icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
adsumus
27. sep 2016

@evittam Očiernuješ v IP. Aj na ploche. 😉

evittam
27. sep 2016

@adsumus Kde a komu v IP? Za to, že som raz niekomu niečo napísala o tebe čo si o tebe myslím a čo je pravda? Si myslíš, že nemám na robote nič iné len sa zaujímať o tvoju osobu a vypisovať si o tebe s niekým iným?! Si fandíš....Ale nevadí. A ešte raz - ja nikoho neočierňujem "ako besná" ani na ploche a ani v IP. Nemám o to záujem a svoj voľný čas venujem dôležitejším veciam a činnostiam ako nejakej vyšinutej osobe .
Len ty sa tu "biješ do pŕs" ako besná, že si nevinná a nikdy si nikoho neobvinila a ani neosočovala - čo nie je pravda a klameš.
A skončila som s tebou. Viackrát mi nepíš.

zuzu1122
27. sep 2016

@evittam oj, teraz to budeš mať stále na tanieri... 😀 musíš to brať tak, že niekto proste neznesie názor druhého...

evittam
27. sep 2016

@zuzu1122 Nech si to naservíruje na svoj tanier - "plný nevinnosti".....Ja som skončila. Veď tu každý-teda okrem nej - čo si prečíta pár strán dozadu príde na to, že naozaj v tomto klame a ja nemám potrebu ju očierňovať. Ale čo už.....Niektoré paranoje sú zlé. 🙂

zuzu1122
27. sep 2016

@evittam mňa najviac zarazila ale jedna vec

adsumus
27. sep 2016

@zuzu1122 mne jej názor navadí, ale prečo píše očiernujuce IP o iných uživateloch, čista manipulácia, ale tak kto jej to zožerie, je jeho vec a začne potom utočiť, je hlupák.

zuzu1122
27. sep 2016

@adsumus ja som do teba útočila?

evittam
27. sep 2016

@zuzu1122 Aká?

zuzu1122
27. sep 2016

@evittam pravdupovediac, pred tým som tomu absolútne nevenovala pozornosť, ale pár stránok dozadu som si všimla jednu vec, ktorá ma prekvapila... 25.9 o 19:20 píše o strachu z autonehody a utopenia, lebo sa to píše v letákoch... správu posielala tutu_1, tá jej odpísala v správe o 19:28, že nevie o tom, že by sa také niečo o autonehodách vyskytovalo v letákoch a následne dostala o 19:39 odpoveď aj s linkom, kto to kde a kedy spomenul... pre tú srandu som si na ten link klikla a naozaj tam niečo také je ale je to spomínané 40 strán dozadu.. 40 strán!!! chápeš to? ako niekto môže pozrieť za 10 minút 40 strán príspevkov? veď len mne toto koľko trvalo kým som to našla a to je iba pár stránok a ty jej musíš tiež riadne ležať v žalúdku... čo si jej urobila? keď teraz vytiahla link čo si písala ešte v roku 2014 v decembri... ja sem nechodím každý deň lebo fakt sa mi to niekedy pri dieťati nedá ale už chápem tie narážky na teba ohľadom syna...

evittam
27. sep 2016

@zuzu1122 Ja som jej nespravila vôbec nič....Len proste tvrdím to čo tvrdím a to čo je pravda.... 😉 A ozaj, raz som "laikla" prevenarovi nejaký príspevok kde jej okrem iného ironicky poradil nech sa radšej "zabije"......( to len pre ušetrenie jej vzácneho času obyčajnej matky). 😉 😀

zuzu1122
27. sep 2016

@evittam no tak potom to je tak, že jednoducho neznesie názor, ale tak to už je každého vec... ja osobne som skôr za to aby mi človek povedal na rovinu ako keby do očí ťuťu muťu a poza chrbát... no, škoda reči... no a k tomu prevenarovi, veď sme tu snáď dospelí a inteligentní ľudia, teda dúfam, že väčšina, a napísať niekomu takéto niečo, aj keď len ironicky... trošku moc na mňa aj keď vieš sama ako ja som na tom bola, keď sa tu do mňa púšťali, keby som ju vtedy mala pred sebou tak ju asi roztrhám ako noviny, keby mi to povedala zoči-voči to čo mi tu napísala... a vieš, sú obyčajné matky, ktoré vedia rešpektovať názor druhého a pekne vysvetliť svoje dôvody, viď evulienkaslx, to som popravde bola naozaj milo prekvapená reakciou ženy-matky, ktorá svoje dieťa dala zaočkovať a potom sú tu obyčajné matky, ktoré musia mať pravdu za každú cenu a idú aj cez mŕtvoly...

adsumus
27. sep 2016

@evittam spravila, ohováraš ma, verejne aj za chrbtom a zopár ludí s trochu vyším iq sa už tuším na tebe aj zabáva. 😉 ja nie, mne to dojde smutné.

adsumus
27. sep 2016

@zuzu1122 tebe som napísala, len to, že ste neriešili že vám lekári zabili babku a dedka a že ja teda by som to riešila.

zuzu1122
27. sep 2016

@adsumus a ja som ti napísala, že nič z toho by tu nebolo, keby ste aj s tou tvojou kamoškou komunikovali trošku na inej úrovni... prezentovať očkovanie sa dá aj inak, v konečnom dôsledku to krásne predviedla aj evulienkaslx... a keď už sme pri tej úprimnosti, mohla by si mi prezradiť, ako tak rýchlo nájdeš, kto čo kedy napísal, lajkol a pod... to by ma celkom zaujímalo, lebo pamätať si a ešte to aj nájsť teraz čo kto napísal v roku 2014.... to je musím priznať prinajmenšom zaujímavé

zuzu1122
27. sep 2016

@adsumus a ak si reagovala na môj príspevok evittam, ja sa na nej nezabávam, napísala som len svoj názor, to je vše...

aristka
27. sep 2016

@zuzu1122 ak ti niekto napise.ze sa mas zabit .bud si ista .ze si to zapametas .plus prispevky od nickov v hocijakom fore sa daju polahky najst .mozno tu evca pomoze a inak pre info co prispevok prevenar to totalna urazka alebo hovadina .co nema nic zo slusnym jednanim a evca mu vsetko laikuje.....takze zjavne mas ine predstavy .co je slusne spravanie .ako my .zaloz o tom temu .kludne to preberieme .dotial budeme hovorit o chorobach preventabilnych ockom .moznej sepse .smrti .prenosu .rezistencii atb .virus a ziadny liek na neho ....a mozno skusme vymenovat druhy kanyl pouzivanych v zdr.je ich kvantum....co hovoris na osypky v rumunsku .670 hospitl.deti a 3mrtve ....ako tomuto zabranit .ak vies co je to za dg .urcite poradis .....kedze to je podstatou tejto temy.....

stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
zuzu1122
27. sep 2016

@aristka a trafená hus zagágala...A čo ty si tlačová hovorkyňa alebo čo? Sleduješ aj svoje správanie? Povedala som že sa už k mojej rodine vracať nebudem a ľutujem že som sa vôbec zdôverila lebo sú tu hovädá čo nevedia rešpektovať a preber si to ako chceš... A ja som sa pýtala adsumus na niečo iné. A čo sa týka slušného správania tiež viem na rozdiel od teba ako vyzerá. To ty sa tu hráš na vševedúcu... A ty sa čuduješ že sa chovajú k vám tak ako sa chovajú,veď ty nie si schopná rešpektovať jedinú vec a si u mňa úbohá keď máš za potrebu sústavne pripomínať mi veci ktoré bolia. Nikomu neprajem zle ale tebe sa to vráti... radšej si choď študovať lekárske termíny na internet, to ti ide.

aristka
27. sep 2016

@zuzu1122 myslim .ze si sa krasne ukazala .ty ides niekoho poucovat a pritom sama si sa tu vyfarbila ...fuj slovnik prva cenova .tam sa moc o osypkach nedozviem ....

adsumus
28. sep 2016

Takže máme tu dalšiu epidemiu osypok, tentokrát Japonsko, oni to eviduju presne. 112 chorých-neočko, nekompletne očko, prípadne bez dokladov o očko, 18 očkovaných dvomi dávkami.

Prikladám graf ako dokaz. Aj link na japonsky institut pre infekčne choroby, odkial cerpám tieto informácie a ludia ,neočkáči, naučte sa používať vyhladávač na MK, je vám rovnako ako mne plne k dispozícii, budete tiež takí "chytrí" ako ja a dokážete si dohladať, čo kto kedy povedal, či nepovedal. On si myslí, že ja si evidujem nejaké príspevky v exceli, mám dosť teda, ešte mu to další dvaja lajknu.

Zdroj: http://www0.nih.go.jp/niid/idsc/idwr/diseases/m...

adsumus
28. sep 2016

@zuzu1122 mna život naučil, že si mám dávať velký pozor nie na ludí, ktorí ti uprimne aj ked možno zdanlivo bezcitne povedia svoj názor na vec, ale práve na takých, čo ti budu ťahať medove motuzy popod fuzy, oblbovať sladkými rečičkami a štvať ťa proti iným, lebo tí druhí, ak su schopní štvať dnes proti mne, zajtra su schopní štvať proti tebe a ten, čo ti povie pravdu aj ked sa ti nepáči, ten ti neublíži nikdy. to je na margo, že nám s aristkou vyčítaš sposob komunikácie, ale ja takí su ludia, že hovoria na rovinu, čo si myslia a neni to vobec v zlom, naopak. a ako sa orientujem som ti dala v príspevku vyššie, používam vyhladávač. a okrem toho si dosť pametám, čo sa deje v týchto diskusiach. A naozaj už stačilo urážania, píšme si v mieri ako ludia. Vymienajme si fakty nie čo si kto o kom myslí, lebo to je tak dokonale jedno, záleží len na faktoch, čo sa očkovania týka.

petot
28. sep 2016

@evittam "Skús pomalšie......"
Obávam sa, že to nepomôže 😀

@adsumus Tak teraz skús citovať, kde propagujem ten karcinogénny vitamín C, alebo kde uvádzam, že je chutnučký. Uveď aj názov prípravku. Možno sama zistíš, ako veľmi si mimo. Aj keď, už o tom veľmi pochybujem.

adsumus
28. sep 2016

@zuzu1122 a chod do diskusie o hpv viruse, kde užívatelka píše, že lutuje, že sa nedala očkovať, tak tej neočkujuci, či ako to nazvať, napíše, že pekny sloh a druhej, čo napíše, že je rada, že sa dala zaočkovať napíše, že je pokusný králik. ale administrácia pomaže že ja napíšem že "ohovára ako besna", čo je v jej prípade ešte slabý výraz. ale urážať ludí, zhadzovať ich skusenosoti, obvinovať ich falošne, že klamu a ešte im vynadať do zvieratiek to je uplne v poriadku. a to sa tu deje už roky rokuce zo strany neočkujucej skupinky. potom človek nevie, čo može napísať a čo nie, ked jeden može urážať ako besný a druheho pomažu. 😕

petot
28. sep 2016

@adsumus Myslíš to Japonsko, ktoré má 130 miliónov obyvateľov? A 130 detí dostalo osýpky?
Hm. Hm. Môj pôvodný komentár som radšej zmazal. Posledné 3 dni ma presvedčili, že by bol zbytočný.

adsumus
28. sep 2016

@petot Mna tvoje synteticke vitaminy nezaujimaju, vobec, už ti to píšem 500 krát, som v diskusii o očkovaní, nebudem tu davať linky na tvoje vitamíny. Z mojej strany uzavreté, čo sa tvojich vitamínov týka. Mám skusenosť z blízkeho okolia, napísal si, že klamem, že moj známy, ktorý chudák trpel mesiac na obličkove kamene kvoli tvojej syntetike neexistuje, koniec, nemám s tebou o čom rečovať na tuto temu. 😀

adsumus
28. sep 2016

@petot Ty si kde vyčítal 130 detí? 😅

petot
28. sep 2016

@adsumus To je zaujímavé, že vitamín C stále vyťahuješ, napriek tomu že ťa nezaujíma 🙂

petot
28. sep 2016

@adsumus Je to priamo v zdroji. Niekedy by si si aj mohla prečítať, čo vlastne cituješ. A nie takto že dostaneš update od mediálnej služby a hneď to sem bezhlavo linkuješ 😀

adsumus
28. sep 2016

@petot žiadny update, moj zlatý, všetko je na nete, kto chce si nájde, nečaka čo mu požuje ujo antivaxer, v tom linku su všetky vekové skupiny, dala som ti graf, pre oči nevidíš.