icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
kreativna
26. júl 2013

@mano5 uplne suhlasim s tebou a teraz z mojho pohladu by som chcela vediet na zaklade toho článku či existuju testy ktore by ukázali či sa spomenute látky nachádzaju v detskom organizme mne teraz ani nejde o hladanie vinníka ale ide mi o to ak moja dcerka ma v organizme spomenute toxicke látky a to mohlo zapríčiniť u nej autizmus ako tu toxicitu dostať z jej organizmu preč v tomto ja hladam pomoc na koho sa obrátiť aby sa mojej dcere urobili adekvátne testy a podla toho postupovať dalej, zakým by ste s týmto šli pediater, neurolog...?

tatko_bebe
26. júl 2013

@kreativna toto sa tazko dokazuje-takmer nemozne a take testy tiez neexistuju, ono tie komplexne zluceniny ak ich ma tak su v takej mikro koncetracii ze je to ako hladat ihlu v kope sena. Je to nepreukazatelne, mozno v USA by si na civilnom sude uspela.. tu tazko

aristka
26. júl 2013

@kreativna aj keby ich v tele mala je ťažško preukázateľné ako a odkiaľ sa jej tam dostali,naše telá sú plné ftalátov ,rôznych kovov a bordelu ,je to dobou ,znečistením a jedlom..s týmto by si nič nedosiahla...tak ako napísal diskutujúci nado mnou....

bluerose
26. júl 2013

@kreativna jedna moja znama tu z konika tiez riesila autizmus po ockovani a riesila toxicitu, dr jej povedala, ze s nou suciti, ale nikto nedokaze, ze je to z vakcin, ze to moze byt zo stravy, z toho ak doma pouzivaju plastove nadoby a dieta z nich casto kozumuje, z obycajnej Jari ktorou sa riad umyva a potom z neho papame, z liekov...ale homeopati sa venuju odstranovaniu toxicity z tela, neviem, ci je to ucinne, skus pohladat na nete.

saska.t
26. júl 2013

@kreativna tiez som pred nedavnom videla relaciu,kde sa zaoberali zbavenia toxinov a tazkych kovov z tela a robila to homeopatka a zevraj to funguje,tak by som skusila niekoho overeneho,kto sa zaobera klasickou homeopatiou...

kreativna
26. júl 2013

ja už som skusila homeopatiu po 3 týždnoch dcerka začala rozprávať obnovil sa očný kontakt a začala lepšie komunikovať z okolím a znovu idem ale...nepatrí to sem ale je to finančne náročné a kedže som sama na malu a beriem len rodičovský a výživné na nu tak si to viete predstaviť...neda sa od dcerky pohnuť aj ked by som ju mala pri kom nechať/moja mama,moja dospela dcera/problém je v tom že nechce komunikovať dobre ani s členmi rodiny, kto nepozná tuto problematiku ťažko to pochopí, ja si uvedomujem že mne sa ani nemôže nič stať lebo čo by bolo smalou neviem si to ani predstaviť, ano ona chvílu vydrží hodinku alebo trebárs pol dna ale niekedy je to ťažké je nezvládnutelna ona proste ma to svoje a hotovo a ja jej najlepšie rozumiem.v našej rodine sme sa nikdy s niečím takýmto nestretli, zoberte si že s mojou mamou dcerka absolutne nikdy nechcela komunikovať 3a pol roka sa na svoju starku ani nechcela pozrieť a pod.to je zložité to takto v krátkosti opísať.samozrejme že mi rodina pomáha aj lubime ju všetci ale je to zložitejšie ako by si ktokolvek myslel.a preto som si myslela že kto to pokazil nech to aj napraví, je zaujmavé že dokazy sa nedaju zistiť.takže ked neexistuju dokazy že vakcíny su nebezpečné tak potom nemožu existovať ani dokazy že vakcíny su bezpečné!

kreativna
26. júl 2013

vrta mi to stále hlavou ked niet dokazu tak niet vinníka čim argumentuju rodičia, niektorý lekári vedci že očkovanie poškodzuje deti a su o tom 100% presvedčení, na základe čoho verejne prehlásia ano moje dieťa alebo toto dieťa je poškodené po očkovaní, nechapem to....ja som si len naivne myslela že keby sa zistila uroven toxicity v organizme tak by sa dalo urobiť aj niečo na odstránenie toxicity ale ked sa to nedá zistiť tak ako dieťa detoxikovať a akými prípravkami a či len tak naslepo skusiť čo pomože?

kreativna
26. júl 2013

a ešte by ma zaujímalo kto vyrába homeopatika a prírodné veci tí istí čo aj vakcíny a iní im podobní a zase sme pri tom finančné zisky , tak ako tu niekto spomenul že ked 2 ročné dieťa dostane cukrovku a musi sa pichať inzulin je to pacient čo potrebuje lieky na celý život a zase zisky a taksto aj homeopatika sa platia nehradí ich poisťovna ani prirodne preparáty a pediater ten vas vysmeje takže fakt neviem ako to naozaj je je to ako začarovaný kruh

bluerose
26. júl 2013

@kreativna mas pravdu, aj tam sa tocia prachy, nasla som vo wiki: Homeopatia je len v Spojených štátoch priemyslom s ročným obratom 200 miliónov dolárov. Viaceré súkromné osoby, vedci a lekári (napr. Donald Driscol, advokát zo Severnej Kalifornie a onkológ Dr.Wallace Sampson) vedú súdne spory s výrobcami a distribútormi homeopatických liekov tvrdiac, že homeopatické produkty sú vnucované v rozpore so zákonom o ochrane spotrebiteľa, poukazujú na neférové obchodné praktiky a zavádzajúcu reklamu.

tatko_bebe
26. júl 2013

homeopatia to je kapitola sama o sebe... cim vacsie riedenie tym silnejsi ucinok... 🙂

kreativna
26. júl 2013

ak niekto niečo ukradne a chytia ho musí za to niesť zodpovednosť a zaplatiť, ak niekto sposobí autnehodu tiež nesie nasledky a ak niekto poškodí zdravie človeka kto za to nesie zodpovednosť?my si neuvedomujeme že poškodenie zdravia u zdraveho dieťaťa ma fatalne následky vo všetkych oblastiach života či už zdravotnej ekonomickej rodinnej spoločenskejoblasti je iné ked sa vam narodí chore alebo nejako postihnuté dieťa a je velky šok ked vaša dieťa je uplne vporiadku ani neako choré nebýva všetko je ok a zrazu stop a ja neverím že to prišlo len tak z ničoho nič a že to je náhoda...nahody neexistuju všetko sa pre niečo deje....

kreativna
26. júl 2013

@tatko_bebe tak čo by si poradil na detoxikáciu ?aké alternatívne možnosti existujú okrem homeopatie,aký máš názor na výrobky z výskumu mudr.josefa jonáša, je tam široká škála pripravkou na odstránenie celkovej toxickej záťaže organizmu

tatko_bebe
26. júl 2013

@kreativna prepac ale ked to citam tak sa mi chce zvracat-myslim MUDr.Jonasa....a jeho stranku takymto ludom by som odobral diplom bez urazky.
Radsej by som siel za skutocnymi majstrami cinskej tradicnej mediciny-na Slovensku myslim ze jeden je..
Cinska tradicna medicina nieje paveda na rozdiel od vyssie spomenuteho pana... 🤐

citujem z jeho stranky:
"Preparáty Joalis sú doplnky stravy. Nie sú to lieky a preto nemôžu nahradiť lieky predpísané lekárom." Prosim Ta never doplnkom vyzivy a este od takychto pofidernych ludi...

alice107
26. júl 2013

@kreativna musis si uvedomit,ze tak ako kradez,sposobenie dopravnej nehody ci pripadne poskodenie zdravia treba preukazat podlozenymi hodnovernymi dokazmi.najskor treba zistit,ci sa skutok vobec stal.a potom,kto je zan zodpovedny.
takze nestaci len nejake presvedcenie.ako vies,ze ten skutolk sa vobec stal? myslim tym tvoje tvrdenie,ze zdravie didtata bolo poskodene vakcinou.vies to preukazat?
tak ako ti pisu
@tatko_bebe
@aristka ,tak sa nepreukazalo,zeby bol suvis medzi autizmom a ockovanim.to,ze ty si o tom presvedcena ,ci ini rodicia postihnutych deti nic neznamena po pravnej aj faktickej stranke .musis mat na to tvrdenie dokazy,ak chces uspiet.ale ty ich nemas.ty mas len svoje presvedcenie.
ja som uz vyssie pisala ,ze podla lekarov /povedali mi to viaceri lekari nezavysle na sebe z roznych statov a svetadielov/ autizmus je vyvojovve poskodenie mozgu.a pociatky ma este v prvych 8 tyzdnoch vyvoja plodu pocas gravidity.takze tam treba hladat zdroj autizmu.a vraj priznaky sa prejavuju vyrazne do urciteho veku takto postihnuteho didtata a potom ustupuju.ale porucha mozgovej cinnosti zostava.zalezi na roznych faktoroch .
zatial nikto nepreukazal vedecky,zeby za autizmus bola zodpovedna nejaka vakcina.takze ziaden sud na svete by nepriznal odskodnenie bez padneho dokazu .a ani ziaden lekar ti nemoze povedat teda,ze tvoje dieta ak ma v sebe nejake tazke kovy a pod,ze to je sposobene vakcinaciou.je mnoho inych faktorov,ktore sa na tom podielaju .uz tu boli spomenute.
treba,aby si sa na veci pozerala realisticky.
takze ,treba ist k lekarovi,dat dietatu urobit kompletny krvny rozbor,uplnu prehliadku.chodis dufam aj na preventivne prehliadky. tak tam treba zacat.ale odporucala by som ti ist k lekatom odbornikom.nie k takemu,akeho si uviedla.
tak svojmu dietatu najviac pomozes.

sharmana
26. júl 2013

@alice107 asi sa mýliš
http://nezdravi.parlamentnilisty.cz/Articles/20... .

http://nezdravi.parlamentnilisty.cz/Articles/19...

sú tu dost významné náznaky, že aj ked autizmus môže pochádzať z genetickej predispozície, môže ho vyvolať aj reakcia na niektoré sekundárne faktory, ako sú napr. toxické látky, ktoré sa nachádzajú vo vakcínach.... tým zníženie imunity, prehnané imunitné reakcie, mitochondriálna disfunkcia atd....
treba samozrejme dalšie vedecké štúdie, ale nemôže nikto ani potvrdiť, že to vakcíny nespôsobujú, lebo nemajú dostatok štúdií čo sa týka interakcií vzájomných očkovacích látok atd....

alice107
26. júl 2013

@sharmana nemylim sa.ja som citala ,co tam bolo napisane.a ty? sud vyriekol,ze by mohlo ist o MOZNOST vedlajsich ucinkov vakcinacie....
nikde som sa nedocitala,zeby sud vyriekol,ze na zaklade toho a toho dokazu ide o poskodenie .....

kreativna
27. júl 2013

@alice107 ja som už spomenula že dokazy neexistuju že ked sa niečo prihodi tak človek hlada a zvažuje všeličo, jase je to tvoj nazor že očkovanie nema suvis s autizmom ja ti ho nevyvraciam, ja som napríklad čitala že jeden lekár tvrdí že človek postihnutý autizmom sa s ním rodí že nemože byť že dieťa je zdrave a zrazu v určitom veku je rapídna zmena a zrazu je autista a nikoho o tom nepresviedčam, normalne sa bavíme a diskutujeme a hovoríme svoje pocity a nazory ved preto sme tu a ak si si čítala tak som písala že dokazy neexistujú a povedz mi existuju dokazy že vakcíny sú 100%bezpečné, ja by som s tým ani nešla na nejaký súd alebo niekde ale chapeš to podozrenie ta pochybnosť mi neda spávať čo ak je to z očkovania ty to nemožeš pochopiť a na druhej strane hladam sposoby ako dietatu pomocť čo by si robila ty nechala totak?moja dcérka naštastie nema ťažký autizmus jej postihnutie je miernejšie a preto si mslím že by sa jej dalo pomocť aby sa normalne zaradila do života a bola samostatná a ked je tu predpoklad aj ked bez dokazov že dieta moe mať toxicitu v tele z vakcíny ty by si sa tým nezaoberala a neriešila by si to?kašlem na dokazy na vakcíny na sudy , chcem len dať svoje krasne dieťa ktoré sa narodilo zdrave a prospievalo doporiadku

kreativna
27. júl 2013

@tatko_bebe dik za info a neboj nechodim s dcerkou po šarlatanoch a nič jej nedavam, ale važne by som potreboala poradiť a nasmerovať na nejaku alternatívu, musím odísť asi 2 dni tu nebudem, moja najstaršia dcera sa dnes vydava,ale chcem vas všetkych poprosiť o informácie a skusenosti ak niekto ma v tom jasno čo sa týka alternatívnych metod, pretože moja dcerka má velké šance na zlepšenie jej stavu dakujem vam a pekný den

tatko_bebe
27. júl 2013

poslal som TI spravy

aristka
27. júl 2013

@sharmana na jedno ťa upozorním a to treba si naštudovať ,čo je prehnaná imunitná reakcia,to aby niekto dostal cukrovku alebo bol zrazu to nie je ,že len za 2 dni má cukrovku,že to je tá prehnaná imun.reakcia,tak to v org nefunguje....určite si to pozri a pochopíš za akých okolností je to možné...

aristka
27. júl 2013

@kreativna čí sú vakcíny bezpečné,treba to brať ako liek na prevenciu a preto sa k tomu pristupuje z vážnosťou a sú podmienky za akých sa môže očkovať....žiadny liek nie je bezpečný,všade máš aj nežiaduce účinky ,alebo môžeš zareagovať prehnanou imunitnou reakciou....a tam môžu byť následky ..a to sa týka aj homeopatík ,ak sa užívajú len tak ,odporúča a lieči človek neodborník ,môže prísť k vážnemu poškodeniu zdravia a takto môžme isť ďalej...

aristka
27. júl 2013

@kreativna každý z nás je zanesený toxickými látkami ,už novorodenec čerstvo narodený má v sebe ftaláty,ktoré má z matky...

kbeata
27. júl 2013

@aurorag ohladom tej bcg vakciny,uz som to niekde citala,ze tato,teda co sa pichala nie je tak stara,je to nejaky dansky kmen,a prave tato posledne roky robila sarapatu u deti 😒

sharmana
27. júl 2013

@alice107 súd nemôže vyrieknuť, že "mohol", lebo by poškodená strana nemohla vyhrať.... súd musel vyrieknuť, že boli v bode obžaloby úspešný alebo neúspešný.... nečítala som ich petit... ty áno?

aristka
27. júl 2013

@sharmana čo tak autizmus spojiť s neskorším rodením detičiek,kedysi ,ženy rodili 20 ročné ,dnes rodia 30 ,35 40 a chlapi sú ako otcovia ešte starší,kedy ten genofond úž nie je taký úžasný ako u 20tnikov nehovoriac čoraz viac detičiek je z asistovanej reprodukcie,kde sú predčasné pôrody veľmi časté a tým pádom je novorodenec nezrelý aj po neurologickej stránke..čo tak to brať aj z tohto pohľadu...

tatko_bebe
27. júl 2013

@aristka s tou vekovou hranicou plne suhlasim a toto je fenomen dnesnej doby, a je to hlavne zasluha statu ze sa nechce postarat o mladych rodicov

aristka
27. júl 2013

@tatko_bebe ja mám pocit,že to má obrovský podiel na tom ,že nám pribúdajú takto postihnuté detičky...írsko kde mamičky začínajú rodiť od 35 je plné detičiek s downovým syndrómom a autizmom..takže aj týmto smerom treba nato pozerať....nehovoriac až 70 percent mužov má nekvalitné spermie ,čo sa podpisuje aj na genofonde...

adsumus
27. júl 2013

@sharmana Prečítaj si na základe čoho rozhodujú súdy o odškodnení, stačí, že dôvod na odškodnenie bude právne pravdepodobný, nemusí byť vedecky dokázaný.
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMp0802904

alice107
27. júl 2013

@sharmana nebudeme debatovat o procesnej stranke vykonu sudnej moci.
precitaj si moj prispevok este raz.kde som tam pisala ´´mohol?
to co ty uvadzas je samozrejme nezmysel.sud nevyriekne,ze v bode obzaloby je uspesny ci neuspesny.ak uz teda by sme mali byt dosledni a operovat s presnymi vyjadreniami a ich vyznamom. sud moze vyrieknut uznesenim,ze sa zaoberal skutocnostou,ze je tu MOZNOST,ze pokodeny ma vedlajsie ucinky z vakcinacie. tak rozhoduje vtedy,ak podanie zamieta.
presne tak ako ty,ani ja som necitala rozsudok vo veci ci uznesenie .len clanok o tejto kauze.a prave v tom clanku /v aj/ som citala,ze sud vyriekol,ze mohlo ist o vedjsie ucinky vakcinacie.clanky ci v sj ci aj su pisane neodborne a ja im samozrejme neprikladam ziadnu vahu.preto by som takymito clankami neoperovala ako dokazmi,ako to robis ty.pre mna by bol relevantny dokaz sudne rozhodnutie niekde v serioznom mediu minimalne publikovane.nie nic nehovoriaci podbny clanok,ako si ty dala link.
takze kedze nevies ani ty petit,preco si davala tento pripad ako dokaz moznosti,ze vakcina je zodpovedna za autizmus?
takze presne plati,co som uz pisla v skorsom prispevku.a to skutocnost,ze zatial nikto nepodal dokaz,ze ockovanie suvisi nejako s autizmom,ci diabetes a podobne.

@aristka ti to dobre napisala v prispevku z 22.00.s jej nazorom mozem len a len suhlasit.

sharmana
27. júl 2013

@alice107 ak súd vyriekol podla teba, že by "mohol", tak uznal, že sa tak mohlo stať.... inak by neuznal že sa tak mohlo stať a obžalovaný by tým vyhral súd....

vieme velmi dobre, že terminologia v práve je iná ako hovorová, preto sa tam používa slovo mohol, právo sa nezaoberá, či určite spravil, ale sa zaoberá, či bola možnosť, že sa tak stalo... takže nezamieňajme tu pojmy...

Na Sk je percentuálna miera úspešnosti, od toho sa odvíja aj uznanie odškodného a prípadne nárokov na súdne trovy. Ak sú uznal, že vakcína "mohla" spôsobiť zdravotné komplikácie, z toho vyplýva len jedno, že uznávajú možnosť, že vakcína spôsobila problém...

A na kraviny nebudem reagovať 😉