(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@miskap2111 sorry toto nieje podpasovka len som reagoval na to co mas v popise 🤐
@bluerose my sme rodina farm. tiez ale nemam 100% suhlas so vs.
@tatko_bebe nemaju ani nasi 100per suhlas so vsetkym, napr maju svoj nazor na atb, ale je zaujimave, ze proste dieta ockovat dali, aj ich kolegovia a znami. Len ja som zatial cierna ovca rodiny, tak sa nad tym zamyslam, ze preco je to tak
ok tak my nemame vs vakciny 🙂
o rezistencii som pisal pracu 🙂
@tatko_bebe tak ti ďakujem za reakciu, ale to si mohol rovno do popisu. Ale ďakujem, že si si to prečítal. 🙂
@tatko_bebe tak vieš ako to je 😉
@miskap2111 To nie su konspiracne teorie. To je realita - jedna vakcina stoji od 200-400€. Chces povedat, ze vo farmacii pracuje malo ludi? Konspiracna teoria je - ze znizia pocet obyvatelov zeme. V polovicke EU (byvaly vychodny blok) je ockovanie povinne - vies kolko je to penazi pre len pre GSK? To nehovorim o nepovinnom ockovani v zapadnej EU, kde je zaockovanost cca 85% a tiez je vacsina vakcin preplacana zo systemu zdravotneho poistenia - CO JE NA TOM KONSPIRACNE???
najvacsi problem su nozokomialky, na kt. sa akosi mozno aj vedome zabuda-nerobi to dobru statistiku pre dane zdravot. zariadenie ale je ich coraz viac + multirezistentne kmene beznych ochoreni vdaka masovemu uzivaniu ATB aj bez dohladu lekara
@mano5 Ach jo.... Navrhujem petíciu za zrušenie farma firiem. Sú tu na to, aby sa nabalili na úkor nášho zdravia. Ba čo viac- chcú tu vykynožiť polovicu planéty, lebo nás je veľa. 😀
@miskap2111 a kto im bude potom vyrábať ten vitC ..
@aristka jaj - no vidíš. Tak možno predsa len prežijú. 😀 😀
@miskap2111 ja som pozorne citala ten tvoj nazor,dakujem za prianie,ja som velmi stastny clovek,takze si nic vyvrsovat nemusim,mam skor opacny pocit,tiez som nikoho nenapadala ako sa ty domnievas,myslim,ze ten kto tu neakceptuje nazor inych a vzhiada len k tomu svojmu uz zagagal 😉
@miskap2111 Zas nemusime zachadzat do extremu 😎 . To kynozenie dajme stranou - nejaka cudna konspiracna teoria. To o tych peniazoch nevidim tak ruzovo. Predpokladam, ze robis v zdravotnictve - mali ste od roku 2009 (pocas najvacsej krizy na Slovensku) ubytok pacientov? Predpisala si menej liekov ako po ine roky? Niekedy (vacsinou) zdraviu nerozkazes - ked je mi zle MUSIM ist k lekarovi a je velka pravdepodobnost, ze mi predpise nejake lieky.
Vsetky odvetvia a staty nejakym sposobom pocitili krizu (a pocituju dodnes) ale lekari maju stale pacientov, zdravotne odvody sa musia (v EU) stale platit (ci pracujes alebo si nezamestnana - stat). Tak kde je ta konspiracna teoria ohladne penazi vo farma bussinese???
Mysli si tu niekto, ze by take spolocnosti ako Penta a J&T dali nech len 1 cent do nejakeho zdravotnickeho zariadenia keby to nerobilo zisk??
@saska.t máš vo svojej podstate pravdu. Ťažko sa mi akceptuje názor, ktorý je vytrhnutý z kontextu. A teraz nehovorím o tom odborníkovi, ktorého uviedol mano. Ten článok sa mi páčil. Ja som sa len spýtala, či o tom nevedia v tých firmách, kde vakcíny vyrábajú. Nič viac. A opakujem, som sa dobrovoľné očkovanie na Slovensku. Ale nie z dôvodov, že farma firmy schválne predávajú to, o čom sú presvedčené, že škodí, len aby sa nabalili.
@mano5 ale toto je už celkom iná téma, za hranicou očkovania. Za hranicou toho, že farma firmy vedia, že vyrábajú niečo škodlivé, ale napriek tomu to chcú predať. S tým ja nesúhlasím.
@miskap2111 no vidis,takze predsa len neakceptujes nazor,ze farmafirmam ide len o zisk a zdravie ich az tak moc nezaujima,ja nerozpravam o doktoroch nie vsetci su Taki a nikoho nedavam do jedneho vreca,ale velke korporacie maju zaujem len o biznis,naco by im bol zdravy pacient,ved by skrachovali,keby nebolo pre koho vyrabat lieky,svedci o Tom kolko zalob sa proti tymto korporaciam vedie a kolko milionov pokut uz museli zaplatit,su toho plne spravy Internet aj noviny staci sa pozriet na firmu,ktora pre SK dodava vsetky vakciny GSK,ja ti tvoj nazor neberiem,tak neber ani mne ten moj
@saska.t inak ty tu píšeš akoby farmafirmy čisto zarábali a vyrábali len očko..skôr si myslím ,že ich najväším prínosom sú práveže voľnopredajné lieky ,vitamíny rôzne homeopatiká a iné lieky a očko je len kvapkou,to že je to u nás ako je je tým ,že je tam politický profit ..buď si istá ,že ak by to bolo len o očkovacích látkach dávno by boli na mizine....
@tatko_bebe to by aj mna zaujimalo, preco tak dlho pouzivana vakcina ma vyrazne NU. Asi to suvisi so specifickostoe Mycobacteria tubercolusis, preto cudna odpoved IS.
@saska.t ormaldehyd som nenasla nikde, ani hlinik - iba hydroxid hlinity.
@mano5 tak nasi nie, oni praveze vobec nie su za masove pouzivanie liekov a uz duplom atb, malu zatial liecili len cajmi, sprejmi do nosa a ked mala uz neunosne vysoke horucky tak cipkom na znizovanie. A co ma najviac stve, ich ockovana dcera je zdravsia nez moj neockovany syn. Vychadzame tiez spolu dobre, nikdy ma nepresviedcali aby som ockovat dala. Preto ma proste zaraza, ze vsetci co su proti ocku, tvrdia na farmaceutov ze umyselne poskodzuju zdravie, ale vlastnym detom by to preco robili?
@tatko_bebe
@bluerose ktomu Ti poviem len tolko mam vlastnu skusenost s nasim malym, na 90% nam pomaha Imunoglukan sirup, ked mu ho davame tak nemame ziaden problem na svoj vek bol len 3x chory co mal vysoke horucky a to sme mu nedavali imunoglukan vtedy..
Takze tak, krmime ho ako tu vela ludi pise (bio) ovocim a v podstate mu nedavame cukor,sol, cokoladu, slane veci nic len normalne jedlo za co sa s mojimi rodicmi stale vadime :DD ale nevadi.
On je v pohode je zdravy a pekne sa vyvija bez nejakych problemov. Nechapem ludi co svojim deckam od narodenia davaju vegetariansku stravu a pod. uchylne veci bez urazky- potom sa divia ze maju alergie a poruchy imunity...
Alebo vytvaraju takmer sterilne prostredie.. a potom ide decko von a je stale chore.
Co sa tyka BSG vakciny myslim si ze to bude tak 50/50. Ine zlozenie ako pred 30timi rokmi a hlavne Mycobacteria sa za ten cas mozno trochu adaptovala a zmenila a preto sa to teraz serie..
Tazko povedat ale ked na Slovensku nepotrebujeme sledovat TBC tak sa necudujem ze sa to serie a bude stale zhorsovat..
@aristka no v mojej poslednej odpovedi je jasne napisane o pacientoch a o liekoch nie len o vakcinach,sama uvadzas,ze najväcsou produkciou su volne predajne lieky ,vit. atd. to nie je biznis ??? dievcata uz hladate Problem aj rypanie,tam kde nie je a to svedci o Vela veciach,ja som iba konstatovala a vyjadrila svoj nazor...samozrejme je Vela prospesnych a zivot zachranujucich liekov, to som ale nikde nepoprela,tak kde opät hladas Problem??
@aurorag najdes aj Formaldehyd, a ine zaujimave veci a hlinik vo viacerych formach ved farmafirmy sa tym ani netaja...
@tatko_bebe to, co pises, tak isto stravujem aj ja nasho syna, az na ten sirup. To pocujem resp. citam prvy krat. Ked budem mat cas si nieco o nom pogooglim. Len preto ma to stve, ze teda ich dieta je ockovane vsetkymi povinnymi, spapa vsetko co jej daju, slane, sladke, s detmi je priblizne rovnako ako moj syn a to nemala este ani raz atb a ziadnu vaznejsiu chorobu 😠 A ak sa mozem spytat, ktoru vakcinu ste nedali? A kolko ma maly rokov? Alebo napis do IP ak nechces verejne. A mohol by si aj nieco o tom sirupe, ze kolkokrat denne a v akom mnozstve davate 🙂

Oni ti farmaceuti tomu asi uprimne veria, ze vakciny pomahaju. Teda sudim podla mojej rodiny, kde su dvaja farmaceuti, dieta plne zaockovane a ich znami a kolegovia detto. Svoje dieta lubia nadovsetko na svete, urcite by mu nechceli zle. Teraz ja neviem, ci ozaj nevedia co vakciny sposobuju/mozu sposobit, alebo su kvazi ozaj bezpecne a zalezi len od toho konkretneho dietata, ci mu nieco sposobia alebo nie. Ved napr aj obycajne kravske mlieko, niekto ho konzumuje na litre a nic a niekto ma nanho alergiu a neznasanlivost po par hltoch. Kazdy clovek je iny no...neviem sa sama z toho vysomarit 😔