icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
evittam
1. okt 2016

@adsumus A kto bude zodpovedný ak iné dieťa nakazí to moje a to moje zomrie?
Všetci sme zodpovední za to ako sa rozhodneme - ty za svoje rozhodnutia ja za svoje. A obe naše deti sa môžu nakaziť rovnako. A to ty veľmi dobre vieš.

adsumus
1. okt 2016

@evittam ak rodič urobí všetko preto aby šireniu choroby zabránil tak nikto, ak neurobí...ty si sama odpovedz.

adsumus
1. okt 2016

@evittam a nemožu sa nakaziť rovnako, lebo moje má protilátky a tvoje nie. moje dieťa bude okamžite reagovať na nákazu, tvoje dieťa si bude protilátky budovať počas choroby.

adsumus
1. okt 2016

čo može byť neskoro. ☹

stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
evittam
1. okt 2016

@adsumus Nemienim sa s tebou zbytočne zas a znovu doťahovať o tom istom lebo to nemá s tebou vôbec zmysel. Ja robím všetko pre to aby som zabránila šíreniu chorôb - a očkovanie tým nie je. A nemienim sa zase opakovať prečo. A áno - tvoje očkované dieťa môže dostať chorobu rovnako ako moje neočkované. Dôkazy o opaku si tu nikdy neuviedla a ani neuvedieš, nakoľko neexistujú. Uzatváram "bludný kruh" diskusie s tebou.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
Odpoveď bola odstránená
stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
evittam
1. okt 2016

@adsumus A zase klameš. Ja nerobím nič preto aby sa choroby šírili. Choď očierňovať a osočovať niekoho iného. A znova ťa verejne žiadam - daj mi už konečne pokoj s tou tvojou neskutočnou "fóbiou" za očkovanie. Neznášam ľudí, ktorí nie sú schopní prijať názory a rozhodnutia iných ako normálny fakt a riešiť si svoje veci po svojom a nezaťahovať do toho druhých. Ty si rob čo chceš, ja tak isto. Ja tvoje rozhodnutia plne chápem a rešpektujem-skús to aj ty.

adsumus
1. okt 2016

@evittam ale ja som uplne v pohode s tvojim názorom, že neočkuješ svoje deti, ale ma nepresviedčaj, že dieťa ktoré má protilátky ochorie rovnako ako take, čo nemá, je to uplny blud, ved to aj vaši antivax guru tvrdia, že treba chorieť, aby ste mali protilítky a nechoreli. respektíve ma presviedčaj na základe faktov, nie na základe klamstiev o mojej osobe, aj tak vam to nikto okrem vás neverí.

evittam
1. okt 2016

@adsumus Ja tvrdím len to, že aj tvoje očkované dieťa môže dostať chorobu proti, ktorej je očkované, nakoľko neexistuje vakcína, ktorá ti zaručí opak. A aký bude priebeh uvedenej choroby nezávisí od vakcíny ale od imunity dieťaťa a vakcína nie je to čo ti zaručí, že tá imunita bude lepšia alebo horšia - bodka. A ešte raz - ja nemám a ani nepoznám žiadnych "antivax guru", tak zase neklam ty o mojej osobe - ako to už robíš neviem na koľkej strane.
A taktiež len ty a ľudia tebe podobní veria len tomu čo ty píšeš a nikto iný tomu tiež neverí....

zuzu1122
1. okt 2016

@aristka ani raz som sa tu nevyjadrila vulgárne takže neviem o akom krčmovom slovníku tu hovoríš... Hlavne že ty sa všetkému rozumieš ako hus pivu... Ty "pani doktorka" čo štyri dni študovala na nete ako vyzerá tumor... Ja tu nikomu rady nedávam, to by som si nikdy nedovolila ani tu nikoho nepresvedčujem, to je vaša parketa... Máš zjavne problém sama so sebou, lebo točíš stále len dookola to isté, máš potrebu ľuďom ubližovať a tú tvoju špinavú hru ja s tebou hrať nebudem... Absolútne neviete rešpektovať názor druhého... Keď budem mať dostatočné množstvo informácii prečo očkovat a prečo nie, potom sa rozhodnem... Nie tak ako by bolo vhodné ale tak aby som ochránila svoje dieťa, ale čo ty o tom vieš keď nemáš ani páru ako to v nemocniciach chodí... Týmto som s vami skončila... Ty aj s tvojimi kolegyňami neviete viesť normálnu diskusiu, ste navlečené pomaly v každej téme čo sa týka očkovania a tam predvádzate tie svoje akože rady a názory iba očkujúcich matiek...ale čo už aj pre takých slnko svieti... Ži si v svojom svete a viac mi nepíš a nereaguj na mňa, ja s tebou nemám o čom.. Aj keď je asi zbytočné písať ti aby si na mňa nereagovala, takí ľudia ako ty sa potrebujú odbavovať na druhých a ubližovať im....

adsumus
1. okt 2016

@evittam moje očkovane dieťa može dostať chorobu, ale s ovela menšou pravdepodobnosťou ako keby bolo neočkované, ja som proste rodič, ktorý minimalizuje riziká, nie zvyšuje. kto chce zvyšovať riziko u svojho dieťaťa, jeho vec, ja s tým nemám problém.

evittam
1. okt 2016

@adsumus To je tvoj názor. Ale nemáš na to dôkaz. A ja s tým tiež nemám problém. A myslím, že každý rodič robí všetko preto aby minimalizoval riziká ohrozenia zdravia svojich detí - takého rodiča čo to nerobí nepoznám.

adsumus
1. okt 2016

@evittam ja ano, poznám, potom píšu na nete, že boli zmanipulovaní antivaxom. 😒

zuzu1122
1. okt 2016

@evittam ona s tým nemá problém... To nampísala aj mne a pár stránok ďalej sa zo mňa vysmieva.... Falošná ako dvere na babete

evittam
1. okt 2016

@adsumus A zase o tom istom......bla-bla-bla

adsumus
1. okt 2016

@evittam tak to je, mamina verila antivax a ked jej pochoreli deti, dala nohy na plecia. to je fakt ako utek zo sekty. ale ked niekto obetuje majetok, tak mi je ukradnutý, ale prečo obetovať deti chorým myšlienkam?

evittam
1. okt 2016

@adsumus Prosím ťa , nájdi si konečne iný objekt ako mňa. Mňa tvoje "drísty" už nezaujímajú a nemienim sa zas a znovu s tebou doťahovať a baviť o tom istom o čom sme sa už bavili. Môj názor na toto čo píšeš určite poznáš - a ak si ho nepamätáš tak si ho nájdi. Ďakujem.

adsumus
Odpoveď bola odstránená
evittam
1. okt 2016

@adsumus Hlavu do piesku si vopchaj ty. Ja som ju tam nikdy nepchala, nepchám a ani nikdy nebudem. Ja som svojprávny človek, rozhodujem sa na základe pre mňa dôležitých informácii a skutočností a na nikoho sa v živote nevyhováram lebo nikto neovplyvňuje moje rozhodnutia. Neviem prečo by som tu zase a dookola mala s tebou rozoberať zbytočne to isté. Len pre "masírovanie tvojho ega".....Si fakt neskutočne trápna. Nájdi si na to niekoho iného.

adsumus
1. okt 2016

@evittam ja nemám hlavu v piesku a ked nechceš svoje názory rozoberať, prečo ich dávaš do diskusie? moje ego neurazíš, je v pohode, objektívne dovody.

evittam
1. okt 2016

@adsumus Prečítaj si ešte raz čo som ti napísala. Nemienim sa s tebou baviť stále dookola o tom istom - už je to trápne ako ma stále oslovuješ - ak potrebuješ čítať stále dookola to isté tak si nalistuj pár strán dozadu. Ale aspoň, že ťa to baví. 😉

adsumus
1. okt 2016

@evittam jediný omielač si tu ty. 😉 a píšeš stále to iste adsumus bububu očkovanie bububu 😀

adsumus
2. okt 2016

@nada789 to je článok od človeka, ktorý okrem očkovania bojuje proti floridovanej vode a verí, že nás sprejuju z hora lietadlami, rusi možu za epidemiu aids v usa, neurochirurg na dochodku, v podstate zdroj, z ktorého čerpajú naši antivaxeri vrátane studii na ktore sa odvoláva. sučastne predáva vyživove doplnky na opravu mozgu, je to stále o tom istom.

http://www.brainresearchsupplement.com/brain-re...

tu máš podrobnejšie rozobrate, kde konkretne šliape vedla, prečo a ako.

http://skepdic.com/blaylock.html

dekys
2. okt 2016

@jajka257 na to si ako prišla že tvoja nemala kiahne vďaka očkovaniu 😀 moja má 3a pol roka a kiahne stále nikde, bola v kontakte s desiatkami deti co mali, aj v škôlke v triede mali už všetky deti, práve počas škôlky. Môj bývalý má 28r a stále nemal.

jajka257
2. okt 2016

@dekys u teba je mozne, ze maly zdedil protilatky. Ja som nikdy nemala mums a chripku. A nie som proti nim ockovana. Len sa ta opytam, kolko ludi poznas, co nikdy nemali chripku? To nie je pravidlo, ze ked moj nema kiahne, ani ine deti mat nebudu.

evittam
2. okt 2016

@jajka257 Ale nie je ani pravidlo a "záchrana", že ak dáš zaočkovať, že tie kiahne nedostaneš. A ako som ti už povedala - nemôžeš tvrdiť, že tvoje dieťa nedostalo kiahne vďaka očkovaniu. 😉