(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@petot ale ved daj dokaz, že klamem, nemáš, teda klameš ty a očiernuješ očkujucich rodičov, tvoja kampan je na osočovaní založená a vyvolávaní strachu a nenávisti proti očkujucim rodičom, som zvedava, či sa nejaký psychopat rozhodne aj konať v realite na základe tvojich slov a pustí sa do osobneho utoku. vyzerá, že takých je viac ako dosť pripravených.
@adsumus Ja som dal dôkazov pol tucta. Ignorovala si ich a ďalej mlela svoje klamstvá.
Okrem toho prevraciaš spravodlivosť naruby. Dokazovať má ten, ktorý obviňuje. Ty to staviaš do pozície, že ja mám dokazovať svoju nevinu. To je postup stredovekej inkvizície, a tam mentálne aj patríš.
Na ukrajine neočkovane deti, tetanus, antitoxín sa pašuje cez hranice, ab y im zachánili život. to iste besnota.
2011,2012 Rumunsko epidemia rubeoly, vyše 24,000 chorých. 28 detí sa narodilo s rubeolovým syndromom, 11 detí z toho zomrelo po narodení a jedno zomrelo pred narodením.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27684329
97,7% xhorých bolo neočkovaných.
K tej ukrajine som ešte zabudla, dievčatko malo ranu, lekári jej to vyčistili a aj tak dostala tetanus.
@dekys Očkovanie proti žltačke typu A nie je zahrnuté v povinnom očkovaní, ale:
za chvíľku sa budeme očkovať aj proti nádche alebo aby sme nedostali soplíky... proti žltačke typu A nieje povinné očkovanie a hopla, máme tu epidémiu... takáto epidémia môže vypuknúť v prípade akejkoľvek prenosnej choroby... tak proti čomu sa dáme zaočkovať? čo tak proti sprostosti? sprostých ľudí je tu všade na vôkol až až... už do seba pcháme toľko chemických svinstiev, že keď človek dostane obyčajnú chrípku s teplotami, tak doktorka predpíše aj dva - tri druhy antibiotík kým vôbec niečo zaberie... hlavne, že si človek pustí televízor a pomaly v každej reklamnej prestávke je reklama na nejaký liek - proti nachladnutiu, bolesti hlavy, bolesti kĺbov, na erekciu... len sa tlačme tými hnusobami... ja nehovorím, že lieky nie sú potrebné ale toto čo sa deje v poslednej dobe, je na hlavu postavené..
táto epidémia je názorná ukážka ako to bude vyzerať na slovensku po zrušení povinneho očkovania, epidemie od vymyslu sveta, to akí ludia môžu toto chcieť pre naše deti?
@zuzu1122 je vidiet .ze o chorobach preventabilnym ockom nemas ani paru a tak isto .preco zltacka typu A k nim nepatri .takze ak ides dokola niekoho obvinovat a urazat .pozri sa do zrkadla a uvidis kto tu vystupuje trapne .kedze sa nonstop vyjadrujes k niecomu o com nemas ani sajnu ....o ano mas ...krcmovy slovnik ovladas na jednotku ....no co .sepsu si si konecne dostudovala.kedze aj napr.pneumokoky tak mozu skoncit a urcite ovladas preco...
@dekys hovoris o jednej osbe, alebo o vsetkych nakazenych? V pripade jednej ockovanej medzi kopov neockovanych a nakazenych ucinok ockovacej latky klesa. Predstav si to ako vodu v nadobe, ktore dezinfikujes, cim viac spinavych ruk v nej umyjes, tym nizsia je ucinnost dezinfekcnej latky. Voda bude na konci spinava a plna bakterii. Ockovanie posobi v pripade, ze kolektiv okolo teba ma aspin 90℅ ockovanost proti danej chorobe, v opacnom pripade ucinok klesa. Je lahke byt hrdinom v populacii, ktora je ockovana a neockovat. Skus byt hrdinov v populacii, ktora nie je ockovana a kazda pliaga sa siri rychlym tempom, lebo nie su jedinci, ktori ju spomalia protilatkami.
@aristka
@adsumus dievcata, tu nepochodite. Nechajte ich, som zvedava tak za 25-35 rokov, ked ich vnucata budu umierat na choroby, ktore nasa generacia nepoznala ako smrtelnu hrozbu. Neviem si pomoct, ale ja ked pocujem, vysmech typu, ze ti ockovaci ublizuju, alebo su hlupi, vzdy spomeniem na epidemie detskej obrny, kiahni, spanielskej chripky a inych, ktore vyhubili mnoho najma deti. A vtedy lydia bolu vdacny za ockovacie latky. Teraz takych ludi kritizuju ludia bez vzdelania. Ale doma pouzivaju dezinfekcne latky, spreje, kazdy den drhnu WC zieravinami, likviduju odpadove vody, jedia antikoncepciu, striekaju striebro do nosa a ust, likviduju a zamoruju a myslia si, ze neskodia svojim detom, naopak ich chrania, lebo odmietnu ockovanie.
@peter952 nie, preziju tie odolne. Neockovanie neznamena, ze dieta je odolny jedinec . Zvycajne sa neockuju deti, ktore maju nejake zdravotne problemy a chrani ich kolektivna imunita. Ty hrdina, najdi si obrazok babatka, ktore zomrelo na kiahne. Najdi si nasledky detskej obrny ci kiahni. Pivedz, co mozu spravit kiahne s mozgom cloveka. Kiahne su herpeticky virus, ktory moze zabit a stale zabija.
@aristka mozno zaraba na propagande. Mam pocit, ze antivax je horsi ako sekta. Tam aspon veria, ze nejak vyssia moc zasiahne, tito veria, ze ludske telo je carodejnik, natlacime C vitamin v megadavke a vyckavame na zazrak. A ked ma niekto dobru imunitu, tak ochorenie prebehne bez komplikacii. A aha, maju dokaz. Ak niekto umrie alebo ma nasledky, tak hladaju priciny inde. Napr.cisarsky rez, kratke dojcenie, neprilozenie tela na telo, cumlik, atd. Ani neviem ake somariny som tu uz citala. Ale nikdy nepriznaju pravdu. Nasa ma ockovanie ajproti kiahnam. Obe davky. V skolke aj v skole sme uz prezili 5 vln kiahni, vsetci chori, nasa nic. V tomto pripade, ockovanie funguje.