(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
Dobry vecer ..chcem sa spytat mamicky co ste z TN a odmietli ste ockovanie MMR ako reagoval pediater ? A ake pokuty vam boli udelene ?
@saska.t tie oreganove kapsule ma zaujali...tak mimo temy sa opytam kde sa daju zohnat? Ci normal v lekarni
@peter952 nedavno tu an MK dali diskusiu jedna mamicka ,kt male neockovane batola dostalo Cierny kasel.Tusim minuly tyzden.a bol si v tej diskusii spomenuty, ze by si jej urcite odporiucil sa vyliecit citronom.Ale pozor len prirodnym lebo aj vit C z lekarne je eln chemia🙂
@teegreen ja tu nemienim s tebou diskutovat o tvojich dohadoch ,Napisala som ze nedavno tu bola diskusia o tom.z neockovane batola dostalo CK..co na tom nechapes?.
@teegreen ja tu nemienim s tebou diskutova.Ty si zrejme neopchopila co som napisala ja, ze nebolo ockovane a dostalo CK je fakt a nie vymyslel. a co na tom nehapes ty fakt nerozumiem.TAk prosim ta bud taka laskava a neurcuj mi kde mam a kde nemam diskutovat.Ak mas potrebu do niekoho rypat,vyber si na to inu obet, maj sa pekne a bud taka laskava a neodpisuj,leb je to cele odveci co pises.
@teegreen no pravda je taka ze ten CK dostalo neockovane a nie ockovane... Su aj ine teorie kt vylucuju FDA.ale nebudem sa tu rozpisovat lebo pri tebe to aj tak vyźnam nema nakolko neives prijat jednoduchy fakt kt som tu napisala.Ajt tak neviem oco ti ide, a co je an tom ked CK dostalo neokovane dieta,no malo smolu a kebyze je zaokovne dostat ten CK vobec nemuselo este v takomto mesiaci kde je umrtnost na CK vysoka,ale ked niektore chcu dobrovolne riskovat budis,,ty si teiz hrdinka ale hl ze tvoje deti zockovane ams a sama si bola ockovana,,asi mas z toho ockovania nejake velmi zavazne NU,ked tu tak siris osvetu....ale to ockovanie az take enpodstatne nieje kedze nastupom ockovania umrtnost ludstva klesla...A kebyze je ockovanie povinne tak neni tolko nositelov tzchto patogenov z okolitych krajin.
@lucinka511 to myslis tu mamicku, ktora ani antibiotika nechcela dat? A chcela liecit vitaminom C? Inac, tu nepochodis. Ak sa nakazi ockovane dieta, tak to sluzi ako ukazka, ze vakciny nefunguju. Ak sa nakazi neockovane, tak to je normalne, lebo ved bakterie. Ani hata ani cihi. No co uz.
@katka253111 kupujem cez Internet, ale nezijem na Sk, hladaj od swanson, alebo finclub ale tie sa mi zdaju drahe
@jajka257 ano presne ta,, no ano len mali by si uvedomit,ze ked to chyti neockovane je to preto,ze to ide importom z krajin kde sa neockuje anpr nemecko a z krajin 3 sveta pri dnesnej migracii je to vatsi vyskyt a ekd ma dieta z nejakeho dovodu slabsiu imunitu aj ed bolo ockovane ,ten patogen straca rychlejsie ucinnost ako u deti s normalnou imunitou,cize kebyze sa ockuju uplne vsetci tieto ochorenia nemaju odkial imporotvat...a hej vsimla som si ze tu je dvojake meritko.len mne pride smiesne,ze vsetci su zaockovani a povatsine daliockovat ajsvoje deti a teraz maju silne reci..
@lucinka511 Mozes mi dat nejaky zdroj tvojho tvrdenia, ze "to chyti neockovane je to preto,ze to ide importom z krajin kde sa neockuje anpr nemecko a z krajin 3 sveta..."
Nemyslim si, ze mas pravdu, je dost bezne, ze ockovani dostanu CK a nakazia ludi vo svojom okoli. Nizka ucinnost a rychly ubytok protilatok pri vaccine proti CK su zname uz dlhsie (napr. tato studia http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1200...)
@lucinka511 nuz, to nevysvetlis.....pokial sa hnusne nepopalime a neodnesie si to velka cast nevinnych, tak to bude stale dokola o tom istom. Svojho casu som citavala velmi vela a jednej autentickej knihe bola popisana epidemia detskej obrny este pred vakcinaciou a boli tam popisane aj pocity bezmocnosti rodin. Ale to bolo uz davno a dnesnej generacie gugl doktor a ucitel mamiciek sa to netyka, oni vedia citat a viac im netreba.
Podla UVZ bol za r. 2015 importovany cierny kasel v 3 pripadoch (z CR, USA a Saudskej Arabie).
Celkovo bolo v SR min rok 334 pripadov, z toho "Očkovanie bolo vykonané riedne u 134 pacientov, čiastočne u 4 pacientov, neočkovaných bolo 60 pacientov, neočkovaných pre vek 20 pacientov, nezistené u 131 pacientov."
@tin007 citala som to na nejakej stanke kde s k tomu vyjadroval lekar kt s atomu venuje,takz isty zdroj aky davas ty, ci aj ty si vedkyna? a btw nedavno tu bola diskusia,kde dostalo ck neockovane asi 3 mesacne ak nie menej dieta.co na to povies?
@jajka257 urcite nieje vakcina 100 ale stale je to elpsei ako prd rokmi ked este vakcina nebolaa kolko ludi vymrelo? Ved uvidime potom,kedsa rozsiri trend neockovaniaa za takych 10-15 r ked zasa budu prepukovat choroby z min cias.