(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@adsumus vieš sa vžiť do mojej situácie? ak áno, nemohla by si to takto napísať... ak je podľa teba človek, ktorý ma 70 rokov už na odpis, no tak to sme to dopadli teda... ja nepopieram, že je tu na fóre a nie len tu kopec ľudí, ktorí si kadečo vymýšľajú, preto sa už k téme mojej rodiny vyjadrovať nebudem... a bola by som rada, keby si to akceptovala a viac to nerozoberala...
Sú tu dve ženy ktoré nebyť tejto diskusie by prišli o chleb každodenný. Majú vždy pravdu a trpia paranoidnymi predstavmi, ze všetci ostatní s iným názorom ohrozujú celu populáciu. Ľahko strácajú sebakontrolu, najmä keď ich prichytíme pri zavádzaní a klamstve. Absolútne neuznávajú iný ako ich preferovaný názor, ale to treba chápať, predsa nikto nebude kúsat do ruky, ktorá ho kŕmi. Kto uhádol tie dve mena ?
No a navyše vôbec pri svojej fundovanosti scitanosti a všetkých nadobudnutých informáciach nevedia vysvetlit ani tak základnú vec odkiaľ sa berú nežiadúce účinky z príbalových letákov ? Ci sa tie pokusy robili na ľudskej populácii ? Sú dve možnosti buď to vôbec netušia, alebo majú predstavu len vedia ze by sa touto odpoveďou totálne skompromitovali 😀 😀 | 😲
Veľmi sa bavím na takýchto figúrkach.
@adsumus Môj príspevok si, ako obvykle, vytrhla z kontextu. Z kontextu predošlých strán je zrejmé, že nešlo o žiadnu propagáciu, ale o poukázanie na to, že pri výbere si človek musí dať pozor na zloženie. S humorom a štipkou irónie som využil porovnanie so značkou, na ktorú sa čitatelia predtým pýtali.
Ináč, je zaujímavé, že ako údajný propagátor tejto značky som o stranu skôr jeden jej výrobok hodnotil ako kompromis, a v druhom prípade dokonca nie veľmi lichotivo. A k tomu som spomenul minimálne 4 ďalšie možnosti iných výrobcov.
Takže, veľmi slabý pokus, pani inkvizítorka.
Je ináč zaujímavé, ako si promptne vyhľadala príspevok spred 5 (!!) rokov. Buď si v tom neuveriteľne dobrá (čo mi ale nejde dokopy s tvojou zjavnou neschopnosťou vyhľadať si iné, podstatne dôležitejšie informácie), alebo máš na nepohodlných ľudí svoju zložku.
V každom prípade máš na túto ohováračskú činnosť závideniahodné množstvo času.
@zuzu1122 o tej epidémii som počula zo správ na markíze. Obávam sa ze ta epidémia v Rumunsku ma rovnaký základ. Ten počet by som neprežívali nakoľko Rumunsko je omnoho väčšia krajina, ma viac obyvateľov, a ma aj väčšie regióny. A je tam tiež silná základna chudobných romov, ale aj chudobných bielych.
@petot takých som tu už čítala zopár, že nenápadne propagovali nejaku značku, ale mne to je jedno, ak by toto bolo moje forum, tak letíš ako lietadlo, ale ja by som ťa tu nenenachala ani tolko rokov ako si tu, ani keby si si to chcel platiť, pretože prinášaš velmi vážne zdravotne riziká detom aj dospelým.
@aristka nevyhovujúce hygienické podmienky. Niektorí Rómova ale aj biely čo tam žijú v naozajstnej chudobe - čistá katastrofa. Žiadne wc, žiadna hygiena, žiadna výživa. V jedno kuse sa tam z takýchto pomerov odoberajú deti. Problem však je ze pre veľmi malé deti v Rumunsku neexistujú DD (aspoň nie tak ako ich poznáme tu) tak deti často končia v nemocniciach, kde na to nie sú kapacity, tak sa hľadá náhradná rodina. Veľa krát je to obtiazne, nakoľko sú kvóty koľko a akých deti môže prijať jedna rodina alebo jedna mama. Horšie to vyzerá ak dieťa odoberá sociálka priamo z rodiny. To ti môžu doniesť úplne zanedbane dieťa. Ver ze tam o prevencii rodičia nič nepočuli lebo sami žijú v dezolatnych podmienkach a sú to veľmi jednoduchí ľudia. Často sú deti bez akejkoľvek lekárskej starostlivosti, podvyživené, špinavé, vsivave, vývojom pozadu oproti rovesníkom, niekedy týrané aj fyzicky. To nemám načítané, v takom prostredí by som sa bála chodiť aj plne zaockovana. Katastrofa.
@adsumus Aha, tak propagujem Jamieson... napríklad slovami "Obsahuje mastenec, ktorý je podozrivý z účasti na rakovine žalúdka (ale v EÚ je zatiaľ tolerovaný)."
Už je ti asi jasné, že si to prepískla. Ale ty jednoducho nevieš prestať, a tak sa do svojich klamstiev zamotávaš stále viac.
@zuzu1122 necitala som diskusiu atd. je toho tu vela, ale ano sobrance a tam vyssie je epidemia, ktoru rozsiruju romsky obcania, lebo samozrejme ich pohybu nemozes zabranit, choroby sa od nich daju chytit vsade, u nas napr, v kauflande bola aj salmonela atd..ale to nie je gro, nas znami tam mal aj nejake vystupenia s kapelou atd...vsetko uz skoro pred mesiacom porusili, cize trva to tam dlhsie uz a plati klasika, umyvanie ruk dezinfekcia atd...
@aristka môže byt ja sa nehádam o prenose choroby, ale iste uznáš ze inak bude fungovať imunitný systém zdravého človeka, a inak silne podvyživeného v katastrofálnych podmienkach. Veď oni tam často nemajú ani pitnú vodu k dispozícii.
Ja som mala osýpky, môj brat a nikto z nas neumrel, ani žiaden lekár z toho nevysiloval. Kľud na lôžku, veľa tekutín, max nejaká ukľudňujúce masť (ticho, teplo, tekutiny) ale v takých podmienkach to neexistuje aby niekto zaručil. Okrem iného ak je organizmus v permanentnom strese je náchylnejší na ochorenia to sa piše všade a je jedno ci ide o infekciu ktora sa prenáša ako kvapockova, alebo zlou hygienou.
@tutu_1 no nemam pocit.ze by tam spominali romsku osadu ...plus ako ocko si mala lahky priebeh u neocko je klinika choroby omnoho dramatickejsia .plus tie mrtve deticky su male babatka .takze ich neuchranili ani protilatky od matky .kedz ako chudobne romky asi kojily .len tiez zjavne neocko .
@aristka mm volal známym do Rumunska ako a co v správach, oni zatiaľ nic neregistrovali. Predpokladm ze keď u nas sa hovorilo o hepatitíde, tak u nich sa tiež bude hovoriť co, kde a za akých okolnosti. Sama som na to zvedavá. Chudobné romky ti v Rumunsku nechajú dieťa pokojne v nemocnici, pripadne ho dovezie partner častokrát ani nie otec s tým ze on sa o cudzie dieťa starať nebude 😉 pripadne sú matky závislé od alkoholu, fajčia a pritom dojcia - mne sa miestami rozum zastavoval. A to nehovorím o tom ze dieťa ma jednu plienku kým z neho asi sama nespadne, je nevhodne oblečené. To zbytočne budem opisovať najlepšie je ísť sa pozrieť pripadne sa porozprávat so soc.pracovnikmi. Ci sú matky ocko tažko povedať, za Causeska bola iná doba, niektoré veci sa robili dobrovoľne na silu, tak možno aj ocko. Ale to len uvažujem neviem. Ta najnižšia vrstva to máš niečo take ako v Indii nedotknuteľní, možno aj o kúsok horšie. Ale na obranu normálnych ľudí - žijú tam tak ako my tu. Nebadať ze by ta krajna bola mimo. V Bukurešti jazdia autá aké som ani u nas nevidela na dedinách je pekne čisto. Akurát v niektorých mestách uvidis ešte na domoch škrabance od guliek po nepokojoch a všade na každom jedno kroku je túlavý pes. Co býva celkom nebezpečne niekedy. Uz mali prípady kedy svorka psov v parku zaživa roztrhala malé dieťa. A to tam nebehaju len mali psi ale aj celkom veľký, tiež sme pred takou svorkou raz neskákali do auta - ale to ti skôr paradoxne hrozí v meste než na dedine.
@adsumus Jasné, lebo propagácia sa robí presne tak, že niečo označíme za podozrivé z karcinogenity 😀
A ešte lepšie tak, že spomenieme pol tucta ďalších možností a najviac zo všetkého odporúčame taký typ výrobku, ktorý firma, ktorú propagujeme, vôbec nemá v ponuke 😀
To je ako z nejakého nevydareného komixu. Superhrdinka Badsumus zasahuje proti prefíkanému agentovi ktorý chce ovládnuť svet pomocou vitamínu C 😀 😀 😀
Fajn, idem sa radšej venovať veciam ktoré dávajú zmysel.
Ono je to strašne smiešne lebo patent na vitamín C pravdepodobne neexistuje a samotný vitamín C je veľmi lacná záležitosť 😀, z komerčného hľadiska postaviť podnikanie na vitamine C by asi nebol najlepši napad. 😀 😀 😀
Čítam si to tu od začiatku a teda mam zaujímavý postreh od dvoch hviezd ktoré sa nám tu snažia otvárať oči, nám nevedomim a nevidomim 😀
Ad 1 voľna citácia resp. parafrázujem : ... záleží LEN na váhe argumentov, na ničom inom ! Koniec citácie. Spoznal sa niekto 😀 ? Chápete váha argumentov je prednejšia než bezpečnosť OL. Takze ak na Vás vysypem tonu údajných dôkazov a dokazovaním zdrojov a rekevantnosti sa máte predierat sami - ďakujem pekne. Verím ze to nezvládnete, ze vás to znechutí, ukona a umlčím vás aby vás nebolo počuť.
Ad 2 ďalšia perla zas citujem : ono je to o tom ze majú údajne následky po očkovani, ale nevedia to nijak doložiť... Koniec citácie. Zas sa celkom bavím. Nakoľko mi zatiaľ nikto tu z múdrych, kompetentných nevysvetlil aký kluc sa používa v medicíne na odhaľovanie nežiaducich účinkov po očkovani, ako vie lekár s určitosťou povedať toto nie je z očkovania, lebo.... Alebo toto je určite z očkovania, lebo....
Lebo ako mi bolo povedané tu na fóre do príbalového letáku sa dostavajú všetky reakcie, aj tie co nemajú súvislosť s očkovaním. Chápete ? Prečo by to niekto robil takto fusersky keď vie, ze s očkovaním to nic nemá.
Idem citat ďalej som zvedavá co sa dozviem nové 😲 😀

na východe je vraj nejaká epidémia žltačky, viete o tom niekto niečo? a vraj ju rozširujú cigáni, pľujú na rožky a všetko obchytávajú... vraj sú z nich ľudia na nervy a zúfalí, že všetko kupujú len balené a nevedia si s nimi dať rady, pretože oni sú len nosiči a teda sú zdraví a žltačku len prenášajú... mám to z druhej ruky preto sa pýtam, či o tom niekto niečo vie aby som zas nevyzerala že fantazírujem... ak to tak je, tak prečo ľudia chorejú keď boli zaočkovaní...