(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
žabomišie vojny
@tatko_bebe nepotrebuješ nič študovať pretože v danej chvíli ked ide o zachranu dietata musíš mať duchaprítomnosť a to su tak vypäté situácie či už pri záchrane svojho alebo ineho dieťaťa je to len na tebe ako to zvládneš a možno zabudneš aj to čo si si naštudoval a budeš konať inštiktívne....
@kreativna toto si dovolím oponovať,by si neverila ľudia nevedia reagovať a nevedia čo robiť ,zavolať 112 nestačí,sama som si ratovala svoje dieťa sama doma ,malý mal 2 mes.a prestal mi dýchať a teraz čo volať 112 ak ti odchádza dieťa ,je cyanotické nie je čas ,kričať som nemala na koho musela som rýchlo reagovať a to spriechodniť dých. cesty a predýchala som ho ,chvalabohu zabralo a doteraz neviem z čoho to bolo a nikdy sa to neopakovalo ,ale treba vedieť aj ako to robiť a to aj u dospelých ...lebo to môže byť neefektívne a tým pádom s nulovým účinkom..
@kreativna ano, suhlasim s tebou. nic nie je 100%, vakciny maju NU, kazdy organizmus je individualny a moze zareagovat inak.
Prave preto sa mi nepacia hystericke reakcie, ze ockovanie je komplot proti ludstvu a zodpovedne za vsetko zlo. Citala som tuto temu uz dlhsie, a agresivnejsie reakcie sa mi zdali prave zo strany AV, ako ich tu volate. preto mna AV nepresvedcili, donekonecna opakuju to iste, nepodlozene az neuveritelne zavery ( ze ockovanie vlastne vobec neucinkuje(!), ze obsahuju neuveritelne mnozstvo nepovolenych latok - formaldehyd, hlinik..., doporucuju vsetko liecit vitaminom C, ze ockujuci lekari su uplni diletanti, atd) a nikto z nich vlastne nepripusta, ze ockovanie malo a ma nejaky prinos, aspon nejaky. toto je ciernobiele videnie tejto temy. Malokto z nich pritom ma medicinske vzdelanie. Ja nie som onkolog, nebudem tvrdit, ze vakciny na 100% nesposobuju rakovinu..... ani netvrdim, ze nemaju svoje rizika.... Ale osobne si myslim, ze na zvyseny vyskyt rakoviny mal Cernobyl vacsi vplyv ako vakciny.... ze za diabetes moze viac nasa zivotosprava ....
V niektorej inej teme som citala prispevok mamicky, ktora po 4 dnoch v nemocnici a po podavani ATB dala dietatu vit C z DM a to do vecera vyzdravelo.... Mna skor napada, neboli tie 4 dni prave cas, za ktory to ATB zaucinkovalo? Ona veri, ze to bolo tym okamzitym podanim cecka. Ked uz, aspon by som ho nekupila v DM, lebo tam maju len vyzivove doplnky a nie lieky. Kazdy, kto tomu rozumie, vie, o com hovorim.
treba si uvedomiť že my čo tu píšeme sme na tom ešte kvazi dobre su ludia ktorí nemajú tú možnosť vyjadriť svoj názor a pokecať si či už z dovodov strach alebo nemaju počítač alebo internet alebo postihnutie ich dieťaťa a 24 hodinová starostlivosť ich finančne a možno fyzicky či psychicky obmedzila natolko že nie su schopný sa venovať ešte niečomu inemu priznám sa že ja tiež nie som zrovna počítačový typ a niekedy mi to pripada nič v zlom a nikoho sa nechcem dotknuť to je len moj osobny pocit že pre niekoho to tu je len zábavka a ked by som som sa chcela podeliť o všetky svoje skúsenosti a pocity pochybnosti a názory uplne sa otvoriť veru by som aj ja mala strach hladala som niečo , kedže som osamely rodič a problemiky sa nabaluju a mam už aj niečo za sebou, naivne som si myslela že anonymne sa o niečo podelím a niečo sa dozviem ale prepáčte zatial to tak nie je a chcem vedieť o čom toto forum vlastne je?...je to presadzovanie vlastnej pravdy, alebo vypočutie a pochopenie aj druhých a zvažovanie aj iných situácii, ako sa hovorí človek sa učí na vlastných chybach ale múdry sa učí na chybách iných...
@aurorag vieš každý zo svojho pohladu ma pravdu a vo všetkom je kúsok pravdy ako som už povedala ja nič 100 percent nič netvrdím ani nevyvraciam je tu len ta pochybnosť čo keby čo ak? A preto hovorím že ked ma človek problém tak začína mať pochybnosti vo všetkych oblastiach ale to nznamená že obvinuje a zavrhuje všetko neviem či chapeš to je len zvažovanie a ptranie nie je nič založené na dokazoch je to len skumanie a rozmýšlanie nad všetkými za a proti je to dlhá ceta a nič osobne a preto sa človek zapaja diskutuje a snaží sa získavať informácie a skúsenosti nazory od iných nie je to nič zámerne obvinujúce alebo popierajuce už neviem ako to mam povedať...viac hlav viac rozumu či už laikych alebo profesioalnych ale to je jedno nevim či mi rozumieš
na dnes končím je to zaujmavé že píšemludom ktorých absolutne nepoznam ale nevadí chcem vam povedať že niekedy treba čítať aj medzi riadkami a nič netreba brať osobne a definitívne človek ma dnes take rozpoloženie a taky nazor a zrajtra je to o inom veci nie su ako sa na prvy pohlad zdaju ani ludia nie a nič netreba brať osobne a definitívne a v podstate čas nam skor či neskor ukáže kde je pravda a ako to všetko je.každy ma pravo na svo nazor na svoju pravdu na svoje pochybnosti a zakladne pravidlo nesudim neopovrhujem a rešpektujem či už nazor alebo pocity toho druheho,su veci medzi nebom a zemou a verte či nie možne je všetko...aj to zdanlivo nemožné
@aurorag co sa tyka TBC tiez nad nou uvazujem a mam rovnaky nazor ako Tvoj znamy Dr., akurat ma serie kvalita sucastnych TBC vakcin... nemas z coho vybrat, ked bude mat moj maly cca 2-2,5roka tak ho asi dam preockovat.
Co sa tyka mamiciek kt. vadilo kazde chvilu ockovanie na to mam svoj nazor... ludia su uz taky pohodlni ze zachvilu budeme chodit na wc autom asi tak
@tatko_bebe my dochádzame za lekárom (plúcny+internista), ktorý povedal, že BCG je najhoršia vakcína zo všetkých, (kvôli než. účinkom) a ked sa dávala novorodencom, povedal, že "podkúrila" ostatným vakcínam .....a videl veľké množstvo po nej poškodených detí (od respiračných problémov po vážne stavy) samozrejme, že to nikto nedával do súvisu..... 😔 😔 😔
@nikimax ja nehovorim ze to nieje pravda preto pisem ze nadtym este popremyslam/e, pretoze nieje z coho vybrat..
Pretoze ked zvazim vs rizika, tak moze byt +-lepsia alternativa radsej nasledne liecit tuberkulostatikami 😉 ako ockovat ne/kvalitnou vakcinou
@aurorag v zasade s tebou suhlasim a pochybnosti su vsade,ale keby si kukla pribalovy letak vakcin zistis,ze take nebezpecne latky ako si uviedla - Formaldehyd,hlinik atd.vakciny obsahuju,nato nepotrebujes medicinske vzdelanie,aby si vedela,ze su nebezpecne, ucili sme sa to na ZS a je rozdiel ci tieto latky vpichnu priamo do tela alebo ich prijimas trebars v kozmetike,ako tu Vela ludi uviedlo a to uz stoji podla mna za povazenie... 😉
@saska.t vidíš, toto je jeden z argumentov, nad ktorým sa odborník pousmeje a pomyslí si svoje. Myslíš si, že všetci sú už úplne "spiknutí" proti ľuďom na svete, keď ich nechávajú očkovať látkami, o ktorých sme sa my už na základnej škole učili, že škodia? Myslíš, že oni sa to neučili? Alebo to nevedia? Alebo si povedia, "vieš čo, poďme očkovať aj ortuťou, ak na tom zarobíme... " V tejto celej téme sa vytrhávajú veci z kontextu a vyslovení neodborníci diskutujú o odborných veciach, ktorým nerozumejú. Aj mne je osobne ľúto všetkých, ktorých detičky trpia na NÚ po vakcinácií a som vďačná bohu, že moje deti sú zdravé, ako aj iné deti v mojej rodine a okolí. Ale zloženie vakcín a ich mechanizmus účinku je téma, ktorou by sa naozaj mali zaoberať radšej skutoční odborníci. A tí, ktorí zloženiu vakcín nerozumejú, ale sú za zdobrovoľnenie očkovania, predsa stále možu argumentovať inymi údajmi.
@miskap2111 Ja by som sa aj pousmial aj ked nie som odbornik. Ale cital som clanok v jednom casopise od odbornika a ten teda zamaval mojim presvedcenim o bezpecnosti vakcin (nie, ze by som bol nakloneny ockovaniu uz pred precitanim). Toto je jeho opis:
http://www.slobodavockovani.sk/news/vakciny-oca...
@mano5 to je dobrý článok. Ale opäť sa pýtam- sú naozaj všetci tí, ktorí vyrábajú vakcíny, spiknutí proti ľudstvu? Myslíš si, že oni nevedia to, čo napísal ten človek v tom článku?
zase sami po precitani spominaneho clanku potvrdilo ze adjuvans ako tvrdia vyrobcovia je len a len problem samotnej vyroby, urcite sa da pouzit ine adjuvans a zmenit postup vyroby ale asi by to bolo nakladnejsie... 😀
@tatko_bebe alebo je to tým, že nikto iný adjuvans ešte nevymyslel? Nebolo by to pre tú firmu bomba, keby prišla s niečím takým? Už len otázka "etikckého prístupu" by jej vykompenzovala akékoľvek zvýšené výrobné náklady, lebo by to tak predal jej marketing...
@miskap2111 Ja netvrdim, ze proti ludstvu. Niekto mi kedysi povedal - "za vsetkym hladaj peniaze". Ja by som k tomu v tomto pripade pridal aj zivot. Ockuje sa cca 100 rokov. Kolko ludi participuje na ockovacich latkach? Od vedcov cez vyrobcov a distribuciu je to kvantum ludi po celom svete. Podla mna ani nejde tak o nejake "spiknutie", skor ide o to, ze aj ked pozname (poznaju) pravdu o skodlivosti vakcin, tak uz to nejde zastavit - je v tom prilis vela ludi a prilis vela penazi. Ak by otvorene priznali, ze nieco nie je v poriadku, tak by ich ludia zacali lyncovat - po celom svete. Takze je jednoduchsie za tie peniaze platit odskodne a mimosudne vyrovnania, kedze pravdepodobne zatial nemaju bezpecnejsiu vakcinu (netvrdim, ze na takych nepracuju).
@miskap2111 Bola by to bomba a zaruceny zisk a ako som pisal vyssie - mozno aj pracuju ale zatial "nenasli, nenasli radcove moji". ☹
A k tomu dodam - preto radsej pockam s ockovanim a budem velmi ostrazity (dufam ze aj nasa pediatricka, ked jej to oznamime) pri chorobach svojich deti.
@mano5 to sú bohužiaľ len konšpiračné teórie (to, čo si napísal o otázke peňazí a farma firmách), ktorým niekto može veriť a niekto nie. Ale ak by som tomu verila, tak už by som nemohla výjsť ani na ulicu - veď nevieš, či na teba nespadne ten dom oproti, lebo ktovie z akého materiálu ho postavili, aby sa nabalili... A takto je to so všetkým okolo nás.
Ale ja ťa samozrejme nepresviedčam. Verím tomu, čo @aurorag. Nič nie je čisto biele ani čisto čierne. Všetko má svoje pre a proti. A keby bolo nakoniec na mne, tiež by som bola za to, aby na Slovensku bolo očkovanie dobrovoľné. Toto by mala byť otázka vyšších inštancii - európskych a svetových, aby na základe možno epidemiologickách dát zvažovala mieru rizika/benefitu. Ale opäť, toto je len môj názor, ktorý je čisto subjektívny a vytvorený na základe toho, ako to vnímam ja.
@miskap2111 ja viem ako je to vo vyskume aj vo vyrobe, kazdy sa snazi vyrobit co najlacnejsie, takze je to len o zisku v tomto pripade aj ked sa Vam to nepaci
@tatko_bebe jasné, že o to ide. Ale keby už mali vymyslené lepšie adjuvans, neváhali by ani minútu uviesť to na trh. Razom by sa stali najpredávanejšou vakcínou, zaradenouvdo všetkých očkovacích schém a profit z predaja by im garantoval pokrytie nákladov. Pre firmu je šetrenie na nákladoch len dočasné riešenie. Ak neprídu s nejakou bombou, ktorá by im priniesla profit nie ná základe šetrenia, ale z predaja, tak to možu do pár rokov zatvoriť. Takže firmy nemajú lepšie adjuvans a budem skeptická, možno ani nebudú ešte dlho mať. Výskum je drahý a predaj už nie je taký, ako kedysi, aj keď to vyznieva paradoxne. Okrem iného, je problém nájsť ľudí do výskumu- naozaj talentovaných ľudí. Svetové firmy striehnu na každého ešte len študenta prestížnych univerzít, aby si ich zhrabli. Viem, o čom hovorím.
@miskap2111 aha,ale v Tom pripade znevazujes aj nazor odbornika vid.@mano5 clanok,kde sa vyjadruje naozaj odbornik,alebo aj to zpochybnis? Dnes peniaze a biznis hybu svetom,takze o spiknuti ludstva nemusime viac diskutovat. Ak si poukazovala na bezpecne davky hlinika,ortute ci formaldehydu vo vakcinach,mali by byt davane na Kila nie 1 vakc. na 1 dieta,kedze v 3 mes. ma kazde dieta inu vahu a to nehovorim o nedonosenych detickach,ale vahove rozdiely mozu byt markantne a ak toto nie je dostatocny Argument, tak fanatik tu je niekto iny ☹
@saska.t ďakujem ti za tvoj názor. A pozorne čítaj, ako som sa vyjadrila. Držím ti palce, aby si bola šťastnejšia a nevyvršovala si si svoj smútok na tých, ktorí tebe nič neurobili.
@miskap2111 v pripade fy kt jednu z tych vakcin produkuje im moze byt u.. nejaka vakcina, ked maju take portfolio kt. im vykryje vs straty ale to by klesli zisky akcionarov..
To co pises s nejakym vyrobnym postupom vobec nesuvisi.
Odkedy je vlastne tu na konikovi takato slovna prestrelka kvoli ockovaniu?
PS: ja sa nenatahujem o slovicka ani nevytrham slova z kontextu, ani nechcem mat svoju pravdu 😀
@tatko_bebe nehnevaj sa na mňa, ale neviem presne o čo ti ide. Ja ti neprotirečím, práve naopak. Tvoje názory sú mi dosť blízke. A za to, že sa na niektoré veci pozerám trochu inak, tak za to podpásovky dostávať nemusím. Ja som za dobrovoľné očkovanie na Slovensku. Ale možno nevidím veci až tak radikálne.

@aurorag vieš ja nikomu neberiem jeho názor a presvedčenie ja som svojej dcerke dala všetky povinné očkovania a ty maš šťastie že nemaš žiadny problém po očkovaniach chvalabohu človek nehasí čo ho nepáli a hlavne čo sa ho netýka ale zrazu sa ti niečo prihodí čo ti obrati život na ruby a ty začneš pátrať rozmýšlať hladať a zvažovať príčiny a je prirodzené že okrem všetkého začneš aj pochybovať čo ak...aké by bolo moje dieťa keby nebolo očkované?každá minca má dve strany ked nezažiješ na vlastnej koži nedokážeš to pochopiť, tu nejde o 100percentnosti vinníka tu ide len o podozrenie a zvažovanie príčin a kedže tato téma je dosť náročná a je ťažko tu hovoriť o za a proti a nechápem ten odpor proti názoru že ano je to možné lebo každy organizmus je individualny čo niekomu zachráni život druhého može zabiť je to bežné z praxe povedzte mi o čo tu ide o nezavislu komunikáciu a vymenu názorov alebo o boj dvoch stran kto z koho a kto má pravdu?myslela som si že ked sa zapojim do tejto diskusie že sa dozviem niečo prínosné pre moj prípad ale pride mi to ako