icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
aristka
7. apr 2017

Thiamin....

dadka180
7. apr 2017

@aristka ty co tu zase splietas...nikde som nenapisala,ze v tom nevidim rozdiel a ci sa vyznam alebo nie o tom ty nerozhodujes...kazdeho kto ma iny nazor ako vy,tak tu len ponizujete a urazate...a akoze "klesnut"na jeho uroven,neviem akym pravom sa tu vlastne vyvysujete nad druhych ako by ste celu mudrost sveta pojedli...pokial viem je to forum a moze sa zapojit kazdy,ale kedze kazdeho hned odbijete,nikto ani nema chut tu prispievat,lebo nakoniec sa tu aj tak len 3-4 medzi sebou dotahuju kto ma pravdu...clovek si tu chce pozriet skusenosti inych a ani sa ku tomu nedostane,lebo hned sa tu vojna dvoch taborov rozhybe

dadka180
7. apr 2017

@pectore a je mi luto cim ste si museli prejst s malym

aristka
7. apr 2017

@dadka180 aka vojna dvoch taborov...raz je dane co je im inj a preco ...co je iv inj..a preco ....a ked chce niekto klesnut na uroven petka ,nech sa paci...

lauritka
7. apr 2017

Peter epidemiu riešit karantenou ? 😝 no budiž. mamičky sa isto potešia, že budu musiet byt s detmi zatvorene doma. Pri osypkach je totiž 100% istota, že ju schytaju. Alebo potom hrať ruletu a skušat imunitny system dietata, ked tvrdite, že si s touto "lahkou " infek. chorobou dokaže poradit. ATB žial na toto ochorenie nezaberajú.. ale možno pán Fillo poradí ako skvelý odborník kolko vitaminu C na den treba podavat....

biba12
7. apr 2017

@peter952 hliník je aj v zubných pastach, v antiperspirantoch..atď.predpokladám, že zuby si umyvaš a antiperspirant používaš. Hliník dávame do tela dlhodobo ;) a nielen vakcinach ;)

senta_sofia
7. apr 2017

@biba12 keby len tam, aj v umelom mlieku, ale to nebude vykrikovat ziadna mamicka,ze za polroka zivota prijme dieta z tejto formy vyzivy 30 nasobne vacsie mnozstvo hlinika ako za to iste obdobie z vakcin.

senta_sofia
7. apr 2017

@dadka180 nechcem vyzvedat, co konkretne sa stalo tvojmu dietatu po ockovani, ani zlahcovat tuto problematiku. Na druhej strane tvrdit, ze ockovanie nemalo ziaden vplyv na potlaceni urcitych ochoreni je argumentom len jednej strany a vsetci vieme ktorej, je to cast informacie ucelovo vytrhnuta z kontextu. Skus sa zamysliet nad tym, preco su medicina, epidemiologia, biologia, biochemia studijne odbory s konkretnymi odbornikmi, ktori tieto odbory reprezentuju a vystupuju s konkretnymi vysledkami a preco je antivakcinacne hnutie len "clankom" vo Wikipedii, za ktorym sa skryvaju prevazne anonymni jedinci a samozvani odbornici s pochybnymi vysledkami. Cest vynimkam teda. A skus mi vysvetlit, preco v okolitych krajinach, kde maju ludia moznost slobodnej volby ockovania, je zaockovanost priblizne na tej istej urovni, ako u nas, kde je ockovanie povinne. Skutocne nerypem, nezhadzujem ta, len asi nie som schopna spracovat myslienkove pochody, ktore si popisala.

adsumus
7. apr 2017

Matka neočkuje svoje deti, lebo to je sučasťou božieho plánu, ak dieťa zomrie na choroby.

http://www.patheos.com/blogs/progressivesecular...

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
7. apr 2017

@peter952 dako si sa podráždil....žeby trefa?

senta_sofia
7. apr 2017

@peter952 to vazne? Ze to co prijmes cez usta, vylucis? Akoze bez toho,aby sa nieco vstrebalo? Len to prejde traviacim traktom?

adsumus
7. apr 2017

inak dať vzdelanu matku z bratislavy pred vzdelané matky z prešova, bola by som sa ja urazila, keby som ťa brala čo len milisekundu vážne.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
7. apr 2017

@senta_sofia on nevie ža aj cez creva sa latky vstrebavaju do tela, on si myslí, že ako to zješ tak to vylučiš. ale takto funguje len antivax propaganda, nič viac.

lauritka
7. apr 2017

hlavne že veria konšpiračným teoriam a webovým "odbornikom" a av stránkam 😝 a nie lekarom, pediatrom, epidemiologom, virologom a maju vysokú internetovú školu .. bravo. mnohým si dufam pohladil ego, fakt vás to musia niekde učit 👏👏👏

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
7. apr 2017

@peter952 tiež si myslím, ale povedzte to konečne ludom na rovinu, pre antivax hnutie je akceptovatelnejšíe že dieťa zomrie ako by malo byť zaočkované, lebo je to boží plán. V skutočnosti by 99% matiek od takehoto názoru odskočilo. nejde vobec o zdravotne obavy ale o naboženske presvedčenie.

senta_sofia
7. apr 2017

@peter952 len skoda, ze nikto o nich nevie, nevyskytuju sa na odbornych konferenciach, nie su drzitelmi ziadnych oceneni, nepublikuju v odbornych periodikach, necituju ich kolegovia, jedine miesto, kde ich najdes je youtube a na weboch zameranych prave proti ockovaniu

adsumus
7. apr 2017

@peter952 ty nechápeš, že farma firma ma u riti, čo vyraba, dnes vakcíny, zajtra detoxy z vakcín, sa uvedom.

biba12
7. apr 2017

@peter952 skus prestať uražat. Schopnosť diskutovať a bez urážok, je tiež znakom inteligentných ľudí.
A Ty fakt veríš tomu, čo si napísal, že všetko sa vylúči??? 😁 a ked použiješ antiperspirant tak to vypotis??? alebo?

lauritka
7. apr 2017

pekný priklad ako vznikaju konšpiračné weby a ako sa snažia vytiahnut z ludi peniaze 😝
https://www.stream.cz/adost/10016287-paraziti-n...
video ma 10 minut 😉 je to sice o parazitoch, ale podobnou metodou pracuju aj AV. fotky, članky atd...

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
7. apr 2017

@peter952 to povedala neočkujuca matka, že je lepšie ak jej dieťa zomrie ako by malo byť zaočkovane, nie ja, ty nebezpečná osoba, vybav si to snou, je to tvoja krvná skupina, označ ju ako nebezpečnu, nie mna a dosť si myslím ty nemáš právo označovať verejne nevinných ludí ako nebezpečných. inak ja nie som za povinne očkovanie, dokáže to tvoj paranoidný mozog spracovať?