(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@ramzesa A možno, asi... dohady. A možno to tak vôbec nie je, ako si myslíš. A možno to tak ani nebolo, ako si myslíš. A možno za ochoreniami je niečo úplne iné. Možno...
A možno ste tu svojimi možno bezdôvodne vystrašili spústu rodičov. A možno práve kvôli vašim možno ochorie veľa detí, ktorí vás pre vaše možno nemôžu poslať... nikam. Možno...
@kvieta este takto... ja nie som AV ... myslienka je to pekna... ale nie takto ako to funguje... cim dalej, tym viac obetnych barankov je... a pravda sa ututlava... keby tym farmafirmam ozaj islo o zdravie nasich deti, tak by ich viac zaujimali NU a snazili by sa nieco s tym robit... tiez som mohla tvrdit, ze ockovanie je bezpecne, nam sa nic nestalo... az raz...
@kvieta a MoZnO mam viac skusenosti s ockovanim, aj ked rokov menej... 😉 MoZnO som si zrusila urcite informacie vo svojom profile tu na MK...ale ver... ze MoZnO mam doma vacsiu vzorku deti, ktore viem porovnat... ideme sa dalej bavit o MoZnO? Nemam cas 🙂 ... mam iny program... ale este tolko... ten kto nehlada info a kto nepochybuje, toho MoZnO tieto moje skusenosti nijak neovplyvnia a ak ano, tak MoZnO sam vo svojom vnutri o tom pochyboval 😀 ... a MoZnO pri nas stal anjel strazny a preto moje detatko to prezilo... a MoZnO keby sa nepoucim touto skusenostou, mohlo to byt MoZnO uplne inak ☹ ... preto treba kazdeho cloveka posudzovat individualne... prejst si jeho rodinnu anamnezu, spravit podrobnejsie vysetrenia a tak ockovat... alebo poucit rodica, ze toto a toto sa moze stat...ma to take a take vyhody/nevyhody... ale nie ze ide rodic ockovat a lekar povie ledva, ze proti comu... pytam sa znamej... proti comu ste boli ockovat? neviem, to do nozicky, co je povinne... asi tak...
Hlavne ze sa riesia ATB ci dat, ci nedat... ze sa riesi vplyv anestezi pri cisarskom reze... riesi sa vsetko...aj ci vodu z vodovodu pit, alebo kupovat a prevarat Lucku... ale co sa vpravi rovno do telicka, o to sa nikto nezaujima...
@ramzesa Tiež som za to, aby sa dr. pacientovi venoval tak, ako má, ale k tomu musíme prispieť aj my, pacienti. Tiež nie som za očkovanie hlava-nehlava. Tiež si myslím, že by mali byť rodičia primerane informovaní.
Argumenty AV stoja na "MOŽNO", takže nie, možno pre mňa nie je argument. A naozaj sa už aj pýtam vo svojom okolí, ako deti zvládajú očkovanie. Nič. Nechápem. Niekto má vo svojom okolí dokonca desiatky postihnutých detí a ani sa nemusí pýtať, niekto 0 detí a pýta sa. Možno je to iba náhoda😉
K ciernemu kaslu je tu nova studia "Waning Tdap Effectiveness in Adolescents"
http://pediatrics.aappublications.org/content/e...
V skratke: Efektivita/ucinnost vakciny Tdap (tetanus, zaskrt a cierny kasel) u dospievajucich je po jednom roku od ockovania 68.8%, v stvrtom roku po ockovani je to 8,9% (efektivita sa samozrejme meria urovnou protilatok, cize nie realnemu vystaveniu cloveka nakaze, ale len laboratornym testom. Ci samotne protilatky stacia na boj s patogenom je druha vec).
Ti isti vedci publikovali studiu, ktoru som sem uz davala Waning Protection after Fifth Dose of Acellular Pertussis Vaccine in Children
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1200850
@kvieta Nie, to nechcem povedať. Len si myslím, že je to celé podozrivé to je všetko...Do očkovania si nikto nič nevšimol - že matka týra dieťa, nestará sa oň a podobne. Zrazu zomrie - po očkovaní - najskôr sa to snažia "hodiť" na SIDS (tam o žiadnom násilí ešte nikto nič nehovoril) a čo je v tomto veku úplne smiešne tvrdenie a zrazu dieťa matka zavraždila....To je všetko.
Ahojte každy ma iny nazor na to niektore dieta malo po očkovaní nežiaduce účinky a niektore nič priatel pochádza z 12 súrodencov a všetci su zaočkovany a nič im nieje čiže je to vec názoru kto chce dá zaočkovat kto nie nedá ....

@evittam Asi sa preto nezverejňujú bližšie informácie, pretože pravdepodobne došlo k trestnému činu, prebieha vyšetrovanie. O to je to citlivejšie, že matka, podozrivá zo spáchania trest. činu, ešte nemala 18 rokov. Celkom pochopiteľné, po uzavretí vyšetrovania sa iste dozvieme, čo sa vlastne stalo. Len neviem, či AV pripustia inú príčinu smrti dieťaťa ako očkovanie☹