icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
adsumus
Odpoveď bola odstránená
stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
zuzu1122
28. sep 2016

@adsumus dobre, ja som matka, ktorá je na pochybách ohľadom očkovania. zaujímalo by ma, čo by si robila, keby sa ti stalo niečo takéto

http://tn.nova.cz/clanek/po-injekci-zemrelo-dit...

čo by si si povedala? že išlo asi o vadný kus? alebo čo by si ty urobila? ja viem, môže sa podať 5000 vakcín a nestane sa nič, ale môže byť jedna, ktorá môže byť nejakým spôsobom znehodnotená a už to nerobí to čo by to malo... vieš čo tým chcem povedať?

evittam
28. sep 2016

@adsumus NIkde nikoho neočierňujem a neosočujem a nič klamlivé som v príspevku, na ktorý si reagovala nenapísala. Nikomu nepíšem IP poza tvoj chrbát a ani nič podobné. Daj sa vyšetriť - to je len moje odporúčanie - nie očierňovanie aby si to znovu zle nepochopila.

stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
adsumus
29. sep 2016

@zuzu1122 ja ťa chápem a neodsudzujem, bojíš sa, ale aj napriek tomu ti odporúčam prečítať si všetky informácie a nerozhodovať sa vylučne na základe bulváru alebo čo tvrdia ludia proti očkovaniu. držím palce

http://zpravy.idnes.cz/dite-ockovani-hexa-vakci...

zuzu1122
29. sep 2016

@adsumus ja som ale nikdy netvrdila, že sa tak rozhodujem a už vôbec nie na základe JPP...

evittam
29. sep 2016

@zuzu1122 Vieš, všetci čo neočkujeme a sme proti vakcínam na trhu sme podľa nich rozhodnutí len na základe nejakých pofidérnych klamstiev, nepravdivých informácii a JPP, bulváru a v neposlednom rade ovplyvnení nejakým "antivaxom"....S tým nič nespravíš. 😉

zuzu1122
29. sep 2016

@evittam nuž ale ja som sa nikdy takto nerozhodovala, to by bolo až priveľké hazardovanie so zdravím môjho dieťaťa... ako ja verím, že sú aj také, ale nemyslím si, že je niečo zlé na tom ak si chce rodič zvážiť všetky pre a proti a vyžiada si na to čas... nepáči sa mi, že hneď človeka pokutujú a odsudzujú... nuž ale všelijakí ľudia sú, s tým nič neurobíme..

evittam
29. sep 2016

@zuzu1122 Ved ani ja....

kvieta
29. sep 2016

@zuzu1122 Môžem vedieť, na základe čoho zvažuješ pre a proti? Ako vieš vyhodnotiť správnosť rôznych tvrdení, výzkumov, zároveň samozrejme zistiť aj nesprávnosť, zlé postupy pri výzkume, výrobe a pod?.

petot
30. sep 2016

@adsumus "klameš a očiernuješ, nikdy som nestretla nikoho, kto klamal viac a očiernoval"

Ale stretla. Každé ráno pred zrkadlom.

petot
30. sep 2016

@evittam Tak to zrejme hovorí manuál...

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
30. sep 2016

@petot a kde klamem?

adsumus
30. sep 2016

a divím sa prečo administrácia maže vylučne provax príspevky.

adsumus
30. sep 2016

@kvieta to som aj ja zvedavá, prečo neočkuje,ale obávam sa že sa nedozvieme, respektíve už vieme, lekarí zahubili babičku, plus článok v časopise.

nada789
30. sep 2016

mozno pre niekoho zaujimavy clanok 🙂 http://www.vitalia.cz/clanky/6-otazek-pro-kandi...

adsumus
30. sep 2016

@nada789 práva deti su porušovane práve naopak, ked nedostanu potrebnu zdravotnu starostlivosť a miesto toho, su vystavene chorobám.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
30. sep 2016

@peter952 poprosím dokazy.

nada789
30. sep 2016

@adsumus do takychto debat sa mi pustat nechce, to bol len clanok, ktory moze ludi z tejto skupinky zajimat, ziaden impulz k zbytocnym debatem 😉 ockuj neockuj, tvoja vec..

adsumus
30. sep 2016

@nada789 to je pre mna zvláštne na týchto článkoch, že nechcu diskutovať, prečo? bud príjmem názor alebo nie, ale hlavne žiadna dikusia, nedojde ti to sektárske?

adsumus
30. sep 2016

Neočko mamina lutuje, že sa nechala oklamať.
http://abcnews.go.com/Health/anti-vaxxer-mom-mi...

petot
30. sep 2016

@adsumus "a kde klamem? "

To je dosť drzá otázka po tom, čo si o mne klamala a očierňovala celý posledný týždeň.

petot
30. sep 2016

@adsumus Tá "neočko mamička", to nie je zase tá istá, len v inom periodiku? Tá, čo hltá traktáty od vakcibaróna Offite a sedí s ním v "nezávislej rodičovskej" mimovládke...

peter952
Odpoveď bola odstránená
nada789
30. sep 2016

@adsumus nie nepride.... vzhladom k tomu, ze diskusia nikam nevedie, tak mi pride zbytocna. ty si absolutne pre ockovanie, zbytok skupiny je za neockovanie... prinos diskusie? nula..

stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená