(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@peter952 som rada že padla reč na moralnu povinnost. Povinost každeho rodiča je svoje dieta chraniť. Neockovany , to neni otazka vylucne slobodnejj volby ale je to aj socialna zodpovednost . Pretoze tvoje rozhodnutie moze ovplyvnit život inych ludí. Tvoja sloboda nemože slapat po slobode inych, pretoze v takom pripade to uz neni sloboda ale anarchia. Sloboda totiz neznamena robit si co chcem ale predovsetkym niest za svoje rozhodnutia aj zodpovednost. BUdem sa zas opakovat ale tu nejde o toci ockovat alebo neockovat ale o to chranit nase deti..: https://www.modrykonik.sk/blog/pectore/article/ignoranti-medzi-nami-9wf1dq/
@peter952 A čo tu drístaš?!... Akú štúdiu by Ti ešte adsumus mala predhodiť? Veď Ty nie si schopný prehodnotiť ani to, čo tu už bolo dané. Máš vôbec predplatené nejaké stránky, kde sa dá dostať k niečomu inému, ako Zem a vek? Si iba úbohý človiečik, ktorý je nabudený, ako duracelko, ale skoro zhasneš... Stačí 2...3...epidemky osýpok, mumpsu a budeš očkovať ako starhaný a zmizneš z MK o také 1-2 roky ako smrad. Ale zodpovednosť za tie Tvoje drííííísty tu nenašťastie zostanú☹
@peter952 a uz v tých ,,vyspelých krajinách,, ako napr. Nemecko premýšlaju ze očkovanie bude povinné...https://yougov.de/news/2015/02/26/impfungen-ube...
V Nemecku chcu zaviest povinné očkovanie, je to len otazka času...http://www.zdravotnickydenik.cz/2016/01/v-nemec...
@peter952 očkovanie proti chrípke je povinné?
radšej budem ležať v posteli 7 dní ako očkovanie proti chrípke si dať....
@peter952 tak ked ti to je jedno tak aspon nehovor, ze vsade je to dobrovolné....ked uz premyšlaju ako to zaviest povinne, v DE mali niekolko nepríjemných epidémii o ktorých našťastie my ani nechyrujeme.
Neboj, všetko príde, dočkaj času...
@peter952
Diabetes (cukrovka) 1. typu sa obyčajne vyskytuje u mladých ľudí a u detí (hoci to nie je absolútne pravidlo).
Pri tomto type ochorenia ide o poruchu funkcie pankreasu, ktorý stráca schopnosť produkovať inzulín. Do určitej miery je náchylnosť na diabetes 1. typu zdedená (geneticky podmienená).
Určité faktory prostredia (vírusy, chemikálie, lieky) môžu aktivovať reakciu tela, ktorá s definitívnou platnosťou môže viesť ku vzniku cukrovky. Po prepuknutí choroby telo začína vyrábať glukózu z bielkovín a tuku, napriek tomu, že hladina glukózy v krvi je vysoká.
prečítaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@peter952 si dospelý človek, hádam si si nemyslel že ťa obvodný nahlási že si sa nedal očkovať proti tetanu????????? odmietol si a hotovo.
a chrípka???? nezaočkujem.
moje dieťa má povinné očkovanie len a proti nepovinným nedám očkovať. a nikto nás nunúti a nevyhráža sa že nás zahlási.
mňa nikto nevolal na preočkovanie proti tetanu a očkovaná som bola v cca 1997. a ak idem k elkárvi tak ani zvuk a ni obraz o tom.
a ak sa ti stane úraz a pôjdeš do nemocnice a pichnú ti tetanovku?
keby mojej tete nepichti tetanovku tak tu nie a to sa len porezala nožom a to isté starka, otrva ako vyšitá. ale pichli im tetanovku a bolo fajn.
@peter952 ale prosím ťa, diabetes mellitus - cukrovka je typu 1 je choroba mladých a cukrovka typu 2 je choroba staroby.
porovnávať myši s ľuďmi....
@peter952 diabetes je autoimunitna porucha , ta ti može vzniknut aj tym ze telo zle zareguje na hocjaky infekt. Tym ze neockujes ho pred zapalovými rekaciami ktore mozu takuto reakciu organizmu vyvolat nezavisle od vakcin uchranit nemožes. POkial bude mat preddispoziciu spustacov moze byt velke množstvo aj bez vakcin.
autizmus je predovsetkym vyvojova porucha a suvislost s vakcinami este nikdy nebola preukaza. Inač povedane jedna sa len o tvoju domneku
Vies to ze to mas uvedene v pribalovom letaku ako postprodukcnu dokumentaciu neznamena ze to bolo preukaze klinickymi študamiami, ale znamena to ze sa jedna len o hlasenia s populacie u ktorých nebola zistena pricinna suvislost.
ja osobne nemam nic proti dobrovolnemu ockovaniu. Pokial ludia budu uvazovat sudne a triezvo bez toho aby verili podobny nezmyslom ake tu s velkou vervou tapetujes , tak preco nie?...pokial si uvedomia rizika, budu ochotny niest dosledky a uvedomia tu socialnu zospovednost na ktorú alibisticky nereagujes nemam preco nesuhlasit.. ale nepostavim sa na stranu takych ktorý chcu vedome sirit infekcne choroby a uplatnovat darwinizmus medzi najzranitelnejšími. To proste nejde, to mi moje morane citenie nedovoli , a hlavne to neni sloboda ale to je ohrozovanie verejneho zdravia spolocnosti, je to ohrozovanie aj mojich clenov rodiny....a to naozaj my ostatny nemusime tolerovat a znašat ze tu skupinka ludi kvoli tomu ze veri na bubakov vo vakcinach bude ohrozovat fungovanie celej nasej spolocnosti... vies to neni len o zdravi ale zasahuje to do mnozstva sektorov od financi, cez prace neschopnost , karanteny atd.... ta sak ak sa niekomu nepaci nech si vytvori svoju komunitu a funguje si vnej... ale nikto nemusi niest take riziko o ake si koledujete s vami....obzvlast ked za vami nestoji ziaden skutocny odbornik z oboru ale len internetovy kraly a kralovne ktore na blbnuti ludi sikovne zarabaju. Bohuzial pokial tvoja sloboda zasahuje do mojej, uz potrebujeme hranice ako si navzajom neskodit... Skusil si sa zamysliet ako je mozne ze napriek dobrovolnosti je vo vyspelych krajinach ockovanie pomerne vysoke? ....prezradim ti to... aj tam funguje silny antivax , aj tam je dost ludi zblbnutych ale vdaka tej dobrovolnosti ludia vidia a skusaju na sebe a svojich detoch ze bez ockovania dostanu raz začas facku v podobe epidemii. Jednu vec ti ale zavidim a to je tvoje sebavedomie. POdla mna ockovanie este dlhu dobu dobrovolne nebude..a ak bude tak pride epidemia a potom si vas aj tak hygienici pekne postavia do radu a povinne vas zaockuju.... taka je totiž prax pri epidemiach.... a ak odmietnes tak si myslim ze uz ti to zdravotna poistovna nauctuje pri pripadnej liečbe....a budes rad ak to budu ucty len za teba pripadne za tvoje deti a nie aj ucty za inych ktorý ta pripadne zazaluju za to že si im vedome nakazil alebo zmrzacil dieta. Pretoze ci sa ti to paci alebo nie uz svojim konanim budes ohrozovat verejne zdravie , budes nerespektovta rozhodnute organov na zamedzenie sirenia infekcnych ochoreni ..atd.... Pretože aj my "ovce" sa vieme branit, vieme co je sloboda a vieme za nu bojovat....
@peter952 škoda komentovať .... každý má svoj názor ale netreba ho vnucovať až tak že žijeme len pre jednu tému....
ja viem že pokusy sa robia na myšiach, hádam ty by si robil pokusy na deťoch a ľuďoch?

@senta_sofia Asi vynechali jednu premennú😉