icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
tin007
15. okt 2016

@kvieta Fakt je, ze na SK sa zacalo ockovat 7valentnou vakcinou (za poplatok), ta bola nahradena uz povinnou 10 alebo 13valentnou. 13 valentna je za priplatok a neviem najst ziadne statistiky, ktore by hovorili o tom, aku vakcinu z tychto dvoch volia rodicia. Ak o takej vies, daj mi prosim zdroj, bolo by zaujimave zistit ake je pokrytie jednou ci druhou.
V Uk urobili po 5tich rokoch porovnanie (uz to tu pisem 3x) a zistili, ze hoci mali vysoke ocakavania, tak ani 13valentna vakcina im nie je velmi platna, kedze pokryva iba 13% vyskytujucich sa pneumokokovych serotypov.
A na to, aby na SK nasi epidemiologivia jasalia, ze zavedenim viacvalentnej vakciny pokryvame co najviac vyskytujucich sa pneumokokov nestaci porovnat udaje za 2 roky (2011 a 2012) medzi sebou na spolu 89 vzoriek a urobit z toho zaver. Chyba tu dalsie priebezne porovnavanie, kedze prave na toto bolo zriadene Narodne ref. centrum pre pneumokok. a hemofil nakazy. A to ak nejaku cinnost vykonava, tak o nej nic nepublikuje, pritom su tam normalne zamestnani ludia, ktori za to beru plat.

tin007
15. okt 2016

@lucinka511 Ako dieta som bola ockovana, v dospelosti uz nie, naposledy som sa so vseob. dr. rozpravala o preockovani na tetanus a zaskrt, odmietla som z dovodu autoimunitneho ochorenia. Ona sama moje rozhodnutie komentovala s tym,ze uplne suhlasi. O mojich detoch informacie podavat nebudem.
Myslim ze tymto nasa debata konci, kedze som naozaj od teba nedostala nic relevantne, iba tvoje dojmy a nazory.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
teegreen
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
tin007
17. okt 2016

@teegreen A ktore preockovanie? Pri niektorych ockovaniaach su protilatky detekovatelne aj po dlhsej dobe (napr. 10-15 rokov), po niektorych ich hladina velmi rychlo klesa uz po 1 roku.

prevenar
18. okt 2016

@teegreen hahaha LOL co sa pomiatla ? LOL co k tomu dotat ..nezmysel . kazde nove ockovanie je nove riziko pre dieta.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
prevenar
Odpoveď bola odstránená
jeannna
18. okt 2016

@prevenar Mne dnes reumatolog potvrdil, ze kazde ockovanie je sok pre imunitny system a moze vyvolat nezelane obranne reakcie organizmu, ktory je kazdy iny, co jeden zvladne, na druhého je uz privela a autoimunne ochorenie je na svete, v tele sa vytvoria cirkulujuce imunokomplexy, ktore zacnu napadat vlastne tkaniva. Inak mi bol nesympaticky, ale v tomto sme sa zhodli.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
jeannna
19. okt 2016

Dnes som pisala na stranku

http://www.sprievodcaockovanim.sk/o-sprievodcov...

svoj problem a cakam na odpoved.
Kto nie je v obraze, tak mne preockovanie prinieslo ochorenie systemovy lupus.

saska.t
19. okt 2016

@jeannna zial zle vytriezvenie z reality, kazdopadne drzim palce 😉

peter952
Odpoveď bola odstránená
jeannna
19. okt 2016

@peter952 ja tu mam vlastnu temu, co sa mi posledného pol roka prihodilo ☹

Ja som menila doktorky a preockovala ma proti tetanu jedna aj druha, v priebehu 3 rokov,
v zdravotnej karte chybal udaj o preockovani. A to sa nesmie, do 5 rokov sa nepreockovava proti tetanu, ani ked prides k urazu, lebo v tele je dostatok protilátok, ktore po kontakte s vpichnutou bakteriou mozu vyvolat silnu imunitnu reakciu, az sa ti mozu v organizme vytvorit imunokomplexy a si v haji .... telo to uz nerozchodi, imunitny system treba po tom uz len tlmit ☹

a na tej stranke je aj diskusia o neziaducich ucinkoch po ockovani, ved uvidim, co napisu, ak napisu ...

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
19. okt 2016

@peter952 Časom a Tvojimi príspevkami som dospela k tomu, že na Teba je ŠKODA reagovať.

https://www.youtube.com/watch?v=UrIiLvg58SY
tin007
20. okt 2016

@jeannna Par prispevkov vyssie som pisala reakciu vseob. lekarky na moje odmietave stanovisko k preockovaniu proti tetanus a zaskrtu. Suhlasila so mnou, ze ked mam autoimunitne ochorenie, tak ockovanie nie. Mam konkretne psoriazu a hrozi mi, ze by sa mohla prejavit ako psoriaticka artritida, takze urcite nebudem drazdit imunitny system, aby sa prejavila.
Drzim ti palce, mne sa teraz prejavuje nieco ako zapal slachy na lavom ramene, verim, ze to nie je prejav PsA. :(

tin007
20. okt 2016

Mumps v Cechach - za prvy polrok viac ako 4000 pripadov
http://tn.nova.cz/clanek/cesko-zaplavuji-priusn...

sirinka
20. okt 2016

@tin007 krásne, predtým detské ochorenie čoraz častejšie postihuje adolescentov a dospelých... a máme čo sme chceli, teraz sa nám zrejme doplni ocko kalendár, alebo žeby našli dôvod, prečo vymeniť kontroverznú mmr vakcínu? 😠

tin007
20. okt 2016

@sirinka Pochybujem, ze vymenia, nemaju za co. A doplnit kalendar, tiez si to nemyslim, v CR seriozne uvazuju o posunuti druhej davky MMR na neskor (ale teraz neviem z hlavy na aky vek - mari sa mi na 6 r. ale mozno sa mylim).

nada789
20. okt 2016

@tin007 to uz je schvalene v cr..ale kvoli kratkidobosti ucinnosti davky myslim..

sirinka
20. okt 2016
sirinka
20. okt 2016

@tin007
@nada789 a čo to akoze pomôže to posunutie? Ved to je absolútny nezmysel, keď raz nemá látka ochranu, tak vlna ochorení zasiahne prevažne mužov v produktívnom veku, no to je riešenie...akurat že potom budú mať šancu chlapci do šesť rokov toto ochorenie prekonať...

nada789
20. okt 2016

@sirinka mna sa nepytaj, moje dieta tuto vakcinu v zivote nedostane.... 🙂

jeannna
20. okt 2016

@tin007 Drzim palce, aby sa ti nic podobne ako mne nestalo. U mna nebol problem samotne ockovanie, ale nedodrzany interval medzi preockovaniami, preockovali ma po 3 rokoch proti tetanu. Nechapem, ako som to mohla dopustit !!!!! Kde som len v tej chvili myslou bola, netusila som, ake rizika to prinasa, vakcina sem, vakcina tam. Nikdy v zivote som nebola na nic alergicka, tak som taketo veci neriesila ☹

tin007
20. okt 2016

@sirinka Mna sa na logiku posunutia ockovania nepytaj, mozno veria v zazraky.

peter952
Odpoveď bola odstránená