(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@adsumus Nemienim sa s tebou zbytočne zas a znovu doťahovať o tom istom lebo to nemá s tebou vôbec zmysel. Ja robím všetko pre to aby som zabránila šíreniu chorôb - a očkovanie tým nie je. A nemienim sa zase opakovať prečo. A áno - tvoje očkované dieťa môže dostať chorobu rovnako ako moje neočkované. Dôkazy o opaku si tu nikdy neuviedla a ani neuvedieš, nakoľko neexistujú. Uzatváram "bludný kruh" diskusie s tebou.
@adsumus A zase klameš. Ja nerobím nič preto aby sa choroby šírili. Choď očierňovať a osočovať niekoho iného. A znova ťa verejne žiadam - daj mi už konečne pokoj s tou tvojou neskutočnou "fóbiou" za očkovanie. Neznášam ľudí, ktorí nie sú schopní prijať názory a rozhodnutia iných ako normálny fakt a riešiť si svoje veci po svojom a nezaťahovať do toho druhých. Ty si rob čo chceš, ja tak isto. Ja tvoje rozhodnutia plne chápem a rešpektujem-skús to aj ty.
@evittam ale ja som uplne v pohode s tvojim názorom, že neočkuješ svoje deti, ale ma nepresviedčaj, že dieťa ktoré má protilátky ochorie rovnako ako take, čo nemá, je to uplny blud, ved to aj vaši antivax guru tvrdia, že treba chorieť, aby ste mali protilítky a nechoreli. respektíve ma presviedčaj na základe faktov, nie na základe klamstiev o mojej osobe, aj tak vam to nikto okrem vás neverí.
@adsumus Ja tvrdím len to, že aj tvoje očkované dieťa môže dostať chorobu proti, ktorej je očkované, nakoľko neexistuje vakcína, ktorá ti zaručí opak. A aký bude priebeh uvedenej choroby nezávisí od vakcíny ale od imunity dieťaťa a vakcína nie je to čo ti zaručí, že tá imunita bude lepšia alebo horšia - bodka. A ešte raz - ja nemám a ani nepoznám žiadnych "antivax guru", tak zase neklam ty o mojej osobe - ako to už robíš neviem na koľkej strane.
A taktiež len ty a ľudia tebe podobní veria len tomu čo ty píšeš a nikto iný tomu tiež neverí....
@aristka ani raz som sa tu nevyjadrila vulgárne takže neviem o akom krčmovom slovníku tu hovoríš... Hlavne že ty sa všetkému rozumieš ako hus pivu... Ty "pani doktorka" čo štyri dni študovala na nete ako vyzerá tumor... Ja tu nikomu rady nedávam, to by som si nikdy nedovolila ani tu nikoho nepresvedčujem, to je vaša parketa... Máš zjavne problém sama so sebou, lebo točíš stále len dookola to isté, máš potrebu ľuďom ubližovať a tú tvoju špinavú hru ja s tebou hrať nebudem... Absolútne neviete rešpektovať názor druhého... Keď budem mať dostatočné množstvo informácii prečo očkovat a prečo nie, potom sa rozhodnem... Nie tak ako by bolo vhodné ale tak aby som ochránila svoje dieťa, ale čo ty o tom vieš keď nemáš ani páru ako to v nemocniciach chodí... Týmto som s vami skončila... Ty aj s tvojimi kolegyňami neviete viesť normálnu diskusiu, ste navlečené pomaly v každej téme čo sa týka očkovania a tam predvádzate tie svoje akože rady a názory iba očkujúcich matiek...ale čo už aj pre takých slnko svieti... Ži si v svojom svete a viac mi nepíš a nereaguj na mňa, ja s tebou nemám o čom.. Aj keď je asi zbytočné písať ti aby si na mňa nereagovala, takí ľudia ako ty sa potrebujú odbavovať na druhých a ubližovať im....
@adsumus Hlavu do piesku si vopchaj ty. Ja som ju tam nikdy nepchala, nepchám a ani nikdy nebudem. Ja som svojprávny človek, rozhodujem sa na základe pre mňa dôležitých informácii a skutočností a na nikoho sa v živote nevyhováram lebo nikto neovplyvňuje moje rozhodnutia. Neviem prečo by som tu zase a dookola mala s tebou rozoberať zbytočne to isté. Len pre "masírovanie tvojho ega".....Si fakt neskutočne trápna. Nájdi si na to niekoho iného.
@nada789 to je článok od človeka, ktorý okrem očkovania bojuje proti floridovanej vode a verí, že nás sprejuju z hora lietadlami, rusi možu za epidemiu aids v usa, neurochirurg na dochodku, v podstate zdroj, z ktorého čerpajú naši antivaxeri vrátane studii na ktore sa odvoláva. sučastne predáva vyživove doplnky na opravu mozgu, je to stále o tom istom.
http://www.brainresearchsupplement.com/brain-re...
tu máš podrobnejšie rozobrate, kde konkretne šliape vedla, prečo a ako.

@adsumus A kto bude zodpovedný ak iné dieťa nakazí to moje a to moje zomrie?
Všetci sme zodpovední za to ako sa rozhodneme - ty za svoje rozhodnutia ja za svoje. A obe naše deti sa môžu nakaziť rovnako. A to ty veľmi dobre vieš.