icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
nada789
3. okt 2016

@adsumus to si naozaj myslis,, ze rodicia ktori proste ockuju deti, VSAK JE TO POVINNE NAZDAR, sa zaujimaju o pribalove letaky vakcin..... kiezby sa zaujimali...

peter952
Odpoveď bola odstránená
stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
adsumus
3. okt 2016

@nada789 tak moja známa neočkuje lebo "niečo nato asi bude, čo tvrdí antivax", druhá neočkuje lebo verí v harmoniu a ked nebude myslieť na choroby neprídu, tretia neočkuje lebo je celkovo proti systemu a nedovolím si na základe toho odvodzovať, že neočkujuci su neinformovaní, respektíve dezinformovaní, mnohí ale bohužial su. máš to aj tu na fore, jedna neočkuje lebo vakcíny sa pichaju do bunky, dalšia neočkuje aby nešiel hliník z mmr do mozgu (aj ked tam nie je) a tak dalej, ja by som to nehodnotlila očkujuci neočkujuci, su takí aj onakí, celu skupinu hádzať do jedneho vreca je nezymsel. Každy nech sa rozhodne ako chce, na základe čoho chce, ale byť na strane ako hentí dvaja ja by som nemohla a som rada, že nie som. Utočiť na očkujuce matky zato že očkovaním chránia svoje deti je sila. Ale tak ked nevedia presvedčiť inač.

nada789
4. okt 2016

@peter952 vies co ja som sa tu o to pokusila, s nadejnou pediatrickou, vychyrenou tu.... nepustila ma k slovu, a prisla som si ako totalny idiot.... s konstatovanim, ako si dovolujem nerespektovat ockovaci kalendar, ved nie som zdravotnik..... u nasej domovskej pediatricky v zahranici sme nepochodili lepsie, uz len pri odklade ockovania do 1. roku zivota dietata na nas poslala socialku.... ale vies co, je to moje rozhodnutie, nikto ta neprinuti nastastie ockovat, aj za cenu pokuty som si ockovanie podla mojho vedomia a svedomia uhajila a som spokojna.....

xxxxxnnnnn
4. okt 2016

Ahojte

vzhľadom na to, že i napriek množstvu upozornení sa diskusia neuberá správnym smerom a neustále vznikajú konflikty a existuje množstvo urážok, tak sme sa rozhodli konať, a to nasledovne
@adsumus - zákaz prispievať do fóra na 3 mesiace - do 4.1.2017
@aristka - zákaz prispievať do fóra na 3 mesiace - do 4.1.2017
@stavbyveduci - zákaz prispievať do fóra na 1 mesiac - do 4.11.2016
@evitam -zákaz prispievať do fóra na 1 mesiac - do 4.11.2016

Dúfame, že uplynutí zákazu začnete diskutovať slušne a s rešpektom.

Adminka fóra

adsumus
Odpoveď bola odstránená
aristka
Odpoveď bola odstránená
adsumus
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
4. okt 2016

Dievcata, nic sa neda robit, ale teda prvy x.vidim, ze konecne zatvorili usta tym, co su tu nasadeni, alebo sfanatizovani @adsumus nikto nic viac nechce, iba dobre pre svoje deti a je vrchol, aby si tu ty a tebe podobne sirili paniku a klamstva a sprostym sposobom.... Aj ked teda ta california a ten zakaz povinnej skolskej dochadzky neockovanym detom ma dostal 😉 uprimne si myslim, ze na mk konecne zavladne klud, lebo uz ste tot u poniektore realne prehanali.

adsumus
Odpoveď bola odstránená
evittam
Odpoveď bola odstránená
adsumus
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
4. okt 2016

@adsumus y v prvom rade siris poplasne spravy a na to je paragraf a ja nikoho realne nemusim o nicom presviedcat, kazdy ma pravo samozrejme na svoj nazor, ale nie takym sposobom ako ty, ulisne, zbabelo tlacit ludi o svojej pravde je na viac ako tri mesiace zakazu...

kvieta
4. okt 2016

@xxxxxnnnnn Nešťastie tohto rozhodnutia je to, že stavbyveduci, ktorý uživateľku provaxu prirovnával k fašistovi Mengele a dostane IBA mesiac stopku a tá "Mengele" užívateľka stopku na 3 mesiace je úplne neprimeraný trest.
Neviem, či admini vnímajú aj text ako obsah. Tejto téme chýba admin z odboru a to nie je prvý-x, čo to pripomienkujem. Nakoľko je to veľmi závažná téma, možno by mohlo MK porozmýšľať aj nad touto možnosťou. Predsa len ide o zdravie tých najmenších. Bez nich by MK neexistoval.

kvieta
4. okt 2016

@evittam ...ešte že sa admin preklepol...

kvieta
4. okt 2016

@xxxxxnnnnn K tomu fašistovi napr. tento príspevok:

fotoportrét
stavbyveduci Inak vy dve zdravotne vsevedkyne by ste sa mali dohodnut aby ste ludom odpisovali tie vase hefty narovnako. Jedna (Dr. KLEINE) tu nahnoji na cloveka co prezentuje vitamin C a ohana sa tym ze jej znamy si s tym uhnal nejaku zdravotnu komplikaciu. D zas jej druha kolegyna (Dr. Mengele) tu napise ze nic neni 100% ,ze kazda liecba ma vedlajsie ucinky. Nuz holt aj ten tvoj znamy adhumus bol asi jeden z 1000 ktory mal vedlajsie ucinky na vitamin C. Tos on si mal zvazit prinos liecby vs. Vedlajsie ucinky. Oponujete tu naucenymi frazami, nic nehovoriacimi grafmi a jednoataj tu verklikujete dokola to iste. Sa potom necudujte ze ludom ako ja tie vase usmradene reci a sposob prezentovania nazoru vadia...
3. okt o 20:02 • Odpovedz • ​ Páči sa mi to • Pošli IP •

zuzu1122
5. okt 2016

@kvieta zaujímavé, ako obhajuješ ľudí, ktorí ma tu slovne napádali kvoli jedinému príspevku, napriek niekoľkým upozorneniam aby to nerobili nakoľko je to pre mňa bolestivá záležitosť a zároveň napíšeš o adminke, že nieje z odboru... Toto je fórum kde sa diskutuje, nevedela som, že je to stránka kde možu prispievať len odborníci... A keď sme teda pri tej odbornosti, náhodou som natrafila na tému ohľadom očkovania v zahraničí, kde adsumus totálne zotreli nakoľko podsúvala neoverené informácie, posielam link

https://www.modrykonik.sk/forum/ockovanie-deti/ockovanie-v-krajinach-eu-usa-a-inych-ako-to-funguje/

peter952
Odpoveď bola odstránená
rannazora
5. okt 2016

Ahojte všetci,
Rada by som zodpovedala niektoré vaše otázky.

@kvieta Rozhodnutie kto má zákaz prispievať do fóra na 3 mesiace je podmienené veľmi jendoduchou matematikou. Tie diskutujúce (@adsumus, @aristka), ktoré už raz mali zákaz prispievať do fóra na 1 mesiac, kvôli porušovaniu kódexu správania a opakovaným urážkam a invektívam, dostali teraz zákaz prispievať na 3 mesiace.

@stavbyvedúci a @evittam doteraz zákaz prispievať do fóra nedostali. Takže, ako varovanie, že vo fóre sa treba vyjadrovať slušne a s rešpektom, dostali teraz zákaz na 1mesiac.

Týmto by som tiež chcela upozorniť všetkých so zákazom prispievania na dobu určitú, aby ho dodržali - keďže @aristka @adsumus a @evittam ho už včera porušovať začali. Ak niekto z vás prispeje do fóra ešte raz počas zákazu, predĺži sa mu zákaz prispievania o ďalšie 3 mesiace.

Boli by sme veľmi radi, aby ste rešpektovali iné názory a diskutovali slušne a vecne. Chápeme, že očkovanie/neočkovanie je pre vás všetkých veľmi závažná téma a neradi by sme boli nútení uzatvoriť túto diskusiu pre opakované invektívy, urážky a provokácie.

Ďakujeme vám všetkým za pochopenie.

lucinka511
5. okt 2016

Vcera v spravach odznelo ze TBC v europe stupa az 360 000 . na sk je to okolo 370 pripadov.Sk v porovnani s okolitymi krajinami je na tom dobre aj vdaka ockovaniu.Ale napriek stupajucej tendecii TBC EU sa este nezamysla nad povinnym ockovanim proti TBC..