icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
vroni
10. mar 2017

@adsumus, ja predsa netvrdim, ze sa osypky nevyskytuju. Tvrdim len, ze momentalne nie su hlasene ziadne castejsie pripady v AT, aj ked pred par dnami spanikarili (Rakusania, nie ty). Za Januar bolo hlasenych 6 jednotlivych pripadov (tj. nie z jednej oblasti), to je tazko povazovat za epidemiu alebo probem, za februar este statistika nie je (tvrdi urad hlavneho hygienika)

tin007
10. mar 2017

@vroni Fascinuje ma ako ludia v roznych situaciach pouzivaju vyraz "epidemia".

Je velmi zaujimave, ze stale mame na Slovensku mumps (za December 2016 39 pripadov) a nik o epidemii nehovori, alebo taky cierny kasel (31 pripadov za December 2016) tiez je ticho.
Inak ta sprava, to je skoro ako vtip - nedokoncena, s poznamkami, ktore tam nemali byt http://www.epis.sk/InformacnaCast/Publikacie/Me...

adsumus
10. mar 2017

@vroni ved som ti dala link, neviem prečo do toho miešaš nejaku paniku, že tam mali 32 prípadov za január 2017, podla niekoho to je nič, pre mna to je celkomdosť, aj vzhadom tomu, že vyskyt je vyšší oproti robankému mesiacu spred roka.

vroni
10. mar 2017

@adsumus, pretoze na rozdiel od teba mam k dispozicii udaje o POTVRDENYCH (a nie hlasenych) pripadoch osypok a tych bolo len 6. Nemusim sa utiekat k anglickym linkom, moja nemcina je viac nez slusna a viem si najst informacie z priameho zdroja.

adsumus
10. mar 2017

@vroni rakuske urady hlásili 32 prípadov za mesiac január, poprosím link, kde je uvedene, že tie prípady neboli prípady osypk ako ty tvrdíš.

vroni
10. mar 2017

@adsumus, mozes si ho vyziadat na stranke gesundsheitsamt.at, zial, su spoplatnene.

adsumus
10. mar 2017

@vroni tie ospyky boli oficiálne nahlásené, takže ak máš informáciu, že rakuske urady klamu svet o počte chorých, celkom ma to zaujíma, kde si na to došla poprosím konkretny link, nevadí, že je spoplatnený

tin007
10. mar 2017

Infection report z UK (od oktobra do decembra 2016) - https://www.gov.uk/government/uploads/system/up...
z 504 pripadov hlasenych ako osypky bolo testami potvrdenych 37!
z 1785 pripadov, ktore sa lekarom zdali byt mumpsom, bolo potvrdenych laboratorne 142
117 podozreni na rubeolu, potvrdeny 1 pripad!

adsumus
10. mar 2017

je rozdiel niečo nahlasovať na regionálne urady a do oficiálnej štatistiky svetovej zdravotníckej organizácie, rakuske urady podla antivax asi umelo vyvolávaju paniku, ked nahlásili 32 prípadov za mesiac január 2017. ale tak podme sa tváriť, že tam tie osýpky neboli a nechránme bábetka a ludí so zdravotnými problemamy pred nákazou.

vroni
10. mar 2017

@adsumus, co ti sibe? Preco by klamali? Lekar nahlasuje podozrenie na choroby, ale definitivne ich potvrdzuju az laboratorne vysledky. Ze medzi hlasenim a potvrdenymi laboratornymi vysledkami uplynie nejaky cas je pomerne pochopitelne snad pre kazdeho, preto sa protiopatrenia robia uz po hlaske a nie az po definitivnom potvrdeni. Ze hlavne mladsi lekari nevedia osypky diagnostikovat je vraj uplne bezne. Pocet hlasenych je vzdy vyssi, nez pocet potvrdenych. Problem by bol, ak by to bolo naopak. Pre konkretnu statistiku sa treba obratit na stranku, ktoru som ti napisala (cize priamo na urad hlavneho hygienika)

vroni
10. mar 2017

@adsumus, jasne, oficialne statistiky klamu, cele krajiny riadia antivaxeri, esteze si ich prekukla. Stastie, ze mame celosvetove organizacie, ktore sa nikdy nemylia, uvadzaju len ciste pravdy a vobec, spasia svet. Neviem, co beries, ale musi to byt sakra silne. Ja fanatikov nijakeho druhu nepresviedcam, takze mas totalnu pravdu a peky den. Diskusiu som skoncila.

tin007
10. mar 2017

V tom reporte ECDC, ktory je tu viackrat linkovany je uvedene, ze napr. v Belgicku bolo hlasenych od decembra 2016 do 24.2. 2017 75 podozreni na osypky, z ktorych bolo 30 laboratorne potvrdenych. Aj k Rumunskym cislam je napisane, ze ide bud o laboratorne potvrdene pripady,a lebo o podozrenia, ktore maju epidemiologicky link k tym, ktore boli laboratorne potvrdene. - These cases are either laboratory-confirmed, or have an epidemiological link to a laboratory-confirmed case.

adsumus
10. mar 2017

@vroni nesibe mi, čítam ,čo píšeš, že v rakusku osypky nemali, nepotvrdili sa za mesiac január 2017, ale oficiálna štatistika uvádza počty potvrdených prípadov 32, takže ak máš ine informácie poprosím link.

vroni
10. mar 2017

@adsumus, nic take som nepisala, takze mi tu nepodsuvaj svoje fantazmagorie. V linku, ktory si sem dala pisu o HLASENYCH (reported) pripadoch, sami v niektorych krajinach pisu (zrejme uz mali kompletne informacie) o reported a confirmated, takze to rozlisuju. Odkial vies statistiku zohnat, som ti napisala, za tvoju neschopnost pochopit pisany text nenesiem zodpovednost. Z mojej strany bolo povedane vsetko, nemam zaujem o dalsiu diskusiu.

adsumus
10. mar 2017

@vroni tvoj príspevok prvý zhora dnes o 14:56 ty tvrdíš, že nie su hlásené žiadne čiastejšie prípady, ale su. ani ja nemám zaujem o dalšiu diskusiu.

vroni
@adsumus, ja predsa netvrdim, ze sa osypky nevyskytuju. Tvrdim len, ze momentalne nie su hlasene ziadne castejsie pripady v AT, aj ked pred par dnami spanikarili (Rakusania, nie ty). Za Januar bolo hlasenych 6 jednotlivych pripadov (tj. nie z jednej oblasti), to je tazko povazovat za epidemiu alebo probem, za februar este statistika nie je (tvrdi urad hlavneho hygienika)
Dnes o 14:56 • 2 deti • Odpovedz • Páči sa mi to •
• Pošli IP •

Nebolo hlásených 6 ale 32 prípadov. klamala si.

vroni
10. mar 2017

@adsumus, ano, uviedla som 6 pripadov, ktore boli potvrdene a ja som ich oznacila len za hlasene. Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa, idem sa hanbit. Aj ked som sa nedozvedela, kde som to akoze pisala, ze sa osypky v At nevyslytuju. Iba ak by si tou klamarkou bola ty....

adsumus
11. mar 2017

@vroni ja som ti písala, že si to chcem overiť ale neviem na základe tej informácie gesundsheitsamt.at identifikovať koho sa mám pýtať, ani neviem ktorá stránka to je lebo je ich tam vela, tak ťa ešte raz poprosím link, kde si možem overiť tvoje tvrdenie, že v januári mali v rakusku 6 potvrdených prípadov osypok, dakujem. aj ked zprvu si tvrdila že bol len jeden prípad aj to neboli osypky, teraz už priznávaš sesť. tak uvidím, kolko ich bude.

adsumus
11. mar 2017

a pre osvieženie tvojej pamete tvoj príspevok z predchádzajucej strany ako s osypkami nebojuju v rakusku.

vroni
@adsumus, v Rakusku momentalne s osypkami nebojuju. Ak myslis ten pripad z minuleho ci predmimuleho tyzdna, ked vo Viedni zavreli skolu kvoli “epidemii osypok“, tak islo o JEDNO dieta, kde sa lekarovi ZDALO, ze by to mohli byt osypky. A sukromna skola, tak co by si stat trochu nepobuzeroval.... Skola je znovu otvorena, dieta ziadne osypky nemalo (potvrdene laboratoriom). Ale keep panic, vzdy sa to moze hodit...
Včera o 07:16 • 2 deti • Odpovedz • Páči sa mi to •
• Pošli IP •

vroni
11. mar 2017

@adsumus, jezisi, ty si hus!!! V JANUARI (to je mesiac v roku, keby si o tom este nepocula) bolo 6 potvrdenych pripadov osypok. Minuly ci predmimuly tyzden (cize koncom februara a zaciatkom marca) bolo vo velkom medializovane, ako vo Viedni zavreli skolu, lebo osypky. A to na skole (tejto konkretnej) ochorelo jedno dieta, ktore nakoniec osypky vobec nemalo. Statistika za februar este nie je, mozes sem o mesiac prist vyblakovat, ako som klamala, lebo uz je. Takze ako obvykle, trepes, fabulujes, nechapes pisany text, motas piate cez deviate a ked ti z toho vyjde nezmysel, tak ostatni su klamari.

evittam
11. mar 2017

@vroni Zbytocne stracas cas😉. Poznas to: ...." ide piesen dokolaaaa,...."😀😉

adsumus
11. mar 2017

@vroni chyba ti kultura ked nevieš doložiť, čo hlásaš, ale tak kludne presviedčaj ludí, že osypky nie su. ja ti jednoducho neverím

aristka
11. mar 2017

@vroni
@evittam
@adsumus vysvetli mi niekto ,preco uz len pri podozreni na osypky u jedneho dietatka zavreli skolku ,ved ide o lahke ochorenie ...to akoze ,ked bude na sk jedno dieta mat osypky v skolke zavru skolku ,ved to bude dokola...to budu rodicom tolerovat tolko ocr...

maykaaa1122
11. mar 2017

Ja sa tesim este viac, konecne si coraz viac a viac mamiciek otvara oci 🙂 a nesuhlasi s povinnym ockovanim, kto sa boji detskej obrny, kiahni, ci cierneho kasla, nech sa preventivne ockovat da a kto si vie nastudovat fakty ohladom tychto beznych detskych chorob (kto chce si najde kde) a ohladom nebezpecenstiev ake so sebou vakciny prinasaju, nech sa ockovat neda a nech je to jeho slobodne rozhodnutie bez akychkolvek sankcii, pokut, vyhrazok a pod.

adsumus
12. mar 2017
prevenar
13. mar 2017

@maykaaa1122 realne info o ockovani najdes tu (alebo ktokolvek iny) 🙂 - https://www.modrykonik.sk/group/1799/ , ludia uz "nezeru" platene reklamne clanky v tlaci , ci "spravach" a platenych vakci diskuterov aka "bezne mamicky" (vied pozname vsetci 😀 (mozno sa zas aj nejaky ozve, budeme tisko cakat! ))

prevenar
13. mar 2017

@vroni huh, pozor ..s realnymi informaciami a oficialnymi cislami , ktore vyjadruju realitu tu daleko nezajdes, to sa na teba hned vrhne "jednotka ocko protiuderu" . oni maju nadiktovanu inu "realitu" , takze ... 😉 v kazdom pripade prajem pevne nervy, budes ich potrebovat lol

adsumus
13. mar 2017

@maykaaa1122 never mu klame ako vyšitý, nemá potuchy koho ohovára, nema žiadne info a pozor dezinformuje, napríklad tvrdí, že obrna sa neprenáša vzduchom, nevedomosť, ignorancia obrna sa može prenášať vzduchom, je to nebezpečne pre deti, vystraha.

očkujce maminky bojujeme proti dezinformáciam šialencov, ktorí ohrozuju naše deti.

https://www.modrykonik.sk/group/6646/

ramzesa
13. mar 2017

@adsumus ktore Vase deti? tie ockovane? Sorry, ale musela som sa opytat?

adsumus
13. mar 2017

@ramzesa naše deti, naše slovenske deti, aj deti v iných krajinách, všetky deti, očkovane aj neočkovane.

ramzesa
13. mar 2017

@adsumus aha... lebo stale mi nejde do hlavy ako neockovane dieta moze ohrozit ockovane... pokracujte... budem citat... pekny den 🙂