icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
lalinko2010
7. apr 2017

@peter952 vidne že nečítaš! inak by si vedel či mám deti.

toto je čo za človeka?

lalinko2010
7. apr 2017

@peter952 a ty si lekár? vedec?

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
pectore
7. apr 2017

@peter952 to že ty nevidis alebo nechces vidiet vacsie suvislosti naozaj nezanema ze je teraz všetko z ockovania....to uz je ta koleracia a kauzalita....Uz mi tvoja argumetacia pride zaciklena a akoby tvrdošijna a mozno i trocha liznuta panikou. Proste vo vescine tvrdeni nemas pravdu, pretoze ta pravda je dokazatelne ina to ze ju neprimas je samotatny problem.... Ci chces alebo nie pre sudnych ludi takáto tvoja prezentacia bude vzdy priehladna, pretoze ta argumentacia jednoducho pokulhava v zasadnych veciach....ale ako zaznelo vo videjko... nazory su ako ritne otvori...každy nejaky máme...

peter952
Odpoveď bola odstránená
pectore
7. apr 2017

@peter952 prosim vysvetli mi co ako dokazuju tieto grafi umrtnosti ? citim ze sa este budem celkom bavit 😀

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
pectore
7. apr 2017

@peter952 boze kiez by som bola platena...ani nevies jak moc by som chcela aby ma za to ze tu takto stracam cas aj niekto platil...😀 a nenarastaju tie ochorenia aj s rastucou prehnanou hygienov , zlou zivotospravou, s rastucim znecistenim vzduchu, vody, prirody, s pouzivanim pescitidov , roznych chemikalii... v dnesnej dobe zachrania lekari aj takych ludi ktorý by v minulosti nikdy neprezili, nemoze sa tak zhorsovat nas genotyp? - nemoze to mat za nasledok nasu zvysenu citlivost ??...proste skade beres istotu ze je to vsetko vsecicko z ockovania.... a ze to ockovanie nieje len kvapka v mori dalsich tisic podnetov ktore tieto civilizacne zdravotne problemy možu sposobovat ?

peter952
Odpoveď bola odstránená
pectore
7. apr 2017

@peter952 peter a ako chces s grafou umrtnostiu vylustit aky vplyv tam ma ockovanie? Ved v tej dobe sa zacinali pouzivat ATB, lieciva, zvysovala sa hygiena, populacia sa modernizovala....to vsetko ma vplyv na klesanie umrtnosti... toto je proste kuzlenie opierat sa o grafy umrtnosti...ak chces byt seriozny a zistit vplyv ockovania prosim dohladaj si grafy chorobnosti nie umrtnosti , pretoze na umrtnost ma naozaj vplyv vela veci nielen ockovanie. Na grafoch chorobnosti budes pekne vidiet predovsetkym vplyv ockovania ...toto co robis je proste zavadzanie ...tu to mas pekne vysvetlene : http://www.software3d.com/Home/Vax/Graphs.php .....rozvoj mediciny, techniky, diagnostiky, rozvoj ATB či inych liečiv.. ale aj pomaly sa zlepšujúce hygienicke štandarty atd... sa podielajú na čisle umrtnosti... Taketo grafy umrtnosti logicky nemozu byt dobrym ukazovatelom situacie ohladom ockovania.
Viac sa dočítate tu http://kyberia.sk/id/7124798/ a tu http://po.st/NQbLLO

peter952
Odpoveď bola odstránená
pectore
7. apr 2017

@peter952 napr v cechach kde je antivax o poznanie silnejsi nez u nas uz epidemiu riešia, prekvapujuco dorazila : https://polar.cz/zpravy/ostravsko/ostrava/11000...

pectore
7. apr 2017

@peter952 no koniec teraz si mi ukazal ze proste koniec... vakcina priamo do krvi! Prosim chces sa bavit seriozne alebo si znas robis cely cas len srandu ... Tato hlaska je na bullshitarium ...toto je ukazka ze vlastne ani nevies co hovoris" noze este pridaj , akoze ktora vakcina sa dava do krvi?

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
dadka180
7. apr 2017

Co sa tyka tych grafov,si myslim,ze peter952 chcel poukazat na to,ze za znizenie vyskytu chorob,nevdacime len ockovaniu,ako sa to vsade prezentuje,"len vdaka zavedeniu ockovania vymizli take a take choroby" kedze vyskyt chorob klesal este pred zavedenim ocko,takze logicky uplne ine faktory ovplyvnili tieto choroby a nie ocko

pectore
7. apr 2017

@peter952 nema chybu tvoja hlaska ze sa vakcina dava do krvi..to je jedine čo tu nema chybu., a este o sebe zahlasis ze si vedec....😀

Ked vaše dieťa ochorie vo veku kedy este nemohlo byt proti chorobe očkovane a vy si uvedomite ze to ako to cele dopadne stoji jedine na jeho vlastnej imunite.... napriklad v pripade osýpok u takehoto maleho dietata uz budete cele dectvo trpnut ci sa u neho nahodou nerozvinie SSPE ktore je smrtelne...., možno az ked to zazijeme na vlastnej koži bude pre nás pochopitelnejsia zlost a bezmoct takychto rodicov.... zlost rodica ktoreho 5 mesacna dcerka dostala osýpky a jeho odkaz pre odporcov ockovania " vakcinacia nie je volba...je to socialna zodpovednosť : https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1015554...

Ako osýpky možu zmeniť život....príbeh chlapca ktorý sa ako polrocny nakazil osýpkami. Choroba sa v plnej sile prejavila až o desať rokov vo forme SSPE. Prečitajte si svedectvo ...keby boli možno žili v inej krajine kde by sa dieta vobec nemohlo nakazit ich syn mohol ešte žiť... chlapec ktorý podlahol degenerativnemu ochoreniu ktore sposobili osýpky v nizkom veku : https://www.vaccinestoday.eu/stories/how-measle...

pectore
7. apr 2017

@dadka180 peter hlavne nevie co hovori ked zahlasi ze vakcina sa dava do krvi....nad tym sa treba tiez zamysliet , pretoze ak vsetky jeho tvrdenia su na takej urovni tak boh stymi ktorí mu tuto prezentaciu budu papat...

pectore
7. apr 2017

@peter952 peter do svalu nieje do krvi. Trepol si blbost a teraz si si vyguglil jak to je tak kluckujes ako sa da....priehladne to je 😀

dadka180
7. apr 2017

@pectore opat logika,kedze je to do svalu,jasne ze to prejde aj do krvi...natahovat sa tu o jedno slovicko🙄

pectore
7. apr 2017

@dadka180 jasne napisal ze sa dava primo do krvi, - PRIAMO DO KRVI - je to tam cierne na bielom ...ale kludne mu drz tašku 🙂 nejde o slovicko, ide o to ze tu robi osvetara a pritom zahlasi ale že total bullshit

dadka180
7. apr 2017

@pectore ja nikomu "nedrzim tasku"...mam na ocko svoj nazor a nebudem sa tu s nikym dohadovat na 200 stran ci je spravna moja pravda alebo niekoho ineho,kto si tym neprejde a nezazije,nikdy nepochopi...

pectore
7. apr 2017
aristka
7. apr 2017

@dadka180 no bohuzial je to bulsit ...ak v tom nevidis rozdiel iv a im podanie inj.,skus si podat napr.vit tiamin do zily a ten rozdiel do par minut pocitis ...a bude to mozno pocit posledny v tvojom zivote ....a ak sa nevyznas a nechces klesnut na uroven petka ...radsej nepis...hanbou nie je nevediet ,ale mudrovat comu nerozumiem...