(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@lucinka511 uz to bolo spominame xy krat, ockovanie bcg vakcinou nijako nechrani pred nakazou plucnej formy tbc. to je cisty fakt, rovnako ako je fakt, ze tato vakcina patri k tym, s najcastejsim vyskytom zavaznych komplikacii. bodka.
@sirinka kto yo spominal? diskutujuci alebo nejaky odbornik na MK? kazdopadne Sk aj vdaka ockovaniu je na tom v porovnani s ostatnymi krajinami lepsie.
@lucinka511 dnes uz vsetci odbornici o tom vedia, nejde o ziadnu novinku ani tajomstvo
http://www.sprievodcaockovanim.sk/myty-a-famy-o...
@sirinka a tebe to povedal aky odbornik.google?Ako sa dosravage kbtakym informaciam cez MK a google?
@lucinka511 posledny krat reagujem na teba v tejto veci, lebo bud zamerne ignorujes informacie, ktore som ti poskytkla, alebo sa, opat zamerne, pokusas provokovat tymito nemiestnymi poznamkami.
poslala som ti link na stranku, ktora sa ockovanim zaobera, kde je popisane strucne o tom, ako ucinkuje resp. neucinkuje bcg vakcina. zvysok verim, ze si schopna dohladat si a overit aj sama. pekny den Lucinka!
@sirinka prepac ake normalne som sa ta opytala odkial beriete overene rady.MK ani google ma nezaujima.skor odbornici .to asi ani ty nebudes.
A este.ty si reagovala na moj prispevok.nie ja na tvoj a ked uz reagujerjs tak poprosim adekvatne.nie nejakymi odkazmi.
Neviem ake nemiestne poznamky mas na mysli.Myslim ze doteraz tu komentovala ickovanie len jedina lekarka kt sa aockivaniu venuje.
Dakujem ale ja nemam zaujem citat nejake linky.Zaujima ma tu skor realna skusenost alebo nazor nejakeho odbornika nie vygoogkene linky.
Nemusis uz vobec reagovat na moje prispevky.Dakujem za respektovanie.
@peter952 si ma urazil?raz pises v muzskom.raz v zenskom rode.okrem toho troska ma urazas bez toho aby som ja vlastne na bteba reagovala. Daj si radsej pozor aby to nemusel riesit admin.
Prarjem ti pekny den.a ak mi nevies napisat ohladom ockovamia .tak nepis vobec. niekto tu pride po infirmacie a bud je tu ibvineny.ponizeny osoceny ale odpoved zialbohu nikde.Neznamena.ze ked niekto je pre ickovanie.musi byt hned zly alebo niekoho tu napadat.Ja budem rieit dilemu ockovania coskoro ale vidim.ze tu sa nedozviem nic.A vsetky pisete na zaklade sprav z netu a nie osobnych skusenosti.Ja neviem.ja som este v zivote nestretla cliveka.kt by poskodilo ockovanie a tych kudi bolo uz dost ani v okolii nepoznam jediny.negativny pripad ockovania.
Ty? a proaim Ta pis k veci,poznas jediny .negativny priklad zo svojho okolia anie z toho .co si sa docitala?Staci odpobed ano.nie.
@peter952
@zuzu1122 OMG... su chvile, ked sa naozaj zamyslam, kto kazdy v dnesnej dobe moze mat obciansky preukaz a tvarit sa ako svojpravny obcan...
@lucinka511 reagovala som, pretoze siris bludy, ale kludne ma oprav, pokial ty si odbornik na tuberkulozne ochorenia a rovnako na vakcinu BCG, tak prosim uved to sem do fora a podopri tvoje tvrdenie aj dokazmi, lebo tiez ma zaujima, odkial beries istotu o svojich tvrdeniach ty.
inac ma laskavo vo svojich komentaroch nenapadaj stylom "odkial beriete overene rady.MK ani google ma nezaujima.skor odbornici .to asi ani ty nebudes.
A este.ty si reagovala na moj prispevok.nie ja na tvoj a ked uz reagujerjs tak poprosim adekvatne.nie nejakymi odkazmi."
lebo neadekvatne su tvoje reakcie. ten link je uplne v poriadku, je to odkaz na stranku, ktora ockovanie preferuje, vyjadruju sa na stranke lekari - odbornici z tejto oblasti. pokial ta linky nezaujimaju, na MK stracas cas, treba zajst do Podunajskych Biskupic, alebo Vysnych Hagov a nechat si tam od kompetentnych vysvetlit celu problematiku ohladne ockovacej latky proti TBC.
@lucinka511 ak sa môžem spýtať, akého odborníka máš na mysli? veď v článku, ktorý ti poslala sirinka odpovedá doktorka, ktorá má doktorát z molekulárnej a bunkovej fyziológie.
@sirinka ale dakujem za radu.tie Vysne Hagy nie je zly napad.To je na uvazenie.
@lucinka511 co bolo v tych spravach? ze BCG vakcina zrazu zacala ucinkovat a ucinne brani proti nakaze plucnou formou TBC?
@peter952 a ty na sebe badas nejake skody po ockovani?ak som Ta urazilamtak prepac.
Astma .alergiya autizmus nemusi byt len z ockkvania.ma to viacero faktorov.Je to aj dokazane u tych konkretnych ludi ze je to z ockovania a ak ano z akeho presne?
@sirinka nie ze TBC ma v Eu okolo 370 000 tis ludi a ze na Sk je to okolo 370 cize v porovnani z ostatnou EU sme na tob dobre. Ja sa priklanam k nazoru ze na tom.ze sme na tom tak dobre vdacime aj baka ockovaniu.nakolko v ksrjinach kde povinne ocko nie je.je vyskyt vyssi.ale mylit sa mozem.i ked ja v okolii nebadam neg nasledky ocko.ale tu som sa preklikla a same neg veci na ocko.
@peter952 ale ked je nieco ako nasledok ockovania tak to musi byt predsa dokazatelne jasne.inak su to stale dohady a domienky.
Ja mam vsetky ockovaania a som zdrava .to iste cela.moja rodina. deti mojich sestier.susedia.kamaratky.byv spoluziacky.kolegyne z prace.
Jediny raz som videla koznu reakciu po TBC na pleci.ale to je jediny priklad.kt mozem povedat ze bol z ocko.
Len prvy krat
@peter952 ja moje dieta nemusim dat povinne ockovat.nakolko v krajine kt zijem nie je povinne ale skor sa priklanam k anu ako nie.lebo doteraz nemam s tym neg skusenost.A skor by som prijala nejaky nezavazny vedlajsi ucinok ako ochorenia.na kt sa umiera .

http://www.hlavnespravy.sk/expertka-na-kmenove-...