icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
tutu_1
26. sep 2016

@adsumus som si preskákala v živote take veci co sa tebe ani nesnívali tak na mna nechod s citovým vydieraním. U mna ľútosť nevyvolas. A ze sa zrovna ty oháňaš Božími mlynmi je mi vážne na smiech. A ze ta niečo urazilo ? Znova opakujem tvoj problem a mna do cudzích nic. Co mam ja s tým ze si sa v niečom našiel/našla ? Pripadne ze sa ta niečo dotklo ? Ak som dospelý zdravo sebavedomy človek a viem ze to nie je o mne nemoze ma to uraziť.
A @petot je jeden úžasný človek co napísal celkom zaujímavú knihu, až ma nadvihne keď čítam ako si schopná/y si o neho obtierat ústa, napriek tomu sa k tebe skutočne snaží chovať úctivo aj keď pri tvojom chovaní je to výkon (čítam to tu od začiatku takze viem) vytrhávas z konceptu urážaš píšeš s dešpektom a potom sa čudujes ze nie si vierohodná pre xy užívateľov, takým chovaním ani nebudeš. Ja veľmi uznavam pani dr s ktorou som si písala i keď môj pohľad na ocko je rovnaký. Ale veľmi si ju vážim za jej ochotu vysvetlit úprimnú pomoc zorientovať sa. Takých je ako šafranu.

evittam
26. sep 2016

@adsumus To nie je čisté zúfalstvo - teda určite nie z mojej strany - max. tak z tvojej. Je to čistý fakt. Ako som ti už napísala a musím sa opakovať - klameš v tom, že si tu nikdy nikoho neosočila a nenapadla. A hľadať dôkazy nemienim, lebo na to nemám čas a ani chuť - ten radšej venujem svojej rodiene a nemám v PC zvlášť zložky pre mne nežiadúcich ľudí (alebo ako to selektuješ) ako ty......lebo ak si nepamätáš to ako tu osočuješ ľudí ale len to čo tebe vyhovuje a pomaly aj z pred 5 rokov, tak to už je na inú debatu. A kto bude mať záujem tak si tie "dôkazy" nájde....

adsumus
26. sep 2016

@evittam nie neosočila, ani nenapadla.

evittam
26. sep 2016

@adsumus Minimálne mňa áno a nie som jediná. Takže znovu - prosím, neklam.

adsumus
26. sep 2016

@evittam neklamem.

evittam
26. sep 2016

@adsumus A daj mi už pokoj, "točíme" to tu o tom istom už neviem koľkú stranu a proste klameš, klameš a klameš v tejto veci - a už ti to tu napísalo viac ľudí, nielen ja.

evittam
26. sep 2016

@adsumus Klameš.

tutu_1
26. sep 2016

@evittam čítam to tu od začiatku a tiez vidím osočovanie, despek, zľahčovanie problémov druhých a urážky. Dala som si zväzok ze si spätne prejdem všetkých 470'stran. Je to veľa, ale človek príde na veľa súvislosti.

evittam
26. sep 2016

@tutu_1 No veď konečne nestranný človek, čo to tu číta a sama si to napísala a ona bude tvrdíť, že neklame - no, bohužiaľ, čistá schyzofrénia....... A bude odo mňa čakať, že jej tu budem niečo dokazovať - proste nemám o to záujem a je mi to úplne jedno. Ale proste klame ak tvrdí to čo tvrdí a to je celé - a ako si napísala sama si si to prečítala.....

tutu_1
26. sep 2016

@evittam tato osoba si môže písať co chce ľudia nie su hlúpi... Oni to vidia akurát považujú za zbytočne na nu reagovať. Co sa ani nečudujem.

tin007
26. sep 2016

Pohlad MUDr. Vavrecku na zmenu zakona, ktora riesi ako sklbit zakaz navstevy MS v CR s povinnou predskolskou dochadzkou. Velmi zaujimave citanie a este zaujimavejsia argumentacia zo strany poslanca Kasala, clena pracovnej skupiny pre ockovanie "„A pětileté děti jsou přeci jen odolnější než čtyřleté a mladší,“ ci reakciu prof. Chlebika, ktory je vedecky sekretar Ceskej vakcinologickej spolocnosti: „My se snažíme o to, aby byl počet rodičů odmítajících očkování co nejmenší, a neřešíme absurdity v zákonech,“

http://www.vitalia.cz/clanky/ockovani-skolky-mi...

adsumus
26. sep 2016

@evittam neklamem, aj ked sa na hlavu postavíš, tak ja neklamem, nemám v povahe. a ty špinavo očiernuješ nevinnu osobu.

adsumus
26. sep 2016

@tutu_1 ked niekedy pochopíš, že ťa IPčkami zmanipulovali proti nevinnému človeku, u mna máš odpustené.

peter952
Odpoveď bola odstránená
tutu_1
26. sep 2016

@adsumus ty si vystacis na zhodenie úplne sám/sama 😀 Nepotrebuješ aby ti niekto robil sekundanta. Dobrú radu do života ti dám. Nájdi si slušnú a možno aj menej platenú prácu. A dospej príjmu zodpovednosť za to ako sa chovas a nehadz vinu na ostatných. Tak to robia dospeli ľudia 😔
Ze mam odpustené ? Sarkazmus ta neopúšťa.

adsumus
26. sep 2016

@tutu_1 ja mám super prácu, ktoru milujem a ona mna a s očkovaním nemá nič spoločne. to nebol žiadny sarkazmus, ale uprimne ti odpušťam, zato že ma ohováraš a napádaš. či už to pochopíš alebo nie, tak to cítim.

tutu_1
26. sep 2016

@adsumus ako povieš 😎

tutu_1
26. sep 2016

@adsumus Aby som ti tu nezačala kopírovať tvoje vlastne slova pekne stranu po strane s dátumom 😉 😎

peter952
Odpoveď bola odstránená
bubulka722
26. sep 2016

Kedysi som do tejto témy prispievala aj ja. Všetko má však svoje medze a po nekonečných utokoch
@adsumus som to ukončila. Je to celé len špinavý biznis ľudí bez charakteru a vy, kazda z vás co do tejto témy prispieva sa jej skladá na výplatu. Pekných par strán ma len táto tema okrem mnohých iných co tu pozakladala a teda aj po par rokoch ju to neprestalo baviť, pretože jej to pekne sype. Toto je moja milá posledný krát co ti prispejem. Lutujem ta, že nemáš chrbtovú kosť keď si zarábaš týmto úbohým spôsobom. Vás ostatné prosím aby ste na toto indivíduum nereagovali a tým neprispievali a tým sa neskladali na jej vyplatu.

zuzu1122
26. sep 2016

@evulienkaslx aj ja chcem poďakovať za príspevky a za linky.. skutočne pekne napísané, nemám pocit nátlaku a hlavne je tam rešpektovanie rozhodnutia a žiadne odcudzovanie a urážky 🙂

adsumus
26. sep 2016

nezarábam si očkovaním, vyjadrujem len svoj názor, že očkujem svoje dieťa aj seba a prečo a dufam, že admini nezožeru tuto antiadsumus antivax kampan, a nevyradia ma z diskusie bez dovodu.

adsumus
26. sep 2016

@tutu_1 kludne kopíruj, ja si stojím za svojimi vyjdareniami.

aristka
26. sep 2016

@adsumus no co .zas chcu upalit bosorku.uz ti stavaju hranicu a petot je hotovy boh...co sa kniha moc nepredava .asi zapojil vsetkych znamych a slubil provizie .....jaj sa smejem ....

adsumus
26. sep 2016

ináč to je desivá realita ako niekto može namotivovať tolko ludí voči človeku za očkovanie. tolko ludí schopných ubližovať nevinnemu, pre nič za nič, lebo očkuje svoje diaťa a seba a prečo a reaguje na bludy antivaxerov.

adsumus
26. sep 2016

@aristka našťastie, že oni upaluju virtuálne. ale aj keby nie, maju smolu, ani KC žiadne upalovanie nepomohlo.

evittam
27. sep 2016

@adsumus Ešte raz a naposledy - nikoho neočierňujem a teba už vôbec nie. Nakoľko nie si nevinná osoba a klameš.

netkaanetka
27. sep 2016

V minulosti, my starsi rocnik ako deti, sme sa povinne ockovali. Este lekar prichádzal do skoly a ockoval nás v triedach. V dnesnej modernej dobe, my je smiesne, že sa táto téma ockovanie vo velkom rozobera, a dohaduje sa ci by malo byt povinne alebo nepovinne...Dobre, že nie hned 5 ročného dietata sa pýtame na ich názor ci sa chcu alebo nechcu ockovat :D alebo nech sa dieta samo rozhodne ci uz v otazke ockovania, nabozenstve a pod....kde sme to dosli...rodicia casto krat beru detom patent dietata a vytvaraju z neho v detskom veku dospeleho cloveka ( castokrat podla ich predstav) Premodernizovane mamicky by asi mali menej pozerat klamlive televizne programy, prestat cítat 12155 druhov knih o výchove dietata, ALE radsej sa ist opýtat svojej matky, babky na radu ohladom dietata. A mali by si pripomenut v akej dobe zili ony same. Farmacia je najvyssi level biznisu a samozrejme ze tlacia cez media do hlavy ludi klamlive infomacie napr.o ockovani, ze je zly, pritom dobre vedia ze je to ta spravna volba, pretoze uz maju vytvoreni plan B a rad nových drahých liekov, ktoré ludom s usmevom na tvari ponuknu v mediach, v lekarniach 🙂

netkaanetka
27. sep 2016

Nehovoriac o tom ze vakcina obsahuje latky, ktore nase telo potrebuje, pri boji proti chorobe, bakteriam, parazitom ktoré nase telo dostáva v dnesnej dobe vo vacsom mnozstve...

evittam
27. sep 2016

@netkaanetka Môžeš, prosím ťa, konkretizovať, ktoré látky vo vakcínach tak nevyhnutne naše telo potrebuje? Ďakujem.