icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
22. máj 2017

@peter952 peter ak chceš rozhodovať čo je pre tvoje dieťa z medicínskeho hladiska dobre a čo nie, mal by si v prvom rade vedieť odlíšiť realitu od bludov a ty v tejto oblasti opakovane zlyhávaš. ja predsa nepíšem oficiálne správy narodneho centra pre dohlad a kontrolu nad prenosnými ochoreniami v rumunsku.

peter952
Odpoveď bola odstránená
lauritka
22. máj 2017

zdroj je
Národné centrum pre dohľad a kontrolu prenosných chorôb
http://www.cnscbt.ro/

ale u teba je aj tak doveryhodnejši zdroj antivakcinista Sladojed.

adsumus
22. máj 2017

@peter952 ale nie peter poslala som ti toho dosť
https://scholar.google.sk/scholar?hl=en&as_sdt=...

a čo sa týka rumunska a že neveríš oficiálnym statistikám chápem, nemusíš, ale neobvinuj, že klamu bez dokazov.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
22. máj 2017

@peter952 petko ty tu presviedčaš ludí ako besný aby neočkovali, tak dodaj studiu, že nemaju očkovať, ja som dodala tisíce, že ano. dodaj ty ako pilulkový antivax aspon jednu, že nie.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
22. máj 2017

@peter952 ja som dala, teraz čakám, od teba prečo sa nemáme očkovať, nemusí byť ani objektívna, stačí, že bude aspon jedna jediná. 🙂

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
22. máj 2017

@peter952 no ako myslíš. 💃

pectore
24. máj 2017

To neni možne ono človek mu všetko vysvetli 50X a on si ide stale tu svoju pesnicku ktora nema ani hlavu ani patu. Však neockuj ked nechces, ale preco dezinformujes ? prečo bagatelizujes? preco robis ludom medvedie služby? Ved Peter aku vahu ma tvoj argument? Tvoj akykolvek argument... Ako chces porovnavat ockovanu a neockovanu populaciu ked nemožes vedome deti vystavit ohrozeniu zivota nakazou? Ako možes z moralnej stranky nechat deti nechranene len kvoli pokusu? Ako im možes zobrat a upriet ich pravo na preventívnu zdravotnu starostlivost? Dobu kedy sme neockovali uz mame za sebou, historia magistra vitae! Porovnaj si vyskyt chorob pred ockovanim a po očkovani a aj ich nasledne koplikacie a vidis dost jasne aky je dopad a prosim bez grafov umrtnosti ..to uz sme si vysvetlovali že je to nezmysel.

zooeynka
24. máj 2017

@pectore Pekne si mu to vysvetlila, lenze fanatikovi je uplne zbytocne podavat fakty, on bude ajtak tocit svoje, tvoje argumenty je schopny popriet absurdnymi vyhlaseniami a opat vypyta porovnavaciu studiu...on nepocuva, on melie svoje o com je presvedceny a debata s nim je zbytocna, ako s kazdym fanatikom.

adsumus
24. máj 2017

@zooeynka ak by si debatovala s fanatikom sukromne, je to zbytočne, ja sa s fanatikmi vobec nebavím, poviem super myšlienka a idem preč, ale toto je verejný priestor, kde fanattici naberaju podporu, o nič ine im ani nejde, treba kontrovať, lebo ak hluposť a zaslepenosť prevládne, budeme čeliť smrtelným hrozbám. my, nie ale naše deti.

zooeynka
24. máj 2017

@adsumus Myslim si ze konkretne Peter aj sam dokaze odplasit od seba aj pripadnych privrzencov antivaxu...staci ak zadre s kamennou tvarou svoju nastudovanu teoriu o neskodnosti hiv virusu...po tomto kazdy clovek pochopi s kym ma docinenia...skoda ze nam dnes nicim vtipnym neprispieva;)

adsumus
24. máj 2017

@zooeynka ja sa obávam, že mnohí uveria aj tomu, čo tvrdí, že možu sexovať bez ochrany s nakazeným človekom.

peter952
Odpoveď bola odstránená
zooeynka
25. máj 2017

Uz vidim Duesberga ako sa necha infikovat s hiv...omg...toto mu nejake vydavatelstvo vydalo? Peter ked porodi hiv pozitivna matka hiv pozit.novorodenca preco toto mimino nedozije viac ako par mesiacov, niektore ani tolko nie. Fakt veris ze hiv je neskodny virus? (recnicka otazka, prosim neodpovedaj mi)

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
stolvertka
27. máj 2017

Je zvlastne, ze tieto studie a grafy furt vyjdu z nejakeho americkeho vyskumu, ktory je zarucene ten jediny spravny. Mam uz dost rokov,ale takuto znosku nezmyslov som uz davno necitala. Este par takychto "zarucenych" studii, a vratime sa spat do stredoveku. Ked niekto nechce ockovat deti, zakaze to zene, rodicom,tak nech neockuje. Ale nech ani nechce presviedcat inych o svohej filizofii. A najma ak uz o to bol viackrat poziadany. Howgh.

adsumus
27. máj 2017

ano a vskupine deveť až desať ročných nahlásili neočkujuci rodičia dvojnásobný vyskyt autizmu u neočkovaných detí v porovnani s bežnou populáciou.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
27. máj 2017

@peter952 OMG, to je z tej tvojej studie, čo si tu teraz dal predo mnou.

adsumus
27. máj 2017

okrem toho tvoj link, je k čomu?

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
27. máj 2017

@peter952 hej hej, čo tam potom, že vedci odhaluju geneticke príčiny autizmu, podla nativax je to z očkovania vybavene, ked sa nebudeme očkovať nebudu auutisticke deti, jasná správa.

peter952
Odpoveď bola odstránená