icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
moonlight1210
3. jún 2017

@peter952 petulko, a ty si ako fakt nevieš z toho linku vybrať nejaku štúdiu?

To ako vazne akebo tu blbosť iba hráš?

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
moonlight1210
3. jún 2017

@peter952 a naco? Aby si ju ani nečítal a hneď prskal a zas mal príležitosť tárať tie tvoje chabé argumenty?

Točíš tu autizmus, pričom houby o ňom vieš. To som si už všimla. Ja som o ňom nič nevedela, lebo ma nezaujímal. Začala som si zháňať info a citat a zistila som, že ty si prihoreny diletant, ktorý všetko čo o ňom vie, je z reklamných letákov antivaxu.

Posielaš mi štúdie o skvelom zdraví neockovanych deti, pričom si ich ani nečítal, ale v názve majú unvac... a už myslíš, že to je podporu tvojho názoru.

Diskutovať s tebou o nich nemá zmysel, lebo vôbec nevieš, čo sa v nich píše.
Všimla som si, že keď ich prečítam a ti poukážem na to, aké su v nich chyby a bludy, viac ten link nepridas.

Tak naco chceš tu úžasnú najlepšiu štúdiu?

Ja viem naco. Tečie ti do topánok, nevakcinivaniu reálne nerozumieš, ale mal si pocit, že stačí omieľať to iste z knižky pani struneckej a budeš za múdreho.
Tak aspoň zo zúfalstva trolkujes.
Reálne deti sú ti ukradnuté.

A to je tragické, že leštič ega sa odbavuje na maminach, čo chcú skutočne chrániť svoje deti.

A Mmch, než zase použiješ svoju najnovšiu obľúbenú frázu, že ty slohy nečítaš - toto nie je pre teba.

Toto je všetky Maminy, čo by ti chceli veriť.
Že ty kašles na ich právo sa rozhodnúť. Ty sa iba na realizujes na nich.
Aby vedeli, že čo im predkladás, to nečítaš, nerozumieš tomu dobre, ale rad sa predvádzaš.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
4. jún 2017

Prečítajte si rozhovor, ktorý poskytla detská infektologička MUDr. Ingrid Urbančíková, MPH a spoluautorka Sprievodcu očkovaním pre blog Bezpečné očkovanie.

http://www.sprievodcaockovanim.sk/caste-otazky-...

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
4. jún 2017

@peter952 To je zasa len prejav tvojej neznalosti, vakcíny ako každy liek maju nežiaduce učinky, ktoré su potvrdene, že sposobuje očkovanie, vážne alergicke reakcie, bolesti v mieste v pichu, volá sa to table of injuries, za tieto nežiaduce učinky su ludia odškodnovaní, zdaleka nie za všetky choroby a stavy, ktoré tu prezentuje antivax ako následok očkovania. Ty urob so svojim dieťaťom, čo myslíš, ale tvoje vedomosti su velmi slabé, take je aj rozhodnutie nechrániť syna pred vážnymi chorobami očkovaním.

https://www.hrsa.gov/vaccinecompensation/vaccin...

moonlight1210
4. jún 2017

@peter952 ale ty nie si ten, koho niekto chce presviedčať. Za koho sa stále pokladáš? Nie si nejak moc dôležitý?
Za svoje malé dieťa si už rozhodol, tak sa toho drž.
Však si asi použil pritom rozum, nie?

A ak mas teraz pochybnosti o tom rozhodnutí, tak skúmaj, čítaj, študuj ďalej.
To Čo je za spôsob, že: presvedčte ma a ja to urobím.
Čo si ty otrok stáda bez vlastnej vôle?

A ak nemáš pochybnosti, tak sa ho drž a nevypytuj, aby ta stále ktosi presviedčal.

Ak v niečom sa jedna skutocne práve presne iba o teba, tak v tom, že ty si len ten, o kom chcú ukázať, že spokojne tára a je mu jedno, ci nejaká matka urobí zle rozhodnutie.
A ma dokonca pocit, ako "tvrdo" musí bojovať a aké "obete" tomu boju prináša (spoza klávesnice od stola).

Navyše si naozaj hlupucky, lebo ty stále žiješ vo svojom svete, kde sa ľudia delia na "za" a "proti" ockovaniu.
Ja nepodporujem ani jednu stranu.
Ani štúdie o dobrom ockovani ma neuspokoja, ak v nich nájdem nekompletne údaje, alebo majú príliš špecifickú vzorku na výskum (takze výsledky sú vopred predpokladatelne, to potom nie je studia, len štatistické hrajkanie sa s číslami - čo Mmch dosť často robí ta časť antivaxu, ktorá sa neštíti manipulovať mienku a o reálne čísla, či dopady im nejde. Majú za cieľ "tu a teraz", zvysok budeme nejak riešiť potom. A je presne tvoja krvná skupina.)

Ale vieš čo?
Ty sa tak rad hráš na osobne dokazovanie. Tak mi sem hod link na prognózy a záruky, aké dáva antivax na zdravie a zníženie chorobnosti i úmrtnosti na očkovaním preventabilne choroby v čase, keď sa zruší očkovanie.

Mali by mat predstavu. Nemôžu s populáciou nakladať stylom najprv režim a potom rozmýšľaj.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
moonlight1210
4. jún 2017

@peter952 ty posli studiu. Ale taku, co si aj naozaj cital. Ok?
A nieco nove. Nie to, co uz som ti vyvratila. Tak hladaj. Cakam. 😘

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
moonlight1210
4. jún 2017

@peter952 samozrejme. O com sa s tebou budem bavit, ked ty tie veci necitas? Ty len ctrl+c a ctrl+v hadzes fotecky a linky, ktorym vo vacsine zial ani nerozumies.

Tvoj posledny pokus, co si mi poslal, bol clanok od odbornika na zdravu vyzivu a kulinarske umenie a druhy od novinarky, co propagovala vlastny web.
Oba clanky boli vycuc z antiv stranok a dokonca jeden cerpal z druheho. Teraz uz neviem, ci kuchar od novinarky, alebo naopak. Proste clanky plne podlozenych faktov. 😉
Kde len majster peter urobil chybu?

Takze diskusia s tebou ukoncena. Ale z casu na cas budem ludi upozornovat, ze ak sa chcu rozhodnut, od teba info cerpat nemaju. To uz Radsej nech sa spolahnu na svoju intuiciu, ako na tvoje "fakty".

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
4. jún 2017

@peter952 nehnevaj sa ale ja budem dalej reagovať na klamstvá, ktoré tu dávaš, pretože mne sa zásadným sposobom nepáči,ked ludia klamu iných ludi a tuná nejde o hrnce, že si niekto kupi haraburdu, tu ide o životy detí.

moonlight1210
4. jún 2017

@peter952 neboj, uz nebudem tebe, len o tebe. 😉
Maminy maju pravo vediet, ze ich zavadzas a neoverujes si, co im podsuvas.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
soldi
4. jún 2017

@peter952 ide ti to petrik, len tak dalej, daj este nieco o ufonoch a to sa uz zdiskreditujes dokonalo. 👌

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená