(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@aristka Ked 18-mesacne babo place je jasne, ze ma virus?? Je vela druhov placu. Ked vsak dieta nieco trapi alebo boli tak ma urcity plac. Ked vsak neplace a ma dostatocnu imunitu moze mat len mierne zvysenu teplotu podla mna moze byt nosic virisu. Alebo preventivne merias teplotu svojmu dietatu kazde rano??
@aristka HEHE. Mozes mi vysvetlovat kolko chces. Aj tak budem prispievat 😎 .
Kvapocka - to asi po sebe kvapkaju nejake tekutiny, tked sa to tak vola. 🙂 .
Z toho mi vyplyva, ze 18-mesacne dieta (vacsina uz chodi - a je prave ockovana MMR), nemoze sirit ochorenie, ktorym bolo naockovane, lebo sa ho nikto nedotyka a je zavrete doma v nejakej klietke, kde neprichadza do kontaktu s inymi zasoplenymi a inak chorymi detmi (na vonok sa to nemusi prejavovat).
@miskap2111 Este som za to aj plateny - kedze som v praci 😎 .
@mano5 ale ti je dobre. 😀 Ja mám terazdovolenku, ležím si v bazéne a na ipade hľadám informácie na PubMede. Tiež mi je dobre. 😀
nie je to kvapôčka tam kvapôčka sem,keď sa očkuje ide to krvnou cestou ,to je všetko rozdiel aj to či ide o oslabené antogény alebo mŕtve antigény aj v tom je rozdiel....ak nie sú klinické príznaky,prenos kvapôčkovou cestou sa nedeje....a ako ti je dobre v tej práci asi by ťa mal niekto bonznúť ,aby nebolo rýchlo po práci bacha....alebo pracuješ len na seba 😀
@miskap2111 Do bazenu idem k nasim s malou (starsou) po praci. Voda 32°, PH akurat, UV lampa na mikroby a zvysok trosku chloru. JUUUUJ uz sa tesim. Nie je nad to vyblaznit sa s detmi vo vode.
Akurat som si spomenul, ze teraz je u nasich aj moja sestra z nezaockovanymi detmi (Nemecko). Musim rychlo zajst k lekarke nech mi preventivne urobi vsetky mozne vysetrenia, ci mala nemoze niecim pokvapkat v tom bazene synovca - lebo nie je zavrety v klietke a tiez sa rad kupe.
@mano5 😀 😀 tak si to uži!
@aristka aha takze sa vlastne choroba posuva do neskorsieho veku,kedze ucinnost vakciny klesa a pokial viem,dieta dostava len 2 davky MMR ci ? Takze chorobu odsuvaju do dospelosti,kedy su dosledky omnoho horsie ak som to spravne pochopila z vasich prispevkov,kde je overene,ze 90 % deti ma dozivotnu imunitu po ocko?,kedze sa potvrdilo aj u ocko deti,ze mozu dostat tieto 3 choroby napriek vakcinacii? to je tvoj osobny nazor,alebo overeny fakt ?
@aristka Pokial viem, tak 6. choroba (herpesovy virus) sa tiez prenasa kvapockov. Klinicke priznaky si vsak clovek nemusi vsimnut, pokial ma len mierny priebeh - prve dni zvysena teplota (ako nasa mala: prvy priznak pred spanim povedala, ze ma na hlavicke aua, inak jej nic nebolo - tak som jej povedal, ze ked sa vyspinka aua prejde - normalne jedla aj sme sa hrali - to uz podla vsetkeho bola infikovana z detskeho ihriska. druhy den rano vsetko v poriadku az po obednajsi spanok. Zobudila sa 39,5. Zrazili sme teplotu na 38,5 a na dalsi den uz len zvysena 37,8. So zvysenou sme boli cely den - vela tekutin. Na 4. den sa objavili jemne fliaciki na chrbatiku a brusku. Volali sme lekarke a vsetko sme jej povedali - ze sa mame na dalsi den zastavit aby si pozrela tie fliaciky. Na 5. den sa fliaciky zvyraznili - isli sme k lekarke, a ta potvrdila 6. chorobu. Povedala, ze mala uz NIE JE infekcna a moze ist k detom aj do bazenu.)
Infekcna bola prve 3 dni, z toho prvy a polovicu druheho sme ani nevedeli, ze jej nieco je. Podla mna si nikto nemoze byt isty, ci ockovane deti nie su infekcne.
@mano5 podobne u kiahni, ci inych beznych kvapockovych infekciach......je jasne, ze ked uz ma vyrazky, si to vsimnes, ale den-2predtym, bez priznakov, nie je sanca a vtedy sa najviac deti nakazi.....
@sorciera24 Presne tak. Kamarat pred rokom isiel s malou na "kiahnovu party", ale uz bolo neskoro, lebo vsetky deti boli "vyhadzane" a lekarka mu povedala, ze vtedy uz nie su infekcne. Nakoniec si ich doniesla zo skolky o tyzden neskor.
@sorciera24 dieťa sa nakazí ak je výsev nie predtým a po výseve ešte niekoľko dní ,preto je to aj v škôlkach ,lebo rodičia hneď po ukľudnení výsevu dávajú detičky do škôlky a sú pritom infekčné....
@aristka tak potom nas vsetci nasi lekari aj casopisy klamu!!!vau..... 😕
@aristka vsade pisu (konk. napr. u ovcich kiahni) ze " Chorí sú potenciálnou hrozbou už 2 dni pred prejavením sa prvých príznakov a 4-5 dní po vzniku posledných chrást. " .....tak ako to je?
@sorciera24 Minimalne nemaju rovnake nazory na bezne prenosy chorob. Z toho mi vyplyva - never nikomu a nicomu a pouzivaj len svoj sedliacky rozum.
a pozor ,kiahne sa neprenášajú kvapôčkovou cestou ,ale vzdušnou tá tekutina vo vyrážkach je inf.a z tej sa to dostane do vzduchu a tak sa to prenesie....preto je dobré ak deti idú do škôlky úplne bez vyrážok ,musi to byť úplne vyhojené ,tá dr.ti hovorila blbosti....ja som malých mala 3 týždne doma každého....
@aristka preco potom vsade pisu, ze dieta je infekcne este pred vysypom?
a dokonca pisu, ze sa prenasa kvapockovou infekciou...napr. tu: http://www.choredieta.sk/index.php/infekcia-och... a co otvorim, vsade rovnako.....tak , ez by cele Slovensko balamutili? no toto....
zopar faktickych - ak ochorenie nema klinicke priznaky, neznamena to, ze sa jeho povodca nevylucuje, rovnako to plati napriklad aj pri mumpse. Mumps moze prebiehat u deti bezpriznakovo alebo len s velmi miernymi priznakmi, virus sa vsak napriek tomu vylucuje a prenasa.
Ockovanie MMR nezarucuje celozivotnu imunitu. V pomerne vysokom percente dochadza k primarnemu a sekundarnemu zlyhaniu ockovania. Ak je niekde napisane, ze imunita po ockovani MMR je povazovana za celozivotnu, to neznamena,ze to tak skutocne je. Okrem toho, generacia ockovana MMR este zdaleka nema za sebou cely zivot.
@mano5 nie je to o tom ,aj tieto diskusia ,aby ľudia vedeli informácie a vedeli si to s lekárom prediskutovať..a stále hovorím je to kvantum ľudí a nie všetci sú 100percentný,preto je tu net ,aby sme sa pýtali a oni vedeli odpovedať...ak by to vo všetkých profesiach bolo všetko 100percent,neboli by hospodárske krízy ,havárie vlakov,naša ekonomika by prosperovala,napadali by mosty a ľudia by zomierali len na starobu....a ak mám problém s účtovníkom vymením,s murárom vymením a tak isto s lekárom...
@desszi a to je lekarka......no, uz by bola vymenena;)
som zvedava ako sa teraz zacne vykrucat....

@mano5 preto ti to vysvetlujem a ak chceš vedieť viac a byt múdrejší v ochoreniach treba vedieť aj cesty prenosu....a potom sa môžeš vyjadrovať 😀