icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
peter952
Odpoveď bola odstránená
kristinka86
3. apr 2017

@adsumus Asi som to už písala, ale nedá mi. Pred rokmi v našej obci očkovali proti chrípke dôchodcov - zadarmo, teda zadarmo pre nich. Po očkovaní mnoho tých dôchodcov vážne ochorelo a takmer mi zomrela prababka. Dávala sa dokopy asi 4 týždne. Neverím, že to bola náhoda. Napr. moja prababka v tom čase už nechodievala do spoločnosti iných dôchodcov (ani mnohí ostatní, čo ochoreli), takže si to nemohli jednoducho "vymeniť".
A kamarátkin malý tiež dostal mumps po očkovaní proti mumpsu. Je to mamička z Koníka, ktorú osobne aj poznám. Takže žiadna vymyslená osoba bez mena. Jasné, očkovanie je účinné len na 80% - to je argument mnohých...A keby sme tomu aj verili, kde mám záruku, že moje deti nebudú tých zvyšných 20%? Očkované dieťa dostane mumps. Všetko je OK, vylieči sa. Ale ak niekto neočkuje dieťa, tak poďme strašiť rodičov, čo sa stane ich deťom, keď dostanú mumps??? Nedáva to veľmi logiku...A poďme do mňaaaaaaa! 🙂
Pekný deň!

peter952
Odpoveď bola odstránená
kristinka86
3. apr 2017

@peter952 Plne tomu rozumiem. Len som chcela pridať kvapku do mora z osobných poznatkov "prospešnosti" očkovania.
Veď ak dieťa dostane po očkovaní chorobu, proti ktorej bolo očkované, je to OK, stáva sa a ideme ho liečiť bez predsudkov. Ale ak je neočkované dieťa zdravé a nikdy danú chorobu nedostane, tak to len vďaka kolektívnej imunite. 😀 A chúďa dieťa, ktoré tvorí vďaka očkovaniu tú kolektívnu imunitu dostane tie strašidelné detské choroby. 😀 Všetko to je veru veľmi logické a jednoznačne vraví za očkovanie...

charlie1980
3. apr 2017

@evittam Popravde, Mne uplne staci, Ze lekari budu udrzovat 95%-nu ockovanost (nemusia Ani odskodnovat), aby som ja nemusela ockovat tie moje 😝😝😝Ved Ked je take neskodne, niet sa coho bat 😝

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
3. apr 2017

@kristinka86 co sa tyka mumpsu,ruzienky a osypok,je to ziva vakcina,takze imunitny system moze reagovat aj tymto sposobom,ze sa objavi sprievodny znak niektorej z chorob, je to uvedene aj priamo v pribalovom letaku. To,ze uz to niekto nazve tak,ze mal mumps,je uz len jeho nedoslednost... Ak by si doma mala novorodenca a dieta,ktore by malo byt touto vakcinou ockovane,prip. by si bola tehotna a vedela by si,ze si nemas protilatky proti tomuto ochoreniu,nikto by neriskoval ockovanie,kedze reakcia vo forme osypok,ktore su vraj 100% infekcne,by bolo prilis velke riziko a zrejme by sa tu potom toto ochorenie aj vyskytovalo,kedze tito ockovani jedinci by boli vlastne potencialnymi prenasacmi a bolo by toto ochorenie aj niekde evidovane,kedze podlieha hlaseniu. Takze bohuzial mam pocit,ze sa to casto pouziva ako argument bez toho, aby sa pozrelo aj na druhu stranu mince. Vo zvysku suhlasim.

peter952
Odpoveď bola odstránená
kristinka86
3. apr 2017

@senta_sofia Kamarátke to povedala doki priamo, že to je mumps. Skončili na pohotovosti. Robili malému rôzne vyšetrenia, krv, atď. a potvrdili, že má mumps, na ktorý ho aj následne liečili. 🙂

senta_sofia
3. apr 2017

@kristinka86 a mal to hned po ockovani? potom by asi kazde dieta ockovane tou vakcinou malo koncit v karantene, nemalo by ist do kolektivu, pre pripad, ze sa to objavi

biba12
3. apr 2017

@peter952 odkiaľ vieš, že je u nás zaočkovanosť 70% ?

peter952
Odpoveď bola odstránená
biba12
3. apr 2017

@peter952 ale to sú len osýpky. A autorom celého článku je Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania, o.z. Pre mňa toto nie je relevantný prieskum, nakoľko sú to ľudia, ktorí sú priveľmi zaujatí. Netvrdím, že očkovanie nemá svoje riziká. Má. Bolo by naivné to tvrdiť. U jedného sa prejavia, u druhého nie. Ale to má aj acyplyrín, paralén a akýkoľvek iný liek, ktorý užíjeme. Avšak okolo očkovania je podľa môjho názoru až hystéria.

peter952
Odpoveď bola odstránená
kristinka86
3. apr 2017

@senta_sofia Bolo to pred 3 rokmi, takže si už presne nepamätám. Ale tuším, že až po týždni, či dvoch od očkovania dostal chlapček mumps. Nie ihneď.

phulakova
3. apr 2017

ja som dala dieťa zaočkovať, aj keby som mala 100 detí, tak ich dám zaočkovať. a to, že je autizmus z očkovania...??? autizmus je porucha vývinu (jednoducho napísané). ešte by som tak na pol oka uznala, že ak má dieťa nejaký problém, tak očkovanie "to spustí". ale nesúhlasím s tým, že zdravé dieťa zaočkujem a odrazu je autista.

peter952
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
3. apr 2017

@kristinka86 ved jasne, inak malo ludi vie, ze je viac genotypov mumpsu, vakcina nepokryva vsetky, na vychode Slovenska co bola naposledy ta epidemia, to bol tiez genotyp C, co sa proti nemu neockuje

kristinka86
3. apr 2017

@senta_sofia Tak to mi príde ako očkovanie proti chrípke. Očkuje sa proti očakávanému tipu, no nedá sa na 100% povedať, ktorý tip vypukne...

peter952
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
3. apr 2017

@peter952 tam ich vtedy bolo ovela viac, vies v osade 😉

peter952
Odpoveď bola odstránená
teegreen
Odpoveď bola odstránená
evittam
3. apr 2017

@teegreen Presne tak. Ja, moj muz sme nemali chripku poslednych 20rokov,deti vobec......😉

teegreen
Odpoveď bola odstránená
adsumus
3. apr 2017

@teegreen to je vypoved matky dieťaťa ktoré zomrelo na chrípku, ona nerobí bububu, ale upozornuje na realitu, velmi smutnu realitu. ty si urob so svojim dieťaťom ako uznáš za vhodne.

kristinka86
3. apr 2017

@adsumus Štandardne sa na chrípku nezomiera. Dieťa muselo mať nejaké iné zdrav.komplikácie. V takom prípade by ho i tak nemohli zaočkovať. Či??? Keď som videla, čo to spravilo s prababkou za seba vravím určite NIE. ☹

peter952
Odpoveď bola odstránená