oxid uhličitý (je vydychovaný). Formaldehyd je súčasťou spalín dieselových aj benzínových motorov, absorbuje sa v respiračnom aj gastrointestinálnom ústrojenstve a pôsobí dráždivo. Organizáciou IARC bol klasifikovaný ako pravdepodobný karcinogén skupiny 2A.
Zlúčeniny hliníka

Používa sa ako adjuvans - čiže pomocná látka (vo všeobecnosti látka zvyšujúca účinnosť hlavného lieku). Pri niektorých typoch vakcín sa používa na vyvolanie "umelého zápalu", ktorý je potrebný pre vyvolanie imunitnej reakcie. Hliník je neurotoxický, vedie k ničeniu spojení medzi nervovými bunkami aj celých nervových buniek.
Najpoužívanejšia detská vakcína Infanrix Hexa, ktorá kombinuje 6 rôznych vakcín v jednej, má deklarovaný obsah hliníka až 820μg . Podáva sa súbežne s vakcínou Prevenar 13, ktorá pridáva ďalších 125μg, alebo Synflorix, ktorá ho obsahuje až 500μg, takže celkovo dostane dojča do svalu najmenej 945-1320 μg hliníka v jeden deň. Hranica otravy hliníkom je pre 5 kg vážiace bábätko na úrovni 35 až 50 μg hliníka v krvi (celkovo).

V prípade, že by sa všetok hliník z očkovacej látky v jednom časovom okamihu ocitol v krvi, bolo by to 19-27x viac než je hmlisto stanovená hranica otravy (100 μg/l krvi). Aj keď sa nedostane všetok hliník z očkovacích látok ihneď do krvi, krátko (desiatky minút) po očkovaní sa v krvi ocitne podstatná časť z neho.
Thiomersal (thimerosal)

Je to zlúčenina ortuti, ktorá sa vo vakcíne používa ako konzervačná látka na zabránenie množenia nežiadúcich baktérií v nej. Je vysoko toxická a spája sa s rôznymi poškodeniami nervového systému. V súčasnosti je obmedzené použitie thimerosalu vo vakcínach pre deti, napriek tomu sa nachádza napr. v chrípkovej vakcíne, ktorá sa odporúča deťom už od 6. mesiaca. Ako náhrada sa používa 2-fenoxyetanol.
Thiomersal je organická zlúčenina, ktorá pôsobí ako antiseptická a protiplesňová látka. Thiomersal je veľmi toxický pri vdýchnutí, požití, alebo pri kontakte s pokožkou, s rizikom kumulatívnych účinkov. Je maximálne nebezpečný pre vodné živočíchy, dlhodobo môže spôsobovať nepriaznivé účinky vo vodnej zložke životného prostredia. Čo sa ľudského organizmu týka, bolo vykonaných len veľmi málo štúdií, zameriavajúcich sa na vplyv toxicity na ľudské telo.
2-fenoxyetanol

Vo vakcínach sa používa ako konzervačná látka. Okrem toho sa však používa ako rozpúšťadlo pre farby alebo ako súčasť nemrznúcich kvapalín do auta.
Fenoxyetanol (2-fenoxyetanol) je aromatická organická zlúčenina, glykoléter často používaný v dermatologických prípravkoch, napríklad pleťových vodách a opaľovacích krémoch. Je to bezfarebná olejovitá kvapalina, mierne rozpustná vo vode. Má baktericidné účinky (zvyčajne sa používa s kvartérnymi amoniovými zlúčeninami), nezriedka sa používa namiesto azidu sodného v biologických stabilizátoroch pH, pretože je menej toxický a nereaguje s meďou a olovom. Používa sa tiež ako fixatív v parfumoch, repelentoch, povrchových antiseptikách, rozpúšťadlách pre acetát celulózy, pre niektoré farbivá, tuše, živice, v konzervantoch a organickej syntéze. Tiež sa používa ako anestetikum v akvaristike pre niektoré druhy rýb.

a ešte niečo, ak je očkovanie také bezpečné, prečo mi lekárka nechce podpísať plnú zodpovednosť za to, že sa môjmu dieťaťu nič po očkovaní nestane a bude chránené? ak je to lekárka, ktorá má svedomie a nejde jej len o prachy a verí tomu, čo do detského telíčka pichá a je presvedčená o tom, že koná správne, prečo má problém zodpovedať mi na moje otázky a ešte mi povie takú kravinu, že očkovanie nejde do krvi ale do svalu, lebo po vytiahnutí ihly vyteká zo svalu asi zlato...

stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
adsumus
24. sep 2016

@zuzu1122 chcem ta poprosiť ak má ist o diskusiu netreb atu kopírovať cele stránky, potom sa straca diskusia cez tieto okopírovane veci, stačí dať link, každy ho vie rozkliknuť. Ano tato osoba sa mýli. a doktorka ti ako môže podpísať, že sa tvojmu dieťaťu nič nestane? Može sa mu stať hocičo, ochorie na nejaky vírus, prejaví sa vrodene ochorenie, to predsa nikto nevidi do buducna, čo sa stane. Ak máš otázky na ktoré tvoja pedi nevie odpovedať, obrát sa na lekárov, ale v tvojom prípade obávam sa, že nie je zaujem, tvoje presvedčenie neočkovať je preukázatelne silnejšie ako rozumne argumenty, ktorých sa dovolávaš, berieš ich totižto ako utok na tvoju vieru.
http://www.sprievodcaockovanim.sk/caste-otazky-...

evittam
24. sep 2016

@zuzu1122 No veď ako si si mohla prečítať - ona tiež presne vie kto som, kde bývam a tiež presne, v ktorej časti BA. Akurát, že ja som zo ZA..... 😎 😉

aristka
24. sep 2016

@zuzu1122 co ti mam na tvoj preslov napisat .len jedno .nemas ani sajnu o ludskom tele a dokazujes to nonstop a bio potraviny po nociach striekat nemusia .tymto si mozno zas niekoho ociernila .len bohuzial z nasej maticky zeme ciste nie je nic .kedze rastlinky natiahnu do seba vsetko a nasa maticka zem cista nie je .dokonca obsahuje aj ten hlinik ......namiesto toho z coho vznikaju tvoje .ci obvinenia vid.sepsa a neviem aka kanyla .doteraz si nekonkretizovala .vystrelijes ako bomba....a uz to schytali aj bio farmari v nemej viere .ze robia dobre ak rucne oberaju napr.hrdzave listy na uhorkach a robia hmyzie domceky .aby nemuseli striekat proti voskam .....neviem ci my ty stojis vobec na zamyslenie ......

aristka
24. sep 2016

@evittam mas pocit.ze je toto podstata tejto temy .kto .kde byva ...podstata je .ze klames ako mas dieta neockovane a pritom je ocko a mozno by sme boli prekvapkani ako je to pri druhom .....ci ty si taka mamka su.....ze jednemu si poskodila a druhe chranis ....pred cim .uvaz ....ja davam svojim detom rovnym dielom .....