icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
kvieta
21. okt 2016

@peter952 detto

peter952
Odpoveď bola odstránená
jajka257
22. okt 2016

@peter952 ze co je to chripka? Nepoznam, v zivote som nezazila. Mam prirodzenu imunitu proti chripka, aj moja dcera. Manzel jutiez nemal uz 10 rokov. Proti nej by som sa ockovat nedala. Ale , co tie ostatne choroby???? Tam mi asi imunita a vel C vitaminu nepomoze.....a este mumps, aj peoti nemu mam prirodzenu imunitu. Lenze ine bakterie to nechapu, ze nemaju na nas liezt....hols, su blbe, nevysvetlis.

peter952
Odpoveď bola odstránená
jajka257
23. okt 2016

@peter952 jaaaj, ty si erudovany odbornik na epidemie. Nuz, ved si rob ako uznas za vhodne. Mne je to fuk. Len si uvedom, ze tu siris informacie, o ktorych nemas skutocne vedomosti. Ci mas vzdelanie v tomto odbore? Ak ano, napis aka univerzita, pripadne fakulta to bola. Neohanaj sa clankami, ktore ti vyhovuju. Uvitam odbornu odpoved aj s dolozenym vzdelanim od teba. Roky tvojej praxe v danom odbore a dokazy. Ja potrebujem fakty, nestaci mi, ze ten a ten povedal a pridat odkaz. Chcem tvoje vedecke vyskumy v danej oblasti.

peter952
Odpoveď bola odstránená
jajka257
23. okt 2016

@peter952 aky utok? Prosim ta pekne. Som odchovanec dvoch vedeckych fakult. Nemam rada polemiku. Chcem fakty. Fakty su jedine, co ma zaujima. Fakty, dokazy, vedecky overitelne, najlepsie s podpismi erudovanych a vystudovanych odbornikiv v danej oblasti. V opacnom pripade je to sirenie poplasnych sprav. Pokial viem, toto sa moze oznacit vselijakym sposobom. Tvoje pomahanie v tomto pripade moze sposobit rozne problemy. Ohrozit zdravie niektorych ludi. To akokeby som ja zacala riesit atomove zakladne alebo zbrojenie vo svete. Figu o tom viem, ale budem tu sirit informacie, ktore som si niekde precitala

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
jajka257
23. okt 2016

@peter952 a ty ako vies, co ja mam vystudovane. Apropo univerzita to je jedna a to UK, fakulty su dve. A predstav si ANJ mam uroven C1 a mam na to aj papier. Ale to ty nepochopis, lebo som trafila a trafena hus zagaga . Urazky su tvoje denne hoby. Si mi len na smiech.

peter952
Odpoveď bola odstránená
jajka257
23. okt 2016

@peter952 a este nieco, mna naucili pochybovat a naucili ma neverit. Tak preco mam verit prave tebe? Ako hovorieval nas profesor, vzdy budu aspon dve skupiny vedcov, ktore sa budu sporit o jeden problem. A je len na vas studenti, aby ste si vytvorili nazor, ktory mozete overit. Na zaciatku vzdy stoji hypoteza, ktora sa moze bud potvrdit alebo vyvratit. Nuz uvidime. Spolocnost ostane neockovana a tym padom je to vlastne socialny experiment, kde su pokusnymi kralikmi ludia, ktori vedome s tym suhlasia. A cas bud potvrdi alebo vyvrati opodstatnenost ockovania. No ja nemam chut robit experiment na sebe, tak pekne pickam ako to dopadne.

jajka257
23. okt 2016

@peter952 este raz, aky utok? Ze chcem poznat tvoje vzdelanie v odbore? A co tvoje urazky a vysmech ci ponizovanie? Pizor, aj ja sa viem branit a mam rozum.

peter952
Odpoveď bola odstránená
jajka257
23. okt 2016

@peter952 jej, ty si vajnorak, tak sa mi predstav. Je velka pravdepodobnost, ze ta poznam. No daj, ktoze si.

peter952
Odpoveď bola odstránená
jajka257
23. okt 2016

@peter952 no to iste. Hanbis sa za seba?😀😀😀 Ak si Palo z horneho konca, tak predpokladam, ze asi ani nevies, ako sa volas. Vo Vajnoroch nie je vela ludi, ktori ponekaju predaj cisticiek vzduchu a popritom robia vedecku cinnost.

peter952
Odpoveď bola odstránená
jajka257
23. okt 2016

@peter952 este raz, ake mas vzdelanie, ked tu kopirujes vedecke clanky vytrhnute z kontextu? A este raz , ako mozes vyzdvihovat jednu hypotezu nad druhou? A ina otazka, preco tu chodis do roznych tem a vsade siris strach, pridavas strasidelne obrazky, odkazy a nestitis sa desit este aj tehulky? Akym pravom? Si vedec, si doktor, si farmaceut? Alebo si samozvany siritel osvety? Ci ak sa zahram na konspiracneho teoretika, mas za ulohu tymto spravanim ziskat co najviac pokusnych kralokov, na ktorych sa overi opodstatnenost vakcin?

peter952
Odpoveď bola odstránená
jajka257
23. okt 2016

@peter952 a zas urazka. Ako si dovolujes takymto sposobom osocovat moju osobu? Si myslis, ze mozes? Nuz, nemozes. Ak si myslis, ze ma vyprovokujes k nejakemu osobnemu urazaniu, nepodari sa. Je to pod moju uroven. Hraj ferovo.

jajka257
23. okt 2016

@peter952 a ano, siris tu strach. Este aj v diskusii o alergii na pracie prasky. A ked ti maminka odpisala, ze deti nie su ockovane, tak si rychlo napisal, ze to preto, lebo maminka bola ockovana. A co tema dusevne zdravie? Aj tam tocis o tom, ako za to mozu vakciny. A co tak stres a sposob dnesneho zivota? Ci aj za ten stres moze ockovanie? V teme syndrom nahleho umrtia riez mutis hlavu rodicom a dostavas do stavu tazkej depresie, pretoze ak by sa nieco stalo, tak ich vlastne presvedcis, ze za to mozu oni. A takto by som mohla pokracovat do nekonecna. Som zvedava, ci by si prijal zodpovednost, ak by sa nejaku dietatu, ktore vdaka tebe nebolo zaockovane, nieco stalo. Ci by si pouzil slova ako v jednej diskusii, ze to je vynimka a je to preto, ze rodicia boli ockovani.

peter952
Odpoveď bola odstránená
jajka257
24. okt 2016

@peter952 nuz, ako myslis😀😀😀najdi slovo, vetu alebo nieco, kde niekoho nutim, zastrasujem ci pridavam linky o tom, ako doplatili neockovane deti a este k tomu dam aj super obrazok. Na rozdiel od teba, ak sa preukaze pochybenie, tak zodpovednost je prebrata, ved sam si pisal o odskodneniach a podobne. Ale nikde som necitala, ze antivax zobral vinu za nejake poskodenie ci zdravotnu ujmu. Vzdy je to o tom, ze to tie zle farmaspolocnosti. A to moze za to rodic, lebo on bol ockovany. Joooj, tych hlupych vyhovoriek si tu popisal kvanta, ale zodpovednost za odporucanie ziadna.

peter952
Odpoveď bola odstránená
jajka257
24. okt 2016

@peter952 ak ty si zastancom neockovania, tak ty prevezmi zodpovednost za poskodenie alebo umrtie dietata v dosledku choroby, ktora nemusela mat dosledky ci sposobit smrt.

peter952
Odpoveď bola odstránená
jajka257
25. okt 2016

@peter952 takze hrdinsky. Az jedno dieta. Takze rovnakou mincou, preberam zodpovednost za moje plne ockovane dieta.

peter952
Odpoveď bola odstránená