(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@irenkask nečudovala by som sa tomu... 😉 a predovšetkým, peniaze sú pre mafianov viac ako vaše deti a ich zdravie. Politici a iná zberba má na háku aj tvoje dietatko, aké je, čo ho trápi, čo ty s manželom musís prezivať...
Posledné, čo mafianov zaujima sú ľudia... ľudia sú len prostriedky...
@desszi To nie je zastrašovanie, to je REALITA, tie ochorenia tu sú, ohrozujú prevažne neočkované deti, deti s oslabenou imunitou a inými ochoreniami. Zastrašovanie je vypisovanie, že vakcíny spôsobuju rakovinu, ale pre taká tvrdenia neexistujú vedecké dokazy, naopak mnohá študie ukazuju, že očkovanie má práve ochranný charakter. AV neponuka riešnie, čo potom ak mi nezaočkované dieťa ochorie. Už ste mi odporúčali vitamín C, prirodzenú imunitu, homeopatické vakcíny, že dokonca nemôže nijak raz ochorieť jedna tu vypisuje. Toto nie je riešenie, ak sa nezaočkované fieťa nakazí hepatitídou, dôsledok je rakovina, ak tetanom, môže zomrieť, to isté osýpky, rubeola zabíja nenarodené deti. To si treba uvedomiť skôr ako sa niekto rozhodne na základe niečích ničím nepotvrdených pocitov.
Vid Ukaina 50% zaočkovanosť a 11000 prípadov osýpok v tomto roku. Vieš, čo to bude znamenť pre Slovensko, plne nemocince nebezpečnej ifekčnej choroby.
@misinn 24. apríl 2013
"Moja dcéra sa narodila v 2011, v Londýne. A zakaždým, ked mi ju chceli zaočkovať som ju posadila do kočíka a odišla preč. Tie čudne znejúce choroby moje dieťa určite nedostane. Aj ked sa v našom obvode začala objavovať tubera, určite nie u nás, ved ja mám chladničku plnú organickej zeleniny, ved iba slabí a chorí to môžu chytiť. Kojila som a čítala alternatívne zdravotné fora a všetci ma presvedčili, že je dobré pre deti ochorieť a bojovať s nákazou prirodzene. Moje dieťa si vybuduje silný imunitný systém sama a nenechám jej napumpovať telo ťažkými kovmi.
To bolo až kým nedostala čierny kašeľ. A to nám prinieslo mesiace bolesti. Dusila sa celé týždne, až kým nedostala inhalátor. Už mala 1 rok, tak nebolo pravdepodobné, že by mohla zomrieť ako malinké bábätká, ale bolo hrozné pozerať sa na vlastné dieťa ako takto trpí. Napriek tomu, že som sa chcela vyhnúť všetkej tej chémií, musela som ju napchať všetkými liekmi, ktoré som našla. Mnohí z nás sa spoliehajú na spoločnú imunitu, ktorú vytvárajú iné zaočkované deti, ale tá už nie je dosť silná, aj vdaka ľudom ako som bola ja."
Riziko závažnej komplikácie po očkovaní je oveľa nižšie ako riziká spojené s ochoreniami, proti nemu je dieťa očkované.A sú 2 dôvody prečo očkovať: ochrana dieťaťa pred ochorením a ochrana iných detí v okolí. Niektoré deti nemôžu podstúpiť očkovania. Ale ak je naočkovaných veľa detí, tak to chráni aj tie, ktoré nemôžu byť. Keď percento neočkovaných detí klesne, je viac detí nechránených, infekcia sa prenáša rýchlejšie a lepšie a výskyt ochorení rastie. Keď nenecháte dieťa očkovať, spliehate sa vlastne na všetkých rodičov okolo, že oni to urobia.
@adsumus a co ine choroby? tak pises ako keby toto boli jedine choroby na svete, je kopec inych chorob na ktore sa neockuje, tych sa nebojis? co ak ich tvoje dieta dostane?
vies o tom ze sa momentalne robi vakcina proti kazu na zuboch? das svoje dieta proti tomuto zaockovat? myslim si ze by si mala, lebo co ak ti bude plakat od bolesti....
@misinn prepac, ale toto som este nevidela nikde. Zlahcovat tak zavazne ochorenie ako je cierny kasel? "cela rodina ma cierny kasel, nic si z toho nerobia" tu je jasny dokaz, ako si clovek nevazi svoje zdravie a priam s nim hazarduje. Toto povazujem za najvacsiu nezodpovednost voci svojmu zdraviu a celkovo zdraviu inych ludi. http://primar.sme.sk/c/4117247/cierny-kasel.html
@misinn Tu je zoznam nežiadúcich účinkov, ktoré musia lekári v Amerike dať rodičom pred tým ako ich zaočkujú MMR prečítať. Nie je tam žiadna cukrovka ani autizmus, sú presne také isté ako u nás. Majú také letáky ku každému očkovaniu, načo je, aké su riziká, kedy očkovať, kedy neočkovať. Dobrá vec, mali by to aj u nás zaviesť.Nie je tam ani žiadny nežiadúci účinok, že smrť.
Ja som za ockovanie..... ale nie slepo a vsetko... a nenormalne ma vytacaju reklamy na ockovacie pripravky... to je fakt cez ciaru a za hranicu dobreho vkusu, moralky, etiky....
Kludne by som vyciarkla z Hexy napr. Haemophila, nepovazujem za nutne ockovanie proti pneumokokom, nedala som ockovat proti rotavirusu, ani ovcim kniahnam alebo kliestom....
ale neockovat proti chorobam s celozivotnymi nasledkami ako polio, TBC....... atd.? ?? to fakt nechapem....
slobodna volba je krasna vec, ale nie sme na nu pripraveni.... kiezby....
A namiesto masivnej kampane proti ockovaniu - a sireniu nepotvrdenych sprav by som uvitala, keby sa konecne niekto zacal seriozne venovat vyskumu:
1) ak su vakciny naozaj take nebezpecne, treba vyvinut nove, bezpecnejsie (napr. vakciny proti chripke - najstarsia pouzivana s najvacsim poctom antigenov zaznamenala najvyssie NU, potom boli vyvinute novsie, cistejsie vakciny - menej NU - ale aj slabsi ucinok!)
2) porovnat neockovane deti s ockovanymi - imunita, protilatky, atd., ale seriozne, nie JPP!
vlastna skusenost : starsia dcerka nebola ockovana proti pneumokokom (nebolo povinne vtedy) - po nastupe do skolky prekonavala jednu pneumokokovu infekciu za druhou. Davam si otazku, co je horsie, zaockovat ju a prekonat tak nastup do infekcneho prostredia (medzi zaockovane deti, mozno deti so zavaznymi kultivarmi pneumokokov...) alebo nechat ju vytrapit sa samu cely rok (dovtedy nebrala ziadne lieky, potom zrazu ATB za ATB)?
@adsumus Aka je pravdepodobnosť,že moje dieťa dostane čierny kašel a teda bude musieť brať pol roka antibiotika?? Nechcem strielať blbosti,tak cca dajme a to preženiem 20%... Tak poďme dať 100% chemiu do tela pre istotu. Bože veď to je choré... Ako ja som si poedala už dávno,že kašlem na tieto fóra a pravdu povediac Vás vôbec nechápem,lebo ja ako matka, ktorá sa rozhodla neočkovať svoje deti, nemám potrebu o tom všetkým hovoriť a hádať sa s matkami,čo deti očkojú... Po pravde, sú mi ukradnuté iné deti a rovnako ich matky... AKO načo mrháte energiou na TOTO??? Preboha zobuďte sa. Tie čo chcete očkujte,tie čo nie neočkujte. Veď ani jedna z týchto matiek nebude pri Vás pri prebdetých nociach d Vašimi deťmi,ani pri čiernom kašli,ani pri následkoch po očkovaní... Náhodne som sa dostala do tejto tmy, prečítala pár bludov a normálne som sa vytočila... Ja Vás nechápem ženy... Choďte robiť niečo zmysluplnejšie prosím Vás... Toto nepomáha nikomu... ☹
http://www.cdc.gov/vaccines/pubs/vis/downloads/ Letáky, ktoré dostávajú Američania pred očkovaním.
@natas4 máš pravdu ohľadom TBC... ja žijem v Prahe a na pôrodnom kurze vravela jedna mamička, ako postupovať, keď chceme zaočkovať dieťa aj na TBC a nie je to povinné.. lebo mali v práci uklízečku, ukrajinku a zomrela na TBC. Človek nevie s kým príde do kontaktu, my očkovaní sme, a nevieme čo donesieme dieťaťu z práce.. a ešte keď človek žije vo veľkom meste, alebo cestuje... a čo keď bude dieťa v dospelosti cestovať?? Manžel chodí na konferencie Nórsko, Šanghaj atď.. záleží kto je v akom prostredí. Aj tak, ak bude chcieť dieťa ísť na medicínu bude musieť mať povinne očkovanie na TBC aj hepatitídu B.. lekári to majú totiž povinné už počas štúdia
@adsumus ja som si už vo viacerých prípadoch všimla, že ty keď diskutuješ, veľmi rada zastrašuješ. keď ti človek potom povie konkrétny argument, resp vysvetlí ti ako to s konkrétnym ochorením je, vyparíš sa, neodpovieš a o pár dní vytiahneš v inej diskusii ten istý argument, ktorý tie niekto iný už vyvrátil. myslím, že to nie je fér. konkrétne s čiernym kašľom som ti už ja raz vysvetľovala, ako očkovanie nemôže a ani nechráni pred prenosom čierneho kašľa, imunita je veľmi krátkodobá a že v krajinách, kde sa proti čiernemu kašľu očkuje veľa veľa rokov, sa čierny kašeľ momentálne vracia a je ho VIAC v populácii detí do jedného roka, ako tomu bolo PRED zavedením očkovania.
a ešte podľa mňa záleží aké očkovanie... na chrípku by som nedala, ja to nemávam ani manžel. my mávame angíny.. tak to je pre nás zbytočné, ani na kliešťovú encefalitídu, možno pri dieťati uvažovať budeme neviem.. alebo proti rakovine deložního čípku, to je len na pár typov a existuje ich strašne veľa. ale sú očkovania, ktoré by som nepodcenila.

@mima4 U nás je cieľ vyhubiť a poškodiť slovákov lebo s chorými ľuďmi sa dá ľahšie manipulovať lebo sú bezbranní. 😉 😉