icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
nada789
2. okt 2016

@aristka a este ockovanie a materske mlieko... priroda nastavila nas zivocichov tak, aby cez materske mlieko dieta dostavalo samozrejme aj sajrajty a tym si prirodzene budovalo imunitu. prepac ,ale opat nesuhlasim s tvrdenim, ze v mlieku je viac mnozstva hliniku ako vo vakcinach. prosim nejaky odkaz na toto tvrdenie? dakujem.

adsumus
2. okt 2016

@nada789 barier mozgu je vyvinutá plne už pri narodení. rovnako prepušťa a neprepušťa u detí aj dospelých, keby to tak nebolo, ludska rasa by vymrela, to je taký zas raz názor prečo neočkovať, ale tak drž sa svojho za každu cenu. 😵

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC42...

zuzu1122
2. okt 2016

@nada789 si mamička a verím tomu, že naozaj nemáš čas všetko čítať, tak len aby si vedela, ja som napísala svoj názor na zdravotníctvo, svoju skúsenosť... nič viac nič menej, popísala som s akými lekármi som sa stretla ja + vyjadrenie našej pediatričky, ktorá tvrdí, že vakcína nejde do krvi ale do svalu... za to som si vyslúžila útoky a aby som všetko dokázala... nie som na súde aby som tu dokazovala akí arogantní a skorumpovaní lekári vedia byť... aj keď ako som už niekoľkokrát napísala, nie všetci sú takí... nikoho som tu o ničom nepresviedčala a nič si nedokazovala... naopak, prišla som sem len preto aby som sa niečo viac dočítala o výhodách očkovania a neočkovania.. žiaľ, nechala som sa strhnúť do víru hádok nakoľko tu do mňa začali útočiť ako osy a osočovať mňa a moju rodinu... navyše som bola označená za klamárku a človeka, ktorý je hlúpy, ničomu sa nerozumie a navyše som tu bola pošpinená, že sa rozhodujem o očkovaní na základe bulváru a príspevkov typu "jedna pani povedala"... ja si nepotrebujem nič vymýšľať a mojim príspevkom som nechcela nikoho ovplyvniť... opakujem, písala som len svoju skúsenosť a pochybujem, že keby hocikomu začali útočiť do rodiny, by si to len tak nechal... len slabomyseľný človek môže stále kopať do niekoho, kto stratil blízkeho aj zavinením lekárov...

zuzu1122
2. okt 2016

@aristka ja som ti niekde napísala že si hus? napísala som ti, že sa všetkému rozumieš ako hus pivu... ak nevieš, čo je to prirovnanie, tak si to prosím naštuduj... "pani doktorka"

aristka
2. okt 2016

@zuzu1122 prosim ta .prv zisti nieco o druhu katetra a sespse a potom ma vobec oslovuj .kedze hluposti ja fakt citat nebudem ...

stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
aristka
2. okt 2016

@nada789 precitaj si klidne celu tuto temu .kedze je tu fakt viac info ako vo wiki a potom porozumies tomu co som napisala a to .ze tvoje dieta by bolo prvym nadychom mrtve keby bariera nebola funkcne a nielen ona a to nemusi ani pit tvoje mlieko .inak len v nom zlucenina hlin.nie je ...,ale kludne citaj .lebo fakt sa tu opakovat ako opakovaci papagaj nema vyznam .kedze tu dokola blabocete to iste .ako cez kopirku ...

adsumus
2. okt 2016

@zuzu1122 ale vakcína naozaj nejde do žily ale do svalu. tvoja pedina ti to vysvetlila dobre. urážaš sa bezdvovode, nikto ťa neosočoval, len sme slušne vyjadrili svoj názor, že lekári ti predkov nezabili, neviem čo je na tom urážka a nikto ti ani nepísal, že sa rohoduješ na základe bulváru, ja som ťa v dobrom upozornila, aby si sa na zákade bulváru nerozhodovala, ale zistila si k veci všetky stanoviská a vyjadrenia, či sa rozhoduješ na základe čoho a ako ja neviem. Pýtala sa ťa jedna diskutujuc, ale tvoju odpoved som nezaznamenala. a už začína neočko skupinka používať tvrde vulgarizmy.

petot
2. okt 2016

@adsumus Čo je dobré na fluoridovanej vode?

lucinka511
2. okt 2016

@adsumus vakvina saaplikuke zvatsa subcutanne to ke podkozne.

lucinka511
2. okt 2016

Poradte mi co ockobat a co nemusim ,nakolko zijem v krajine kde si moze oclovanie zvolit dobrovolnemurcite chcem na cierny kasel.ovcie kiahne a co tuberkuloza?

stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
aristka
2. okt 2016

@stavbyveduci ked uz tak intramuscularne...

lucinka511
2. okt 2016

@stavbyveduci b Europe. ale tak ja chem tie zakladne .nakolko som toho nazoru.ze ich treba ale napr kt su dodatkove by ma zaujimalo. urcite chcem na cierny kasel.kiahne.tetanus. ale neviem ci aj pneumokoky.a te osratne musim sa opytat mamy na co vsetko som bola zaockovana ja.podla toho sa asi budem riadit.

stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
evica01
2. okt 2016

Tato diskusia stale nie je zrusena? 😀

evulienkaslx
2. okt 2016

@lucinka511 ja by som dala tie, ktore su u nas povinne (hexavakcina +pneumokoky a neskor MMR), TBC iba podla aktualnej situacie v krajine a v tvojom okoli

len tak pre info - nasla som obrazok podavania vakcin - podavaju sa intramuskularne alebo hlboko subkutanne, intravaskularne (cize do zily) sa urcite nemozu podat priamo, ale to kazda sestricka a lekar a vie a samozrejme ich vie aj spravne aplikovat
Neskor dostavaju latky z vakcin do krvneho obehu, v tom je predsa zmysel ockovania, aby sa dane antigeny dostali do KO, aby mohli vyvolat imunitnu odpoved.... odpoved vyvolaju najma pritomne casti bakterii alebo anatoxiny, ostatne latky maju roznu fukciu, napr. nosnu, alebo depotnu, napr. hlinik sposobi pomale uvolnovanie latok do KO zo svalu

mia407
2. okt 2016

Nechapem,kto neda ockovanie..tbc je na svk pomaly bezna choroba a priatel ju dostal dokonca v Nemecku od niekoho..treba si uvedomit,ze clovek s takouto chorobou to ma geneticky ulozene pre dalsie potomostvo.takze nechapem ako som aj mohla v inych temach na toto najst komentar,ze z ockovania je autizmus..no odpadla som!ked dostane dieta cierny kasel,az potom sa pokakate co je to za chorobu..lebo bohuzial choroby mutuju a vracaju sa.takze ja som za ockovanie 🙂

lucinka511
2. okt 2016

@evulienkaslx do zily ke intravenozne. ale diky za radu.

tin007
2. okt 2016

@mia407 Prosim ta a aky typ TBC dostal tvoj priatel v Nemecku? On je Slovak alebo inej narodnosti? Dakujem

mia407
2. okt 2016

Je slovak a dostal ju od niekoho lebo zistili ze neprenasa ju dalej.ale dosli sme k lekarovi za 5 minut 12..a to mal iba v noci studeny pot.rok sa liecil.a dostal to od dakeho taliana.

peter952
Odpoveď bola odstránená
mia407
2. okt 2016

A vtedy ked ju mal tak volali do tatier na liecenie a bol to januar a uz vtedy tam mali 12 pacientov s tbc..tak preco by sa nemalo na to ockovat??mna tiez testovali jak zviera ale klop klop mala som v sebe protilatky ale beztak ju neprenasal.preto bol doma v karantene a nie na lieceni.

lucinka511
2. okt 2016

@peter952 a ty co si neockovana? prdpokladam ze ano.mas nejake nasledky po ockovaniach????

tin007
2. okt 2016

@mia407 A vies aky typ TBC to bol? Ci plucna, alebo mimoplucna.
Ako Slovak bol povinne ockovany vakcinou BCG.

peter952
Odpoveď bola odstránená
lucinka511
2. okt 2016

@tin007 tak aj ja som sa stretla s ludmi s TBC.kes som pracovala v Martinskej nemocnici.sme prijali pacienta lt mal TBC. vo Viedni. sestrina sppluziacka ma vysokej skole dostala tubwrkulozu.liecila sa v Tatrach...ako aj dnes sa este strernes s TBC.

tin007
2. okt 2016

@lucinka511 Netvrdim, ze nie su ludia, dokonca aj taki, ktori nie su diagnostikovani, ktori maju TBC.