(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@aristka myslis si, ze dietatko nedonosene - imunodeficit, prezije v zdravi aplikaciu latok ako su difterický toxoid, tetanový toxoid, antigény Bordetella pertussis (Pertusový toxoid, Filamentózny hemaglutinín, pertaktín), poliovírus typ 1 (kmeň Mahoney), typ 2 (kmeň MEF-1), typ 3 (kmeň Saukett), hydroxid hlinitý, chlorid sodný, Médium 199 (obsahujúce hlavne aminokyseliny, minerálne soli, vitamíny), neomycín, polymyxín obsiahnutych v INFARIX HEXA?
Vies povedat, ze je bezpecne vpravit do krvneho obehu takehoto babatka tieto cudzorode chemicke latky bez testovania, na ktore je z nich je potencialne alergicke?
Vies si predstavit, ze pred 100 rokmi bezne prezivali aj nedonosene babatka? Prezivali a dozili sa 80-90 rokov. Vies si predstavit, ze 10% populacie Europy su potomkovia ludi, ktori prezili morove epidemie? Vies si predstavit, ako funguje vrodena imunita a aky podiel ma na nasom zdravi? http://www.medicalnewstoday.com/releases/242403...
Vies na ktoru zlozku imunity posobi vakcinacia a ako skodi nasej vrodenej imunite? Veris tomu, ze ockovane deti su zdravsie? Myslis, ze je rozumne zdravy imunitny system, schopny bojovat proti stotisickam bakterii, virov, prionov a pod. vymenit za neistu odolnost voci desiatke ochoreni? A preco?
@aristka je zvlastne, ze ti vzdelani lekari, ktori podla teba sa v chemii dovzdelavaju cely zivot, tvrdia, ze hlinik sa z tela lahko odvadza travenim, ze sa vylucuje telesnymi vyluckami, napriek tomu, ze hlinik - neurotoxicky jed je vakcinami vpraveny do krvneho obehu a testy ukazali, ako v tele postupuje, ze sa uklada v lymfatickych uzlinach a cast z neho putuje do mozgu?
O hliniku tu je plodna diskusia https://www.modrykonik.sk/forum/ockovanie-deti/myslite-ze-hlinik-vo-vakcinach-je-neskodny-pre-zdravie-vasho-dietata/
Aj sam prof. Mudr. Dluholucky megastar ockovacej propagandy na SK tvrdi, ze hlinik sa vyluci ako nic. Preco su potom zakazane hlinikove pribory v skolskych jedalnach, ked sa tak super vylucuje?
*sorry som dala link na zavretu otazku, diskusia o hliniku je predsa tu https://www.modrykonik.sk/forum/ockovanie-deti/obsah-hlinika-vo-vakcinach/
@dazdovka hliníkový príbor sa používal oddávna a nikto neumieral až sa zistilo ,že existuje nerez ,ktorý vychádza omnoho drahšie a zrazu je hliník zlý,to je biznis koho ....stále je niečo do nás vpravované ,či zjeme ,či vdýchneme ,ale ak je to v malých množstvách telo by sa s tým malo vysporiadať...a od toho je ten výskum ,aby zistil čo je to malé množstvo a pokiaľ znesieme,to sú tie normy ,dávky a to by malo byť pri všetkom ....je to veda a štúdium...a ten čo udáva tie normy musí mať nato aj vzdelanie....čo sa týka prežitia nedonosených detí,prepáč ,ale to ťa úplne vysmejem,choď na cintoríny a pozri si tie hobčeky z koľkého roku sú a koľko mali tie detičky a pozri si koľko je tam nových hrobčekov novorodencou,a pýtaj sa svojich prastarých rodičov ,pozri si kroniky ,nato nepotrebujeme cudzie štatistiky....a nedonosené detičky neprežívali ani v 80 až 90 rokoch min .storočia ,neboli také špičkové vybavenia a medic.postupy ako teraz,takže tvoje tvrdenia je úplne ireleventné...a prečo sa očkujú detičky som písala a detičky preto lebo ich imunita sa najlepšie ovplyvňuje,pretože sa vyvíja,to je tá chorobnosť v škôlkach ,deťatko chytí všetko s čím príde do styku lebo má nezrelú imunitu....
@aristka ach prepac, nechce sa mi s tebou hadat, ale poviem ti pravdu, akakolvek latka moze byt v istom mnozstve pre cloveka zivotne nebezpecna, akakolvek latka moze posobit ako jed. To ze si myslis, ze hlinikovy pribor nikoho nezabil, neznamena, ze je neskodny, atakuje nervovu sustavu - doma dostudovat.
Pred 80-timi rokmi sa narodili patorcata, v siedmom mesiaci tehotenstva - narodili sa doma a vsetky prezili a to ze prezili nie je az taka rarita http://zena.sme.sk/c/4862520/slavne-patorcata-z.......
Ano male deti umierali na vselijake ochorenia, ale to, ze su cintoriny plne malych hrobcekov ma suvis hlavne s hygienou, nedostatocnou vyzivou, nizkou zivotnou urovnou, nedostatkom informacii o povode a sireni ochoreni a pokusmi na detoch - rok 1937 diethylene glycol sirup na liecenie roznych infekcii, za jednu sezonu umreli stovky ludi, mnoho deti, 60-te roky nebezpecny thaliomid http://scienceinsociety.northwestern.edu/conten...
@aristka ok ved ja to nespochybnujem ja len ze lekari maju pramalo vedomosti co sa tyka farmakologie
@tatko_bebe tak neviem čo robíš ,lebo veľká časť práce je farmakológia....opakujem ,ak príde liek celý ,nepodáva sa len tak ,musí sa preštudovať od zloženia ,až po účinky a všetko čo k tomu patrí....
@aristka wow tvoja odbornost nema hranic. Zaujimalo by ma, ci vies ako sa robia klinicke studie? Pytate si suhlas od pacienta s testovanim lieku/vakciny na nom a akym stylom ho upovedomite o zlozeni a ucinnosti lieciva, robia sa aj preventivne testy na alergicke reakcie k testovanym liekom? Isto mas v malicku aj farmakologiu...
@dazdovka to vie aj laik ,že pomaly látka vo veľkom množste alebo opakovane často je škodlivá,aj betakarotén ak mamičky dajú opakovane detičkám mrkvičku zostanú oranžové deti....kým sa to nevylúči,aj ten hliník je škodlivý ,preto tie normy a preto celkovo sú dané normy aj v ovzduší...tak to je ....k tým detičkám,je tam napísané prvé,ktoré prežili,takže raritný prípad,čo sa týka hygieny ,preštuduj si históriu ošetrovateľsva,tam máš o postupe hygieny všetko....a tie hrobčeky sú aj predčasne narodené detičky....každá nemocka ,ktorá má neonatologické odd.má štatistiky úmrtia,určite aj z histórie...ak si v tomto tak veríš obuj sa do toho a zisti...a ešte treba dodať ,že kedysi toľko predčasniatok nebolo,lebo sa to zvýšilo umelým oplodneným...
@aristka ja som nepovedal ze to co pises nieje pravda ja len porovnavam vedomosti farmaceut vs lekar
@tatko_bebe preto je niekto farmaceut a preto lekár....a je farmaceut a farmaceut a takto by sme mohli ísť ďalej,ale buď si istý ,že lekári ovládajú lieky aj látky ,ktoré obsahujú a keďže sú stále nejaké noviny a zmeny neustále sa to študuje a neustále vzdeláva...
@dazdovka Tu som sa dočítala na slobodevočkovaní, že by som si mala zakúpiť na detoxikáciu od hliníka túto zlúčeninu dvojsodnú kyselinu etylén-diamin-tetra-acetátová (EDTA), syntetická aminokyselina, ktorá sa ale neodporúča pre tehotné a dojčiace ženy. Zaujímali by ma klinické štúdie o zložení a účinnosti liečivá, aj dvojito zaslepené študie o jej bezpečnosti. Alebo antivakcinisti v prípade predaja svojich produktov už takéto dôkazy nepotrebujú?
@dazdovka bohužiaľ aj ,že nebolo očkovanie ,ak ideme až tak ďaleko,detičky zomierali aj po zavedení hygieny pri pôrodoch na tetanus,lebo spóry sú veľmi odolné a aj dnes napriek všetkým možným opatreniam ,či je to dezinfekcia a sterilizácia ,robia problémy....a samozrejme všetko ostatné čo píšeš...
@adsumus takze podla tohto clanku sa bud najem jablcnej strudle, alebo napcham kyselinou ktora dokaze v tele rozpustit a odstranit olovo, plutonium alebo uran? 😕 😀 a to ma byt lepsie ako hlinik?
@adsumus aku epidemiu? Virusovej obrny? Ktora sa siri fekalno-oralnou cestou... Myslis v tamtej vysoko-civilizovanej krajine Pakistan, kde vacsina ludi v zivote nevidela hajzlpapier a kanalizacia prakticky neexistuje? To si mi teda nalozil... Ozaj, kolko deti tu vakcinaciu neprezilo a kolko zostalo trvale poskodenych, to su zaujimave udaje urcite, len ja sa uz tolko nenudim, aby som si tu isla prsty vykrutit od hladania, naco?
@aristka ty si videla vsetko samozrejme, aj mi povysvetlujes, ako novorodenec narodeny doma v cistom prostredi dostane tetanus, nozik na prerusenie pupocnika vytiahnuty zo zahradky sa nerata 😉
@warholette Neviem, počkáme, keď odporúčajú a predávajú, istotne to majú otestované na všetky možné nežiadúce účinky. Len sa trochu obávam, prečo tie tehotné to nemôžu a dojčiace? 😕
@dai v mojej otazke nehladaj naznak cynizmu prosim. Ak niekolko stovak umrelo (zo statisic nakazenych), preco neumreli vsetci, ak boli podmienky rovnake/podobne, ochorenie rovnako agresivne (jeden kmen, jeden povodca od ktoreho sa epidemia sirila)? Nie sme rozvojova krajina, aby sme sa tu mali plosne ockovat, lebo jedna epidemia osypok vymetie kvoli zlym zivotnym podmienkam polku populacie, existuje prevencia, existuju ine metody ako zabranit sireniu, existuje rizikova skupina (pod jedno promile populacie), ktora je rizikova, ma predispozicie, mali tie umrtia hadam nieco spolocne? Osypky bola jedna z beznych infekcnych ochoreni detstva, tak ako siesta choroba, ak sa ockuje od 70-tych rokov a ucinnost vakciny je 15 rokov (aj to je uz nadhodnotena), tak je proti nej chranenych max. 30% populacie SR, preco sa nam tu teda nekrutia epidemie osypok?
@warholette To nie je pohŕdanie, to je konštatovanie skutkového stavu na základe svedectiev mnohých desiatok rodičov. Neúcta je to skôr zo strany lekára k pacientovi, keď ho presviedča, že "taký nežiaduci účinok neexistuje" (hoci je v príbalovom letáku), alebo že "táto vakcína už hliník neobsahuje", alebo že "tie vyrážky s očkovaním určite nesúvisia" a podobne. A ako vrchol odbornej argumentácie mu vtisne usmievavú brožúrku zaplatenú farmaceutickou firmou.
Schválne, opýtaj sa najbližšieho pediatra, koľko hodín sa na fakulte venovali očkovaniu a čo bolo obsahom štúdia.
Mňa tento stav neteší. Faktom však je, že ak je lekár po iných stránkach hoc aj vynikajúci odborník, to ho ešte nerobí odborníkom na očkovanie. Tak, ako profesionálny šofér ešte neznamená odborníka na systémy vstrekovania paliva.
@petot mas nejake divne zmyslanie... vazne si myslis, ze staci vystudovat skolu a tym to hasne ? Ak chces byt dnes dobry v akejkolvek profesii, musis studovat pernamentne predsa ! Ozaj nechapem tu tvoju odvahu hodit vsetkych dr. do jedneho vreca s nalepkou "hlupaci". Mal by si ozaj krotit svoje vyjadrenia v tento smer. Podla teba su vsetci dr blbci, len tu na MK fakt spickovi odbornici 😀 😀 😀 😀
@dazdovka ahoj. Ja nie som epidemiolog preto si neodvazujem zodpovedat tvoju otazku... Fakticky by ma zaujimalo kolko epidemiologov ci pediatrov figuruje v tejto debate ☹ vies jedenmudry clovek raz povedal ze cim je clovek mudrejsi a viacvie, tym menej je presvedceny ovlastnej neomylnosti
Mne osobne by k presvedceniu ze mam v niecom jedinu pravdu nestacilo precitat par clankov na nete a toto porovnavat s vedomostami ludi ktori sa danej problematike venuju roky...
Ako som pisala - tato debata z dovodu uvedenehov prvej vete tohto prispevku nema pre mna ziadnu vypovednu hodnotu - su to len jbp reci, pripadne skusenost konkretnej osoby povisena na vseobecnu pravdu... Moja reakcia bola reakciou na tvoju vetu o smrti LEN stoviek deti...
@dai mne je rovnako luto tych deti, ktore v Pakistane umru na komplikacie spojene s osypkami, alebo ochrnu na virusovu obrnu, ako tych deti a ich rodiny, ktore su postihnute po ockovani na cukrovku, obrnu, atizmus, imunitny deficit, ekzemy, ochrnutia, zapaly mozgu, rakovinu lymfatickych uzlin, nadory na miechovom kanali, leukemiu atd...
Na tomto virtualnom portali je dam ruku do ohna, stovka realnych rodicov, ktori maju negativne skusenosti s ockovanim svojich deti, videli svoje vlastne zdrave deti, ako sa im pred ocami zmenili a vystopovali faktor, ktory inicioval tu zmenu, stycny bod tychto osudov je zmena kvality zivota po ockovani, tu na konovi je skupinka "Mame nasledky po ockovani", skus sa tam pozriet... To, ze lekari tvrdia jedno a rodicia druhe... Lekar s tym dietatom nezije 24 hodin, to ze nieco za svoju karieru nevidel, neznamena ze to neexistuje.

@tatko_bebe ak si z oboru ako píšeš mal by si vedieť ,že ak príde j do špitála nový liek a kto s ním príde do styku tj.s ním pracuje musí vedieť o tom lieku všetko...je to neustále vzdelávanie....